- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #89.621
[ı]14. Takım kurallarımız[/ı]
[ı]1- her cuma saat 12 ' ye kadar kilo bildirimi yapılacak;
mazeretsiz bildirime geç kalan veya bildirim yapmayan ,durumun ikinci kez tekrarında takımdan diskalifiye olacaktır....
2- her üye kilo bildirimini yüzde hesabıyla listeye ekleyecektir....
3- hergün beş mesaj yazma zorunluluğumuz vardır....bu mecburiyet değil motivasyon için en önemli kuralımızdır arkadaşlar....gözden kaçan veya bilmediğimiz birçok konuyu bu şekilde öğrenebiliriz....
4- hergün düzenli ve tam gün menü paylaşımı yapılacaktır....
üç ana öğünve iki (üç) ara öğün Olarak....
5- her menü paylaşımının sonuna;
su : ?
Spor : ?
6- takım içinde tüm arkadaşlar diğer arkadaşlarının menülerini yorumlayacaktır....
7- takıma yeni gelen üyenin iki hafta deneme süresi vardır....
8- üç hafta üst üste kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır....
9- mazeretsiz üç gün üst üste takıma uğramayan üye takım dışı kalacaktır....
[/ı]
7- takıma yeni gelen üyenin iki hafta deneme süresi vardır....
kızlar burda eksik bir şey var ama ne ....cümlenin sonunu bir türlü getiremedim...beynim durdu:44:
Hee hee hee valla bende yorgunum anladım sanırım bende inş yorgun yorgun anlaşmışızdır kaptancım yoksa ben artık bu kilolardan kurtulmak istiyorum ama bu kadar ciddi şekilde asılamam hayatım şu aralar baya bi karışık.inş kurban sonuna kadar 78i falan göserm sonra da yılbaşına 70 ondan sonrası asıl zor olan çünkü ilk defa 70 altı için çabalayacağım.anlatmak istediğim yolum uzun yavaş yavaş ve emin gitmek istiyorum bu sefer inş. Elimden geldiğince de takımdaki arklara destek olup mücadele edicem inş ama söyledipklerimin dışındakilere söz verirsem yalancı çıkarım:26:
amacımızda bu zaten....her bünye farklı ...olay dediğim gibi bu değil ....mazeret ve itirafları(kaçamakları) en aza indirip kalıcı ve sağlıklı kilo vermek....anca toparlandık bir grup olduk ve alacağımız ortak kararlarla keyifli bir şekilde gidecek kilocuklar....
iki hafta sonra uygun görülürse listeye alınır'dı sanırım
Kalorimetreyi kullanmak da benim fikrim olsun herkes her yediğini orada listeleyip toplam kaloriyi yazsın.bi de açlık malum duygusal bi boşluk fazla mutlu,huzunlu,heyecanlı olunca birşeyler yemek istediğimiz için de burdayız malesef[h=2]
[/h]Valkyrie89 kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA zayıflama Yarışması)
!!ÖNERİ LİSTEM!!
1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.
Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyememHesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)
Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.
2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori
3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.
4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.
5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.
6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)
7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...
edacım önerilerin çok çok güzel canım....ayrıca benim için önerine dahada bayıldım....samimi söylemem gerekirse takımı açmam tarif edemeyeceğim mutluluğu yaşattı bana ;ancak geçen süre zarfında sizlerin belki fark ettinin belki etmadiniz baya stres ve yorgunluk yaşadım diyebilirim....bu yüzden bu fikrine dahada bayıldım....burda zaten ilerleyen zamanlarda alacağımız kararlar olursa sürekli görev dağılımı yapalım ki harkes takım bilincinde olsun....
eğer fazla ağar gelmez diyorsanız alınan kalorinin iki katı yakılması hem sıfır zarar hem de - kg....ben ağır gelir mazeret olur diye alınan -yakılan gibi düşündüm....bunu konuşalım....
menü sonlarına günlük kalori toplamı yazma fikride güzel....hani geçen ....metabolizma hesabı yapmıştık....o konuda konuşmuştuk....menülere toplam kl miktarın yazılması hem caydırıcı hem de motive edici olur
düzenli kontrol yaptırma fikride çok güzel cnm....ben her ay olmasada diyetim süresince bir kaç kez yaptırdım mesela
3. madde öyle bir şey olmayacak zaten
7. madde için herkes kendine bir tatil günü belirleyebilir....
cnm çok teşekkürler....
BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA zayıflama Yarışması)
kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....
gelsin fikirler ....
1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....
bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim
tfneyll kullanıcısından alıntı
ceza konusuna eklencek birşey benim gözümde yok gayet mantıklı ve açık. benim eklemek istediğim günlük iletişimle alakalı. paylaşım paylaşım paylaşım ne olursa olsun önemli. birbirimizden motive alıyoruz biz.
1-günlük 5 değil bence 10 mesaj yazılmalı
2-herkes bir gün öncesi kaldığı yere dönük bakarak yorum yapmalı.
3-kim menü paylaşmışsa herkes menülere yorum yapmalı kesinlikle atlanmamalı.
4-işimize yarayacak faydalı veya zararlı paylaşımlarda bulunulmalı.
5-bence bu işin en önemli kısmı su kaçamak yapılınca su cezası olmalı ama günlük az su içinede bir ceza uygulanmalı yani suyu az içen biri ertesi gün en 2,5 -3 litre arasında su içmeli ve spor cezası almalı.
Valkyrie89 kullanıcısından alıntı
Daha önce söylediğim haftalık hedef olayınıda tekrar düşünebiliriz. Bugün paylaşım alanında okudum bunu uygulayan bir takım varmış sanırım. Hani takım performansı var ya. % 30 'un altında kalmamamız gerekiyor. Yoksa takım olarak ceza alıyoruz. Haftalık olarak en azından performans oranının altında kalmayacak çokta abartmayacak yaptırımı olmayan hedefler koyabiliriz. Hemde sürekli zayıflamayı sağlamış oluruz. Mesala % 0,40 0,50 oranında herkese hedef koyabiliriz. Bunu her Cuma liste çıktıktan sonra hesaplatıp listeyi bildirebilirim. Olur yada olmaz. Çünkü dönem dönem hiç kilo veremeyeceğimiz günler olacak bunu idrak edersek kilo vermediğimizde psikolojik çöküntüde olmaz.
Menü
Sabah 2 yumurta,1 kk peynir
Öğle 2 dilim ekmek 2 kk. Peynir
Ara 1 yaş incir
Akşam 1 biber dolması,1 yk menemen,1 dilim pide
Su:3 lt
Spor sabah 1 saat bebek arabasıyla yürüyüş
misafirlikte olmuyor dıyetyemesen ayıp oluyor ıstedıgın de olmuyor genelde kalorılı yemekelr olur yemekte zor ıs
[ı]kızlar takım kurallarımızı paylaştım,eğer sizcede uygunsa püsküüte bildirelim[/ı]
BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı
Valkyrie89 kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA zayıflama Yarışması)
!!ÖNERİ LİSTEM!!
1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.
Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyememHesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)
Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.
2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori
3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.
4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.
5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.
6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)
7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...
edacım önerilerin çok çok güzel canım....ayrıca benim için önerine dahada bayıldım....samimi söylemem gerekirse takımı açmam tarif edemeyeceğim mutluluğu yaşattı bana ;ancak geçen süre zarfında sizlerin belki fark ettinin belki etmadiniz baya stres ve yorgunluk yaşadım diyebilirim....bu yüzden bu fikrine dahada bayıldım....burda zaten ilerleyen zamanlarda alacağımız kararlar olursa sürekli görev dağılımı yapalım ki harkes takım bilincinde olsun....
eğer fazla ağar gelmez diyorsanız alınan kalorinin iki katı yakılması hem sıfır zarar hem de - kg....ben ağır gelir mazeret olur diye alınan -yakılan gibi düşündüm....bunu konuşalım....
menü sonlarına günlük kalori toplamı yazma fikride güzel....hani geçen ....metabolizma hesabı yapmıştık....o konuda konuşmuştuk....menülere toplam kl miktarın yazılması hem caydırıcı hem de motive edici olur
düzenli kontrol yaptırma fikride çok güzel cnm....ben her ay olmasada diyetim süresince bir kaç kez yaptırdım mesela
3. madde öyle bir şey olmayacak zaten
7. madde için herkes kendine bir tatil günü belirleyebilir....
cnm çok teşekkürler....
BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA zayıflama Yarışması)
kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....
gelsin fikirler ....
1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....
bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim
tfneyll kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA Zayıflama Yarışması)
ceza konusuna eklencek birşey benim gözümde yok gayet mantıklı ve açık. benim eklemek istediğim günlük iletişimle alakalı. paylaşım paylaşım paylaşım ne olursa olsun önemli. birbirimizden motive alıyoruz biz.
1-günlük 5 değil bence 10 mesaj yazılmalı
2-herkes bir gün öncesi kaldığı yere dönük bakarak yorum yapmalı.
3-kim menü paylaşmışsa herkes menülere yorum yapmalı kesinlikle atlanmamalı.
4-işimize yarayacak faydalı veya zararlı paylaşımlarda bulunulmalı.
5-bence bu işin en önemli kısmı su kaçamak yapılınca su cezası olmalı ama günlük az su içinede bir ceza uygulanmalı yani suyu az içen biri ertesi gün en 2,5 -3 litre arasında su içmeli ve spor cezası almalı.
Valkyrie89 kullanıcısından alıntı
Daha önce söylediğim haftalık hedef olayınıda tekrar düşünebiliriz. Bugün paylaşım alanında okudum bunu uygulayan bir takım varmış sanırım. Hani takım performansı var ya. % 30 'un altında kalmamamız gerekiyor. Yoksa takım olarak ceza alıyoruz. Haftalık olarak en azından performans oranının altında kalmayacak çokta abartmayacak yaptırımı olmayan hedefler koyabiliriz. Hemde sürekli zayıflamayı sağlamış oluruz. Mesala % 0,40 0,50 oranında herkese hedef koyabiliriz. Bunu her Cuma liste çıktıktan sonra hesaplatıp listeyi bildirebilirim. Olur yada olmaz. Çünkü dönem dönem hiç kilo veremeyeceğimiz günler olacak bunu idrak edersek kilo vermediğimizde psikolojik çöküntüde olmaz.
Kalorimetreyi kullanmak da benim fikrim olsun herkes her yediğini orada listeleyip toplam kaloriyi yazsın.bi de açlık malum duygusal bi boşluk fazla mutlu,huzunlu,heyecanlı olunca birşeyler yemek istediğimiz için de burdayız malesef(benim fikrim bu gibi durumlar da bir hobi edinmek ve ona yoğunlaşmak mesela kitap,ya da gerekirse duygusal paylaşım yaparak yemek isteğini feenlemek.mesela ben moralim bozukken yemek yemek istiyorum bilmiyorum herkeste durum nasıl ama bu şekilde bende o yüzden listeye kitabı ekledim zaten 2.takımda da böyleydi ordan da gelen ir alışkanlıkla yazdım ben de sonradan farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?