16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

15-16 yaşlarında,daha çocukken hata yapan kızlarımıza 'salak' demesek daha güzel olacak..Hakaret ediyorsunuz çünkü o kelime ile.

Sabahdan beridir denilmeyen yorumlar üzerinden denilmiş gibi yazması ayrı komiklikken kendisine okları çekmek için illegal yorumcu sıfatıyla yazması ayrı ilginçlik tabii..Yahu bu işin kadını erkeği olur demiyor kimse :) 2 mm bir zar olsa idi ve cidden gereksiz olsa idi Rabb'im oraya koymazdı sanırım ha ne dersiniz ? Yeter yahu el insaf...

sabahdan berı yorum yazmamak ıcın kendımı zor tuttum ama fazla dayanamadım

konu sahıbının kardesinin hıc mı sucu yok..hıc olanlardan ders almadıgı cok bellı utanmadan goruşmeye devam edecem dıyor.zamane cocukları gercekten nasıl boyle rahat davranıyolar yaaa eskıden boyle bısey duymak nerdeyse cok zordu şimdi hemen hemen her yerde goruyouruz ve duyuyoruz.tabı namus 2 bacagın arasında dıylenler de var başka turlu duşunenlerde var.ama sonuc olarak kızın cok buyuk hataları var..ve bunu duzelteyeceyıne daha kendını ucruma dogru ıtıyor..ne dıyım allah yardımcısı olsun ailesının.hepimiz genc olduk ve o delı dolu hallerımız oldu ama kendımıze ve namusumuz sahıb cıkmayı bıldık.her seyide erkeklerın ustune atmamak lazım.kız kendım ıstedım demış..valla kendı düşen aglamaz en azından bundan sonrakı hayatına cekı duzen vermesi lazım yoksa bunun sonu cok kotu.........

1 kişiden duydun Fadike..O arkadaşın mesajına cevap yazmayacakmıyız ?? İlginçsin .... Cevabımda herhangi bir abes durum yok ayrıca..Gösterin gerçek yüzünüzü derken ....??

Arkadaşım sözüm sana değil bir kaç sayfa önce mevzusu geçti, bazı namus bekçilerinin bakış açılarından rahatsız olmuştum üslup filan hiç hoş değildi..

aile bu durumda 16 yaşındaki çocuğunu suçlamak yerine hatayı kendinde aramalı. Ben nerede hata yaptım sorusunu önce kendilerine yöneltmeli. Ergenlik çağı, inatlaşma dönemidir. Ailesine inat /intikam almak için yapmış olabilir. Evdeki sevgi ve ilgi eksikliği dışarıda karşılamaya çalışmış olabilir. Kullanılacağını düşünmemiş olabilir. Cinselliği bir özgüven aracı olarak görebilir. Çocukla inatlaşmak ailenin ve çocuğun aleyhine olacaktır. Çocuğa arkadaş gibi yaklaşmalı ve onu anlamaya çalışmalısınız. Olaylara bir de onun perspektifinden bakın. empati kurun. Bir uzmandan destek alın.

nikahsız ve küçük yaştaki ilişkiyi normal karşılayanlar, nikahlı ve küçük yaştaki evlilikleri neden hor görür?

ben bunu anlamıyorum.

nikahsız birliktelik serbest ama nikahlı olunca büyük sorun.

bu cümlelerimden erken yaşta evliliği savunduğumu sanmayın. ben küçük yaşta ve nikahsız birlikteliklere karşıyım.

Son düzenleme:
bu herkesin başına gelebilecek bir durum. İnsanları yargılamadan ve kınamadan önce bir kez daha düşünmek gerekli. Ne oldum değil ne olacağım demeli..

Ben burda ki iki yüzlülükten rahatsız oldum , açık açık söyleyin kız 16 da olsa 26 da olsa bize ters şu bu neyse artık, ama arkadaşa yorum yaparken aralara da serpiştirme yapılması hoş değil..

Ergenlik denilen şey şımarıklığın ta kendisi. Bu zamana kadar kimse ergenlik yaşamadı sanki...

yazmayayım yazmayayım dıyorum tutamıyorum kendımı ya erkek kardesım anlatıyor abla ustumuze atlıyolar nerdeyse dıye yaa bunlar bıde sevgılıde degıl normal arkadaş yanı ben erkeklere hep yuklenmeyın dıyınce tepkı alıyorum yaa ..neler var neler herzaman tek tarafatan dınledınız kısıye ınanırsınız kımbılır karsı tarafta ne oluyor..polemık yaratmadan tartısmadan yazısalım herkesın gorusu kendıne polemık yaratılacak bısey yok ortada ben bıraz once kendımı tutamadım bısı dedım ama gerı aldım ozur dıleyerek kendımıze hakım olalım bırbırımızı kırmadan yazısalım..

Peki gereği neymiş onuda deyiverseniz de bilsek ?

Şu bir gerçek artık zamane çocukları ANNE-BABAYI parmağında oynatıyor..Lise gençlerine dönüp bakın bir suratlarında neredeyse 1 kilo makyajla dolanıyorlar artık..

Nush ile uslanmayanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir..

Bu kadar !

Yemişim yahu psikolojisini ..Psikologa götürün,piskoloğa götürün,psikoloğa götürün..Hayır efendim ! Etini gülse birsel'in dediği gibi iki parmak arasına alıp 180 derece çevirin..

15-16 yaşlarında,daha çocukken hata yapan kızlarımıza 'salak' demesek daha güzel olacak..Hakaret ediyorsunuz çünkü o kelime ile.

kusura bakma arkadaşım ama 16 yaş hukuken çocuk olabilir ama o kadar çocuk bir yaş değil bence
cem garipoğluna çocuk diyebildikmi???(yaptığı o kadar iğrenç olmasına rağmen,hukuk onu çocuk sıfatıyla yargıladı)16 yaşı o kadar hafife almayalım!biz bu y
aşlara sabi sübyan diye diye neredeyse 20 yaşda çocuk olacak!
yani demem o ki 16 yaş 14 yaş kadar beyin olarak çocuk olamaz.bazı şeyleri idrak edebilecek yaşdır,heleki bu zamanda 16 yaş çocuklarını bundan 20 yıl önceki garibim 16 yaş gen kızlarıyla karıştırmayalım...

Ben burda ki iki yüzlülükten rahatsız oldum , açık açık söyleyin kız 16 da olsa 26 da olsa bize ters şu bu neyse artık, ama arkadaşa yorum yaparken aralara da serpiştirme yapılması hoş değil..

Acik acik soyluyum :16 DA OLSA 26 DA OLSA ERKEK KADIN FARK ETMEZ BANA TERS . RAHATLADINIZ MI?

Konuya cevap vermeden geçemiycemmm... bence burda sorun.. 16 yaşındaki bir kızın bunu normal bişeymiş gibi görmesi ve sorun etmemesi.. yani zihniyet yalnış.. Allah akıl fikir versin gençlerimize.. olan olmuş sonuçda .. yapılıcak şey ve ablaya düşen görev bundan sonra onu takibe alarak daha başka yanlışlar yapmasına engel olmaya çalışmak..

Bu ülkede sizin gibi okumuş cahiller olduğu sürece daha çok kızlar böyle saçmalıklar yapacak.. Sıkı çuval dokuz yerden patlar derler bizde..

Cinsel özgürlüğü savunmanızı anlarım, kendi hayat görüşünüz bu yöndedir. Kızınız veya oğlunuz 15-16 yaşında kucağında çocukla geldiğinde erken yaşta ebeveyn olmaya karar vermişler diye bunu da hoş görürsünüz eminim. bu konuda da sorun yok.

Asıl sorun sizin bunu dayatmanız.

Ben ne kızımın ne oğlumun nikahsız birliktelik yaşamasına müsade etmem. Çok aceleleri varsa 18 yaşına bastıkları gün nikahlarını kıydırır, serbest bırakırım. Ondan sonra aldıkları kararlar onları bağlar.

Son düzenleme:
valla ben aılesınde sorun oldugunu sanmıyorum.oyle namuslu duzgun cocukları ıcın canını feda eden anne babalarımızın oyle kotu cocukları oluyorkı her seyı anne babadan beklememek lazım allah ınsana akıl vermış anneye babaya kızıpta gıdıp başkasıyla cınsel ılışkıyemı gırmelerı lazım.bu anne babayı cezalandırmak dıyıl kendı elıyle kendı hayatını mahv etmektır...
burası turkıye hırıstıyan ulkesı dıyılkı bekarete onem verılmesın...

ağzına sağlıkkkkkkkkkkkkkk

bence sakin ol ve konus anlamaya ve anlatmasına izin ver seviorum falan diecektr mutlaka ama inirlememeye calışş senin görevin onu korumak ne kadarada buyuk hata yapsa o senin kardeşinn mutlaka sevdgi aşk oldgu için bian kapıldgı için yapmıştr ve sonunu o da düşünüodur ya bni bırakırsa die aileme ne derim die senın tek yapıcagın onu korumak ve destek olmak ne kadar karşı ona cepe almış olursan kızarsan o okadar çıkmaza grer sıkıntıya sokar kendinii kötü şeyler olabilirr sakın ona bagrarak çağırarak büyük tepkiler vrme kızdgını üzüldgünü belli et ama buyuk tepkiler olmasınn unutma sen ablasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…