benim de bugünkü menüm
sabah
1 dilim kepek ekmegi
peynirli omlet
domates salatalık
1 soda
öğlen
1 bardak sütlü nescafe
akşam
5 kaşık pilav
salata
spor 2 saat
ayy dedim kendime hayrım yok bari sevenleri kavusturayım
bu arada evet hilalim sen hiç meyve falan yemiyorsun yemen lazım
benim de bugünkü menüm
sabah
1 dilim kepek ekmegi
peynirli omlet
domates salatalık
1 soda
öğlen
1 bardak sütlü nescafe
akşam
5 kaşık pilav
salata
spor 2 saat
Teşekkürler canım benim
Sen benim cumartesi pazar menümü görmedin canım. Ben bile şaşırdım. Ama bugün düzene girdi. Şimdide kendimi çok yemiş hissediyorum :44:
MENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
6 tane yeşil zeytin
Yarım simit
1 fincan şekersiz çay
Öğle
1 küçük kase çorba
1 tane but
Küçük bir tane muz
2 dilim kepek ekmek
Akşam
1 porsiyon tavuk sote
1 bardak ayran
2 dilim kepek ekmek
Bol su + yeşil çay
Menün çok güzel Ebru'cum. Afiyet olsun.
Canlarım ben bugün felaket yoruldum. Kendimi kötü hissediyorum. Şimdi çıkıp biraz dinleneyim. Sonra uğrarım yine.
Bugün yine bir sürü kişi sen çok zayıflamışsın dedi. Maşallah dedirttim ama sanırım bana nazar değdiler
gerçi arkadaşlar söylemiş ama bende söyleyeyim senin içn çok az ollmuş daha iyi beslenmelisin.Biraz saçma oldu ama menümü yazayım ..
Sabah :
- 2 tane çokonat. ( kalkamadım ama tatlı bir şey yiyeyim dedim.)
Akşam :
- Balık ( yanına salata yapamadım bu sefer de )
Sıvı :
- Bol su
- Bitki çayı
Bende bugünkü menümü yazayım.
SABAH
1 dilim ekmek
peynir+domates
ARA
1 sütlü kahve
ÖĞLE
yoğurt,2 tane yaprak sarması
AKŞAM
5 tane ızgara köfte,salata
Dikkat et kendine güzelce dinlen Ebru'cum.
Bir de rahatlatıcı bir çay yap ohh ..
gerçi arkadaşlar söylemiş ama bende söyleyeyim senin içn çok az ollmuş daha iyi beslenmelisin.
hafif ve güzzel menü olmuş afiyet olsun canım.
ebru senin meniyüde alıntı yaptığımı sanmıştım senin menünde güzel olmuş.
şimdi kendi menümü yazayım.
gerçi arkadaşlar söylemiş ama bende söyleyeyim senin içn çok az ollmuş daha iyi beslenmelisin.
hafif ve güzzel menü olmuş afiyet olsun canım.
ebru senin meniyüde alıntı yaptığımı sanmıştım senin menünde güzel olmuş.
şimdi kendi menümü yazayım.
KIZLAR BUNU MUTLAKA OKUYUN ÖNEMLİ. Hilal'cim özellikle sen
(ALINTIDIR)
PREMENSTRUAL SENDROM
Bir çok bayan , ödem, başağrısı, kramplar, aşırı gerginlik ve öfke krizleri ,ağrı, aşırı iştah ve tatlı krizleri gibi adet öncesi semptomları şiddetli yaşar.Eğer o grupta iseniz bu öneriler size göre;
*Periyodunuz başlamasından 1-2 hafta öncesinden diyetinizde tuzu ve tuzlu besinleri azaltın. Bol su için.
*Haftada en az 3 gün düzenli olarak egzersiz yapın. Kaslarınızı gevşetin, güçlendirin.Bu yürüyüş , yüzme, pilates yada sevdiğiniz farklı bir spor olabilir. Böylelikle vücudunuzdaki endorfin düzeyi artar ve kramplar azalır. Endorfin ayrıca adet öncesi gerginliğinizi de azaltır.
*Klasik müzik dinleyerek rahatlamaya çalışın. Özellikle sarı kantaron , papatya ve melisa çayı kaslarınızın rahatlamasını sağlar, sinirlerinizi yatıştırır.
*Sık sık sıcak duş alın.
*Özellikle periyodunuz başladığı dönemde alkol tüketmekten sakının.
*Adet öncesi dönemlerinizde yaşadığınız semptomlarınızı bir kaç ay kaydedin .Böylelikle önlem almanız daha kolay olacaktır.
*Az az, sık sık beslenin. Aşırı yemekten kaçının.Düzenli saatlerde beslenmeniz çok önemli.
*Sizi strese sokan diğer faktörleri hayatınızdan uzak tutun. Hafif, klasik müzikler dinleyin. Yoga yapmayı deneyin.
*Kalsiyumdan zengin besinlerle beslenin. Araştırmalar özellikle adet öncesi, kalsiyumdan zengin beslenmenin adet öncesi semptomları azalttığını göstermektedir.
*Adet öncesi aşırı tatlı krizlerinizin sebebi magnezyum , B6, B12 vitaminleri eksikliğidir. B12 vitamininin hayvansal kaynaklar temel kaynağıdır.Özellikle vejeteryan beslenenlerin ek supplement kullanmasında fayda vardır.B6’nın en iyi kaynakları ;et ve süt ürünleri, tam tahıllar ve baklagillerdir.Magnezyumun en iyi kaynakları ise; kuru yemişler, kuru baklagiller ,yeşil sebzeler ve tam tahıllardır.
*Sağlıklı kiloda olmaya özen gösterin .Kilo fazlanız varsa sağlıklı bir diyet ve egzersiz ile fazlalıklardan kurtulun.Vücuttaki aşırı yağlanma kandaki östrojen seviyesinin aşırı yükselmesine sebep olur. Araştırmalar göstermektedir ki; adet öncesi semptomlardan şikayetçi kadınların kanlarındaki östrojen seviyeleri daha yüksek bulunmuştur.
*Adet döneminizden 1-2 hafta önce kafein alımını kısıtlayın. Kafeinsiz kahve tercih edebilirsiniz.
Teşekkürler canım. Yeşil çay içiyorum Hilal'cim ama bu farklı bişey. Sanırım gerçekten nazar.
Haklısın Elif'cim dikkat etmem gerekiyor saçma sapan oldu ..
Çok teşekkür ederim Ebru'cum.
Kafeini bilmiyordum geçen haftada kahve içmiştim baya.
Magnezyum nelerde vardı ki ?
menü
sabah
1 haşlanmış yumurta
3 yeşil zeytin
yarım domates
1dilim çavdar ekmek
ara.
1kivi
öğlen
haşlanmış ıspanak
bol sarmısaklı yoğurt
akşam
öğlenle aynı
spor 45 dk koşu bandı
su 3litre
NAzara çok inanırım da kendim pek bilmiyorum nazar duası okuduğumu.
Biliyorsan okusan ya Ebru'cum ..
Magnezyumun en iyi kaynakları ise; kuru yemişler, kuru baklagiller ,yeşil sebzeler ve tam tahıllardır.
menü
sabah
1 haşlanmış yumurta
3 yeşil zeytin
yarım domates
1dilim çavdar ekmek
ara.
1kivi
öğlen
haşlanmış ıspanak
bol sarmısaklı yoğurt
akşam
öğlenle aynı
spor 45 dk koşu bandı
su 3litre
Teşekkür ederim Ebru'cum ..
Ben ne zamandır badem yemiyorum.
Badem yemeye başlayayım o zaman.
Baklagiller de iyi kötü kiloyu etkiliyor diye azaltmıştım ama regl öncesi özellikle tüketeyim.
Bakışlarından bile hissettim canım insanların. Bide yemekhanede yaklaşık 8 kişi felan söyledi. Artık çok dikkat çekmeye başladım.
Nazar içinse unutma Felak, Nas ve Ayetel kürsi okunur. Yanlışım varsa kızlar düzeltin. Ben bunları okurum.
Afiyet olsun canım. Çok güzel olmuş menün. Galiba bu Cuma listedesin dimi? Güzel bir başlangıç yapacasın gibi geliyor bana.
Ne demek canım benim rica ederim. İşe yarıyorsa bilgiler ne mutlu bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?