Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Geçti sanırım şişkinliğim. Sanki hergün yapmam gereken bir ihtiyaç gibi gidip gelip tartılıyorum.Eşim tartıyı almak istememekte haklıymış
pek yiyesim yoktu. Akdenizin doğu kıyılarında bir şehirde

Yemedim zaten.1 tane karnıyarık yedim patliyacak gibi hissettim kendimi ama aslında az yemişim ondan acıktım sanırım.

Kaptan aslında jillian yapıyordum. 1 aylık 1 programı bitirdim.Sonra yürüyüşlere ilave olarak jillianın 2 tane ayrı programını yapmaya başlamıştım.1 haftayı geçmiştir yapmadım. sence yürüyüşler yeterlimi? Spor listem duruyor bir ara paylaşırım:44::44:

Afiyet olsun.Genel olarak güzel bir menü ama aç yatmışsın sen dün ya

AminnDün benim aklıma geldi bu yazdığın..

Son düzenleme:
Her sene nasil basariyorum bilmiyorum ama mutlaka ramazanin ilk gunu ben regl oluyorum. Herkesle birlikte o heyecani yasayamiyorum.. Ben herkesten sonra basliyorum yani , hic sevmiyorum bu durumu daha benim yaklasik bir haftam var ramazanima...

ayrıca, tutanların oruçları kabul olsun güzeller...

günaydın canım sağol bakalım nası geçecek bugün

canım bende zaten ritim bozukluğu var arada bi oluyorum böle bu aralar zor bi dönem geçiriyorum bide aşırı bi sıcak var onlardan filan dedi

Vuuuuhuuuuuuuuu

69.2
69.2
69.2
69.2

:)))) harikaaaaaaaaaaa

Rakiplerime duyruluuuurrrrr

tebrikler tubi bende iftardan önce tartılcam malum şu an fazla çıkarım

Bu mesaj artık zaman aşımına uğramış ama yine de yazacağım. Dün ben de aynı durumdaydım. iş yerimde yemek konusunda sıkıntımız var, dışarıda yiyoruz. Dün tavuk döner yemeye gitmiştik, içini yedim. Tabi lavaşının ucundan da biraz yemiş olabilirim ama azıcık

Bilgisayarsız olmuyor. Umarım kısa zamanda bilgisayarına kavuşursun. :)

Afiyet olsun, güzel görünüyor :)

Afiyet olsun, güzel görünüyor tavuk göğsü hariç :)

Çok üzüldüm kuzenine, umarım yakında toparlar kendini.

Tam olarak neyin var Burcu? Ne dedi doktor?

Tamamdır :)

Her sene nasil basariyorum bilmiyorum ama mutlaka ramazanin ilk gunu ben regl oluyorum. Herkesle birlikte o heyecani yasayamiyorum.. Ben herkesten sonra basliyorum yani , hic sevmiyorum bu durumu daha benim yaklasik bir haftam var ramazanima...

Bir hafta sonra seninle birlikte tekrar yaşarız biz o heyecanı.

ritim bozukluğum var canım benim

Dün gelemedim. Çalışmaya alışamadım onu anladım dün. Akşam sekiz buçuk gibi dönüyorum işten. Dün yemek yedikten sonra balkonda uyumus kalmışım tee sahura kadar. Uyandığımda hala yorgundum. Aslında şu anda da öyleyim. Sanırım aç hissettiğim için böyle. Dünkü menümü yazayım.

Sabah8:30) (uyuya kalmışım on dakikada evden fırladım. Dolapta elime ilk geçen şeyi kahvaltı diye aldım. )
1 tane büyük kırmızı biber

Öğle (15:00 civarı)
tavuk dönerin içini
Lavaşın da ucundan bir parça
1 ayran

Akşam
1 tabak taze fasulye yemeği
1,5 bardak ayran
su yarım litre içim spor da yok.

Son düzenleme:
Kahvaltin komik olmus:))
Su cok cok azz , olmaz oylee helede bu yaz gunlerinde, daha da cok suya ihtiyacimiz var, suyu bir daha oyle az gormeyelim lutfen:)

canım menün çok güzel ama su iye az o kadarrr

ritim bozukluğum var canım benim
gecmis olsun canim cay kahve falan pek icmiyorsun degil mi canim

Kahvaltin komik olmus:))
Su cok cok azz , olmaz oylee helede bu yaz gunlerinde, daha da cok suya ihtiyacimiz var, suyu bir daha oyle az gormeyelim lutfen:)

canım menün çok güzel ama su iye az o kadarrr

Su konusunda tam bir bas belasiyim sahurda zorla yarim litre ictim.

merhaba kızlar bilgisayar im hala gelmedi öğleden sonra gelecekmis. Tlf dan tüm geçmişi okudum alıntı yaptın fakat cevaplarken bir yerden sonra takıldı yazamadım daha fazla.
bezelye nin şeker içerdiğini bilmiyordum hatta seviniyordum sebze ile ogun atlattım diye. ben diyet yapmayı bilmiyorum diye boşuna demiyorum :-( bilgisayarım gelince uzun uzun yazarım . herkes in ramazani mübarek olsun.

Geliştirdiği ''Karatay Diyeti'' ile tanınan Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, "Şekerli ve gazlı içeceklerle iftar açılmaz. İftarınızı su ve zeytin ile açın, soğuk sudan kaçının" dedi.
Karatay, bir konferansa katılmak üzere geldiği Elazığ'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle vücudun su kaybının giderilmesi gerektiğini belirtti.
İftarın şekerli ve gazlı içeceklerle açılmaması gerektiğini vurgulayan Karatay, zeytin ve suyla açılması, soğuk sudan kaçınılması gerektiğini söyledi.
"Aşırı olmamak kaydıyla her türlü yemek yenilebilir. Burada önemli olan birdenbire çok ve hızlı yememek. Birdenbire boş mideyi doldurmamak" diyen Karatay, şöyle devam etti:
"Ramazanda doğal ve işlenmemiş gıdaları tüketmeliyiz. Doğal ve geleneksel gıdalarımızı tükettiğimiz zaman zaten sağlıklı kalırız. Geleneksel içkimiz olan ayranı tüketebiliriz. Ayran çok sağlıklı ve zararsız bir üründür. Ayranla yapılan yemekleri yiyebiliriz. Örneğin, ayranla yapılan bir ayran çorbası içebiliriz. Elazığ'ın ayran çorbası gerçekten çok güzel ve sağlıklıdır. Pide yemek isteyenlerse az olmak şartıyla bir parça pide üzerine bol tereyağı sürmek kaydıyla yiyebilir."
Prof. Dr. Karatay, iftar sonrası biraz dinlenildikten sonra hafif tempoyla 20-25 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini ve teravih namazının da bunun yerine geçebileceğini açıkladı.
Vücudun su kaybının giderilmesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Karatay,"Ramazan'da 24 saat içerisinde vücudumuza en az 2-2,5 litre su girmesi lazım. İftar ve sahur arasında o dengeyi sağlamak lazım. Suyu azar azar ve yavaş içmek lazım. Suyun yanı sıra, açık çay, limonlu çay, yeşil çay, şekersiz kahve ve ayran içilebilir. Şekerli, gazlı içecekler ve tatlılar asla tüketilmemeli. Tatlı olarak da bizim geleneğimizde güllaç var, onu yiyebiliriz. Güllaç da en sağlıklı en hafif Ramazan tatlısıdır" şeklinde konuştu.
"Sahurda bol protein alınmalı"
Canan Efendigil Karatay, sahurun erken yapılmış bir kahvaltı olduğuna vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:
"Kahvaltı 24 saatin en önemli öğünüdür. Kahvaltıda bol protein mutlaka alınması lazım. Peki bol protein nasıl alınır; doğal yumurtayla pastırmalı yumurta, menemen yapılabilir. Yumurtayla sevilen her şey yapılabilir. Yumurtanın yanında mutlaka peynir, 9-10 tane zeytin ve yoğurt yenilmeli, bol tereyağı tüketilmeli. Tereyağını nasıl yiyecekler? Birazcık pideye bol ve doğal tereyağ ya da zeytin yağı sürerek yiyebilirler. Sağlıklı protein ve yağ almak bütün gün sizi dinç tutar. Ekmek tüketimine dikkat edin, ekmek şekeri yükseltir ve insanı acıktırır, halsiz bırakır. Peynirin yanında bir avuç ceviz, badem, fındık, fıstık yiyince hiçbir zaman acıktırmaz, kişi dinç ve sağlıklı kalır."
Sahura mutlaka kalkılması gerektiğini dile getiren Karatay, iki öğünün sağlık, üçüncüsünün zarar olduğunu aktardı.
Hasta olan kişilerin oruç tutmaması gerektiğini belirten Karatay, "Oruç tutulsun tutulmasın, işlenmiş bir gıdayı o güzel vücudunuza sokmayın. Bana sorarsanız haramdır" ifadelerini kullandı.

tereyağ konusunda bilemedim ben çok severim ama diyete girdiğimden beri çok tüketmedim diyebilirim siz ne düşünüyosunuz ??

İnşallah inersin o kiloya. Hatta daha fazlası giderse daha iyi olur. Bence tartılma. Sürpriz oluyor cumaya güzel oluyor.
Menü hakkında doğru söylüyorsun ama dedim yaaa akşam yemeği için böyle olması gerekti. Yapsam kesin kaçamak yapardım. Böylesi iyi oldu ama yine sağlıksız oldu. Neyse artık telafi edeceğim. Leblebi diyette yenilebiliyor canım. İki ara yaptım sorun yok yani leblebide. Hatta aklıma geldi şimdide bir avuç yiyeyim. Allaha şükür kabızlık problemimde yok.

Gunaydin hanimlarr
Gidip bi tartilayim , ayran deoksuna baslicam bugun ,
Cerencim uzuldum ya kuzeninin durumuna, hayirlisi insallah

Ozlemcim ayran sade degil , icinde bulgur yesisl mercimek nohut ve salatalik var :)

saol cnm...

Vuuuuhuuuuuuuuu

69.2
69.2
69.2
69.2

:)))) harikaaaaaaaaaaa

Rakiplerime duyruluuuurrrrr

wuhuu tebrikleeerrr..

anladım cnm , geçmiş olsun tatlım...

su çok çok azz, sabahı da geç kaldın diye görmedik , normal kahvaltı yaparsan süper olur...

hadi bekliyoruz o zaman cnm...

kaptiş evet de dayanamıyoruuuumm denicem ama söz veremem

ben geçen sabah bir çay kaşığı kadar kızarmış ekmekle yemiştim tereyağı. aslında doğal tereyağ bulabilsem az az yenebilir. sonuçta yağ a da ihtiyaç var ama doğal tereyağı nerde bulacağız.

sağol kuzucummm

bana gelio köyden valla katkısızzzz teyzem gönderio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…