- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 43
Canım öncelikle bu dönemde direncini düşürmemeli, sağlıklı gıdalar tüketmelisin, meyve portakal mandalina vs ihmal etmemelisin.Çalışmaya devam ettiğin için daha dikkat etmelisin beslenmene..sağlıklı kalman aldığın kilodan çok daha önemli, özellikle şu salgın bitene kadar...Ama diyet adınaHerkese günaydın ve iyi haftalar..Virüs belası yüzünden işler,psikoloji alt üst oldu valla. Yedikçe yedim. Sanırım 58,5 kg ya çıktım. Şimdi artık iş yerinde yemekhane de kapandı;öğle yemekleri ofiste kumanya şeklinde oluyor.İşin kötü yanı hep ekmek arası şeyler veriyorlar;bunun yanında tatlı falan. O nedenle gittikçe kilo aldım 2 haftada. Değişik bir açlık duygusu ve artı olarak şeker isteği var. Yıllık çabam boşa gitti diye düşünüyorum. Her türlü öneriye açığım çünkü nasıl birşey yapsam diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Evden mi yemek getirsem, intermittin fisting mi denesem,kahvaltı sonrası öğle yemeğini es mi geçsem... Çalışmak zorunda olduğumuz için işe gelmeye devam ediyoruz; bünyemin bağışıklığı düşsün de istemiyorum. Önerileriniz nedir?
Tamam canm ne yazsam acaba tarife bilemedmCanım bu iki bağlantıyı tıklayıp, linkteki Ben nerede hata yaptım topiğine ve sağlıklı tarifler topiğine yazman lazım.
Ben Nerede Hata Yaptım?
16 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; her etap sonrasında en çok kilo alarak etap sonuncusu olan yarışmacımız kilo alma sebebini, yaptığı hatayı bu başlıkta paylaşacaktır. Böylelikle, yarışmacımızın özeleştiri yapması ve sözkonusu hata/yanlıştan diğer yarışmacıların da deneyim...www.kadinlarkulubu.com
Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri
Siyezli Mercimek Salatası Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek Yarım su bardağı siyez bulguru 1/3 bağ dereotu 2 tane kırmızı kapya biber 3 tane salatalık turşusu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı soya Yarım çay kaşığı pul biber Limon Hazırlanışı · 1 su bardağı...www.kadinlarkulubu.com
Ay canım benim.allah korusun ya.dikkat et kendine.hastanede calisiyorsun.Yaaa aslında çok önemli bir şey değildi ama yaşadığım anda çok komik gelmişti bana. Şimdi bence önemini yitirdi ama yine de anlatayım. Hatta anlatacağım çok şey var da aklıma geldikçe anlatırım. Akşam oturuyoruz evde eşimle birlikte. Onun iş yerinde birini Covid 19 şüphesiyle hastaneye karantinaya almışlar. O telefonda o meseleyi konuşurken birden bire öksürmeye başladım. Ama öyle böyle bir öksürük değil. Boğulur tarzda ve nefessiz kalmaya başladım. Boğazımdan aşağıya bir şeylerin indiğini hissediyorum. Astım hastalarının nefes alırken çıkarttığı ses çıkıyor nefes alırken. Nasıl korktum anlatamam. Eşim acile gidelim diyor. Yok diyorum olmaz çünkü bu birden bire çıkmaz. Hasta değilim, ateşim yok. Başka bulgu, semptom yok. Hemen kendimi başka bir odaya kapattım. Maske taktım. Bir yandan da düşünüyorum acaba psikolojik mi diye ama öyle acı veriyor ki öksürmek imkansız diyorum psikolojik olması. Sonra rahatlattım biraz kendimi. 1 saat sonra yavaş yavaş azaldı öksürük. Sonra düşünürken fark ettim ki eşim telefonda konuşurken kahve içiyordum. Sanırım farkında olmadan genzime kahve kaçtı. Nasıl panikledim anlatamam.
Sizi bu kadar merakta bıraktığım için üzgünüm
Ya evde durulsa ne olacak canım benim.kadinlar çocuklar evde.adamlar ise gidiyor eve getiriyor sonra virusu. Hele bide senin gibi çalışan olunca çok zorŞu an için en korunaklı yer evimiz. Bunu sakın unutmayın. Ama eve dışarıdan hiç kimsenin gelmemesi ve kimsenin dışarıya çıkmaması lazım
Ay canım benim.allah korusun ya.dikkat et kendine.hastanede calisiyorsun.
Allah korusun herkesi. Benzer bi durumu ben de yaşam çok etkşlendik çok...Yaaa aslında çok önemli bir şey değildi ama yaşadığım anda çok komik gelmişti bana. Şimdi bence önemini yitirdi ama yine de anlatayım. Hatta anlatacağım çok şey var da aklıma geldikçe anlatırım. Akşam oturuyoruz evde eşimle birlikte. Onun iş yerinde birini Covid 19 şüphesiyle hastaneye karantinaya almışlar. O telefonda o meseleyi konuşurken birden bire öksürmeye başladım. Ama öyle böyle bir öksürük değil. Boğulur tarzda ve nefessiz kalmaya başladım. Boğazımdan aşağıya bir şeylerin indiğini hissediyorum. Astım hastalarının nefes alırken çıkarttığı ses çıkıyor nefes alırken. Nasıl korktum anlatamam. Eşim acile gidelim diyor. Yok diyorum olmaz çünkü bu birden bire çıkmaz. Hasta değilim, ateşim yok. Başka bulgu, semptom yok. Hemen kendimi başka bir odaya kapattım. Maske taktım. Bir yandan da düşünüyorum acaba psikolojik mi diye ama öyle acı veriyor ki öksürmek imkansız diyorum psikolojik olması. Sonra rahatlattım biraz kendimi. 1 saat sonra yavaş yavaş azaldı öksürük. Sonra düşünürken fark ettim ki eşim telefonda konuşurken kahve içiyordum. Sanırım farkında olmadan genzime kahve kaçtı. Nasıl panikledim anlatamam.
Sizi bu kadar merakta bıraktığım için üzgünüm
İyi akşamlar kızlar
Sabah 10.30
1 dilim peynir
3 zeytin
Domates/salatalık
2 haşlanmış yumurta
Ara öğün 16.00 ; sütlü filtre kahve
Akşam 17.00;
1 kase kurufasulye
4 kaşık bulgur pilavı
4 adet bulgurlu sarma
2 litre su
40 dakika spor
İyi aksamlar
11.30. Çeyreğin yarısı ekmek, 1 tavada yumurta, 3 kaşık mantar sote, 8 yeşil zeytin, 2 küçük domates, çay.
15.00. Yarım avuç meyve kurusu(kayısı, elma, şeftali)
18.00. 1.5 tabak lahana çorbası, 2 kaşık bulgur pilavı.
Birazdan 3-4 bardak çay içerim
Su : 2.5 yada fazlası içerim yatana kadar.
Spor: 1 saat yürüyüş..
Ay canım benim.allah korusun ya.dikkat et kendine.hastanede calisiyorsun.
Günaydın kaptan
Ya evde durulsa ne olacak canım benim.kadinlar çocuklar evde.adamlar ise gidiyor eve getiriyor sonra virusu. Hele bide senin gibi çalışan olunca çok zor
12:30 yumurta salatası 1 tost ekmeği 3 zeytin bal
Türk kahvesi
Ev yapımı limonata 5 badem 5 fındık
19:30
Pırasa yoğurt
Şimdi de çayımı içiyorum su 2 litre
Spor 1 buçuk saat pilates
Teşekkür ederim canım daha iyiyiz şükür benim boğaz ağrım kaldı sadece oğlumun da biraz burun akıntısı. Şükür buna da. Sen nasılsın? Allah kolaylık versin iş yerinde. Hemşire arkadaşım hastane ortamında baya paniklemiş 1 yaşında bebeği vardı ücretsiz izne ayrılmış şimdi daha iyiyim diyor. Stresli ortamlar hele ki şu anlardaNasılsın canım düzeldiniz mi biraz? Çocuklar nasıl?
Teşekkür ederim canım daha iyiyiz şükür benim boğaz ağrım kaldı sadece oğlumun da biraz burun akıntısı. Şükür buna da. Sen nasılsın? Allah kolaylık versin iş yerinde. Hemşire arkadaşım hastane ortamında baya paniklemiş 1 yaşında bebeği vardı ücretsiz izne ayrılmış şimdi daha iyiyim diyor. Stresli ortamlar hele ki şu anlarda
Günaydın kızlar, midemi büyütmüşüm 2 haftada malesef gece açlıktan ölüyodum zor uyudumama sabah hafiflemiş uyanmaya değer valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?