Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar alıntıları akşam yapıp gece cevap vermek varmış
Şu saat oldu anca sakinleyip yazabildim
Bu perşembe regl günüm şişkinlik olmadan atlatabilmem için tavsiyeleriniz var mıı
Tuzu azalt. Suyun içine limon kabuk tarçın maydonoz veya taze nane koy gün boyu iç. Turşu vs yeme. Karbonhidrat fazla tüketme. 1 gr karbonhidrat 3 gr su tutar. Canım tatlı isterse yulaf lapası yap Canım.

Lor diyet icin iyi bir seçenek. Çünkü diğer peynirlere göre kalorisi dusuk yağ oranı dusuk ama protein oranı yüksek. Loru aldığın yere bağlı kalitesiz olup olmadığı. Peynirin porsiyonlarından bahsetmek gerekirse
Kasar peyniri tulum peyniri 20 gr
Beyaz peynir dil peyniri suzme peynir 30 gr
Lor 50 gr

Diyette iken hangisini tercih edersin.
Ayrıca evde lor yapmak o kadar kolay ki?
Herşey sağlıksız nasıl besleneceğiz diye düşünen arkadaşlarım evde yapabileceğiniz seyleri;
Peynir (lor)
Çökelek
Labne
Yogurt
Kefir
Ekmek
Acuka
Zeytin
Zeytin ezmesi
Turşu
Mayonez
Ketçap
Su an aklıma gelenler bunlar. Kendimden biliyorum bizim eve paketli gıda girmez. Paketli gıda varsa da mutlaka icerigini kontrol etmisimdir. Yukarıdakilerim kendimde yapıyorum.
Genel bir cevap olsun. Yorumlarım sert gelebilir ama ben sizde degil sizin yediginiz veya yaptığınıza yorum yapıyorum. Söyle desem sert olurdu “sende hiç bir seyi doğru yapmıyorsun”
Ben size degil mesela pirince yorum yapıyorum. Pirinci kötülüyorum sizi degil. Lütfen bu ayrıma dikkat edin. Bazen ansiklopedi gibi yazıyorum Canım cicim olmadan. Ama istiyorum Ki doğruyu bulalım. Veya bulunmuş doğruyu aktarayım.
Kim yazmıştı unuttum (işe gidiyorum yoldayım 1,5 saat sürüyor) sanırım herderdedeva
Çok haklısın bu bilgileri önerileri insanlar parayla veriyorlar.
Geçtiğim yanlış yoldan sizde geçmeyin diyorum sadece...

Not:
İsterseniz yorumlarım hala size sert geliyorsa benim doğrularım doğru diyorsanız bir seçenek daha, alınmam kırılmam gücenmem,
Bana yorum yapma diye bilirsiniz. Ben de yorulmam yazarken.

Günaydıııın iyi yolculuklar sanırım kaderimiz aynı benimde günümün 2,5 saati yolda geçiyor. (Git-gel)
Vallahi ben istiyorum yorum severek okuyorum yazdıklarınızı :)

aylahl
Ayrıca kişisel olarak neden loru seviyorum biliyormusun bunu daha önce yazmadım. Lorla ilgili 3 acayip tarifim var.
En iyisini yazayım
Lorun az tuzlu ekşi olmayanını bulacaksın. Marketlerde bulamadım ben yufkacida buldum.
Rondoya çiğ fındık koy, lor koy, kakao koy (tavsiyem ham kakao ama pahalı işlem görmemiş oluyor ham kakao) rondoda cek beraber. Krema kıvamına gelsin. Tatsız bulursan biraz bal ekle veya gunkurusu ekle. İste size Nurtella... kalorisi dusuk proteini yüksek Palm yağı ve glikoz şurubu eksik..

Tamam Canım sen bilirsin zaten spor yaptığın icin daha çok eriyecek. Sonuçta beden senin.
Tamam Canım sen bilirsin zaten spor yaptığın icin daha çok eriyecek. Sonuçta beden senin.

Neyapabilirim ozm erimesin diye
Kız ben çok yediğinde hiç kilo veremiyorum denedim
Sana birtane sorum var benim sağ kolum normal ama sol kolum yumuşak sarkmış gibi çoktandır böyle ne yapabilirim ki düzelsin

Sana birtane sorum var benim sağ kolum normal ama sol kolum yumuşak sarkmış gibi çoktandır böyle ne yapabilirim ki düzelsin
öncelikle şu psikolojiden çıkar kendini yediğim zaman veremiyorum diye.
kan tahlilerinde bir problemde olabilir son zamanlarda aşağıdaki testleri yaptırdın mı
glikoz
açlık insülin
HbA1C
kolesterol
HDL
LDL
Triglisit
üre
ürik asit
hemogram
Ferritin
demir bağlama
serbets T3
serbest T4
THS
B12
D vitamini
yaptırabiliyorsan incelenmesini isteyebillirsin. böylece kilo vermememin nedeninin hormanların değilde sen olduğundan emin olabiliriz.

bunun haricinde her gün tartılmaktan vazgeç. haftada 1 defa tartıl.
bazen tartıda eksi rakamı görmezsin ama yağ kaybedip spor yapıyorsan kas alırsın (kas alman sağlıklı beslenmeyle yeterli proteinle olur yoksa spor yaparak sadece kas eritirsin)

ne yiyeceğim sorusuna gelirsen biraz sonra bunu da yazacağım.

Zen71 dun görmedim seni nerelerdesin.. aklıma düştün şimdi.
berilceee gecmis olsun sonuçlar çıktı mi? Sen vücut ölçümü de yaptıracaktın o ne oldu?
Ya ben anlamadım kı
Nasıl bır yaratığım
O gün salona gıttım ölçüm ıcın adam baktı bence vücuttayız ıltıhap ve su işini çözmeden böyle devam et dedı
Sonuçlar yanıltıcı vücutta 4 kılo fazla sıvı var dedı
Tartıyı boş ver ölçümünde ıncelık var dedı
Ama ben dururmuyum yok böyle bır huyum sagolayım
Endokrin merkeze gıttım anlattım şeker ıstegımı
Yeme atağımı kadın hormon
Troıd vs bakalım pzt aç gel dedı
Şuan parmaktan tüm vücuda mayalı hamur gıbı şiş bır haldeydim 12 sınde tüm ıskelet sıstemım 7 saatlık radyolojı taramasına gırecek
Şimdilik bu

Ben elıfı yuvaya götürüp nefesı hastanede zıyarete gıdecem kuzum aglıyodur
Gelmeme bejledıgım Mesajlar gelır insallah
Sizle paylasırım

Bu testler 35 üstü ve cok gebelık gevırmıs bırınde yeterlı degıl
Hormona bakılmalıymıs yenı ogrendım bende

Yemin ederim yılan hikayesine döndü hikayen.. sen Prof filan bul bence..

pardon ne yiyeceğini sormamışsın.
kendi kendime soru uyduruyorum. sarkan derinin nedeni yetersiz beslenme sonucu kaslardan verilen kilodur. derinin sarkmaması için öncelikle deriyi tutacak kasa ihtiyacın var. kas inşası için yeterli protein almalısın. bu da en az kilon kadar gr protein almaktan geçer. spor yapan kişilerde kilosunun 1,2 katı kadar olmalı
özetle mesela ben 55 kiloyum diyelim spor yapıyorum 55 x 1,2 =66 gr bu minimum almam gerek miktar ben günlük 90 gr altında kalmamaya çalışıyorum.
bunu hesaplamak için bir telefon uygulaması kullanabilirsin.
fatsecret benim önerim.
ayrıca asla metabolizma hızının atında kalori almamak lazım. vücut yokluğa girer bunu nasıl hesaplayacaksın;
ya imkanın varsa vücut yağ analizi yaptıracaksın orada metabolizma hızın yazar veya aşağı yukarı sonuç veren şu link var.
https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/
en iyi sonuç veren bu. kendimde denedim.
tüm bunlardan sonra yeterli protein aldıktan sonra kas inşası için yapabileceğin spor:

basit dambıl yoksa içi dolu su şişesi ile de baslayabilirsin.

basit farklı versiyon

ileri seviye

NOTLAR:
yağlar azaldıkça deriyi tutacak şey kastır. yoksa derinin sarkması muhtemeldir. doğum sonrası karın sarkmaları başka bir katogori lütfen karıştırmayalım.
kolunuzu düşünün siz kiloluyken gayet normal ama geniş görünüyordu. sonra siz diyete başladınız o kadar iyi gidiyorsunuz ki yağlar erimeye başladı yağlardan boşalan yere başka bir şey koymayınca zaten kadınların genel olarak kas miktarı az deri nasıl düzgün duracak?? onu hizaya getirecek kas olmayınca yer çekimi doğrultusunda sarkacak. ama siz sporla desteklenmiş bir sağlıklı beslenme ile kas inşası yaparak derinizin görünümünü sıkılaştırabilirsiniz.

peki metabolizma hızın yağ oranın kas oranın ne durumda daha önceli ölçüme göre.
sonuçlar yanıltıcı olsada merak ettim.
ödem işi çok fena kalp de ödeme neden olabilir böbreklerde bir sürü şey var.
geçmiş olsun canım.
yeme ataklarının nedeni sadece hormonel olmayabilir. mesela benim ki psikolojik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…