- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Hava durumuna bakıyoruz çıkarken. Ana yollar açık oluyor, sıkıntı olmuyorTrabzon'da okudum üniversiteyi.. ara tatilde Erzurum'a veya Gümüşhane'ye giden arkadaşlarımın karda mahsur kaldığını hatırlıyorum. Uzun zaman önceydi tabi şimdi şartlar ve yollar nasıl bilemem ama kış mevsimi korkutur beni, çıkamazdım yola..
Aaaa karnınızdaki bir tek sizin çocuğunuz mu herife bak ya?Onu eşim kabul etmedi. Cuma günü herhangi bir sıkıntı yok derse doktor ben giderim dedi.
Fiziksel olarak haftada 6 gün 37 saat derse girecek kadar iyiyim. Henüz bir sıkıntım yok. Ağır hissetmiyorum.Fiziksel olarak nasıl hissediyorsun? O kadar yolu kaldırabilecek misin? Ben 6 ayı yeni bitirdim oturmak çok zorluyor beni uzanma ihtiyacı hissediyorum mesela. Uzun yolu hiç düşünemiyorum. Arabada arkaya geçip ayaklarını da uzatabilirsin gerçi. Ama karnın burnunda bu maceraya gerek var mı bilemedim. İlk hamileliğimde biz de eşimin memleketine 14 saat uzaktaydık. Özledim gideceğim ben dedi gitti 1 hafta ben yalnız kalmıştım ailem de yoktu aynı sizin gibi zorunlu hizmetteydik. 6-7 aylıktı sanırım bebek de. O zaman olağan gelmişti sanırım yalnız da kalmıştım sıkıntı yaşamamıştım ama şimdi düşününce neden gitti yada ailesi hamile karını yalnız bırakıp gelme oğlum demedi diyorum. Gitmese olurdu bence. Biz bu sömestr tatilinde gitmiyoruz hiçbiryere evimizde dinlenmeyi planlıyoruz. Senede bir görüyor eşim de ailesini yazları alıştı artık
Ama anne ve babası neticede. Üstelik 75 yaşındalar, yalnızlar. Biz ne zaman gidersek o zaman görüyorlar. En son temmuz 2019 da gittik, 15 tatilde görmezse bir daha temmuz 2020 de. Bu arada ölse birisi ben çok vicdan azabı çekerimAaaa karnınızdaki bir tek sizin çocuğunuz mu herife bak ya?
Ama anne ve babası onlarda. Kendimi onun yerine koyduğumda içim burkuluyor. 75 yaşındalar. Onları görecek günleri ne kadar az. Belki temmuz ayında olmayacak birisi. Yazık günah değil mi o zaman?Eşinizin sizi tek bırakıp gitmesini nasıl bu kadar sakin karşılayabiliyosunuz ya. Görmesin temmuza kadar ne olacak. Ya Allah korusun bi şey olsa evde en basiti ayağınız kaydı düştünüz banyoda ne olacak. Siz de sakin sakin anlatıyorsunuz bunu ay ne bileyim çok ilginç hakikaten. Gitmeyin bi zahmet karnınızdaki çocuğun babası olacak adam da gitmesin.
Sana veya bebeğe bir şey olursa kimse vicdan azabı çekeceğe benzemiyorAma anne ve babası neticede. Üstelik 75 yaşındalar, yalnızlar. Biz ne zaman gidersek o zaman görüyorlar. En son temmuz 2019 da gittik, 15 tatilde görmezse bir daha temmuz 2020 de. Bu arada ölse birisi ben çok vicdan azabı çekerim
Ben o kadar acımasız olamam. Kimse beni gitmem için zorlamıyor ki. Ne olursa olsun anne baba özellikle eşimin anne ve babası gibiyse kesinlikle olumsuz düşünemem. Keşke elimden gelse de eşim şu dünyada onları daha fazla görse.Sana veya bebeğe bir şey olursa kimse vicdan azabı çekeceğe benzemiyor
Sizin yarına çıkmaya garantiniz var yani öyle mi, dünyaya kazık çaktınız herhalde. Bunun yaşla ne ilgisi var? Ölüm döşeğinde olsalar anlarım. Sizin durumunuz daha önemli. Yalnız kalmamanızı tavsiye ederim.Ama anne ve babası onlarda. Kendimi onun yerine koyduğumda içim burkuluyor. 75 yaşındalar. Onları görecek günleri ne kadar az. Belki temmuz ayında olmayacak birisi. Yazık günah değil mi o zaman?
Neticede 75 "yaşında bir insanın en fazla yaşayacağı süre sınırlı. 10 yıl daha yaşasalar, yılda 1 ay gitsek, toplam 300 gün daha görür. Bazı şeyler ne yazık ki ortada. Ben sizin gibi düşünemiyorum.Sizin yarına çıkmaya garantiniz var yani öyle mi, dünyaya kazık çaktınız herhalde. Bunun yaşla ne ilgisi var? Ölüm döşeğinde olsalar anlarım. Sizin durumunuz daha önemli. Yalnız kalmamanızı tavsiye ederim.
Bana hemen ulaşabilecek yakınım 14 saat uzakta.ben olsam fırsat bu fırsat evde ayağımı uzatıp kafamı dinlerimdoğururum diye korkuyorsan ne olcak sanki daha bu bile bir ihtimal çok çok ambulans çağırırsın eşini ararsın dönsün diye sana hemen ulaşabilcek yakınını ararsın
kendini iyi hissediyorsan dr sorun yok diyorsa dinlene dinlene gidedebilirsinBana hemen ulaşabilecek yakınım 14 saat uzakta.
Peki öyleyse. Onlar 270 gün yerine 300 gün görüşsün diye tek bir yakınınızın bile olmadığı şehirde yalnız kalın bir hafta, kendi kendinize kurun, stres yapın ne diyeyim. Diğer kötü ihtimalden bahsetmek bile istemiyorum.Neticede 75 "yaşında bir insanın en fazla yaşayacağı süre sınırlı. 10 yıl daha yaşasalar, yılda 1 ay gitsek, toplam 300 gün daha görür. Bazı şeyler ne yazık ki ortada. Ben sizin gibi düşünemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?