Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

hazır canım. bir ara tarifini yazarsan sevinirim. ben de denerim.
kiraz çok faydalı. antioksidan ayrıca. pek çok faydası varmış canım. paylaşırsan da tabi sevinirim.

VİŞNE Mİ KİRAZ MI?

Bu yazı bugünkü Hürriyet gazetesinde Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun köşesinden...

" Mayıs ayı kirazın en iyi zamanı. En kaliteli, en taze ve lezzetli kirazlar manav tezgahları ve pazarda sizi bekliyor.

Vişne için de durum aynı ama vişnenin iyisi kirazdan biraz daha geç olgunlaşıyor. Besin değerleri aşağı yukarı aynı. Kalori içerikleri arasında da ciddi bir fark yok.

Vişnedeki şeker daha az, bu nedenle kalorisi bir miktar daha düşük. A vitamini gücü daha fazla, antioksidan yapılanması daha güçlü. Ayrıca eklem sorunlarının çözümünde kirazdan daha fazla fayda sağladığı da kesin.

Her ikisinde de bol miktarda mineral (kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum), antioksidan (antosiyaninler), vitamin (K, B, C vitamini) var. Özetle ikisi arasında ciddi bir fark yok, tercih sizindir."

Sağlıklı Yaşıyoruz®'un notu: Biz meyvelerin kalorisine değil glisemik indeksine bakıyoruz. Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti kitabında kirazın ve vişnenin glisemik indeksi aynı olup her ikisinin de 22 dir. Prof. Dr. Canan Karatay 100 - 200 gram arası kiraz yenebileceğini söyler. Bu demektir ki 100 - 200 gram arası vişne de yenebilir. Biz meyveyi sabah kahvaltısının sonunda yiyoruz.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…/yogurdu-ayrani-saglik-dostu-ya…
60kiloyum

Simdi kizlar size ufak hikayemi anlatayim 2012 yilinda elim bi kac olay sonucu kilo vermeye karar verdim 5 ay icerisinde 20 kilo verdim 78 le basladigim diyeti 58 ile sonlandirdim. 13. Takimda yaptim bunu. Ama azim ve hirs o kadar iyiydi ki manyk gibi spor yapiodum diyet olarak karatay yapmistim o zaman 2 sene korudum daha sonra evlndim iste klasik turk kadini 6 7 kilo aldim sonra hamile kaldim 82 ile doguma gittim 71 ile geldim dogumdan sonra iste sut olsun ye filan yemicem desemde hep sevdigim seyler gelince pis bogaz tutamadim 76 yi gorunce dedim dur burcu sonra 9. Takimla tanistim ama eski azmi yakalayamdim cunku kayinvalidem esim herkes sisman ve pis bogaz sonra eliptik bisiklet aldim eve onun gaziyla iste bu kiloya dustum aldim verdim ama ramazandan sonra devam edicem ins.

Evet inşallah yine veririz..benim bünyem çok müsait kilo almaya..biraz dikkat etmesem ipin ucu kaçıyor..günde 1 kilo alabilir mi insan? Alıyor işte..
Bende bahsedeyim...ben diyetisyenle 28 kilo verip 57 olmuştım bir zamanlar
Sonra tayin taşınmalar ortam işyeri değişikliği hooop 80 kere çıkmışım..bir ara tatlıyla besleniyordum resmen..
Sonra zayıflamaya karar verdim yine..sağlık sorunları oldu dedim şeker falan çıkmasın birde..
Kendi kendime başladım 10000 adım yürüdüm soğuk falan demeden..işte 67,5 lara kadar geldim..bu ara az gidiyor ..motivasyonum düştü..birde merdivenden düştüm ayağım acıdı bir süre..ama kendime geldim artık..bundan sonrası zorlayacak ama olacak

Menüm
Sahur
1 yumurta
1 kk peynir

İftar
1 kase mercimek corbasi
2 İslim kebabı (patlıcanlı tost mKinasinda)
2 çiğ köfte
1 bardak kefir

Su 2 ye tmm lanacak
5 dk zıplatın
Eşim gelsin yürüyüş yapicam
Güzel menü
Ama mınık bır hatırlatma bulgur cıgköfte kısır gıbı yıyecekler tartı oncesı yenmese ıyı olur
Az bıle yense ertesı güne ödem yapıyor

Menü güzelde 3 çatal bamya bana yollasaydın pek bır severım tombıdıgı
Aç karna bagırsak calıstırır
Vallahı ben demıyom koskocaman doktur dıyo
Bende denedımde göbek yercekımıne karşı çıkıyor tavana doğru gıdıyır

Tek pazar yıyecem söz dıyon yanı
Doğrumu anladım ben

Almanlar derkı
Besser als gar nıchts
Yanı hıc yoktan ıyıdır

Spor ne güzel
Su bıraz az dıgılmı
Sucuk kavurmadımı mıdeyı kuzum
İşkembe çorbası sossuzmuydu

Tarıfı verırmısın
Bende hazırı alıyım ama ben yemıyom sarmısaklı hıc bırseyı sevmıyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…