Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlaaaar, meleklerim canlarım yol arkadaşlarım Yine güzel bir istanbul sabahından günaydınlar olsun herkese. Daha yeni uyandım gidip biraz hareket edeyim sonra da kahvaltımı yapaym. Btince yine gelicem yanınıza. Şuralar bi kaynasın artıııııııııııık :13:

Valla öyle tatlım yaa hic tatilimde yok bu yogunluga bünye dayanamadı mesajlar sana mı gecmise baktım ama listeyi göremedim kacırdım sanırım bi yerlerde

ben hep ters zamana mi geliyorum ne? yien kimsecikler yokken geldim.sonra görüsürüz o zaman.

Aynen banada oluyor geliyorum kimse yok :))

Günayydııınnn tatlımmmmm tamam hadi bakalım kahvaltını yap afiyet olsunn

Kızlaaaarr :) bu haftaa hastane havasına katılanlardan bende oldum bünyem bu tempoya daha fazla dayanamadı :) dün migrenimden dolayı bir bas agrısı var derken birden fenalastım veeee en sonunda serum yedim sinirim bozuldu ama ben serum istemiyordum cünkü serumun kilo yaptıgını biliriz belki yanlıstır ama bi kac gün beslenmeme dikkat etmeliymisim belki cok farketmez ama biraz kilo verdigimi biliyorum bir kac gün normal yediklerimden biraz fazla beslenicem isterseniz izinli olurum ama yemem tabi ki öyle kalorili falan ama olsun yinede etkilemek istemem

Valla öyle tatlım yaa hic tatilimde yok bu yogunluga bünye dayanamadı mesajlar sana mı gecmise baktım ama listeyi göremedim kacırdım sanırım bi yerlerde

Evet canım bana gönderilcek. Ama ben bu sabaha karşı uyanıktım, hepinizin mesajlarını saydım dün için uğraşmana gerek yok
Mesaj listesi de şu şekilde;

21 - 22 Ocak 2013 : dontpanic
23 - 24 Ocak 2013 : blitz86
25 - 26 Ocak 2013 : betuld
28 - 29 Ocak 2013 : gurbet_dmr
30 - 31 Ocak 2013 : aysecig
01 - 02 Şubat 2013 : beril77
04 - 05 Şubat 2013 : lafraise
06 - 07 Şubat 2013 : tugkay2000
08 - 09 Şubat 2013 : GUL1978

Çok ama çok geçmiş olsun. Sağlığın herşeyden daha önemli, sen zaten ideal bi görünmdesin şu an, doktor ne tembihlediyse onu yap lütfen tamam mı

günydın kızlar.bugün hiç keyfim yok halimde yok her tarafım ağrıyor bu uykusuzluk beni sersem etti ya.şimdi yatsam varya sabaha kadar uyurum gibime geliyor.

ortımmmmm cok gecmıs olsun Rabbım sıfa verssın..
canından onemlımı tabıkı kendıne ıyı bak canım benım....

gunaydın bu arada kızlar gıttım geldım yarına haber vercekler bakalım ne olacak hayırlısı artık...
tugbammmmmm adasım ben ıkı gunun msj sayısını beraber atarım dıye atmadıydım ...sana zor olmustur canım benım cok sagol ....

Bu arada BERİLCİĞİMMM, sen mesaj sayını bana 8 olarak göndermişsin ama ben gece saydığımda 12 olarak not almışım. Bi daha bakacağım dur

güzel olmuş canım

Cokkk sagol canım :)

Ayyy aman masalllaaah :)) hadi bu gazla kim tutar seni :))

Evet suyla ilgili bi problemim varr zaman oluyor unutuyorum saka gibi ama gercek :)
Evet ne yazık ki özel oldugu icinde fırsat kolluyorlar o yüzden bu hafta cok yogunum beni mazur görün fırsatım oldukca hep buradayım zatenn

ecem senin menünü okuyorum,sanki aksama kadar senin yerine ben ac kalmisim gibi oluyor.

ecemsen bu azimle amacina ulasirsin merak etme.simdi zorlanman normal.cünkü eriyecek yag kalmamis:)

Kadriyecim cok güldüm senin yerine ben ac kalmısım demissin yaa :)) zaten bi kac gün biraz fazla yicem

Yokkk canım nerde göbekkk var göbekk simit bölgesi yaglıı :)

Afiyet olsun canım. Kaçamak yapmadığın zamanlar senin menülere hiç bir yorum yok zaten. Su az olmuş ama suyu çok içmeye çalış.
Yanımda büyük pet şişelerden gezdirmeye karar verdim ancak öyle iciyorum unutmuyorum :)

kolay gelsin canım ah bütle seneler sonra bile beb hala rüyalarımda görüyordum sınavdayım gecememişim uyanınca ohhhhh be rüyaymıs artık öğrenci değilim diyordum

Sanırım bende öyle olucammm yaa bütler bazı özellerde yoktu gecen yıl yeni kanunla birden bütler özel üni lerede geldi bizede bayram geldi cünkü yaz okulUnaa ne paralar dökülüyooorrrrrr

Eki Görüntüle 611974

teyzoslarrrrrrrrrrrrr ben akilli akilli otuydummmmmmmmmmm sici bekliyommmmmmmmmmmmmmmmmm

kisssssssssslar ayyyyyyyy birde konussa

Teyzoslaaarııı onu yerrrrrr valla burda olsa gelir o yanaklardan sıkıstırırdım masallllaaaah :)

tekrar başın saolsun ecem
sınavlarında başarılar
menün çok güzel olmuş

Cokkkk tesekkürlerrr gülcin :) yasasın menüm begeniliyor bu iki oldu bu benim icin ilk :))

insallah sinavin iyi gecer
hafta sonu menusu olarak bana az bile geldi
butlerde gecersin artik
hafta sonu zaten bizim nisanli kizlar ist.u alt ust ediyorlar

Bir haftasonumuzzz var sekerm nisanlılarlaa adamlar calısıyooo :)))) dısarı cıkınca hiiiic eve girmek istemiyorummmmm :)))

ah caım bu tempoya iyi dayanıyorsun maşllah allah zihin açıklığı güç kuvvet versin:)

Sekerim allah razı olsun aldıgım bu dualarla kimse tutamaz allahın izniyle beni :)

Canım ya yok ne zorluğu isteyerek severek baktım, siz bi de onla uğraşmayın diye :)) Bi de daha ilk kez geliyor ya mesaj sayıları acemiyim bu konuda :) Bu arada hakkında hayırlısı olsun güzel bi şekilde çalışmanı mutlu olmanı isteriz biz

Canım benim Allah razı olsun o kadar ugrasmısssın :))
Evet herseyin bası saglık bunu dün cok iyi anladım ama su an iyiyim sıkıntım yok bakalım bi kac gün nasıl gidiceekk :)

günydın kızlar.bugün hiç keyfim yok halimde yok her tarafım ağrıyor bu uykusuzluk beni sersem etti ya.şimdi yatsam varya sabaha kadar uyurum gibime geliyor.

Ay canım benim dikkat et vitamin al bu aralar herkes hastaaa

ortımmmmm cok gecmıs olsun Rabbım sıfa verssın..
canından onemlımı tabıkı kendıne ıyı bak canım benım....

Ortimmm Allah razı olsun senden de uzak kaldımmm

Ortim allah hayırlısını nasip etsin insallah bu olur gecmiste gözden mi kacırdım ben döndün mü annenden allah sabır versinn canım benim yüregini frrah tut durumun cok zor

Son düzenleme:
Kadriyeeee senin oğlunun adıda Kerem mis :) Allah bagıslasınnn canım ama Keremler cok zeki ve fırlama oluyolarmıssss :)) Benim ki öyle hem solak hem Kerem allahhh allah :))

hafta sonun doğru hepimizde biraz gevşeme oldu sanırım.benim misafirlerim vardı gerçi ama yinede mesaj sayılarım az bu haftada bende motivasyon eksikliği var canım hiçbirşey yapmak istemiyo enerjim çok düşük inşallah düzelirim.

3 gündür gündüzleri uyutmaya başladım yoksa hiç başa çıkamıyordum.gündüz uyunca en azından akşam biraz geç yatıyor sabaha kadar uyuyor da 2 gündürde sabah 4 5 gibi ağlayarak uyanmaya başladı niye bilmiyorum birşeydenmi korkuyor ne yapıyorsa.inşallah düzene sokmaya çalışacağım.
neyseki listeme fazla kızmamışsın ama haklısın köy ortamı bana yaramıyor evde en azından kendimi firenleyebiliyorum.

valla canım dün zorda olsa 40 dakika bindim bisiklete bu hafta hemen hemen hergün binmeye çalışacağım bakalım bir yerlerde uyuyup kalmazsam

güle güle giy canım. ne güzel bir şey farkediliyor olması dimi maşallah canım.

eşler farketmeye başlamış artık benimkide akşam soruyor bana kilomu verdin sen diye:)dedim 65 olacağım hazirana kadar sana 65 yakışmaz diyor niye dedim 70 olabilir dedi.ama yavaş yavaş ver diyor yemiyosun içmiyosun aptal gibi dolaşıyosun ıortalıkta diye
ay ne güldüm hakikaten kaç gündür öyle dolanıyorum ortalıkta

kız bende kaynını küçük genç bişey tahmin ediyordum koskoca adammış ya utanmamışmı çocukla itişmekten..

oh oh berilciğim maşallah benim kaçamkalar seninkinin yanında epeyce masum kaldı sanırımneyse sen toparlarsın canım birşey olmaz:)

çok geçmiş olsun kuzum.ay dün dedim bu ladar tempoya nasıl dayanıyorsun diye nazarmı deydirdim ne ettim.canım benim sen gayet formundasın zaten biraz dinlendir vücudunu faydalı gıdlar tüket toparlan biraz.

canım Allah kolaylık versın kızına bolcaa ya Hadı esmasını oku canım ınsallah ıs yarar bendd okuyorum hergun...

okurum okumam mı faydalı olabilecek herşeyi okurum aman kızım iyi olsunda hasta olmasında bu günleride atlatırım inşallah.

BERİLCİĞİM canım saydım dünkü mesajlarını, 12. Yani gece ben doğru saymışım :) sen 4 tanecik eksik söylemişsin böylelikle bi yanlışlığı önlemiş olduk :13:

Yok kız ne nazarı :) hersey migrenle basladı hahaha :) neyseki simdi iyiyim :)

Kızın mı hastaaa ayy yavrum kıyamammmmmm allaah sifasını versin salgın bu ara salgın gecmis olsun

valla canım dün zorda olsa 40 dakika bindim bisiklete bu hafta hemen hemen hergün binmeye çalışacağım bakalım bir yerlerde uyuyup kalmazsam

Yalnız 40 dk bisiklet çok iyi Cumaya kadar başka hiç kaçamak olmazsa, sporumuza da böyle devam edersek, suyumuzu ihmal etmezsek biz lider olurz takımda Hadi göreyim bizi :13:

günaydin arkadaslar.gecmisi oluyup geleyim.
gunaydin diyecemde gec mi oldu be fistigimmmmmmmm

FAYDALI BİLGİLEEEER (Biraz düzenledim eksilttim)

Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva

LİFLE BESLENİN!
"İştah kontrolünü kolaylaştırmak için, neler yapmamızı önerirsiniz?"

""İştah kontrolünü kolaylaştırmak için öncelikle az az ama sık sık beslenmemiz gerekir. Günlük öğün sayısı artırılmalıdır. Günlük beslenmemizde bizi daha uzun süre tok tutan kepekli unlu gıdalar ve kurubaklagiller gibi glisemik endeksi düşük gıdalara ağırlık vermeliyiz. Lifli gıdalar ile taze meyve ve sebzeleri günlük beslenme düzenine mutlaka eklemeliyiz. Günde 5 öğün taze sebze ve meyve tüketmeliyiz. Ayrıca, yağ alımımızı da kısıtlamalı ve az yağlı yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Soframızda bol yağlı bir patlıcan kızartmasına ya da bu tarz başka bir yemeğe yer verirsek, kesinlikle doyamayız. Aksine, miktar olarak her zaman olduğundan çok daha fazla yemek tüketiriz. Oysa önce çok az yağlı ya da yağsız salata ile öğüne başlar, ardından da ızgara et yersek; daha kolay doyarız.

"Tek başına salata daha çok acıktırır!"

Öğle yemeğinde sadece salata yemek doğru bir yaklaşım değildir. Karbonhidrat da her öğünde mutlaka yeterli miktarlarda olmalıdır. Salata; lif, çok miktarda karbonhidrat ve de vitaminler içerir. Ama bu; bir öğün için yeterli değildir. Salatanın içine mutlaka yağ oranı düşük bir protein eklenmelidir. Yani salataya ya yağsız peynir ya ızgara tavuk ya da düşük yağlı ton balığı eklenmelidir. Ayrıca yanında bir karbonhidrat da alınmalıdır. Bu; bir dilim ekmek veya iki kaşık makarna olabilir. Salataya eklenen yağlı soslar, asla tok tutmaz. Bunlardan, özellikle de mayonezden uzak durmak çok önemlidir. Dengeli beslenme; tek tip gıda tüketmemektir. Tokluk hissi için mutlaka protein almak gerekir. Ayrıca, öğün araları da kısa tutulmalıdır.

Tatlı doyurmaz ama iştah açar!

"Yemekten önce tatlı ya da meyve yemek, iştahı etkiler mi?"

Tatlılar yani yağ ve sofra şekerini çok miktarda içeren gıdalar, bizi en az doyuran ve en fazla iştah açan gıdalardır. Bu tip gıdaların tatları da güzel olduğu için kontrollü tüketimleri oldukça zordur. Açken birdenbire bir tatlı örneğin bir tabak sütlaç yersek, karnımız asla doymaz. Tam tersine çok daha fazla acıkır.

"Ana öğünleri tatlı ile geçiştirmek, kilo vermeyi sağlar mı?"

Asla! Tatlı, kesinlikle tok tutmaz. İçerisinde hem bol miktarda sofra şekeri, hem de yağ vardır. Tatlı tüketen bir insan hem daha çok acıkır, hem de yemek sonrasında şekeri düşer. Yani; 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz olay meydana gelebilir.

"Günde 2 kez yağsız süt için!"

İştahı kontrol altında tutmak için günde en az iki kere süt ve süt ürünleri tüketmek gerekiyor. Ancak bunların yağsız olmasına özen göstermek şart! Protein en fazla doygunluk hissi yaratan gıda türü olduğundan, her öğünde mutlaka proteine yer vermek gerekiyor. Ancak özellikle et, yağsız tüketilmeli. Tokluk hissi yaratan zayıflama ilaçları da, hekim kontrolünde alınabilir.

Kaynak: Sabah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…