Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Günaydın kızlar. Hani bazen hayatta hiçbir şeyden zevk almadığınız tüm enerjinizin çekildiği günler olur ya. Dün benim için öyleydi. Buraya girdim ama sadece yazılanları okudum. Tek harf yazmaya mecalim yoktu. Niye böyle oldum bilmiyorum. Dün hava biraz basıktı. Belki ondandır. Kusuruma bakmayın. Bugün tüm enerjimi topladım. Birazdan makale paylaşımımız geliyor :)

Vücutta Suyun Önemi Nedir?
İnsan vücudunun yüzde yetmiş beşi sudan oluşmaktadır. Hayati faaliyetlerde önemli rol oynayan su sağlık için önemlidir. Vücutta su oranının azalması birçok probleme neden olabilir. İnsan vücudunun yüzde 3’lük su kaybından kan hacmi ve fiziksel performans azalır. Su kaybı yüzde 5’e ulaştığında birey konsantre olma sorunu yaşar yüzde 8’de ise baş dönmesi, aşırı yorgunluk ve soluma güçlüğü oluşur.

Suyun Fazlası Zararlı Mıdır?

Her şeyin fazlasının zararlı olması gibi fazla su içmekte zararlıdır. Böbreklerin belirli oranlarda su atma kapasitesi vardır. Fazla su tüketimi vücuttan atmayı zorlaştırır. Fazla suyun vücutta kalması birikerek elektrolit dengesizliğine, sodyum kaybına halsizliğe, bulantıya sebep olabilir. Yeteri kadar su içmemenin insan hayatını tehdit ettiği gibi fazlası da insan hayatında olumsuz etki gösterir.

Yeterli Su Miktarı Ne Kadardır?

Uzmanlara göre günde tüketilen su miktarı 2 ila 2,5 litre arasında olmalıdır. Doğru olarak alımı saat başında bir bardak içmekle olur. Bir kerede değil güne yayılarak tüketilmelidir.

Farklı Sıvılar Su İhtiyacını Giderir Mi?

Suyun yerine tükettiğimiz ikame ürünler (çay, kahve, meyve suyu vb.) su yerine geçmez ve günlük su tüketiminden sayılmaz. Sadece susuzluğumuzu kısa bir süre için dindirmeye yarar.

Su Tüketerek Zayıflanabilir Mi?

Günde 2,5 litre su tüketmek metabolizmayı hızlandırır. Öğünlerden 15-30 dakika önce su içmek metabolizmayı hızlandıracağından ve mide de su fazladan hacim oluşturacağından o öğünde fazla besin alınmayacaktır. Yemekle birlikte su alınması mideye yine az besin girmesine neden olur. Suyun etkisi mideye az besin aldırmakla da bitmez, metabolik atıkların atılmasına da yardımcı olur, kabızlığı önler, terlemeyle kaybettiğimiz mineralleri geriye almamıza yardımcı olur.
Düşük kalorili, kısa sürede çok zayıflatan diyetler de kayıp yağdan değil, su ve kastan olur. Bu diyetlerde metabolizma hızı yavaşlar. Verilen kilonun geri alımı kolaylaşırken daha sonra yeniden alacağınız kiloların diyetler yardımıyla verilmesini zorlaşır. Su sağlık için olduğu gibi zayıflamak içinde önemli bir etkendir. Sporla birlikte tüketilen suyun kilo kaybına neden olduğu bilinmektedir ayrıca sporla kaybedilen minerallerin de geri alınmasına yardımcı olur.
Günlük yeteri kadar su almak vücutta ki yağların çözülmesini sağlayarak yağ yıkımını hızlandırır. Diyetisyenlerinizin verdiği diyet listesiyle birlikte bol miktarda su tüketmeyi unutmayalım. Aldığımız sularında kaliteli olduğundan emin olarak tüketelim. pH değeri yüksek sular kaliteli sulardır.

Kuzum sen listenin neresindesin
Her neredeysen zaten fazlasıyla paylaşımın var canım
Ben izine ayrildigim kiloya donmeye calisiyorum. Yedeklerdeyim yani. Sakaydi arkadasim toplanti da olamasam da sonradan okudum kararlari. 5 paylasim degil gevezelikten 50 paylasim yapicam neredeyse.

O vakitte napıyorsun canım benim
Yat gözünü kapat uyursun tatlım
7 de uyudum 8.15 te uyandim canim. Dun cok misafirim vardi onlarla cay kahve bolca tukettim normalde uykumu kacirmazdi ama o sebep oldu yada baska birsey mi ama bildigin uyumadim butun gece. Isin garibi butun gece uyumusum gibi geliyor dahalen uyku belirtisi yok. Ama ben kendimi biliyorum illa ki gun icerisinde sizarim bir koselerde.

Günaydın kızlar
Ben kan vermeye gıdıyom ınsallah bırseyım vardırda kılo verememe sebebımı buluruz
Bunu bende yasadim endokrin uzmanina gittim aclik ve tokluk butun degerlerime bakildi...bisey cikmadi...
Hatta ben cok acikiyordum dr herzaman yaptigin kahvalti resmini cek getir dedi.. resmi gorunce bu ne dedi bunu bende yesem bir saat sonra acıkırım demişti...cook yakindim dr millet spor yapar tartiya cikar eksi 100 de olsa verir demistim ben 10 gun gunde 1.5 saat spor yaptim tartida 200 arti ciktim dedim... dr tartiya bakma inceldigine bak dedi ...
Insallah bisey cikmaz canim. .

Canım günde kaç litre su içiyosun? Bu kadar kısa sürede kasa dönüştü desek neydeyse imkansız, ağırlık ile desteklersen bir yerde azda olsa olur.. bence ödem topluyor olabilirsin.

Canım günde kaç litre su içiyosun? Bu kadar kısa sürede kasa dönüştü desek neydeyse imkansız, ağırlık ile desteklersen bir yerde azda olsa olur.. bence ödem topluyor olabilirsin.
Canim gunde 2 lt su iciyorum...ama spor benim hep hayatimda var.. mesala dr gittigim zamanlar 75 kiloydum ama kimse inanmazdi 75 olduguma ince gorunurdum.. simdi 69lardayim herkes bana cook iyisin diyorlar halbuki onlardan siskoyum.. spor sayesinde hep sıkı vucudum...bu aralar cok spor yapamiyorum babam 10 gundur bizde misafir olunca zor yoksa gunluk 1.5 saat spor yapiyorum..

Insallah canim. Ya kendini cok ac birakiyordun ki vucut korumaya aliyordu kendini yada su yeterli icmeyip hem meto nu yavaslatip hem de vucudun da odem olusumuna sebep oluyordun o zaman. Eger bir saglik sorunu yokta bu sekilde arti geliyorsan baska aciklamasi yoktur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…