Bu yaşta cinsellik konuşması, bunları keşfetmesi, böyle bir anlam arayışına girmesi normal. Cinselliğin ne olduğunu, cinsel kimliklerin tanımını bilmediği böyle bir eğitim almadığı için şuan biseksüel olarak kendisini görüdüğünü yazması bir şey ifade etmiyor.
Kardeşin kendisini daha rahat ifade edebildiği rahat edebildiği bir yer bulmuş internette. Kendisini orada daha rahat ifade ettiğini ve karşı tarafın onu daha iyi anladığını düşünüyordur. Ailesinin onu anlamadığını düşünüyor. Tam böyle zıtlaşma zamanları.
Birisinin onunla cinsellik ile ilgili konuşması, yaşının küçük olduğunu, çocuk olarak böyle şeyler yaşamaması gerektiğin,i bedenini daha tanımadığını, doğru zamanda doğru kişi ile, kendisi güvende olduğunda bunları konuşması, paylaşması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Tabi internetin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmesi gerek ama bunu çocuk olarak önceden öğretilmediyse kavraması zor, yetişkin gibi "ben biriyle görüşüyorum ama bu kişi gerçek mi, dediklerini teyit etmeliyim" düşüncesini akıl edemez.
Birde tabi yaptığını aileden gizlemesi gerektiğini düşündüğü için yanlış bir şey yapıyor hissiyle daha dibe batabilir.
Ailen nasıl biri bilmiyorum, ama annen bu durumu oturup düzgünce konuşacak biriyse annenle paylaş. Ya da okulunun rehberliğine git rica et böyle böyle diye, sen de kardeşine destek ol. Geçer bu konu.