Giidyimde biraz film fln seyrediyim masanin ustunde cam bolmeli bir tabak icinde tuzlu kuruyemisler, sutlu cikolata muffin ve sekercikler var
ve ben uzak duruyorum yesil cayimi yudumluyorum tebrik edmelisiniz beni bence bilemiyom yani
hadi iyi geceler hain banu o yedigin sarmalar gece kabusun olsun hadi operim
Aşkolsun zorunlu hareketleri yapmadın mı?Giidyimde biraz film fln seyrediyim masanin ustunde cam bolmeli bir tabak icinde tuzlu kuruyemisler, sutlu cikolata muffin ve sekercikler var
ve ben uzak duruyorum yesil cayimi yudumluyorum tebrik edmelisiniz beni bence bilemiyom yani
hadi iyi geceler hain banu o yedigin sarmalar gece kabusun olsun hadi operim
Zorunlular yapıldı deyince 100 sandım.İyi yapmışsın aha güzel olmuşeksik olmuş düzelttimm kaptancımm
AAo zaman tebrik edeyimm canımm
bende izlemek istiyorum ama dün servise gitti televizyonumuz alalı 28 gün oldu fonksiyonları çalışmıyo tatilde olduğumuz için de gelince aradık servisi 20 gün geçmeden arasaydık cihazı direk değişceklermişşoldu mu ya şimdiiii
Çoookkk güzelmişDoğru adam", "Doğru kadını" inşa eder, "Doğru kadın" da "Doğru adamı".‏
Bir uçak yolculuğunda yan koltukta oturan bir adamın alyansını sağ elinin işaret parmağına taktığını fark eden yazar yorum yapmaktan kendini alamaz; 'Bayım alyansınızı yanlış elinize takmışsınız!'
Adam bunun üzerine;'Yanlış kadınla evlendim de ondan!' diye karşılık verir.
Ziglar bu anıyı aktardıktan sonra şöyle sorar; 'Peki ya bu adam doğru adam mı? Yani kadın doğru adamla mı evlenmiş? Yanlış seçilmiş bir insana doğru insanmış gibi davranırsanız sonuçta doğru insanla evlenmiş olmaz mısınız? Doğru seçilmiş bir insanla evlendiğiniz halde yanlış davranıyorsanız yanlış bir evlilik yapmışsınız demektir çünkü. Doğru insan olmak doğru insanla evlenmekten çok daha fazlasıdır!'
Yazar kitabında şu öyküyü anlatır
'Yıllar önce Hawai'de başlık parasına benzer bir uygulama revaçtadır. Bir erkeğin sevdiği kızla evlenebilmesi için kızın ailesine belli sayıda inek vermek zorundadır. İnek sayısının 10 adet olması gerekmekle birlikte kızın özelliklerine göre bu sayı değişebilmektedir.
ve adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır. Kızlardan büyük olanı bizdeki deyişle -kabul görmeyen- tipte, şanssız bir kızdır ve babası ona 3 inek fiyat biçmiştir; 2 inekli bir teklifi de kabul edecektir; hatta iyi bir pazarlıkla 1 ineğe fit olmaya razıdır.
Bir gün adanın zenginlerinden Johny Lingo bu eve geldiğinde herkes onun diğer kızı isteyeceğini düşünür. Oysa yaşlı adamı sevince boğarak büyük kıza talip olur. Herkes en azından isteneni yani; 3 inek ödeyeceğini düşünürken Johny yanında 12 tane inekle gelmiştir!!
O dönemlerde normal bir balayı ortalama bir yıl sürmektedir ama gelin ve damat iki yıllık balayı planlamıştır.
Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün ahaliden biri dönüşlerini haber vermeye gelir gelmesine ama gelenlerin Jony ve eşi olduğundan emin değildir. Aslında Johny'i tanımıştır fakat kızdan emin olamamıştır; yaklaşan kadın çok güzel, zarif birisidir. İyice yaklaştıklarında kimsenin tereddütü kalmaz. Fakat kızın güzelliği, cazibesi ve çekiciliği en eleştirici gözle bile reddedilmeyecek ölçüdedir. Yakından bakanlar Johnny'nin 12 inek karşılığında iyi bir alışveriş yaptığını düşünürler.'
Yazar işin püf noktasını şöyle özetler; 'Johnny 12 inek ödedi, kız 12 ineklik bir kadın haline geldi.'
Bu hep böyle olmaktadır; eşinize verdiğiniz değer, ona kazandırdığınız değerdir. Aslında 'doğru adam', 'doğru kadını' inşa eder, 'doğru kadın' da 'doğru adamı'.
Yeterli canım iyice hasta olma. Hasta halinle yapıyorsun ya vallahi bravo20 dk yaptım, terledim duş alamayacağım için de 1 milde bitirdim, malum hastayım bi de çok terlemiim dedimm
AAkötü olmuş. En azından onarırlar değil mi???
Ne kadar sinir bozucutamire gitti ama cizilmeden gelir inşallah....
verdiğimizde sadece tvnin ayağında çizikler vardı not ederken cihazda çizikler var yazmışlar haydaa ya bana geldiğinde ekranında çizik olsaa onlarda dicekler burda cihazda çizik var yazıyo diye kabul etmicekler bizde hiçbi hak iddaa edemicez... biz fark ettiğimizde adamlar arabayı çalıştırmış gidiyolardı aradık hemen indik aşağı düzelttirdik adam bi sinirlendi ki
sanki hayrına yapıyoo.... inş yapılırda gelirr hemen
Çoookkk güzelmişGüzel paylaşım teşekkürler Semine. Eşimede okudum
Yeterli canım iyice hasta olma. Hasta halinle yapıyorsun ya vallahi bravo
Ne kadar sinir bozucutamire gitti ama cizilmeden gelir inşallah....
verdiğimizde sadece tvnin ayağında çizikler vardı not ederken cihazda çizikler var yazmışlar haydaa ya bana geldiğinde ekranında çizik olsaa onlarda dicekler burda cihazda çizik var yazıyo diye kabul etmicekler bizde hiçbi hak iddaa edemicez... biz fark ettiğimizde adamlar arabayı çalıştırmış gidiyolardı aradık hemen indik aşağı düzelttirdik adam bi sinirlendi ki
sanki hayrına yapıyoo.... inş yapılırda gelirr hemen
İnek fikrine güldük zaten. Başlık parasıda sadece doğuda yokmuş onu gördük. 12 inek verilince kız güzelleşmiş ya aklıma direk para ile neler yapılmaz ki geldi12 inek benzetmesi biraz abesama ana fikir gerçekten güzell
Ne kadar sinir bozucuSatana kadar binbirtürlü laf cambazlığı yapıyorlar. Para ödendikten sonra sorun olunca çamura yatıyorlar. . İyi ki farketmişsiniz. İyikide durdurmuşsunuz. İnşallah başka sorun çıkmaz.
Bende seni seviyorum (Hemen üstüme alındımkızlar ben çıkıoruum. kitap okuiim, sonra da uyuiimmmmmmseviorum siziii
Böyle bir araştırmayı ancak Gaziantepliler yapabilirdi. Çiğ köfte,kısır,İçli köfte,bulgur köftesi vb yemekleri meşhur nede olsainşş canım...
BULGUR İLE KİLO VER
Yapılan araştırmalara göre bulgur yiyerek hem çeşitli hastalıklardan korunabilirsiniz hem de dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilirsiniz.
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, yapılan araştırmaların bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyduğunu bildirdi.
Doç. Dr. Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce yapılan birçok çalışmada bulgurun kolon kanserine iyi geldiği, hamilelik döneminde alınan bulgurun bebeklerin beyin gelişimini desteklediğinin tespit edildiğini belirtti.
Bulgurun fonksiyonel bir gıda olduğunu, fonksiyonel gıdaların en önemli özelliklerinden birinin insanın fiziksel aktivitesini yükseltmesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılaması olduğunu ifade eden Doç. Dr. Bayram, şu bilgileri verdi: "Bulgurdaki yüksek amiloz miktarı, dayanıklı nişasta ve posa miktarı ile düşük glisemik indeksi, insanda uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Yapılan araştırmalar, bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyuyor. 2004’te Türkiye’ye bulguru araştırmak için gelen Avustralya Curtin Üniversitesi Öğretim Üyesi Vicky Solah ve ekibinin geçen yıl Avustralya’da yaptığı araştırmaya göre, bulgur çok önemli bir diyet maddesi. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre, bulgur pirinçle kıyaslandığı zaman daha yüksek seviyede tokluk
hissi veriyor."
Doç. Dr. Bayram, yapılan araştırmada yaşları 18 ile 50 arasında değişen bir denek grubu kullanıldığını ve deneklere öğünlerinde pirinç ve bulgurdan oluşan yemekler verildiğini belirtti. Çalışmada bulgurun açlığı 1,1.5 saat civarında geciktirdiğinin tespit edildiğini, ayrıca deneylerde içinde pirinç olan yemeklerden yiyen bir erkek deneğin 1022 kcal(insan vücudunun kullandığı enerji), bulgurla ise 909 kcal aldığının tespit edildiğini bildiren Doç. Dr. Bayram, şunları kaydetti: "Çalışma kapsamında kadın denekler pirinçle 755, bulgurla ise ortalama 550 kcal’lik bir enerji alındığı bulundu. Bu bulgular, bulgurun halkın zannettiği gibi kilo yapan bir madde olmadığını aksine diyetlerde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacını karşılayarak düzenli kilo verilmesini sağladığını ortaya koyuyor. Bu araştırma ’Measurement of Satiety of Wheat-Based Bulgur by İntervention and Sensory Evaluation" başlığı ile ’Cereal Foods World’ isimli bilimsel dergide yayımlandı."
Böyle bir araştırmayı ancak Gaziantepliler yapabilirdi. Çiğ köfte,kısır,İçli köfte,bulgur köftesi vb yemekleri meşhur nede olsaSayarken canım çekti . Prinç yerine bulgur tercih edilebilir. Hatta öğün olarak tüketilip diğer öğünlere dikkat edilirse diyette de fazlasıyla yense birşey olmaz diye düşünüyorum.
Afiyet olsun bol salatalı, kararında olsuniyiki bugün bulgur haşlamış yemişimmm
İyi geceler canım. Mesaj sayını atmayı unutmuyorsun değil mi:44:bende çıkıyorum kızlar hepinizi yanacıklarınızdan
iyi gecelerrrrr
menüm
uyanınca:1 kuru incir
öğle:2 kaşık patatesli yumurta
2 kaşık patlıcan salatası
1.5 dilim kepek ekmek
peynir
3 yeşil zeytin
ara:1 avuç üzüm
akşam:1 tabak tavuk sote
1.5 dilim kepek ekmek
2 kaşık yoğurt
spor:henüz yapmadım.
su:2 litre
MENÜM
SABAH
Dukan krep
Domates,peynir
Biberli lor
ARA
Sütlü kahve
1 kayısı
4 kepekli bisküvi
AKŞAM
Kabak yemeği
Yarım kase yoğurt
1 dilim kepek ekmeği
Menu
kAhwalti
2 minik dukan ekmek
1 dilim tavik salam
ARA
1 mandalina
1 sert nektarin
Ogle
1 tabak cokca kisir, bir dukan ekmek
Aksam
Bi avuc kadam kuruyemis
3 tane uzum, 1 hurma
hic canim istemiyordu bugun yuruyuse cikmayi ama baktim yuruyuse cikan arkadaslar cok, gaza geldim birazdan cikacayim
Kahvaltı: 1 adet kepek ekmeğine peynirli-domatesli tost, 1 brdk çay
Ara: 1 kase naneli-pul biberli yoğurt
Öğle: 1 kase çorba, yarım fırında palamut, 3 sarma
Ara: 1 kase naneli-pul biberli yoğurt
Akşam: 1 brdk çorba, 1 tabak salata (çok az kepekli makarnayla)
1 brdk süt
Su: 3 lt
SPOR: birazdan paylaşacağımm
olsun canım afiyet olsun ..Benim mununde coook kabarik
Sabah bir avuc ceviz
Aksam 4/3 hazir pizza
Istisnai birgundü
bugünkü menü
sabah
1 küçük domates yarım salatalık
1 biber 2 zeytin 1 dilim ekmek 1 lokma bal ve tereyağı
ara yarım elma yarım şeftali
öğlen yarım tabaktan az fazla baharatlı haşlanmış bulgur
2 bardak ayran
akşam 1 tabak nar ekşilii salata
ara yeşilçay
2lt su
spor:
80dk yürüyüşş
8 dk göbek eritme egzersizi
zorunlu hareketler+25 dk tae bo
ay kızlarr ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmbundan yıllar önce çok beğenerek aldığım ve içine girsem de selülitlerim ve portakallarım yüzünden giymeye bir türlü cesaret edemediğim ve biraz da kemerinin kavuşmamasından kaynaklanan bir sorun yaşadığım pantolonum vardı. ne giysem haftaya fln die dolabımı karıştırırken gördüm, bi deniim dedimm. ayyyy öyle güzel oldu kiiiii ben de karın falan da kalmamış hiç yaaa, giyince hepten düz olduu tabi toto hala özerkliğini koruo o ayrı ama selülitler de göze çarpmıo. çünkü pantolon açık renk, sütlü kahve gibi ama parlak ay nası rengi anlatamadım her neyse şu an çok mutluyummmm tey teyyyyy hatta ahey aheeyyy
iyi akşamlar kızlar dün akşamdan beri oğlum çok hasta, ateşi yükseldi dün bütün gece uğraştık sabah doktora götürdük. ben dişten dolayı diyodum ama değilmiş. mikrop almış ağzının içi ve boğazı yara içindeydi sonra bende gördüm. kendimi çok çaresiz ve yetersiz hissettim, 10 gün ilaç kullanmaya devam edip tekrar gidicez, umarım düzelicek
unutmadan menümüde paylaşayım, benden pek ummadığınız bi menü oldu
sabah
1 kase nesfit sütlü
ikindi
1.5 lahmacun
ayran
su herhalde 2lt ye tamamlarım, spor yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?