dünkü menüm
Sahurda
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
labne peynir
1 avuç ceviz
iftarda arkaşlardaydık
tabi sağolsun masayı donatmış yok yoktu
bir kase yayla çorbası
bir tabak izmir köftesi yedim
ev yapımı vişne suyu 2 bardak
barbunya pilaki, revani, baklava, karışık kızartma, dolma, çerezler, tavuklu pilav sadece tartıya bi gece kaldığını düşünerek yemediklerim resmen kendimle mücadele ettim çok zordu çoookkk(((
2 lt su.
iftardan geldikten sonra eşim arabanın anahtarlarını bırakmak için dükkanına girdi bende kapıda bekliyorum birlikte eve çıkıcaz diye (dükkanı evimizin altında) saat 12,30 falandı. sonra baktım gelmiyo hayırdır dedim 3 tane 5 yıldır gözümüz gibi beslediğimiz kaplumbağlarımız vardı biri temizleme motoruna koluna sokmuş nefessiz kalmış onu almış eline hadi olum nefes al ya diyodu. sonra baktı hiç hareket yok int. nöbetçi veteriner aradık avcılar ün. veteriner kampüsüne gittik 2,30 saat trafik ve yok çektik. ama maalesef ölmüştü. eşimin o kadar çok ağladığını ilk defa görüyorum hıçkır hıçkıra sonra tabi elimiz makhum döndük. eve geldiğimizde saat 4 tü. bugece doğru düzgün sahur yapamadım.
beslediğin bir hayvan bile olsa onu kaybetmek çok zor ; alışkanlıklar , paylaşımlar , hatıralar , geçirdiğiniz yıllar vs.. vs.. başınız sağolsun canım ..
küçükken kuşlarımız ölmüştü ben halen hatırlar , üzülürüm !.. düşün yani kaç 20 sene filan geçmiş halen üzülüyorum aklıma gelince !..
yaa biz bukadar kırılganken , bir insan nasıl başka bir insanı öldürebiliyor anlamıyorum ! allah kimseyi delirtmesin hani cinnet anından bahsetmiyorum da planlı bir şekilde nasıl öldürebiliyolar ?
ya benim birikmişti sanırım.size kaynanamları yemeğe alıcam demiştim menü falan sormuştum ya.o gün hazır çorba patlıcan salatası makarna yaptım.kaynanam eşime yemek yapmadım bilgen yaptıysa getirin yiyelim demiş,biz yemekleri aldık aşağıya indik.kaynatam bu nasıl çorba böyle çorbamı olur dedi kaynanama hazır kremalı mantar çorbası yaptırdı.makarnayı salçalı yapmıştım.böyle makarnamı olur.makarna yoğurtlu olur diye onada mana buldu.ben izmirliyim.bizde patlıcan salatası sarımsaklı olur koruk suyuyla.onlar soğanlı yapıyor bende sarımsaklı yapmıştım bide ona laf söyledi.bende dedimki geçen eltimlere gitmiştin onunda yemeklerine laf söyledinmi.eşimin babannesi hemen ama o yemekleri çok güzel yapmıştı dedi.bir bozuldum anlatamam.eve geldik.eşime ben iki çocukla uğraşıp yemek yapıcaktım,iftara falan çağırmıyorum laf duyamam dedim.dünde kaynanam yemek yapmayın eltimler gelicekmiş beraber yiyelim dedi.daha düne kadar o sosyete kızı istemem diyen kişiler bulsalar ayaklarını öpecekler.bende oturdum bir köşeye hiç birşeye karışmadım.yemek yiyip kalktım.eve çıktığımızda kızı koydum ayağıma sallıyorum tam yarım saat salladım uyumadı.babası geldi aşağıdan oğlumla,sen kızı bana ver oğlanı uyut dedi.kızım 10 dk sonra uyudu.oğlanı salla 45 dadika uyumaz.o arada kızda uyandı.bende sinirliydim çocuklara bağırdım.yeter uyuyun diye,eşim nasıl bağırıyorsun öyle bağırılırmı diye bana çıkıştı.ağlamaya başladım.git başka odada ağla çekemem deyince çocuklarımıda alıp gidicem üzülme dedim.inşallah dedi bana.çok zoruma gitti.bıraktım çocuklarına yanına çıktım balkona sigara içmeye.benim çocuklar delirdi nasıl ağlıyorlar.arkasından girdim eve bir daha tartıştık çocuklar deli gibi bağırıyorlar akılları çıktı.aldım oğlanı ağlaya ağlaya uyuttum.belki basit şeyler ama çok doldum.günde 4.5 saat çocuk sallıyorum ve artık bıktım.
evliliklerde çocuktan önce ve çocuktan sonra diye 2 kısıma ayrılıyor malesef canım !
biz eşimle hiç tartışmazdık , birbirimizi kırsak hemen salya sümük ağlar özür dilerdik , hep elele göz gözeydik filan ...
ta ki doğuma kadar !..
şimdi bakıyorum da ikimizde çok asabiyiz , evet ben de değiştim farkındayım ama sinirli olmak istemesem de kendime engel olamıyorum çünkü beklemediğim hareketler görünce eşimden bunu kendime yediremiyorum. önceden hep alttan alan , peşimden koşan , benimle olmak isteyen oyken şimdi böyle olması beni hepten çıldırtıyo !
kendi kendime yaav diyorum ; elimden gelen herşeyi yapıyorum ; iş , ev , temizlik vs.. , çocuk bakımı , ilgi , sevgi , kendine bakım vs...
bi de karşılığında bu mu yaani
tamam bunlar gelip geçici tartışmalar ama insanı çok etkiliyo !
bir süre sonra unutuyoruz küs kalamıyoruz ama o an olan oluyo yani ...
çocuk güzel şey tabi allah eksikliklerini vermesin kimseye ; ama tüm sabrını ona harcıyosun eşine kalmıyo galiba :)))