Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Afiyet olsun Özlemcim.
süt iyi geliyor mu?
Bende de mi içsem acaba ..

Yumurta sevmeyen birisi için gerçekten çok zor bir durum.

cnm ben süt içtiğim zaman nasıl uykuya daldığımı hatırlamıyorum bile o derce etki ediyor bana ama sıcak içiyorum... hem rahatlatıyor da...
yumurtaya gelince ben normalde yerim ama karatayı yaparken çok sıkıldım her gün 2 tane yemekten... artık az yeme moduna geçtim... bide mesut yarın kitabını buldum burda onu okuyorum şimdi... motivasyon oluyor...

Son düzenleme:

Kız erkek diye ayırmıyorum da, doyumsuz insanlar çok.
Ego tatmini işte ..

Ben de deneyeyim bir bakalım.
Uyku problemi yaşıyorum çok fazla ..
Kendini nasıl beslenerek daha iyi hissediyorsan öyle yap tabiki.
Ben bundan sonra asla karatay'ı değiştirmeyeceğimden eminim sadece.

Niye kimsecikler yok ?

sporumu yaptım geldim cnm... karatayın faydasını görmedim diyem bir haftada 2.5 kilo attım karatayla geçen ama sonra ekmeğe geri dadanıp geri aldım... o yüzden yaşam tarzı haline getiremediğim için daha doğrusu bıraktım... ama sen karatayla daha sağlıklı beslenmeye başladın...o yüzden bencede bırakma... eskiden kuş kadar bile yemiyordun...

bende yarım saat bisiklete bindim ama 1 saatten fazla binmiş gibi hissediyorum... nedeninde gelince yarım saatin içinde 8 kez hızımı 2 katına çıkardım 30 sn boyunca.. yani taş devrindeki mantık... 8 kez 30 sn boyunca aslanlardan kaplanlardan kaçtım ve inanılmaz ter attım... evime geçincede koşu bandında deniycem... zaten bisiklet malum yerlerimi acıttı çok sertmiş....

Çok güzel olmuş Özlemcim.
Spor çok önemli.
Ne yaparsan yap sporsuz bir noktaya kadar oluyor.

Hem kilo verirken sarkmamış olursun canım.
Eşinle görüşebiliyor musunuz telefonda?
Hediye ne baktın?

sabah konuştuk cnm... tuvalete bile telefonla gider oldum ne zaman arayacağı belli olmuyor... neyseki yarın son gün az kaldı gelmesine...
yeşil bi kazak aldım yeşili çok tatlı... eşimde yeşil hastası normalde...

Anlıyorsun değil mi beni
Ne duşum kalıyor ve tuvaletim ..
Telefon hep yanımda

anlamaz mıyım cnm... 2009 dada yaşamıştım zaten bunları... şimdide kıymetini anladım tekrardan... inş sizde bi an önce kavuşursunuz sevdiceğinle....

Daha o kadar çok zaman var ki Özlemcim.
Neyse hiç girmiyorum artık konuya, son zamanlarda dayanma gücüm çok azaldı.
Kilo verme isteğimde.

Burst, aslında patlama manasında. Mantık aynen şöyle: Egzersize başlamadan önce birkaç dakika bedeninizi ısıtıyorsunuz. Ardından, 45-60 saniye boyunca nabzınızı çok arttıran bir egzersiz tipi yapıyorsunuz (örneğin yürüyüş bandında koşma, apartmanda merdivenlerden hızla çıkma, elinizde ağırlıklarla kol egzersizi yapma, step aleti üzerinde egzersiz, ip atlama, şınav çekme, aklınıza ne gelirse). Amaç, gücünüzün %90-%100′ünü kullanır seviyeye çıkmak. Zaten kalbinizi oldukça zorladığınız için, 45-60 saniyeden daha uzun yapamıyor olmanız lazım. Ardından 2-3 dakika duruyor veya çok hafif bir egzersizle devam ediyorsunuz. Örneğin koşu ile nabzınızı yükselttiyseniz, dinlenirken yavaşça yürüyorsunuz. Bu sürede nabzınız normal seviyesine geliyor. Ardından tekrar 45-60 saniye boyunca bir patlama yapıyorsunuz, yine 2-3 dakika dinlenme.. Bu şekilde 4-5 set yapıyorsunuz. Toplam 10-15 dakika sürüyor.

Aslında olay bundan sonra başlıyor: Vücudunuz bu 10-15 dakika boyunca kandaki glukozu (şekeri) yakıyor. Oysa, bu egzersiz sonrasındaki 48 saatt boyunca yağ yakmaya devam ediyor. İşin daha da hoş tarafı, yağ yakımı 48 saat boyunca azalarak da olsa devam ettiği için, iki burst training arasında bir gün boşluk bırakmanız gerekiyor.

Bu yöntemi ortaya atan kişi, Dr. Pompa. Olayın arkasındaki mantık, “yağ yakma aralığını” hedeflemek. Herkesin kendi metabolizmasına, yağ-kas oranına göre yağ yaktığı bir nabız aralığı bulunuyor. Nabzı bu aralığa çıkardığınızda, harcadığınız enerjiyi vücudunuzdaki yağlardan yakmaya başlıyorsunuz.

Dr. Pompa’ya göre, yapılan araştırmalar burst training sonrası 24 ila 36 saat boyunca, vücudun enerji kaynağını değiştirdiğini gösteriyor. Eğer aerobik bir egzersiz yapıyorsak (mesela 1 saat yürüyüş), vücut sadece o 1 saat boyunca yağ yakıyor, oysa sonraki 24-36 saat boyunca büyük oranda glukoz (şeker) yakıyor. Vücudun enerji için iki kaynağı olduğunu (yağ ve glukoz) unutmayalım. Yani aerobik bir egzersizden sonra, vücudunuz çok miktarda glukoza (şekere) ihtiyaç duyuyor. Bunu ihtiyacı karşılamak için bir seçenek, kaslarınıza saldırıp, kas dokularındaki glukozu almaya çalışmak. Yani bizim kas kaybı dediğimiz şey oluyor bu. Hiç istemediğimiz bir olay. Kas kaybı demek, metabolizmanın da yavaşlaması demek. Daha yavaş bir metabolizma demek, daha az yağ yakımı demek.

Burst training ise bu süreci tersine çeviriyor: 10-15 dakikalık şiddetli egzersiz süresince, vücudunuz çoğunlukla glukoz kullanıyor; çünkü bu egzersiz anaerobik bir durumda gerçekleşiyor. Ancak, ilerleyen 24 ila 48 saat arasında, vücut enerji gereksinimini glukoz yerine yağdan çıkarmaya başlıyor. İşte bu sebeple de, daha fazla yağ yakmış oluyorsunuz. Bir diğer artısı da şöyle açıklanıyor: Burst training, yağ yakıcı hormonlar arasında olan büyüme hormonu ve testesteronu da arttırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…