Sagolasin canim vakit ayirip uzun uzun yazdigin icin 1.5 sene once diyetisyene gitmistim onun verdigi listeye cok benziyor yoksa sen de dyt misin kuzum bu arada meslegini de merak ettim.Sabah
1 yumurta
30 gr peynir veya 40 gr lor
Bol yeşillik domates salatalık da olur
25 gr ekmek
Öğlen
7 yk sebze yemeği
200 gr yogurt
1 kepçe çorba (mercimek, ezogelin, tarhana haric.) veya 1 dilim ekmek
Salata
Ara
10 fındık veya 10 badem veya 2 ceviz
100 gr meyve veya 3 kuru kayısı veya 10 kuru üzüm veya 1 hurma
Akşam
1 kalçalı but veya yarım göğüs veya 120 gr kırmızı et veya 1 orta boy balık (200gr yaklaşık) derisiz ızgara veya fırın veya tavaya yağ koy sonra yağı peçete ile dağıtıp sil tava iyice ısınınca tavuğu koy. Göğüsleri fileto yapıp baharatlayip böyle pişirisen Harika oluyor
Bol bol salata yağsız (havuç yok)
Gece
2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem
Çiğ tuzsuz olacak
Öğlen ve aksamı yer değiştire bilirsin bunu haftada 5 gün yap
Sabah
1 tam 2 yumurta beyazı
50 gr lor
Yeşillik (maydonoz, dereotu, taze nane)
Öğlen ve akşam
1 kalçalı but veya yarım göğüs veya 1 orta boy balık (200gr yaklaşık)
Bol bol salata yağsız (havuç yok)
Ara
10 fındık veya 10 badem veya 2 ceviz
50 gr lor
Ara
100 gr yogurt
Tartı gününe yakın yanı Çarşamba cuma bunu yap.
2 Litre su içtiğin her bardak cay ve kahve icin extra 1 bardak su.
Mutfak tartın var mi yoksa mutlaka lazım.
Hergun 1 saat yürüyüş veya 1 saat lessli yapmalisin.
Yiyemedigin bir sey varsa listede üzerinde konuşuruz. Birde öğlenki ve akşam ki ekmek yerine ne yiyebileceğini daha sabah ekmek değişimleri hakkında yazdığım mesajda vardı.
Uyarsan kesin kilo verirsin.
Tok karinla 51.7 kilo oldugunu soylemis canim o yuzden.ya bildirimlerde sıkıntı var. 51.7'de nereden çıktı peki? biz
300gr vermen lazım en az.. senin kilona göre.. beril'in banı ne zaman kaldırılır bilmiyorum.
evet canım, sen şuan aday listedesin, katılım durumun ve kilo vermene göre hemencik grubumuza alıyoruz.
ay ne güzel çok sevindim..
e o kadar kocaman kırmızılarla yazdık, grup hedefi dedik.. waffle ile mi olacak o? ben galiba az hedef verdim :)
Haftaya persembe günü denesem mesela yapabilirsem diger hafta 2 gün denesem nasil olur yani ne sıklıkla yapabilirim bunu.6 haslanmis yumurta beyazı
100 gr lor az yağlı ve karbonhidratli olanı tercih et.
Bol maydonoz, dereotu, yeşil nane
İstediğin baharat
Bunları doğrayıp karıştır sonra 3 öğüne bol.
Ara öğün olarak 2 ceviz 1 salatalık yiyebilirsin. 1 gün dayanabilirsen 2 gün yap. Tavsiyem tartı gününe yakın yapman.
Bol su iç, mümkünse cay kahve içme yerine bitki cayı içebilirsin.
Uyarsan ciddi sonuç alırsın.
ya bildirimlerde sıkıntı var. 51.7'de nereden çıktı peki? biz
300gr vermen lazım en az.. senin kilona göre.. beril'in banı ne zaman kaldırılır bilmiyorum.
evet canım, sen şuan aday listedesin, katılım durumun ve kilo vermene göre hemencik grubumuza alıyoruz.
ay ne güzel çok sevindim..
e o kadar kocaman kırmızılarla yazdık, grup hedefi dedik.. waffle ile mi olacak o? ben galiba az hedef verdim :)
Diyetisyen değilim tabiki :)Sagolasin canim vakit ayirip uzun uzun yazdigin icin 1.5 sene once diyetisyene gitmistim onun verdigi listeye cok benziyor yoksa sen de dyt misin kuzum bu arada meslegini de merak ettim.
Uyurim canim doyurucu bi liste sonucta
Hergun menume seni etiketlesem olurmu kuzum.
Tekrar tesekkur ederim ilgin icin
Çok sık degil eğer duraklama dönemindeyse yap. Sok diyetler doğru degil. Sadece duraklama döneminde yapılmalı ama zaten kilo veriyorsan yapma. Veya çok kaçırdın ve (bizim gibi yılbaşında ) acil toparlaman lazım o zaman yap.Haftaya persembe günü denesem mesela yapabilirsem diger hafta 2 gün denesem nasil olur yani ne sıklıkla yapabilirim bunu.
Bak onda güzel bir yöntem yaşam biçim haline getirmeye çalışıyor.
Canım berilce ban yemiş yanı hesabı geçici olarak kapalıHayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınızz bugün nasıl geçti menülerr
Kilo verdik diye salmak yok dimii
Ben kaptanımızın neden takıma girip mesaj yazamadığını anlamadım
Sabah okudum da ban ne onu anlamamıştım yeni oluncaCanım berilce ban yemiş yanı hesabı geçici olarak kapalınefertityy yazmisti sabah.
Masallah kiz kiskandim haa:)Yaaa ben inanamiyorum 50leri gordugume.. uzun suredir (3 sene) 60'in ustundeydim :) eski kilolarima geldim cok mutluyum, dilerim gobusumde istedigim gibi olur ahaha
Bugünkü menüm
Sabah 8:30 kahvaltı
2dilim Beyaz peynir
5 zeytin domates salatalık
1 dilim çavdar ekmeği
Öğlen 13:00
150 gr kadar haşlama but
5 yk portakallı kereviz
1 bardak ayran
Akşam 18:00
7 yk yeşil fasulye
1 bardak ayran
1 köfte
19:00 waffle( kendim evde yaptım üzerine sürülebilir çikolata çikolata sos çok az koydum küçük bir parça yaptım )
Yeme işi An itibari da bugünlük bitti yarım litre suyum kaldı içecek.
Gün içinde 40 dakika yürüyüş
1,5 litre su( yarım litre içeceğim )
Bir az şekerli türk kahvesi
Bir kupa yeşil çay
kiskanma canim yaa hersey istedigin gibi olur.. :)Masallah kiz kiskandim haa:)
Bende otobüste senin yazdığını çok düzgün okumamışımSabah okudum da ban ne onu anlamamıştım yeni oluncaşimdi anladım canım teşekkür ederim
Aynen canım bende gerçekten şişkinlik yaptı tuvalete çıkamadım.halbuki kendi yaptığım sağlıklı diyette daha güzeldi bana yaramadı malesef. Ama zerra ya yaramamış masalalhDert etme zaten mantıklı bir sey degil. O kadar bakliyat ve ayran siskinlik yapar zaten. Düzgün bir beslenme sistemi uygula kendine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?