16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

ama bunun inancla alakasi yok, toplum tabulari.. ben de boyle buyudum yasaklardn haberdar olarak ve hic de dayak yemedim SIKI buyudum ama hic de pisman degilim iyi ki bazi seyleri henuz yasamadim.. ben istedigim yere gitme,eve gece 11-12de girecek ozgurluge sahibim ama 11 ya da 12 yi'1 gecse hemen ararlar cok ustume duserler cunku onemserler, bilirler nerdeyim kimleyim ne yapiyorum.. her seye izin var ama bi SINIR var.. onemli olan da bu siniri asmamak zaten.. dediklerim de tamamen yetistirme tarziyla ve ksinin yapisiyla alakali.. biz bosuna cene patlatiyoruz.. (kendimden orn veriyorum cunku cahillikle etikletliyorsunz beni)

Reşit olmayan kızla cinsel ilişki, yasalarda suç sayıldığı gibi,
Çocuğuna şiddet uygulayan aileler de yasalarca suçlu sayılıyor.

burda hiç kimse şiddet savunucusu değil
fakat bazı durumlarda 1-2 tokat kişinin kendisine gelmesini sağlayabilir
anlatılmak isteneni tam anlamıyla anlayamamışsınız sanırım
kimse alın bu kızı öldüresiye dövün gibi bişey söylemedi

haa olmadı sizin kızınız böyle bişey yaparsa o vakit
aferin kızım böyle devam et der yada aaaaa kızıyorum bak niye böyle yaptın der
konuyu kapatıverirsiniz

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama dışardan nutuk atmak çok kolay
gerçekten çok zor bi durum

Bicigi annene anlatmakla en doğrusunu yaptın.
ama annen senin verdiğin tepkileri vermeli sakin olmalı.
Ona sırdaş gibi yaklaşmalı.
Okuldan alması çok yanlış.
Babana ne diyecek?
Annen kardeşinin yanında olduğunu hissettirsin.
Hep berebar bunun altından kalkarsınız umarım.

En doğrusu annen kardeşinle konuşmadan önce sen ve annen bir uzmana gidip uzmanla görüşün... Annen doğal olarak duygusal tepkiler verecek ve haklıdır da. Nasıl üzüldü kim bilir...

Son düzenleme:
Sağolun yanlış yaptığımıdüşünmeye başlamıştım ama bu benim tek başıma halledebileceğim bir iş değil annemin kesinlikle bilmesi gerekiyordu

Bu başedilmesi gerken birşey değil. Bu dünyanın sonu değil. Bu fikirden vazgeçmedikçe olay giderek aile dramına dönüşecek. bir durun ya bir sakin olun. Kız kapıdan okula gitti, siz koştunuz annenize. Yahu tamam kızkardeş hatalar yapıyor da siz bu tavrınızla hataya itiyorsunuz. Tanımam etmem sizi, nedne dil döküyorum bilmiyorum. Ama uzaktan bakınca tavrınızın yanlışlığı o kadar net ki! Bir şekilde dönülebilecek bir hatayı bir aile faciasına dönüştürmek üzeresiniz bu şekilde. Sakin olun, lütfen sakin olun. Anneniz de sakin kalamaz baaya söylerse ya da okuldan alırlarsa ya da okula devam etse bile derslerden koparsa ya da sevgilisine kaçmaya kalkarsa hayat boyu kendinizi affetmezsiniz, kardeşinizi de kaybedersiniz. YALVARIRIM SAKİN OLUN! BÖYLE OLMAZ!

Doğru olanı yapmışsın canım. Umarım annen de senin gibi sağduyulu davranabilir.
Her şey güzel olsun İnşaallah.

annenin bilmesi en doğrusu.İlk tepki normal, sonuçta öfke ve hayal kırıklığı var.Ama endişelenmeyin herşey yoluna girecektir.anne de ablada çocuğun karşısında değil yanında olmalı.Siz iyi bir ablasınız

bu hayata cok gerizekali insanlar var bi kiz iliskiye girdi zaman ailesinin namusunu kirletmis mi oluyo yani
iliskiye giren namusuz mu oluyo geri kafali insanlari anlayamiyorum

bu hayata cok gerizekali insanlar var bi kiz iliskiye girdi zaman ailesinin namusunu kirletmis mi oluyo yani

Yanlış anlıyorsunuz hanımefendi burdaki hiçkimse yargılamıyor ve gerizekalı da değil 16 yaşında benim kardeşim 16 size bu normal gelebilir.Fakat ben düşüncenize saygı duymuyorum! o daha çocuk ruhen ve fiziken böyle birşeye müsait olduğunu iddai ediyorsunuz

kendinize gelin.
Bunu nasıl normal görürüsünüz o da ayrı konu.

Acaba neden herkes yaptığının doğru olduğunu sölüyoda bi siz yanlış çok yanlış eyvah niye söyledin.. gibi tepkiler veriyosunuz anlamadım doğrusu. Konu sahibi yapabilceği en mantıklı şeyi yapmış. Sizde bi mesajınızda kızım olduğunda ona ruhen ve bedenen kendini hazır hissettiği zaman istediğini yapmasını sölicem ha bide benimlede bunları paylaşmasını söylicem demişsiniz. Siz daha kız anne olmadan bunu istemişsiniz bide o anneyi düşünün ve lütfen daha fazla konu sahibinin kafasını karıştırmayın..

Son düzenleme:

Ben cinsel ilişkiye girilmesine karşı değilim. Evlilik öncesi olması da umrumda değil.
Ama 16 yaş çok erken! 18 bile erken, reşit olmakla alakasız bu durum.
16 yaşında cinsel ilişki yaşaması hatadan da öte suç ve buna çözüm aramak gerikafalılık değil.

annenin böyle bir tepki vermesi çok doğal
bir anne için çocuğu kaç yaşında olursa olsun
onun hiç büyümeyen bebeğidir
emin ol annen senden daha fazla üzülür konduramaz
''nasıl yapar o daha büyümedi ki'' diye (haklı olarak)çok duygusal düşünür
anneler dokunmaya bile kıyamazken onun ailesine karşı gelip
bi takım yanlışlara gitme yolunda inatla ilerlemesi
gerçekten acı bir durum
sakinliğini koruyabilmek de bir o kadar da zor olsa gerek

atalarımız boşuna dememişler
besle büyüt danayı,tanımasın anayı
dua ediyorum cnm bu süreci en az zararla kapatabilmeniz için

ozlem1004

haddinizi bilin doğru konuşun. Burda çoğunluk evlilik öncesi ilişkiye karşı değil namusuda orda gören insanlar değiller. 16 yaş sadece çok erken daha aklı tam olarak yerine otrmamış olgunluğa erişememiş ergen bir gencin psikolojisini bu olay etkiler etkilemese bile bu yaş böyle bir birliktelik için hem yanlş hemde sağlıksız bir davranış

Son düzenleme:
Herkes buradayken bir şey rica edeyim. Böyle hadsiz konuşmaları lütfen sadece kötü içerik ile bildirin. Alıntı yapmayın

zamanında bende facede erkk kardesmn kızla yasadıkalrını baska bı erkek ark anlatırkenkı msjlarını yakalmıstım 16 yasındaydı cok kızmıstım anneme anlattım hemen ve annem bayılcaktı az kalsın ben ve annem konustuk yazısmalarında kızı nasıl optunu dokundunu anlatıyodu cınsel ılıskı olmamıs aynı sınıftan kız la.anlattık ılıskının senn yasında normal olmadıgını hatta dinimizcede normal olmadını anlattık hatırlamıyorum pek o sınırle ne dedımızı ama sakın konusmaya calıstık annemı sakınlestırmekle gectı baya yavrum oglum dıye basladı annem ağlaya ağlaya konustu kardesımel kardesımde ağladı anne ben sızı uzmek ıstemedım nolur cok pısmanım bıda asla o kızla gorusmıcem dedı ve facesını kapattı kızlada gorusmedı ..oan sarıldık optuk bırbırımızı mutlu son oldu..ben anlamadım benm kardesım bı erkek olarak bıze yasattıgı seylerden dolayı mahvoldu bu kız olarak yaptıklarından mutlu mesut...ben anlamıyorum zaten antalyada nerde kuytu kose gorsek Allahım 15 16 yasında öpüşen ama nasıl bi öpüşme şehvetle sen o yaşta o şehvetli öpüşmeyi nerden öğrendin be yavrum??? iğreçler ya daha orta okul ogrencılerı ya el ınsafff masumıyetını kaybetmıs ler...bır tanıdık ogretmen dıyor neler var neler hamşle kalanlarmı 15 16 yasında düşürmeye çalışanlarmı okul tuvaletlerınde...offff duydukta Allahım dıyorum bu cocuklara ne yapıyoruz cok mu sıkıyoruz cokmu serbest bırakıyoruzzz ???

Ben anneyim bu birr!
Dündene beri konu sahibinin fevri davranışlarının olumsuz sonuçlarını görüyoruz bu yüzden biraz sakin olmanızı önermekte bir sakınca görmüyorum bu iki!
Annesine söylemesine değil annesiyle ve kızkardeşiyle konuşurkenki tavrına ve bu olaya genel yaklaşımına hatalı diyorum bu üç!
Kafa karıştırmak değil, sakinleştirmek amacındayım. Atalar sözüdür, öfkeyle kalkan zararla oturur bu dört!
Dün ona ne söylediysem aynısı çıktı, bugün söylediklerim de gerçek olursa diye tanımadığım halde bir genç kız ve bir aile için vicdani yük hissettiğim için ısrarla SAKİN OL diyorum bu beş.
Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir zaman diliminde sakin ol öğüdünün bu şekilde anlaşıldığını duymadım, görmedim, şaşkınım, bu da altı!
Not: Yorumuma yorum yazmayın, cevap hakkı doğurmayın, bu sitede bu yasak, konu sahibi ile iletişim kurun, bu yedi..

Son düzenleme:

Nihayet aklı selim bir yorum daha gördüm şükürler olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…