16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

hepsini okuyamadm hemen konuyu görnce yazmk istedmm ..
biliomusn bnde o kardesn gbi oo kocamn hatayı yaptm hem de bnde o yastaydımm . o yastayken sevdgi insnn he sözü insana dgru gelyr..
kendmi düşünyrm .. bunu yapmazdm asla kendmee .. annene sölemedn önce gzlce düüşn cnkü annen dha kötü sonuclr dorblr haklı olrkk ...5:
ona smdi bu yaptgı dgru gelyodur . o sanydr ki onla evlencgni falan ..
cok üzüldm bunu okuynca kendi yasdklrm geldi...
ama cok üstne gtme ltfen ters tepeblrrrr

Off canım ya burda kendimi parçaladım, bir uzmanla birlikte annenize olan bitini anlatın diye.. Şu saatten itibaren olan oldu artık annenizi sakinleştirin, okuldan almayı düşünmesin, işin ciddi boyutları olduğunu evden kaçabileceğini ve ya intihar edebileceğinden filan bahsedin.. Allah yardımcın olsun, şuanda dikkatli davranması gereken aklı başındaki tek insan sensin..

Demek sizin gibi erkek aileleri de varmış , duyarlılığınızdan dolayı cidden tebrik ederim..

Peki ailenin tutumu nasıldı ? lütfen yanlış anlama sadece nasıl davranmamız gerek yaşayan biri tarafından öğrenmek istedim.ailen nasıl tepki verdi daha sonrasında ne oldu

Konunun özeti olmuş bence.. Üzülse daha mı iyiydi... Cinselliği kaldırabilecek yaşta hukuken olmaya bilir ama bedenen ve ruhen durum bu... Ne evli insanlar var cinsel açıdan sorunlar yaşayan demek kki kardeşiniz halinden memnun.. Çocuğun kötü biri olması ayrı bir durum tabii... Ama kardeşiniz bir tecavüz kurbanı değil pişman değil ilk deneyimini sevdiği biriyle yaşamış bence mutlu olmalısınız endişelenmeye tabii ki hakkınız var ablası olarak ama hayatı kararmış gibi dvranmayın lütfen...Bu durumda sizin yapmanız gereken onun hesaplarını karıştırıp annenize şikayet etmek telini almaya çalışmak değil ona korunma yöntemlerini anlatmak olmalı çünkü isteseniz de artık engel olamazsınız... Ve tabi ki görüntü kaydı vs gibi ihtimalleri de düşünmesini sağlamak...

Konuyu başından beri takip ediyorum.Öncelikle Allah yardımcınız olsun.

Bu yorumu yapan arkadaş bir şeyi idrak edememiş sanırım.Konu 2 mmlik zar değil.Farkındaysanız bunu yapan 16 yaşında ve ergenliği ruhen ve fiziken henüz tamamlamamış bir kız çocuğu.Bedeni sömürülüyor ve bu kız da aşkın arkasına saklanarak yaptığını meşru göstermeye çalışıyor.Yaşı büyük olsa,buna hazır olsa yapsın ama henüz küçük.Kuşak farkından mıdır bilmiyorum ama ben o yaşta bırakın cinselliği regli olduğumu bile anneme söylemeye utanırdım.Belli ki kızın problemleri var ve bu kadar küçük yaşta bir hata yapmış.Hata çünkü henüz yaşı küçük.Bunu idrak etmelisiniz önce.İleride bu kız hamile kalsa tüm vebali ablası yüklenecek.Vebali geçtim anne baba perişan olacak.Cinsel dürtüler harekete geçtiğinde önü alınamıyor.Bir kere yapılırsa devamı gelir,bunu siz de biliyorsunuz.Gençliğin getirdiği asilikle ablasına ne türlü ithamlarda bulunmuş baksanıza.Saygı problemi var.Yarın bir gün o çocuk onu ortada bıraktığında anlayacak küçük yaşta yaşamaması gerektiğini.Değecek biri olsaydı 16 yaşında bir kızdan bu tür bir beklentisi olmazdı.Anneniz eğer sakin kalmayı başarır da kardeşinizi ikna ederse ki etmeli bunun önünü alabilirsiniz.Dualarım sizinle...

Evlilik öncesi iliskiye karsi olmak nerdeyse ayip olacak Orasi hollanda da benim haberim mi yok .
Tutturmuslar bir cinsel özgürlük , yahu 16 yasinda daha resit bile olmamis bir kiz sözkonusu neyin özgürlügü bu , yarin öbürgün cocuk tacizcisi de cinsel özgürlük isterse ne olacak ne diyicek özgürlük özgürlük diye tutturanlar .

Arkadasim anneye demekle en iyisni yaptin, annen öfkelenmis pek tabii olarak ne diyecekti kadin zaten ?
Kardesini okuldan almaz , annene onu okul hayatindan uzaklastirmanin daha kötü olacagini bir ideali hedefi olmasa kizkardesinin kafasinin bu tarz iliskilere daha cok meyl edecegini söylersin.

Herkes söylemis en iyi cözüm bir psikologa gitmek, cünkü ilk yazdiginda kardesinin verdigi cevaplar gercekten 16 yasin masumiyetine yakismiyan cevaplardi, kardesin ergenligi buhranli geciyor belliki. Sakin annenin kardesini dövemsine izin verme , kardesinin yapisinda birine bu tarz davranislar ters teper , üzüldügünüzü belirtin öfeke degil de onun adina üzüldügünüzü , annenizde insallah sukunetle davranir ...

13 14 yaşında geneleve götürülen erkek çocuğu efsanesi gibi bu okul tuvaletlerinde çocuk düşüren liseli kızlar efsanesi de bitsin artık .her duyduğunuza ınanmayın artık yaa kulaktan kulağa yayıldı bu senelerce...öf yani

Orayı kız annesi olarak değiştirdim görmediniz sanırım. Annesiyle ve kız kardeşiyle gayet sakin konuşmuş daha sakin konuşamazdı. Sakinleştirmek amacındasınız ama görüyosunuzki konu sahibi sizin yorumunuza cevap vermiyo belkide okumuyo kafası karışmasın diye. Yorumuma yorum yazmayın demişsiniz ama siz benim yorumuma yorum yazmışsınız. Siz yazmazsanız bende cevap verme gereği duymam. Size iyi eleştirmeler..

Demek sizin gibi erkek aileleri de varmış , duyarlılığınızdan dolayı cidden tebrik ederim..

teşekkürler ama gerçekten bunun kızı erkeği yok bi şekilde bu ayaşta önüne geçilmeli kız olsa hamile kalsa yıne sorun erkek baba adayı olsa buda sorun bı fark yok bence...ama toplumumuzca kız için daha zor olsa gerek bekarete önem veren bı kısıyle ilşki yasaması zor olur muhtemel..zamanında yaptıklarından hayatı boyunca pişman olabılır ..birde inanç da var mesela benım şahsi inaıma gore evlilik öncesi olmamalı ..kaç yasında erkekte olsun bayanda..ılklerı sevdıgınız ve hayatınızı adayacınız ınsanla yaşama taraftarıyım bu bana çook masum gelıyor ...

ok yaydan bir kere çıkmış bir aradaşımızında dediği gibi kardeşiniz hiç bir şekilde bu durumdan vazgeçmeyecektir en azından bir kazaya kurban gitmesin. Benim çocukluk arkadaşım 15 yaşındayken ilk cinsel deneyimini yaşadı ve ben kendisinden 2 yaş büyüğüm bunun yanlş olduğunu çok söledim ona ama arkadaşında dediği gibi 1 kere yaşadıktan sonra vazgeçmesi çok zor arkadaşım şuan 20 yaşında ve 5 yıllık süre zarfı içinde oda vazgeçmedi

Son düzenleme:

Keşke bütün yormlarımı alıntı yapsaydınız. Dünden beri buaraya yaza yaza bir hal oldum. Kızkardeş hatalı, cinsaellik için yaşı çok küçük. Ama konu sahibinin sakin kalmayışı yüzünden ailesi onu okuldan alabilir ya da kız çocuğa kaçabilir. Bu durumda 2 mmlik zar yüzünden hayatı kaymış olur. Yapılması gereken aile dramı diye feveran etmek yerine, tamam yaşamışsın, senin seçimin ama bu ilişki sana zarar verebilir şeklinde yaklaşmak. Konuşmaya "cahilsin ve günahkarsın" diye başlamak = 2 mmlik zar için kızın hayatını yakmak. Bunu duyan hiçbir genç ailesi ile doğru iletişim kurmaz.

Görmemem çok normal. GEri dönüp dönüp aynı mesajları okumuyorum sürekli. İşte bu nedenle KK'da mesajın içeriğini değiştirmek yasak.

Arkadaşlar anneme söylemekle iyi yaptığımı düşünüyorum lütfen bunu geçelim artık hem anneme bağırmakla şiddet uygulamakla bi kazancımızın olmayacağını hatta geri tepeceğini kardeşimin daha büyük hatalar yapacağını anlattım.Allah korusun kendisine zarar verebilirde.Anneminde anladığını beni dinleyeceğini düşünüyorum ki nasıl konuşacağını ne diyeceğini bana sormaya başladıçHatta şuan mantıken düşününce iyiki dün söylemediğimi kardeşim evdeyken ona zarar verebilir ve herşey daha kötü olabilirdi.annem söyledi bunu ne yapması gerektiğini nasıl yaklaşıp kardeşime zarar vermeyeceğini düşünüyor

canım kulaktan dolma efsane değil bırebır rehber öğretmenının anlattıkları bunlar...neden yalan söyleme gereği duysunki?vede benım lısede bı arkadas hamıle kaldı ve düşürmek için türlü yöntemler denedi ve en sonundada başarmıştı yani bunlar şehir efsanesi değil malesefki....

Peki ailenin tutumu nasıldı ? lütfen yanlış anlama sadece nasıl davranmamız gerek yaşayan biri tarafından öğrenmek istedim.ailen nasıl tepki verdi daha sonrasında ne oldu

ailem blmyr cnmm cok şükürr sen nie annene söledn ,,
annelerr yaa isteselerde ii dvranmazlar o durumdaayetişemedmmm yaa gercektenn bunu annen blmese ii olurdu su saattn snra üzlmkten baska ne ypablr ki??
gerisini sende düzeltblrdnn ..
cocukla konusblrdn falan...
ailem duysa kıyamtler kopr okuldn alırlr bnii tüm haytm sönerr ..
kendi halnde muhafakzr bi aileyz kmse de beklmez bnden böle bşeyi ztn ama o cocuktn dolyı cok şüphelndler korkyrm üzernden 3 yıl gecmesne ragmen süphlenp doktra götürürler mi diee

Son düzenleme:

Buna çok sevindim gerçekten..

kesinlikle şehir efsanesi falan değil bunlar evet. bende düz lisede okudum ve neler gördüm neler.. maalesef gençlerimiz cinselliğe çok meraklı

Aşık birine laf anlatamazsınız.Günlerce, yaptığının kendisine zarar vereceğini söyleseler yine de bildiğini okuyacaktır.Ben hiç o yaşta ilişkiye girip de hiç pişman değilim diyeni duymadım.Olayın kızın tarafından görünüşünü bilemeyiz.Ama yaş itibariyle çok küçük.Şimdi sadece annenin vereceği tepki önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…