16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

bicigi bence annen bugün kardeşine olayı bildiğini belli etmesin.
Zor olacak ama sabretsin.
Yarın okula gidince annenle psikoloğa gidin.
O sizi daha iyi yönlerdirir.
Sonra hep beraber gidersiniz.
Kardeşin annenin bildiğini öğrenirse sert tepkiler verir.
Sana güveni sarsılır.

inanamıyorum yazılanlara!ne demek annesine söylemeseydin???
bunu yazan arkadaşların kız çocukları varmı acaba
uzaktan boş boş konuşmayın
ileride kız çocugunuz olursa bu kadar rahat anneye söylemeseydin keşke diyemezdiniz...
bazı şeyleri yazarken empati kurun...
cümle alem duysun anne duymasın olacak şey değil
o çocuk bunu bütün erkek arkadaşlarına hava atarak anlatmışdır...

Canim herkes senin gibi değil ki belki çocuk kardeşime zarar verecekti belki tehtid edecek kardeşim buna boyun eğecek.sen hatanı tekrarlamayarak en doğru şeyi yapmışsın ama kardeşim bana ne olursa olsun engelleyemeyeceğimi söylemişti.Annemin bilmesi gerekiyordu kızının ne yaşadığını bilmek en doğrusu değil mi onada günah.Ben denedim düzeltemedim kardeşim beni dinlemiyor..

bence düzgün ve sakin bir şekilde konuşmazsanız başına herşey gelebilir.ona bu yaptığının yanlış olduğunu anlatın.yaptıysa yine yapacaktır diye düşünüyorum ben de.hele de kızıp dünyayı yakarsanız daha beter olur herşey.en iyisi abla kardeş olarak güzelce anlatın bunu,ne tip neticeler doğrurabileceğini,ona arkadaş gibi yaklaşın ve herşeyi sizinle paylaşmasını sağlayın.özellikle de hamile kalmaktan gözünü iyice korkutun ki bir daha yapsa bile korunur hiç değilse.

16 yaşındaaaa
neye bindik nereye gidiyoruz.
önce sen konuş kardeşinle, herşeyi öğren eğer anlatmazsa annene aktarırsın durumu.
ama o yaşta o asilikle sizi dinleyeceğini sanmıyorum ben.
bi psikoloğa falan götürmelisiniz.

Tamam işte bak sakinleşmeye başladın. Biraz soğukkanlılıktan kimseye zarar gelmez. Litfen şu anda yakalamayı başardığın soğukkanlılığı sürdür. Annen kardeşinle konuşmak için acele etmesin. Birkaç gün sen de annen de açmayın bu konuyu. Yokmuş gibi davranın, rahatlatın onu. Güvende hissetsin. Sonrasında konuşursunuz. Ama unutma sakın, öğüt vermeden, yargılamadan, suçlamadan, skin, sabırlı, sevecen ve hoşgörülü bir şekilde. "Cahilsin, günah bu" demeden.

kesinlikle şehir efsanesi falan değil bunlar evet. bende düz lisede okudum ve neler gördüm neler.. maalesef gençlerimiz cinselliğe çok meraklı

Ben de liseyi düz lisede okudum..Ben 14 yaşında lise 1 e giderken hiç erkek arkadaşı,flort deneyimim olmamasına rağmen benden sadece 2 yaş büyük olan sıra arkadaşım okulun 2. dönemi 1 hafta geldi,daha sonra okula hiç gelmedi...Sağlık bilgisi dersi kitabında yer alan kadın anatomisi resmine bakarak kızlık zarının yerini soruyordu sürekli...Neden sonra öğrendik ki hamileymiş...Daha sonra da birlikte olduğu çocukla evlenmiş,bir kızı olmuş....Şu an evlilikleri devam etmiyor..Evlendiği çocuk dayak,aldatma,içki vs ne varsa göstermiş......
Bu şekilde çok arkadaşım vardı lisede hamile kalan...

Son düzenleyen: Moderatör:

Canim annemin 1 kaç gün sabredeceğini zannetmiyorum ama bu demek olmuyor ki şiddet uygulayacak bağırığ çığıracak annemi sakinleştirmeyi başardım.umarım bu sakinliğini kardeşim gelincede sürdürür

ben neyse sana özelden uznca yazıym .. grcekten krdesne dkkt etmenz gerekrr .. du yazıyrm sannaa

Ee peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz.. ? Hepimiz biliyoruz ki Türkiyede o 2 mmlik şey hala önemli ve hala gerdekte kan bekleniyor..

15 yaşında kendi isteğiyle evlenen akrabamız, daha sonra yaşı ilerleyipte aklı başına gelince ailesine ne isyanlarda bulunmuş, ben çocuktum iki tane ağzıma vuramadınız mı ne evliliği diye, sonradan çok pişman olmuş...
Anneye söylemekle en doğrusunu yapmışsın canım, sakın hiç pişman olma, belki kardeşinde aklı başına gelince abla iyiki de müdahale ettin diyecek.
Allah yardımcınız olsun...

Ee peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz.. ? Hepimiz biliyoruz ki Türkiyede o 2 mmlik şey hala önemli ve hala gerdekte kan bekleniyor..

Canım dün bu saatlerde kardeşin gelmişti okuldan neden hala gelmedii :26: Kaçta çıkıyo okuldan?

yorumları daha yeni okuyorum.
ne rahat insanlar var yahu neymiş dünyanın sonu değilmiş.
evet dünyanın sonu değil, zaten aynı olayı 20 yaşında biri yaşamış olsa bu kadar tepki almazdı.
ama farkındaysanız daha 16 yaşında bir çocuk bunları yaşayan.
nasıl olurda dünyanın sonu değil, bu ne tepki gibi yorumlar yapılabiliyor aklım almadı doğrusu.
benden 2 yaş küçük kardeşim var abla olarak kendimi konu sahibinin yerine koydum da, o küçücük bedene bunlar nasıl yapılır, buna nasıl izin verilir.
ben bu durumu bazı arkadaşlar gibi rahat karşılayamayacağım ne yazik ki.
olay psikologluk.
heleki kardeşinizin verdiği tepkilerden sonra.
Allah yardımcınız olsun.

Bugün konuşmayın. Olay çok taze, çok sıcak. Konuşmaya sakin bile başlasın sakin devam etmez. Anneniz size sormuş madem ne yapmanız gerekitğini, söyleyin olay soğusun biraz. Yarında bugün ilk yazdıklarımı yazmayayım ne olur.

şimdi benim anlayamadığım bir diğer noktata şu;
neden efendim kıza belli etmesinler annesinin bildiğini???bir anne nasıl böyle bir şeyi bilerek,bilmemezlik yapabilir?sizler kendinizi psikolojiye fazla kaptırmışsınız...
bu resmen kıza cesaret vermektir,annesi gerekirse kızın haddini bildirecek.bizlerde o yaşlardan geçtik.ama ahlaki kurallarla yoğrulmuş bir milletiz biz.
böyle zafiyetleri olan 16 yaşındaki sübyanlara ses etmeden olmaz.ılımlı olacağım derken bu kadar abartmayalım!

Bugün konuşmayın. Olay çok taze, çok sıcak. Konuşmaya sakin bile başlasın sakin devam etmez. Anneniz size sormuş madem ne yapmanız gerekitğini, söyleyin olay soğusun biraz. Yarında bugün ilk yazdıklarımı yazmayayım ne olur.

Ya geçici olarka diyoruz. Anne sakinleşene kadar. Olay aile faciasına dönüşmeden konuşulabilecek hale gelene kadar. Oy daha nasıl anlatayım bilmem ki! Tamam o zaman kardeşi okuldan gelince ikisi bir alsınlar odaya. Başlasınlar konuşmaya. "Nasıl yaparsın bunu? Namusun gitti, günaha girdin. Nasıl bunu bize yaparsın?" desinler. Bağırıp çağırmıyoruz ama kendimizi zor tutuyoruz havasına girsinler. Devamında zaten gözyaşı sinir krizi mutlaka gelir. Arada "Ama biz senin aileniz, dön hatandan, felakete yol açma." desinler. Devam ederse babasına söylemekle tahdit etsinler. Telefonunu elinde alsınlar. Yapacağı ilk iş yarın sabah sevgilisinde teselli bulmak olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…