öncelikle şu psikolojiden çıkar kendini yediğim zaman veremiyorum diye.
kan tahlilerinde bir problemde olabilir son zamanlarda aşağıdaki testleri yaptırdın mı
glikoz
açlık insülin
HbA1C
kolesterol
HDL
LDL
Triglisit
üre
ürik asit
hemogram
Ferritin
demir bağlama
serbets T3
serbest T4
THS
B12
D vitamini
yaptırabiliyorsan incelenmesini isteyebillirsin. böylece kilo vermememin nedeninin hormanların değilde sen olduğundan emin olabiliriz.
bunun haricinde her gün tartılmaktan vazgeç. haftada 1 defa tartıl.
bazen tartıda eksi rakamı görmezsin ama yağ kaybedip spor yapıyorsan kas alırsın (kas alman sağlıklı beslenmeyle yeterli proteinle olur yoksa spor yaparak sadece kas eritirsin)
ne yiyeceğim sorusuna gelirsen biraz sonra bunu da yazacağım.
pardon ne yiyeceğini sormamışsın.
kendi kendime soru uyduruyorum. sarkan derinin nedeni yetersiz beslenme sonucu kaslardan verilen kilodur. derinin sarkmaması için öncelikle deriyi tutacak kasa ihtiyacın var. kas inşası için yeterli protein almalısın. bu da en az kilon kadar gr protein almaktan geçer. spor yapan kişilerde kilosunun 1,2 katı kadar olmalı
özetle mesela ben 55 kiloyum diyelim spor yapıyorum 55 x 1,2 =66 gr bu minimum almam gerek miktar ben günlük 90 gr altında kalmamaya çalışıyorum.
bunu hesaplamak için bir telefon uygulaması kullanabilirsin.
fatsecret benim önerim.
ayrıca asla metabolizma hızının atında kalori almamak lazım. vücut yokluğa girer bunu nasıl hesaplayacaksın;
ya imkanın varsa vücut yağ analizi yaptıracaksın orada metabolizma hızın yazar veya aşağı yukarı sonuç veren şu link var.
https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/
en iyi sonuç veren bu. kendimde denedim.
tüm bunlardan sonra yeterli protein aldıktan sonra kas inşası için yapabileceğin spor:
basit dambıl yoksa içi dolu su şişesi ile de baslayabilirsin.
basit farklı versiyon
ileri seviye
canım ben anlatamadım galibaBen ztn yapıyorum cnm kol için youtube bakarak ama daha hiçbir değişiklik olmadi acaba sadece o kolumu mu çalışırsam yada devam ediyimmi
Kaç dk yapıyım günlük
NOTLAR:
yağlar azaldıkça deriyi tutacak şey kastır. yoksa derinin sarkması muhtemeldir. doğum sonrası karın sarkmaları başka bir katogori lütfen karıştırmayalım.
kolunuzu düşünün siz kiloluyken gayet normal ama geniş görünüyordu. sonra siz diyete başladınız o kadar iyi gidiyorsunuz ki yağlar erimeye başladı yağlardan boşalan yere başka bir şey koymayınca zaten kadınların genel olarak kas miktarı az deri nasıl düzgün duracak?? onu hizaya getirecek kas olmayınca yer çekimi doğrultusunda sarkacak. ama siz sporla desteklenmiş bir sağlıklı beslenme ile kas inşası yaparak derinizin görünümünü sıkılaştırabilirsiniz.
canım ben anlatamadım galibaSıkı dönüşüm diye bi program var
Orda kilo verenlerin her tarafı sarkmış mecbur ameliyat oluyorlar cook korkuyorum bende öyle olurum diye
Ben hergün 30dk yada 1saat yada 1bucuk saat yürüyorum nekadar yürüsem iyi olur
Kol için 7dk fln yapıyorum azmi iyimi
Karnım için 6dk yapıyorum azmi
Birde ek olarak kalça bacak yapıyorum bazen 10dk devam yapiyimmi yoksa yürüyüs yaptığım için buna gerek yok mu
Ay cook sordum :)
özellikle SONUÇ yazan yeri okuyunyazdığım hiç bir şeyi bir yerde kopyalayıp yazmıyorum ama bana inanmıyorsanız sizde google araştırın.
hoş google yanlış bilgide çok.
neyse işte googlden araştırılmış hali.
http://www.kasvekuvvet.net/deri-sarkmasi.html
canım ben anlatamadım galiba
spor %30 etki eder
beslenme %70
yani sen ne kadar çok çalışsan da doğru beslenme olmazsa ASLA düzelmez.
ayrıca ne kadar zamandır yapıyorsun sarkmadan önem almak daha önemli sarktıktan sonra düzeltme cidden zor iş.
2-3 hatta 4 aylık düzenli beslenme ve spor lazım bunun için.
bazı şeyler cidden kolay değil. hatalarının geri döndürülmesi ciddi anlamda zor.
bunun için yazıp duruyorum kas kaybedeceksiniz diye..
özellikle SONUÇ yazan yeri okuyun
300 kilodan 60’a düşen biri bir zahmet sarksın :) benim Doğumdan sonra göbeğim sarkmadı mesela. Biraz yapı ile alakalı ama daha çok egzersizlerin, yaptığın programın etkisi var.Sıkı dönüşüm diye bi program var
Orda kilo verenlerin her tarafı sarkmış mecbur ameliyat oluyorlar cook korkuyorum bende öyle olurum diye
Ben hergün 30dk yada 1saat yada 1bucuk saat yürüyorum nekadar yürüsem iyi olur
Kol için 7dk fln yapıyorum azmi iyimi
Karnım için 6dk yapıyorum azmi
Birde ek olarak kalça bacak yapıyorum bazen 10dk devam yapiyimmi yoksa yürüyüs yaptığım için buna gerek yok mu
Ay cook sordum :)
Aslında kimse kimsenin yediğine yorum yapmasa sadece menü,bitki çayı önerisi , spor sohbet, kilo bildirimi olsa ne bileyim beni baskı altında hissettiriyor
Bu olmamış az olmuş çok olmuş şunu yeme vs
Bilmiyorum zaten konumda da yazdım
Bence
Bence dedim zaten baskı altındayken odaklanamıyor streste hissediyor ve geriliyorum neyse
Hakaret mi ettim bilmiyorum farkında olmadan bence dedim sadece o kadar
Yok Kusura bakmayın sanal dayız öyle anlaşıldıysam dedim
Sadece bence dedim bir öneriydi
O yorumu hiç yazmamışım kabul edin hepiniz
? Hata etmişim onu anladım unutalım dedim
Sizi göz ardı edeceğim Kusura bakmayın sizde beni edebilirsiniz tavrınız beni rahatsız etti
Diger takım arkadaşları menülerime yorum yapabilirler
berilceee Özür dilerim senden ve takımdan tek kişi hariç yorumlarımı yok sayın hata ettim duygusal davrandım takımla ilerlemek isterim
Yok abla duygusal davrandım zaten hata ettiğimi anlayıp yorumlarımı yok sayın dedim gerekirse tek kişi hariç takımdan özürdilerim
Tüm yorumları okursanız sevinirim konu kapandı bence bu arada hoşbulduk
Ne olur arkadaşlıklar eski diye gruplaşma olmasın bir an duygusal davrandım sonrada özürdiledim
zor değil metabolik sorununda yok.Daha 1aydir yapıyorum düzenli değil ama
Artık düzenli hergün yapicam
Ya haklısın bende yavaş yavaş yeme işinide düzelticem
doğum farklı bir katagori demiştim.300 kilodan 60’a düşen biri bir zahmet sarksın :) benim Doğumdan sonra göbeğim sarkmadı mesela. Biraz yapı ile alakalı ama daha çok egzersizlerin, yaptığın programın etkisi var.
Yapmayın lütfen rica edeceğimNot:
İsterseniz yorumlarım hala size sert geliyorsa benim doğrularım doğru diyorsanız bir seçenek daha, alınmam kırılmam gücenmem,
Bana yorum yapma diye bilirsiniz. Ben de yorulmam yazarken.
sana söylemedim genel yazdım bunu.Yapmayın lütfen rica edeceğim
Genelin içinde bende varım bende bana yazmadan yapmayın bana demek istedim göz ardı ettim sizde edinsana söylemedim genel yazdım bunu.
yani yazalım mı yazmayalım mı tam anlayamadım.Genelin içinde bende varım bende bana yazmadan yapmayın bana demek istedim hız ardı ettim sizde edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?