Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Sonra geçenlerde, Mesut Yar’ın kilo verme hikayesini okudum. O da az değil 40 kilo vermiş. Bir baktım, burst training’den bahsediyor; adına Taş Devri Egzersizi demişler. Mesut Yar, aynen şu şekilde anlatıyor:

” Genel kanıya göre vücut yağ depolarından yakmaya ilk 20 dakikalık egzersizin sonunda başlıyor. Peki 21 dakikada normal tempoda yapılan egzersizlerden 3 kat daha fazla yağ yakmanın yolunun olduğunu biliyor musunuz? Atalarımız biliyordu. Çünkü onlar sadece hayatta kalmaya kodlandığı için beyin de genetik olarak ‘bu adam ani bir harekete geçmişse başı beladadır, bütün enerjiyi vücuda yayayım ki hayatını kurtarsın’ diye düşünüyordu. İşte beynin bu emriyle vücutta bulunan yağ depoları harekete geçiyor ve yağ hızla enerjiye dönüşüp yanıyordu. Bu yanmanın sonunda atamız ya hayatta kalıyor ya da peşindeki kadar yağ yakamadığı için av olup gidiyordu.

Belgesel izleyenler bilir. Yırtıcılar avlarını en fazla 20-30 saniye süreyle kesintisiz kovalar. Sonra kovalamaca yerini bir süre yavaş ve dinlendirici bir yürüyüşe bırakır. Sonra tekrar kovalamaca başlar ve bu döngü mutlu ya da mutsuz sona kadar devam eder. ‘Taş devri egzersizi’ de bu esasa göre kurulmuştur işte. 21 dakikalık egzersiz boyunca her 2 dakikada bir toplam 8 kez hızınızı 30 saniye süreyle iki misline çıkarmak, sıradan egzersiz ritmini bozarak metabolizmanın farklı çalışmasına neden olur. Ve yağlar hiç düşünmediğiniz bir hızda, atalarınızın beyin kodunun verdiği direktifle uçar gider.”

Spor salonunda, beni 60 dakikaya yakın sabit hızla eliptik bisiklet yaparken gören hoca gelip, “Arabalar en az ne zaman yakar?” diye sormuştu. Cevap: sabit hızla giderken, mesela şehirlerarası yolda. “Ne zaman çok yakar?” dedi. Cevap: Dur-kalklarda, yani bir gaza bir frene basmalarla. Onun da söylediği, aslında nabzı indirip çıkarmak gerektiğiydi. Bir de görmüşsünüzdür, B-Fit diye, sadece kadınların gittiği ufak spor merkezleri var. Bir ara bizim mahallede de açılmıştı (sonradan kapandı). Ben, meraklı bir Melahat olarak, gidip gezmiştim tabii. Orada da aynı mantık vardı. Toplam 7-8 adet kondisyon aletini, bir daire şeklinde dizmişler. Her birinin arasında birer minder duruyordu. Her bir alette egzersizinizi bitirdikten sonra, aradaki minder üzerinde dinleniyordunuz. Daireyi tamamlamak 35 dakika sürüyor ve bu kısa süre zarfında forma gireceğiniz iddia ediliyordu. İşte bu da bir aslında burst training örneği.

Peki o zaman salak mıyız? 10-15 dakika yerine, neden saatlerce spor yapıyor insanlar? Bu konuyu da bir bilirkişiye danıştım. Dr. Pompa’nın bütün dediklerini doğruladı. Eeee? dedim. Sen neden o zaman her gün 1-2 saat spordasın? Çünkü burst training uzun süreler yapılabilecek bir egzersiz yöntemi değil dedi. Vücudu zorladığından, uzun vadede zararı olabilir dedi. Sonuçta, her sette kalbi 45-60 saniye boyunca maksimum hızına çıkarıyorsunuz. Bir nevi efor testi gibi.

iyi gene fazla kacırmamıssın pasta dısında canım onuda yüzmüssün pek sorun olmamıstır diye düsünüyorum

ayyyyyyyyy ne aldın ne aldınnnn kocacccugunaaa

yağmur yağdı yağacak ya sizde nasıl havalar kızlar

burda yagdı bile, durmuyor hala...

Hamarat hatun her yere yetişiyor.
Ayy bakalım ne olacak yarın.

Yaa yetişiyorum sorma :))

Farkındayım bu hafta dogru düzgün giremedim ama telafi edicem inş.

Doğru bişi değil ama içimdeki ses:

"süpersin, kesinlikle o kıza söyle " diyo

Yaşasın kötülük

Edersin Melekcim haftaya dikkat.
Belirli zamanlarla böyle aksamalar olabilir, normal.
Önemli olan genel olarak katılımlarımız.

Bu arada Turtam bu hafta seni pek azimli gördüm ben.

sporunn faydalarıııııııııııııı canımcımmm

vaay bu sözü çok begendimmmm bende baslatmak istiyorummmm kendi tarihimin en büyük ayaklanmasınıda öyle işte

Yağlı süt ve yağsız sütün farkı: Araştırmalar göstermiştir ki; yağlı süt, yağsız süte göre, yağsız vücut ağırlığının artmasında daha etkilidir. Yavaş proteinlerin antrenman sonrası alınmasının daha uygun olduğunu söylemiştik. Yağlı sütün içindeki yağ, sütün yavaş sindirimini sağlar; daha az acıktırır. Dolayısıyla, yeme isteğiniz daha az olduğundan; spor sonrası yemeklere saldırmazsınız. Tabii ki yağlı süt, yağsız süte nazaran daha kalorilidir; ancak sonradan yediğiniz katı besinlerle aldığınız kalori çok daha fazladır.

Diyetisyenimiz Serap Orak Tufan‘ın yorumu ise şöyle: “Şu ana kadarki deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, Türk insanı olarak süt ve süt ürünleri tüketmenin kilo aldırdığına inanıyoruz. Bu nedenle de, eğer kişi kilo kaybetmek istiyorsa, beslenmesinden ilk olarak süt ve süt ürünlerini çıkarıyor. Bu inancın nedenini annelerin ballı, pekmezli süt içirerek çocuklarına kilo aldırma çabalarına bağlayabiliriz belki.

İnanılanın aksine light süt veya yoğurt kilo kaybına yardımcı olmaz. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, yağsız süt ve yoğurdun içindeki kalsiyum daha az emilmektedir ve biyoyararlılığı azalmaktadır. Süt ve yoğurtta doğal olarak CLA dediğimiz yağ yakıcı bileşikler bulunmaktadır. Ancak yağsız süt ve yoğurtta bu bileşikler yoktur. Düzenli süt ve süt ürünleri tüketmek, kilo kontrolünde yardımcıdır. Üstelik ,içinde dengeli bir şekilde yer alan protein ve yağ sayesinde oldukça tok tutucudur. İçlerindeki laktoz sayesinde de kan şekeri kontrolünü sağlar. Yağsız süt içtiğimizde bu dengeyi bozduğumuz için yeterince tok da kalamayız. Üstelik yağ yakıcılardan ve kalsiyum emiliminden de yoksun kalırız.

Bize kilo aldıran veya kolesterolümüzü arttıran şeyler, asla ve asla süt ve süt ürünleri değildir. Yediğimiz her fazla lokmanın bunda payı vardır. Fikrimi sorarsanız Aktif sporcu değilsek ,whey benzeri destekleri kullanmamıza hiç gerek yok. Diyetimize ekleyeceğimiz süt ve yoğurt sayesinde bu etkilerden faydalanabiliriz.

Son olarak: Kalsiyum emilimi 20-30 yaş arasında en fazladır; sonrasında emilim yavaş yavaş azalır. Yani yaşlılığımızda osteoporoz veya osteomalasia yaşamak istemiyorsak, günde 3 bardak süt veya yoğurt tüketmemiz en idealidir.”

Çook acıktım zaten biraz yoğurt yedim bende

Ok sağol tarif için buldum tekrardan baktım

Parmaklarımdan yüzüklerim düşecek nerdeyse o kadar incelmiş parmaklarım ama gelin görün pantolonum skıyor

ayyyyyyyy benimde üstüm gitti kemi,klerim sayılıyor ama altım hala 40 42 deli oluyorum uleeeen o kadarda spor yapıyorum arkadasssss

yağmur yağdı yağacak ya sizde nasıl havalar kızlar

hava iice bozduu istanbul daaaaa

ayyyy bu uzmanlarda kafayı kırdı iice daha gecenlerde bir yazı okudum oda diyordu ki kilo vermek istiyorsanız yagsız sütleri tercih edinn özelliklede göbek bölgesi sorununuz varsa vs vs. neyse ben ikisinin ortası yarım yaglı süt içiyorum

ama halk olarak gercekten cok cahiliz beslenme konusunda ben süt içerken bana gelip ayyyyy bu yasta sütmü içiyorsun hala ayyy sen rejimde degil misin diyenler oluyor mesela dislerini döküp ellerine vermek istiyorum bazen hihihiiii

Son düzenleme:

Ben uzun süre süt ürünlerini light olarak tükettim ama sonrasında gerçekten zararlı olduğunu öğrendim.
Canan Karatay'ın söylediklerine zaten inanıyorum, o da aynı şeyleri söylüyor ve bilimsel çalışmalarla ispatlanmış.
İşlenmiş gıdalar genel olarak çok zararlı.

bence hiç seviyelerinee düsme canımm bırak ne hali varsa görsün su erkekler ne salak ya benide 2 sene önce ben askından ölürken beni terkeden adam 2 sene sonra aramaya sormaya arkadaslarımla haber yollamaya seni özledim vs demeye basladı hicc tınlamadım bende daha cok koydu sanırım salak masus yaptıgımı düsünüyor halbuki gercetn umrumda degil artık birde kendilerini vazgecilmez sanıyorlar ya pooopomla gülüyorum yaniii

Edersin Melekcim haftaya dikkat.
Belirli zamanlarla böyle aksamalar olabilir, normal.
Önemli olan genel olarak katılımlarımız.

Bu arada Turtam bu hafta seni pek azimli gördüm ben.

evet canım yaa spor salonunda beni görmen lazım ruhumu teslim ediyorum her akşam herseyin sayısını 2 katına cıkardım hoca bile bu bacaklar erimesinde ne yapsın diyor

bu arada bir tane mini etek aldım cok sirin siyah önden fiyonkluuuuuuuuuuuuu üstüme oluyor ama hafif dar geldi ben de bilerek aldım dogum günüme kadarr incecik olupp o etegi giymek istiyorum ondan gaza geldim sırf o mini etegi giyebilmek icin yaptım olacaaaaaaak

Doğum günün ne zaman ?
Kesinlikle motive edecek şeyler çok önemli, bakıyorum da şu an hiç bir motivem yok.
Aman versem ne vermesem ne diyorum.

bu arada kızlar size bir rüyamı anlatmak istiyorum bilmem anlayan olur mu ayy hayırlara vesile ossun ins diyerekten rüyamda benimkini gördüm asansör askımı yani ya bana birşeyler anlatıyordu ama bende durmadan gülüyordum inanılmaz mutluydum oda öyle durmadan gülüyorduk o espiri taklitler falan yapıyodu böle karsılıklı oturuyoduk sonra bir ara yanımdan kalktı geldiginde bana tertemiz yepyeni masmavi (mavi benim en sevdigim renktir böle cok huzurlu gelir bana o renk hatta hep derim evim olursa ilerde kesin mavi beyaz dekore edicem vs diye ) işte bana masmavii tertemiz bir çift ayakkabı verdii ayakkabı temizse hayırlıdır yazıyor internette ama bilemiyorum tabii sonra o anda kkkkkkkkkkkkkkkk sivrisinegin biri beni yediginden uyandım ama rüyam o kadar gercektiki anlatamam yanii :44:

Renklerin çok etkisi var bence rüyalarda ve mavi güzel bir renk.
Belki terlik bir adım olarak değerlendirebilir.
Ne dersin ?

kızlar iyi geceler bildirimimi yapıp kaçayım

geçen hafaki kilom:80
bu hafta:78.9

hırs yaptık oldu! en çıtırı biz olucazzz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…