Yürüyüş zaten tartışılmaz bile. Ama senin de dediğin gbi evde de yapılabilir pekala. 70 kilodan 56 kiloya düşen bi kız şöyle demiş yine bi topicte, elimde ip varmış gibi ip atlama hareketi yaptım en başta 100 tane ile başlayıp sonlara doğru 1500'e kadar çıkmıştım, demiş. Yani yeter ki düzenli olarak yapılsın spor ve faydasına inanılsın..
Bi bakayım canım.
Afiyet olsunMENÜM
Kahvaltı (geç yaptım)
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
Öğle
1 kâse pul biberli yoğurt
2 yemek k. kadar yağsız kuşbaşı tavuk
Akşam
1 kâse bezelye
+2,5 Lt su
+3 bardak yeşilçay
+yaklaşık yarım saat aerobik
Menüm
Sabah
Yarım haslanmıs patates
Ögle
Yagsız Tost
Aksam
2 catal tavuk
2 catal makarna
2 lt su
Dogru soyluyorsunnn
Yapicam ben de yapicammm
:)) buseciim cok tesekkurler sNa cevap yazmıstım gecmistee ama gözden kacırmıssın canım sanırım :) hem su arkadas konusunda hemdee gecmis olsun demistim tatlımm :))
Menüm
Sabah
Yarım haslanmıs patates
Ögle
Yagsız Tost
Aksam
2 catal tavuk
2 catal makarna
2 lt su
Tesekkurler bilgiler icinn TugbacimmFaydalı bilgiler vermeye devamBazı yiyeceklerin zayıflama sürecine destek olduğu bi gerçek..
Elma yemek zayıflatırmı?
Elmanın faydaları hakkında çok şey söylendi. Kısaca toparlamak gerekirse yüksek oranda bitkisel lif içermesi ve ol sulu olması, elmayı ve özellikle yeşil elma, ara öğünlerde açlık bastırıcı yiyecek olarak kullanılan değerli bir meyve türüdür. Orta boy bir yeşil elmanın % 85 i su; %5 i ise suda çözülebilen bitkisel liflerden oluşmaktadır. Elmada bulunan flavonoidler, kanseri önlemekte, kalp, akciğer, damar hastalıklarının ortaya çıkma riskini önemli ölçüde düşürmekte, kolesterol den kaynaklanan sıkıntı ve sorunları da hafifletmektedir.
Yumurta yemek zayıflatırmı?
İyi bir protein kaynağıdır. ABD deki bir araştırmada sabah kahvaltılarında 2 adet haşlanmış yumurta yiyen kişilerin gün sonunda 400 kalori daha az yemek yediği görülmektedir. Kilo kontrolü amacıyla da bolca kullanılabilecek olan tavuk yumurtası, omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir.
Karnıbahar yemek zayıflatırmı?
Kanıbahar da bolca lifli yapıda olması ve çok düşük kalori ve enerhi ihtiva etmemesi nedeniyle diyet uygulayanlarca sık bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilen bir sebzedir. Karnıbahar yiyemeyenler için brokoli br ıspanak ta denenebilir.
Yoğurt yemek zayıflatırmı?
Yoğurt bir süt ürünüdür ve kalsiyum minerali bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum kanda, yağ yapımı ve depolaması sürecini bayağı ağırlaştırmakta ve metabolizmayı hızlandıran yiyecek vazifesini görmektedir.
Yulaf ezmesi zayıflatırmı?
Özellikle sabah kahvaltılarında yağsı süt ile yulaf ezmesi tüketilirse daha düşük bir vücut kitle endeksine sahip olacağınızı müjdeleyebilirim. Yulaf ezmesi, çavdar ile birlikte tahıllar arasında en düşük kaloriye ve en yüksek kepek oranına sahip yiyecektir. Yulaf ezmesi içerisindeki kepekler, bolca bitkisel lifler barındırır. Uzun süreli tokluk hissi ve metabolizmayı hızlandırmak için yulaf ezmesi tüketmenizi tavsiye ediyorum. Yulaf ezmesi aynı zamanda son derece besleyicidir. İçerisinde çok yüksek oranda bulunan protein nedeniyle çocuklar için boy uzaması amacıyla boy uzatan besinler olarak kullanılabilir.
Yer fıstığı zayıflatırmı?
Yer fıstığı gün içerisinde fazla yemek yemenizi önleyen, mideyi dolu yapan, iştah kesen bir yiyecektir. Yer fıstığı sadece zayıflamak için değil, kilo kontrolü için de tüketilebilir.
Çorba içmek zayıflatırmı?
Çorbalar, iyi bir zayıflama ve kilo verme şeklidir.günde 2 kase sebze çorbası içen kişilerde 6 ayda verilen kilo miktarının 5-10 kilo arası olduğu görülmüştür. Çorbanın zayıflatıcı etkisinden azami derecede faydalanmak için her bir kase çorba ile birlikte 3-4 bardak su içiniz.
Balık yemek zayıflatırmı?
Avustralya da yapılan bir araştırmada balık etinin 38 yaygın besin türü arasında en fazla doyurucu (tokluk hissi oluşturan) yiyecektir Özellikle akşam yemeklerinde kırmızı et yerine balık eti yerseniz % 15 daha az kalori almış olursunuz. Balığın iştah kesici olmasının 2 nedeni vardır. Bunlardan birincisi, proteince zengin olmasıdır. Proteinler diğer besin gruplarına nazaran daha geç sindirilirler ve daha fazla midede dururlar. İkinci olarak ta balık eti kokusunun iştah kesici ve doygunluk sağlayıcı olmasıdır. Balık yemeği hazırlarken soya fasülyesi, zencefil ve limon gibi zayıflatan yiyeceklerden bolca faydalanınız.
Bulgur zayıflatırmı?
Yüksek oranda lifli yapısı ile bulgur pilavı, hem doyurucu ve tok tutucu, hem de düşük kalori miktarına sahip bir yiyecektir. Pirinç ve ekmek gibi kilo aldıran yiyecekler yerine bulgur tüketerek hem tahıllardan elde edilmesi gereken günlük karbonhidrat ve B6 ve E vitamini, demir minerali ve protein ihtiyacınız karşılanır, hem de bulgur içerisinde yer alan diyet fiberleri ile insülin dengesi sağlanarak kan şekerinin düşmesi engellenmiş olur. Bu da doygunluk hissi ve daha az kalori alımı demektir. Diğer bir ifadeyle bulgur yemek zayıflatırmı derseniz bunun cevabı olumludur.
Salata yemek zayıflatırmı?
Diyet denilince birçoklarının aklına diyet gelmektedir. Ancak salata olarak hayal ettiğiniz şey, domates ve üçbeş yeşillikten ibaret ise bu kesinlikle zayıflamak için işe yaramayacaktır. Doğru malzemeler ile yapılan bir salata, hem düşük kalorisi ile kilo almaya engel olarak, hem de içerisindeki lifler, bitkisel esansiyel yağlar ve proteinler ile doygunluk hissi ile sağlıklı bir beslenme ve diyet listesi oluşturacaktır. Amerikanın ünlü üniversitelerinden Penn State Üniversitesinde kadınların salata ile yemeğe başlamalarının öğün başı 120-150 kalori daha az alıma neden olduğu ve bunun 1 ayda 3 kilo kadar zayıflama sağladığı ortaya çıkartılmıştır.
İPUCU: Roka, tere veya ıspanak ı salatalarda ağırlıklı olarak kullanın. Bu otlar, marula göre daha fazla demir, kalsiyum, C vitamini ve folat içermekle kalmaz aynı zamanda lezzet verir.
Bugun tam belimi vs olctumm :))Yap tabi cnm. Hatta başladığın günü not al, aç karna bel ölçünü vs. falan not et. 2 hafta gibi bi zaman sonra yine aç karna yeniden ölç, olumlu bi sonuç görmek seni baya baya motive eder spor yapma hususunda
canım açıkcası ben menünü sağlıklı bulmadım. :26: çok az yemişsin. vücudu kıtlığa sokarak kilo vermek yanlış. kıtlığa giren vücut bir süre sonra direnç gösterir ve bu sefer az da yesen kilo verdirmez sana. mesela haşlama sebze yemeği (katkısız salçalı, az tuzlu) ya da akşam yemeğinden önce bi elma ya da düşük kalorili başka meyve yiyebilirsin. aynı şekilde çook az zeytinyağlı bol yeşillikli salata yiyebilirsin. :26: duraklamaya girersen çok üzülürsün, hedefine de az kalmış hem
ecemciiim :26: ben okudum, baktım ama nasıl olduysa gözden kaçırmışım. geçmişe bakmaya çalıştım ama bulamadım da. kusuruma bakma canım. :26: ben de diyordum eceme destan yazdım niye bana cevap vermedi, görmedi mi ki diyordum.çok sağ ol canım. hala devam ediyor grip. zaten bi geldi mi gitmez bu illet. neyse ki antibiyotik kullanıyorum 3 güne kadar düzelirim diye düşünüyorum.
canım açıkcası ben menünü sağlıklı bulmadım. :26: çok az yemişsin. vücudu kıtlığa sokarak kilo vermek yanlış. kıtlığa giren vücut bir süre sonra direnç gösterir ve bu sefer az da yesen kilo verdirmez sana. mesela haşlama sebze yemeği (katkısız salçalı, az tuzlu) ya da akşam yemeğinden önce bi elma ya da düşük kalorili başka meyve yiyebilirsin. aynı şekilde çook az zeytinyağlı bol yeşillikli salata yiyebilirsin. :26: duraklamaya girersen çok üzülürsün, hedefine de az kalmış hem
Ecem afiyet olsun dedim ama ne diycegimi bilemedim o yuzden sadece o kadar dedim:))
Aslinda Buse ye katiliyorum ama sen cok netsin biz soylesek de o yuzden bir sey demedim:))
Faydalı bilgiler vermeye devamBazı yiyeceklerin zayıflama sürecine destek olduğu bi gerçek..
Elma yemek zayıflatırmı?
Elmanın faydaları hakkında çok şey söylendi. Kısaca toparlamak gerekirse yüksek oranda bitkisel lif içermesi ve ol sulu olması, elmayı ve özellikle yeşil elma, ara öğünlerde açlık bastırıcı yiyecek olarak kullanılan değerli bir meyve türüdür. Orta boy bir yeşil elmanın % 85 i su; %5 i ise suda çözülebilen bitkisel liflerden oluşmaktadır. Elmada bulunan flavonoidler, kanseri önlemekte, kalp, akciğer, damar hastalıklarının ortaya çıkma riskini önemli ölçüde düşürmekte, kolesterol den kaynaklanan sıkıntı ve sorunları da hafifletmektedir.
Yumurta yemek zayıflatırmı?
İyi bir protein kaynağıdır. ABD deki bir araştırmada sabah kahvaltılarında 2 adet haşlanmış yumurta yiyen kişilerin gün sonunda 400 kalori daha az yemek yediği görülmektedir. Kilo kontrolü amacıyla da bolca kullanılabilecek olan tavuk yumurtası, omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir.
Karnıbahar yemek zayıflatırmı?
Kanıbahar da bolca lifli yapıda olması ve çok düşük kalori ve enerhi ihtiva etmemesi nedeniyle diyet uygulayanlarca sık bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilen bir sebzedir. Karnıbahar yiyemeyenler için brokoli br ıspanak ta denenebilir.
Yoğurt yemek zayıflatırmı?
Yoğurt bir süt ürünüdür ve kalsiyum minerali bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum kanda, yağ yapımı ve depolaması sürecini bayağı ağırlaştırmakta ve metabolizmayı hızlandıran yiyecek vazifesini görmektedir.
Yulaf ezmesi zayıflatırmı?
Özellikle sabah kahvaltılarında yağsı süt ile yulaf ezmesi tüketilirse daha düşük bir vücut kitle endeksine sahip olacağınızı müjdeleyebilirim. Yulaf ezmesi, çavdar ile birlikte tahıllar arasında en düşük kaloriye ve en yüksek kepek oranına sahip yiyecektir. Yulaf ezmesi içerisindeki kepekler, bolca bitkisel lifler barındırır. Uzun süreli tokluk hissi ve metabolizmayı hızlandırmak için yulaf ezmesi tüketmenizi tavsiye ediyorum. Yulaf ezmesi aynı zamanda son derece besleyicidir. İçerisinde çok yüksek oranda bulunan protein nedeniyle çocuklar için boy uzaması amacıyla boy uzatan besinler olarak kullanılabilir.
Yer fıstığı zayıflatırmı?
Yer fıstığı gün içerisinde fazla yemek yemenizi önleyen, mideyi dolu yapan, iştah kesen bir yiyecektir. Yer fıstığı sadece zayıflamak için değil, kilo kontrolü için de tüketilebilir.
Çorba içmek zayıflatırmı?
Çorbalar, iyi bir zayıflama ve kilo verme şeklidir.günde 2 kase sebze çorbası içen kişilerde 6 ayda verilen kilo miktarının 5-10 kilo arası olduğu görülmüştür. Çorbanın zayıflatıcı etkisinden azami derecede faydalanmak için her bir kase çorba ile birlikte 3-4 bardak su içiniz.
Balık yemek zayıflatırmı?
Avustralya da yapılan bir araştırmada balık etinin 38 yaygın besin türü arasında en fazla doyurucu (tokluk hissi oluşturan) yiyecektir Özellikle akşam yemeklerinde kırmızı et yerine balık eti yerseniz % 15 daha az kalori almış olursunuz. Balığın iştah kesici olmasının 2 nedeni vardır. Bunlardan birincisi, proteince zengin olmasıdır. Proteinler diğer besin gruplarına nazaran daha geç sindirilirler ve daha fazla midede dururlar. İkinci olarak ta balık eti kokusunun iştah kesici ve doygunluk sağlayıcı olmasıdır. Balık yemeği hazırlarken soya fasülyesi, zencefil ve limon gibi zayıflatan yiyecekler’den bolca faydalanınız.
Bulgur zayıflatırmı?
Yüksek oranda lifli yapısı ile bulgur pilavı, hem doyurucu ve tok tutucu, hem de düşük kalori miktarına sahip bir yiyecektir. Pirinç ve ekmek gibi kilo aldıran yiyecekler yerine bulgur tüketerek hem tahıllardan elde edilmesi gereken günlük karbonhidrat ve B6 ve E vitamini, demir minerali ve protein ihtiyacınız karşılanır, hem de bulgur içerisinde yer alan diyet fiberleri ile insülin dengesi sağlanarak kan şekerinin düşmesi engellenmiş olur. Bu da doygunluk hissi ve daha az kalori alımı demektir. Diğer bir ifadeyle bulgur yemek zayıflatırmı derseniz bunun cevabı olumludur.
Salata yemek zayıflatırmı?
Diyet denilince birçoklarının aklına diyet gelmektedir. Ancak salata olarak hayal ettiğiniz şey, domates ve üçbeş yeşillikten ibaret ise bu kesinlikle zayıflamak için işe yaramayacaktır. Doğru malzemeler ile yapılan bir salata, hem düşük kalorisi ile kilo almaya engel olarak, hem de içerisindeki lifler, bitkisel esansiyel yağlar ve proteinler ile doygunluk hissi ile sağlıklı bir beslenme ve diyet listesi oluşturacaktır. Amerikanın ünlü üniversitelerinden Penn State Üniversitesinde kadınların salata ile yemeğe başlamalarının öğün başı 120-150 kalori daha az alıma neden olduğu ve bunun 1 ayda 3 kilo kadar zayıflama sağladığı ortaya çıkartılmıştır.
İPUCU: Roka, tere veya ıspanak ı salatalarda ağırlıklı olarak kullanın. Bu otlar, marula göre daha fazla demir, kalsiyum, C vitamini ve folat içermekle kalmaz aynı zamanda lezzet verir.
Evettt evet tam anlamyla vakıf olabilmissin benim arkadasımda öyleee bide sözde en yakın arkadasım gecen hafta 2 tane serum yedim hastalıktan yok neymis zayıflamak icin oluyomus tüm bunlar ben ne kadar zayıflasamda incecik olamazmısım yapıma aykırıymıss kemiklerim iriymis bi kere bizde cuma günü gittik hatta yazmıstım yaa kot bedenimi iste o gün 2 kot daha alıcaktım bedenimden kücük hedefim ona girmek olucaktı zaten dönüste o magazaya sokmadı bilee beni tek kalmıstı o kotlar satılmıstır kesin tamda istedigim gibiydi(
Bi kere Betül bisey yazmıstı bilegini kavradıgında parmakların birlesmiyosA iri kemikliymissin birlesiyosa orta üstüste geliyosa inceymis benim hem orta hemde yüzük parmagımla bas parmagım üst üste geliyo
Bende görüsmicem simdi whatsapptan falan yazıyo kısa kısa cevaplar veriyorum
Mesela baska bi arkadasım cok samimi olmadıgım aaaa ne güzel zayıflamıssın ecem insan isteynce yapabiliyomus bende baslicam örnek oldun derken en samimi arkadasım bunu yapıyo
Ayyy canım gecmis olsunnn yabol bol meyve ye dicemde dukanda da meyve yok ( ama sunu unutma herseyin basıında saglık geliyo
all bak burda :)
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...flama-yar305351mas305-12559.html#post28523281
yaaa su sebzeylede aram yok ama hiç yoktu gecmistede böyleydi 40 yılda bir ancak yerim o da mantar ve kabaktan baska bisi diil :) allaha cok sükür su ana kadar hic duraklamam olmadı insallah su son 3 4 kiloda olmazböyle yapmasam gitmiyoorrrrrr kilolaaarr cok diyetisyene gittim cook :) kendi dr um oldum :))
süpermiss tugbacım ellerine saglık :)
karnıbahar ve yulaf ezmesi ve süt hiiic sevmemmmmmmmm karnıbahar hiic yemedim müslide hiç yemedim sütüde bebekken içmişimdir ne saglıksızım degil mi :))
Tesekkurler bilgiler icinn Tugbacimm
Benim bugunn yediklerimin hepsii ama hepsiii bu listedeee:)))
Bugun tam belimi vs olctumm :))
Ama yarin sabah ac karna olceyimm o zamn sonra da spora basliyorumm.
Basit basliycam 2 gundur yatmadan 50 mekik cekiyorum. Biraz arttirmaya calisacagim. Yapabilirsem disarda yuruyus, alternatif olarak leslie yaparim evde. Ya da ip atlama, belirli kol bacak hareketleri, bi 5-10 dk sabah aksam fayda eder.
süpermiss tugbacım ellerine saglık :)
karnıbahar ve yulaf ezmesi ve süt hiiic sevmemmmmmmmm karnıbahar hiic yemedim müslide hiç yemedim sütüde bebekken içmişimdir ne saglıksızım degil mi :))
tuğbacım alıntı yapmadım ama eline sağlık diyorum ben de. çok faydalı oldu gerçekten.
Balım rica ederimBen de listede yer alan şeylerin nerdeyse tamamını çok seviyorum. Özellikle elma yoğurt balık süt bulgur çorba.. Yer fıstığı ceviz vs. yeme alışkanlığım hiç yok ama dediğim gibi diğer herşeyi çok seviyorum :)
Rica ederim canım da sana şaştım kaldım şimdi :))) sebze sevilmez mi yaahuuuu bayılırım ben bi ömrümü pırasa ıspanak karnıbahar lahana pazı patlıcan kabak taze fasulye ile geçirebilirim
benim de en yakın arkadaşım güya :26: boyu benden 4 cm falan kısadır, kaçtır alışveriş mağazalarında sana nasıl olursa bana da öyle olur, aynı boydayız zaten diyoben seneler önce 1.58 dim, belki şuan 1.60 ımdır. senelerdir bilmiyorum boyumu ama daha fazla değilim buna eminim. o benden 4-5 cm kısa olunca kısa kalıyor yanımda biraz ve bunu kompleks yapmış sanırım. kompleks olsa bile samimi olsa ben niye kısayım falan der. asla boyundan bahsetmiyor ve her durumda aynıyız deyip duruyor. bir gün duramadım nasıl aynıyız ya sen benden kısasın dedim. hee 1-2 cm den nolcak dedi
veee bu kadar tesadüf olur. son görüşmemizde ben de bi pant alacaktım aldırmadı bana yakışmadı çok düşük bel dedi. çok sevmiştim. gözünün kalacağını anladım. alamadım. hem de 36 bedenine girmiştimama kapanmıyordu. olsun ilerde girerdim ben ona. hem de indirimdeydi. neyse ama bu da bana iyi ders oldu. şimdi zap zayıf olana kadar görüşmeyeceğim onunla o da görsün sonra beni çatlasın. böyle arkadaşlık mı olur kompleksi varsa yemesin zayıflasın. bizim anamız ağlıyor.
sevmediğin şeyleri ye diyemem ama mantar ve kabak yiyebilirsin arada o zaman. dediğim gibi hazırlarsan yemeğini hiç bi zararı olmaz.
ay eceem seni kendime benzettim bir an. ben de eskiden bu saydıklarının hiçbirini sevmezdim. şimdi dukan sayesinde sütü sevmeye başladım. hatta bayaa sever oldum.karnıbaharı da annemin ısrarıyla 3 sene önce ilk kez ağzıma attığım günden beri tutkunuyum. müsli ve yulaf ezmesi konusunda hem fikiriz hala
pazıda bilmem pırasada bilmem lahana bi tek sarması o da sadece annemlerin yaptıgından digerini sevmem patlıcan karnıyarıkta falan taze fasulyede ehhh yok yok yiyemiyorum ben sebze kültürüm yok :)
aynen benimde en yakın arkadasım öyle olunca üzülüyor insan 2 gündür arıyor cıkalım gezelm biseyler alalım dye gitmiyorum bahanelerle gitmicemde arama mesafe koydum söyle 36 olayımda o zaman nispet yapa yapa alıcamm onun yanında sırf o an icin arkadaslıgımı sürdürüyorum
yokk ben yiyemem kokuları bilee yeternce itici geliyor kayınvalide yapar semizotu enginar kereviz salatası falan yooooooook yiyemiyorumm olmuyo hele su enginarrr ayyy nerden aklımaa geldi
ben etciyimmm tavuk kırmızı et sakatatlardan bazıları balık.. bunlarada asıgım :))
yoğurttttttt cok severim şimdi gidip 2 3 kasık yedimm
ah ben de bi 36 olsam o zaman kıskanç insanlar görceeeeeekkkk
sen tam protein insanısın desene. et balık tavuk yoğurtvalla ne yalan söyleyeyim dukan tam senlikmiş aslında. ben de hiç tüketmem et tavuk balık yani severim de pek aramam. ama bu dukan sağ olsun onlarsız günüm geçemiyor. yoğurdu ben de severim yoğurt sevilmeyecek şey miiiiiiii
bi de sen denedin mi ecemcim 36 beden pantalon? sana olur bencee
eskiden senide goruyordum sabahlari simdi sende gelmiyon kissssssss:26::26::26:Seda sayan vari güüüüünaaayyydııııınnnnnnnn :))
Hahahaha ben yazarım sanaa yakında halimiz bu olacak gercektennnn
Gecmiss olsunn
her actigimda buranin bos olmasi itici geliyor artik banaBu hafta darma duman olduk Ebru gelse de ne yapıcaz bi cözüme ulassak canım sıkıldı su duruma
bensiz maca gittinizi duyayim yolarim bakkkkkkkkkkkkkVaaaayyyyyyyyyyyyyy berilim sen de mi GALATASARAY'lısın? Valla gel beraber gidelim
Canım Allah sabır versin zor bi durum gerçekten :\
Günaydın bitanecim
Ben de diyorum ne diyo bu Allah iyiliğini versin
Sen de mi gidiyorsun canımAllah kolaylık versin inşallah en kısa zamanda aramıza dönersin yine.
Şimdiden geçmiş olsun balım, akşam görüşürüz.
Aynen ya benim de öyle :44:
aslinda fena fikir degilGunaydin herkese
Beril siir icjn tesekkrler:) gunes degil sen isittin icimizi:)
Kadriye uzuldum giremeyecek olmana, ilk baslarda belki girenezsin ama 3 ay icnde vakit ayirabilirsin sanki ama? Sen daha iyi bilirsin tabi kendini.
Ecem
Betul
Dontpanic tugba
Beril
Gul
Nermin de var o sadece persembeye kadar giremem demisti.
Paylasimlarimiza dikkat edersek 6 kisi olmakta bir sorun yok bence ama takima yeni uye de cagirabilirizz
aslinda bu bizim elimizde ama hepimizin bir isi ciktiHerkese günaydın.. Bugün çok neşeli yazamadım şu günaydın mesajını, biçoğumuz elinde olmadan burdan uzak kalmak durumunda malesef.. Üzülüyorum eski muhabbetleri geçmişi okumayı bi türlü bitiremediğim günleri özlüyorum
kisss bunu simdi beni yolumdan sapitacaksiniz tovbe tovbeEvet citir citir
Adi da citir muz ya zaten:)))
Denemek lazim bi cok sert olursa , yaglanirsa kadayif daha mi guzel olur
kustum desem opecenmiBebişim sen heran aklımdasın yazıya dökmemişim kalbimin taaaaaaaaaaaaaaaaa derinliklerinde olduğundan
ohhhhhhhhhh gelince bende sikayet edecem siziEbruuuuuuuuuuu koşşşşşşşşşşş kıslarrrrrrrr tatlı tarifi verip kendilerinden geçiyorlarrrrrrrrrrrr
benim inancim hic kalmadi dukan amcayaberilcim çıktım ben bi yola, dönüşüm olmaz geri.
valla allah yardımcın olsun. insan ne kadar büyürse büyürsün, düşüncesiz olunca 70 ine gelse de faydasız.kolaylıklar diliyorum. umarım halinden anlar da tez zamanda giderler evlerine. :26:
tünaydıın tünaydııın berilciiim
hadi bakalım dişin rast gitsin.
oley oley oleeeypek sevindim senin adına ecemcim. aynen devaaam
kesinlikleeeeeeben burda dukan diyetindeyim ne muzu yaaa susuuuuunnnn
ben bunu cok severim ama rendelemem blendirla ezerimHele ben? Kabak tatlısından nefret ederim. Asla yemem.. Ama yapılışını izledim sütlacın içine püre haline getirdikten sonra karıştırıyorsun. Kaynayan sütün içinde iyice dağılıyor zaten kabak parçaparça oluyor. Hem zaten sütlacın her türlüsü yenir ki:18:
Ya bu arada daha önce dinleyeniniz oldu mu bilmiyorum ama ben ilk kez dün dinledim ve çok sevdim, bayıldım bu türküye.. Sanırım lazca. Bi dinleyin bakalım siz de sevicek misiniz benim gibi. Benim İçin Üzülme dizisinde çalmıştı sanırım bir ara.. Anlamını bilmesem de çok etkilendim
severim hikayeside cok guzel gercek bir ask hikayesinden yapilmis
Ayşenur Kolivar - E Asiye - YouTube
yok anacim benim dedigim bu degilAnlamı buymuş daha yeni geldi aklıma internetten bakmak :)) Türkçeye çevirince biraz garip gibi sanki ama eminim lazca bilenler çok daha farklı şeyler anlıyorlardır dinlerken.
"kurban olayım ismine ey asiye
koyun yavrusuna benziyorsun
çocukluktan beri senindim
yaktın beni kül ettin gülüm
bundan sonra dağ dağ gezeceğim
yüreğim çok yaralıdır gülüm
sen şeker ol ben yağ karışalım
perde astım yeni odaya
sarıldım boynuna rüyamda
ağlıyordum uyandığımda
çarşıya inerdiniz bazı bazı
babandan habersiz gözlerdim seni
gülüm başkasına vermeyeceğim seni
bilki benimsin e gülüm"
spor su ve menu icinmenüm arkadaslar:
sabah:1 dilim köy ekmeği
peynir,zeytin,domates ,bal,1 yumurta
ara:2 hurma
öğlen:1 kase bulgur pilavı
akşam:3 köfte,az yoğurt
45 dakika aletli spor,2.5 lt su,form çay
helal seker sana bu yogurdu birakmadin ben iki gun yaptim sikildimMENÜM
Kahvaltı (geç yaptım)
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
Öğle
2 yemek k. kadar yağsız kuşbaşı tavuk
Akşam
1 kâse bezelye
+2,5 Lt su
+3 bardak yeşilçay
+yaklaşık yarım saat aerobik
Menüm
Sabah
Yarım haslanmıs patates
Ögle
Yagsız Tost
Aksam
2 catal tavuk
2 catal makarna
2 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?