oğlumda ciddi bir kabızlık sorunu çıktı. makatında yırtık varmış. tahlil yaptılar. troidlerine de bakacaklar. 3de alacağım. sonra da ona göre ilaç vereckler. ama en önemlisi diyetmiş. patates, makarna,pirinç pilavı,muz,havuç,ekmek kabuksuz elma yasak.
zeytin yağız kayısı mermelatı ve suyu içireceğiz sabahları.
evet siz kalori hesabı yapıyorsunuz ben çok taraftar değilim o konuya bazen yasaklar delinebiliyor ama istikrarlı bi takımsınız sorun olmuyorAynen bende sanırım o hastalardanım. Psedötümör serebriBakalım bana ne olacak.
Diyet yaparken tatlı çok zorluyor. Baklava çok kalorili.
Canım takım olarak kalori hesabı yapıyoruz biz. Günlük alman gereken kalori miktarını kilona göre hesaplıyorsun. Ben kendimden örnek vereyim.
2230 kalori almam gerekiyor günlük. (bu kalori miktarını aşmadıkça kilo almayacağım anlamına geliyor) Ben ortalama 1000 1100 kalori alıyorum. Günlük eksik aldığım 1000 küsür kalori kalıyor. Üstüne birde 1 saat yürüyüş egzersiz yaptığında 200-300 kaloride öyle yakılıyor. Yani ben 1000-1300 kaloriyi yediklerimden değil birikimlerinden yakıyorum. 7000-8000 kalori 1 kiloya denk geliyor. Yani 7 günde 1000'er kalori eksik alarak 1 kilo vermeyi garantiliyorum. Benim kilom fazla olduğundan yaptığım spor süresi arttıkça daha fazla kalori harcatıyor bana. Bu şekilde günde 200-300 gr tartıda gittiğini bizzat gözümle şahit oluyorum.
Kalori hesabının en güzel yanı;kaçamak yapma girişiminde alacak kalorinin bize nasıl kilo olarak geri geleceğini çok iyi biliyoruz. Artık markete gittiğimde herşeyin etiketine bakıyorum kaç kalori. Yemeden önce iki kere düşünüyorsun. Biz takım olarak günlük menümüzün altına günlük aldığımız kalori miktarınıda ekliyoruz ki yasaklı bir şey yemezsek bile abarttığımızda kendimizi frenliyoruz. Hem diyete daha bağlı kalıyoruz.
Kizlar bugun sabah 5.45 de kalktim ve spora basladim bir saat tempolu yuruyus yaptim bundan sonra haftanin en az bes gunu spor yapicam aksamlarida yarim saat leslie yapiyim diyorum daha hizli veririm kilolari
evet siz kalori hesabı yapıyorsunuz ben çok taraftar değilim o konuya bazen yasaklar delinebiliyor ama istikrarlı bi takımsınız sorun olmuyor
bende bugün başladım spora günlük 1 saat leslie yarım saat egzersiz bide ip atlamayı düşünüyorum
Maalesef kaçamak yapmamak için dirensekte arada oluyor. En azındna kalori hesabıyla onuda dengelemeye çalışıyoruz. Bende önceden kalori hesabımı yapıcam bir de onunla mı uğraşıcam diyordum ama faydalı
bi haftada bi kilo vermek için protein ağırlıklı ve günde 1 saat spor tatlım işte o zman 1 kilo çok rahat gider
oğlumda ciddi bir kabızlık sorunu çıktı. makatında yırtık varmış. tahlil yaptılar. troidlerine de bakacaklar. 3de alacağım. sonra da ona göre ilaç vereckler. ama en önemlisi diyetmiş. patates, makarna,pirinç pilavı,muz,havuç,ekmek kabuksuz elma yasak.
zeytin yağız kayısı mermelatı ve suyu içireceğiz sabahları.
Kizlar bugun sabah 5.45 de kalktim ve spora basladim bir saat tempolu yuruyus yaptim bundan sonra haftanin en az bes gunu spor yapicam aksamlarida yarim saat leslie yapiyim diyorum daha hizli veririm kilolari
canım ben bu aralar hariç en son 6 da yemek yiyorum okul zamnı çok sorun olmuo çünkü erken yatıyorum ama tatilde geç yattığım için acıkıyorum 1 kase yoğurt yiyorum ha dersen ki süt yoğurt aynı değil mi değil sütte laktoz var ama yoğurtta yok çünkü yoğurt bakteri tarafından değiştirilmiş bi ürün o yüzden yoğurt olabilir salatalık yiyebilrisin hemde kocaman çünkü yüzde 80 i su kocaman bi bardak yeşilçay içebilirsin . istersen cacık yap ye ama süt ve meyve yeme en büyük yanlış bunlarmış ben canan karatay ın dediklerini uyguluyorum genelde araştırmanı tavsiye ederim
Merak ettiğim bir şey bu aslında benim. Protein ağırlıklı beslenmenin diyete zararı var mı? Oğlen ve aksam salata yanına da et,tavuk,balık türü beslensem?
Çok çok geçmiş olsun canım, allah sifasını versin
Tebrik ederim canım
Tamam canım dikkat ederim, sütü de yoğurtu da severim aslında. Belki ayran ya da cacık olabilir dediğin gibi.
değişik bir yöntemAynen bende sanırım o hastalardanım. Psedötümör serebriBakalım bana ne olacak.
Canım takım olarak kalori hesabı yapıyoruz biz. Günlük alman gereken kalori miktarını kilona göre hesaplıyorsun. Ben kendimden örnek vereyim.
2230 kalori almam gerekiyor günlük. (bu kalori miktarını aşmadıkça kilo almayacağım anlamına geliyor) Ben ortalama 1000 1100 kalori alıyorum. Günlük eksik aldığım 1000 küsür kalori kalıyor. Üstüne birde 1 saat yürüyüş egzersiz yaptığında 200-300 kaloride öyle yakılıyor. Yani ben 1000-1300 kaloriyi yediklerimden değil birikimlerinden yakıyorum. 7000-8000 kalori 1 kiloya denk geliyor. Yani 7 günde 1000'er kalori eksik alarak 1 kilo vermeyi garantiliyorum. Benim kilom fazla olduğundan yaptığım spor süresi arttıkça daha fazla kalori harcatıyor bana. Bu şekilde günde 200-300 gr tartıda gittiğini bizzat gözümle şahit oluyorum.
Kalori hesabının en güzel yanı;kaçamak yapma girişiminde alacak kalorinin bize nasıl kilo olarak geri geleceğini çok iyi biliyoruz. Artık markete gittiğimde herşeyin etiketine bakıyorum kaç kalori. Yemeden önce iki kere düşünüyorsun. Biz takım olarak günlük menümüzün altına günlük aldığımız kalori miktarınıda ekliyoruz ki yasaklı bir şey yemezsek bile abarttığımızda kendimizi frenliyoruz. Hem diyete daha bağlı kalıyoruz.
kesinlikle çok faydalı olur.Kizlar bugun sabah 5.45 de kalktim ve spora basladim bir saat tempolu yuruyus yaptim bundan sonra haftanin en az bes gunu spor yapicam aksamlarida yarim saat leslie yapiyim diyorum daha hizli veririm kilolari
benim oğlum 19 aylık 12 kılo bence gayet normal kilosu. obez bir çocuk olması daha mı iyi. yemesi iyiyse sağlığı da iyiyse hiç dert etme kılosunu. bence 13 ayda 10 kılo iyiCanim cok gecmis olsun benim kizda tam tersi ne yerse yesin hemen kaka yapiyor gunde 8 kere falan bez degistiriyorum ama kilo almiyor yemesinde sorun yok guzel yemek yiyor fakat o yemesine gore zayif doktor metebolizmasi cok hizli norma dedi ama saglik ocagindaki hemsire yasina gore kilosu az dedi 13 aylik oldu su anda en son goturdugumde 10 kilo cikti
benim oğlum beni emmediği için geceleri emzikle uyuyor. ben daha kesmeyı düşünmüyorum zaten sadece uykuya dalma aracı olarak kullnıyor onu. gündüz de emseydi bıraktırabilirdim.Tecrubeli anneler bana bi akil versin kizimin emzik olayini kestim bugun 4. Gun ama cok huysuz geceleri uyanmayan cocuk surekli uyaniyor surekli aglama durumlari var bende ki sinirde tavan yapmisdurumda
canım herşeyi çok normaltahlil sonuçlarını aldım
TSH 2.93
T4 1.13 çıktı. doktor normal olduğunu söyledi. troidlerde problem yok çok şükür. kafam rahatladı.
boğazları ve kulak kızarıklığı vardı onlar için 7 gün antibiyotik kullnacağız.
poposu için bir pomad verdi.
kakasının kıvamını yumuşatmak için bir ilaç verdi.
bir de diyete dikkat edeceğiz.
1 ay sonra kontrol var.
makattaki yırtık ilerlerse içinden çıkılmaz hal alır biranönce iyileştirelim dedi.
burcucum bu değerler sence de normal mi?
bir kaç değer koyu renkle yazılmış sınırların altında yada üstünde ama yıne de normal dedi doktor.
mesela
MON % 14,6 (0-12)
NEUT% 31,8 (37-80)
LYM 4,07 (0-2,5)
MON 1,23 (0-0,9)
MCV 78,3 (80-97)
MCH 26,6 (27-31,2)
PDW 19 (0-18,9)
bunlar normal mi?
dün itibariyle diyete başladım ama almanyadan gelen misafirlerimiz ve tatile gelen obur ablam yüzünden çok sıkı uygulayamıyorum :s
dün neler yedim?
(09:30)
bir parmak kadar simit
(11:45)
bir tane yumurta
1,5 dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay
(18:30)
bir paket kraker
1 bardak şekersiz çay
(21:00)
yarım patates kadar patates kızartması
(23:45)
bir parça çikolata
1 lt kadar su içtim
ve maalesef yürüyüş yapamadım:s
yani kısaca pek verimli bir gün değildi
bi haftada bi kilo vermek için protein ağırlıklı ve günde 1 saat spor tatlım işte o zman 1 kilo çok rahat gider
evet siz kalori hesabı yapıyorsunuz ben çok taraftar değilim o konuya bazen yasaklar delinebiliyor ama istikrarlı bi takımsınız sorun olmuyor
bende bugün başladım spora günlük 1 saat leslie yarım saat egzersiz bide ip atlamayı düşünüyorum
bence 13 aylık 10 kilo çok iyi bir rakam. çok ideal. zaten eminim fit bir görüntüsü vardır. renginde sarılık yoksa bence sorun etmemelisin . hareketli olduğu içinde yakıyor olabilir ama günde 8 kez kaka yapması ishal olduğunda olur diye düşünüyorum. reflor gibi birşey içirip bi bakabilirsin.Canim cok gecmis olsun benim kizda tam tersi ne yerse yesin hemen kaka yapiyor gunde 8 kere falan bez degistiriyorum ama kilo almiyor yemesinde sorun yok guzel yemek yiyor fakat o yemesine gore zayif doktor metebolizmasi cok hizli norma dedi ama saglik ocagindaki hemsire yasina gore kilosu az dedi 13 aylik oldu su anda en son goturdugumde 10 kilo cikti
Aynen bende sanırım o hastalardanım. Psedötümör serebriBakalım bana ne olacak.
hımmm fotolar güzel olmuş canım. sabah kahvaltısı biraz geç olmuş canım onun dışında güzel gözüküyor menün.sabah(11:00)
Eki Görüntüle 778039
öğle(15:00)
Eki Görüntüle 778040
dolma bulgurlu
ara(17:00)
sade türk kahvesi
3 parça minik lokum
akşam(20:00)
1 kase yoğurt
3 litre su
40 dk walk at home
canım aslında yukarıda bahsettiğim şey buydu kalori olarak belki çok fazla depğildir ama çok dengesiz. akşama kadar aç durup krakerde kesmeyince az bişey patates kızartması az bişey bitter çikolatayı tırtıklama hakkını kendinde bulmuşsun. anacak direkt yağ depolamışsındır bütün gün boşuna aç kalmışsın. şekeri aniden yükseltmek heleki karnın açken şekerin oldukça düşmüşken birden yükseltmen yağ depolamana neden olur. keşke öğlen ve aşşam yemeğinde ana öğün şeklinde yemeğini yeseydin.dün itibariyle diyete başladım ama almanyadan gelen misafirlerimiz ve tatile gelen obur ablam yüzünden çok sıkı uygulayamıyorum :s
dün neler yedim?
(09:30)
bir parmak kadar simit
(11:45)
bir tane yumurta
1,5 dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay
(18:30)
bir paket kraker
1 bardak şekersiz çay
(21:00)
yarım patates kadar patates kızartması
(23:45)
bir parça çikolata
1 lt kadar su içtim
ve maalesef yürüyüş yapamadım:s
yani kısaca pek verimli bir gün değildi
hımmm fotolar güzel olmuş canım. sabah kahvaltısı biraz geç olmuş canım onun dışında güzel gözüküyor menün.
canım aslında yukarıda bahsettiğim şey buydu kalori olarak belki çok fazla depğildir ama çok dengesiz. akşama kadar aç durup krakerde kesmeyince az bişey patates kızartması az bişey bitter çikolatayı tırtıklama hakkını kendinde bulmuşsun. anacak direkt yağ depolamışsındır bütün gün boşuna aç kalmışsın. şekeri aniden yükseltmek heleki karnın açken şekerin oldukça düşmüşken birden yükseltmen yağ depolamana neden olur. keşke öğlen ve aşşam yemeğinde ana öğün şeklinde yemeğini yeseydin.
Selam kızlar,
Bugunkü menüm
sabah
1 muz, 1 bardak süt
öğlen
tavuk ızgara, salata, ayran
ara
5 tane altınbasak form biskuvi
akşam(canımız yemek yemek istemedi)
domates, peynir, salatalık, 2-3yk yogurt, 2 dilim salam, 2 dilim çavdar ekmeği
akşam yemeğinden sonra, 1 bardak ayran 1 salatalık
gün içinde 3 bardak yeşilçay, 2,5lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?