15 kg fazlası olup 4 ayda vermek isteyenler buraya :)

psychocandy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
102
61
98
İstanbul
Boyum 1.78.
Gördüğüm maksimum kilo 79.4.
31 yaşındayım.
Bu işe artık bir dur deme zamanı geldi!

Evet boyumun uzun olması avantaj.
Evet yüzüm güzel(miş)
Ama yok yok yok... Bir mağazaya gidip kıyafet beğenmek çin işkencesi. Kendimi sevmiyorum.
Artık bu işe bir dur demem lazım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aylardır bu yazdıklarımı kendi kendime söylüyor bir türlü harekete geçemiyordum.
Tartıda 80'lere gittiğimi görünce bu işe artık ciddi anlamda dur dememin zamanını geldğini fark ettim.
80'ler denince aklıma kelebek tokalar, banu alkanlar, nuri alçolar, vatkalar gelmeli.

Pazartesi diyete 79.4 ile başladım.
Bu sabah tartıldığımda 78.1 kg idim. Tam gaz devam ediyorum.
Hedefim 4 ayda 15 kg vererek 65'leri görmek.
İdeal kilom hep 65 olmuştur.

Diyet listeme uymak hiç zor değil hiç aç kalmıyorum.
Şimdilik kan şekeri düşmesi tansiyon düşmesi gibi sıkıntılar da yaşamadım.
Bildiğim şey şu ki bu liste ile olacak iş değil bir hayat felsefesi olmalı.

Hiç makarna, tatlı yemeyelim değil elbette konu dengeyi tutturmakta.
Neyse bunlar hepimizin bildiği şeyler :)

Bu başlık altında her gün neler yediğimi sizinle eksi artı olmaksızın paylaşacağım.
Konuyla ilgili okuduğum ve uyguladığım diyetimi kolaylaştıran ipuçlarını da yine bu başlık altında tek tek yazacağım.

İstemek başarmanın yarısıdır kızlar :)
Destek isteyen herkese yetişmeye çalışırım, pes etmek yok.

Sevgilerimle.

(Buraya diyet listemi ekleyeceğim tam yazılı halini ofiste unutmuşum pzt artık :)

Son düzenleme:
bol şanslar canım benimde 15 kg fazlam var şuan 81 kg bende seni takip edicem artık bu iş bitecek diyorum başkada bişi demiyorum

Gelelim bugün yediklerime;

Sabah uyanır uyanmaz 1 büyük bardak su ile metabolizmamı canlandırdım.
Kahvaltıda yediklerim;
2 etimek (light değil)
2 kibrit kutusu beyaz peynir (light değil)
1 fincan şekersiz çay

Kahvaltıda domates, salatalık vs de yiyebiliyoruz ama canım istemedi.
Öğle yemeğinden önce ara öğünüm var 10 çiğ badem yiyeceğim.

Hava yağmurlu, hafta içi ise oldukça yoğundu benim için.
Evde kediyle battaniye altına girip kitap okumak ve film izlemek gibi sade niyetlerim var :)
Herkese güzel cumartesiler!

bol şanslar canım benimde 15 kg fazlam var şuan 81 kg bende seni takip edicem artık bu iş bitecek diyorum başkada bişi demiyorum

inşallah başarıcaz canım aksi için hiçbir neden yok :)
Benim diyetimi ofiste 4 kişi daha uyguluyor onlar benden önce başladı hepsi 3 haftada en az 5'er kilo verdi, hızlı bile diyebilirim.
Listeyi pzt ekleyeceğim.

başaracağız canım..pzt listeyi sabırsızlıkla bekliyorum

sabah:sirkeli su
kepekli sandviç ekmeği 2 çeri domates tulum peyniri yeşil çay 3 zeytin

ara 8 badem yeşil çay

öğle: yarım kase mercimek çorbası 2 kaşık makarna

ara : elma

akşam :2 mercimek köftesi 2 yaprak sarma 1.5 dilim peynirli börek(gün var dı da)

son olarak yeşil çay

Evet dünün devamı nasıl geçti hemen yazıyorum :)
Ara:
10 çiğ badem
Öğle:
1 porsiyon ızgara köfte
Küçük bir kase salata (sadece sirkeli havuç, kırmızı lahana ve marul)
1 kutu light cola
Ara:
7 çiğ badem
1 kuru kayısı (bu yok normalde)
Şekersiz çay
Ara:
2 etimek
1 light ayran
1 kkb beyaz peynir
Akşam:
Yok
Ara:
1 armut
10 çiğ badem

Eveet dünün değerlendirmesini yapmam gerekirse akşam yemek yememem haricinde listeye sadık kaldım.
Yani ara öğünü geciktirince ızgara yemek istemedi canım.
Gün boyunca 2 litreden fazla su içtim.

Sabah tartısı 77.8 kg
Böyle her gün tatılmamak gerekir biliyorum ama hava kötü diye evden çıkmıyorum merak işte :)

Yarın sabah da tartılıp ilk hafta sonucumu toplamda kaç kg gitti paylaşırım.

Bugün neler yiyorum (sanki çok farklı bir şey olacak gibi :)

Sabah:
Geç kahvaltı nedeniyle ara öğünle birleştirdim.
2 kkb beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
2 etimek
1 şeftalili ice tea light
10 çiğ badem

öğle: yarım kase mercimek çorbası 2 kaşık makarna

ara : elma

akşam :2 mercimek köftesi 2 yaprak sarma 1.5 dilim peynirli börek(gün var dı da)

son olarak yeşil çay

Oldukça az yiyorsun sen de :) Ara öğünleri artırabilirsin sanki canım.
yeşil çay tansiyonunu düşürmüyor mu?
Ben sade yeşil çay asla içemiyorum inanılmaz başımı döndürüyor.

inanırmısın bu öğünler beni hiç acıktırmıyor ben zaten çok yemek yiyen biri değilimdir benim kilom abur cuburdan dolayı onları kesmekte zorlandım ama başaracağım bu sefer.yeşil çay ilk başlarda sallama içtim hoşlanmadım şimdi demleme içiyorum i sıkıntı yok valla gayet de hoşmuş tadı çayı şekersiz içemiyorum ama bu güzel içiliyo..tansiyonlada pek sıkıntım olmadı şuaralar..

aç arnına sirkeli su

sabah:2 dilim kaşar 2 çeri domates 3 zeytin 3 çatal patates kızartması 3 adet dilim sucuk 2 dilim çavdar ekmeği

şimdi yeşil çay

Selam arkadaşlar benımde 19 20 kilo fazlam var bu siteyi bir arkadaşım tavsiyesi üzere buldum.ALLAH ondan razı olsun benımde ciddi manada diyete karar vermeme sebeb oldu.inş burdan bir birimizi motife ederek fazla kilolarımızdan kurtuluruz.hepinize başarılar diliyorum şimdiden.bende yarım saatlik yürüşüme cıkıyorum hepiniz a.e.o lun

Hoş geldin canım ben de yeniyim daha doğrusu sık sık kk foruma ziyaretçi olarak girerdim ama üye olmamıştım.
Yaza kadar hep birlikte vereceğiz fazlalıklarımızı inşallah pazartesi günü listeyi ilk postuma ekleyeceğim sana da öneririm diyetisyen tavsiyesi ile aldık, uygulanması da çok zor değil.
Aklına koyduktan sonra gerisi hikaye.

Siteyi sık kullananlara ekleyip yoldan çıkacak gibi hissettiğinde soluğu burda al bence kapat o dolabın kapısını :) En azından ben öyle yapıyorum.

Öğle:
Yarım armut, 1 porsiyonluk light yoğurt ve müsli karışımı
Ara:
10 çiğ badem
Light sütle hazırladığım toz cappuccino ^^

Kar çok güzel yağıyordu. Kitap ve müziğin yanında bu yaramazlığı hak etmiştim. Ölüm diyetinde değilim :)

Akşama planladığım yemeğim;
1 porsiyon ızgara köfte
Salata
Light ice tea

Yatana kadar tıkınmama hedefim var bakalım başarabilecek miyim?

Bu arada bugün KARBONATLI SU işine girdim uyguluyorum. 2 litrelik su şişeme 2 çay kaşığı toz karbonat karıştırdım.
Internette baya bir şey okumuştum bununla ilgili, kg vermekten ziyade sağlık için yapılması gerektiğini söylüyorlar. Vücut ph'ımızı dengeliyormuş.

Benim mide asidi problemim var reflüyüm, karbonat diyince sanki dokunacak gibi hissetmiştim ki aksine iyi geliyormuş. Şimdilik bir rahatsızlık hissetmedim.

Suyun tadı bana çok kötü gelmedi. Evian suyun tadına benziyor :) Biraz kuyu suyu gibi yani yavan ama sıkıntı yok içiyorum. ^^

Ne güzel bir yaklaşım, tebrik ediyorum vala..Tüm arkadaşlarımız istikrarlı ve enerji dolu İnsan böyle güzel yürekleri okudukça ve emekleri görünce, yemek yemeğe, diyeti bozmaya utanıyor :26::26:

.

Selam arkadaslar ben geldim yine.nasılsınız ?akşam menümde yarım kase corba bir küçük tabakda ispanak çok az lahana turşusu ceyrek esmer ekmek yedim acaba çokmu yemişim arkadaslar :karbonatlı suyu bende deneyım bi hayırlı akşamlar diliyorum hepinize.

Aleyküm selam arkadaşım..Bence menün çok iyi, devam diyorum

.

Son düzenleme:
bu akşam pek sağlıklı bir menü yazamıyacağım ama neyse pazar kaçamağı:26:

akşam: 1 adet etsiz çiğ köfte dürüm yarım simit 1 bardak az şekerli çay 2 zeytin 1 dilim kaşar peynir

spor olarakda saat yürüyüş ama gezmek amaçlı
birde ben kalorisepeti diye bir siteden kalorilerimi hesaplayıp ona göre besleiyorum belli bir kalori veriyorlar onun üstüne çıkmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…