16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

O yazan parmaklarını teker teker öpeyim emi kadın !!!

Ben burda ki iki yüzlülükten rahatsız oldum , açık açık söyleyin kız 16 da olsa 26 da olsa bize ters şu bu neyse artık, ama arkadaşa yorum yaparken aralara da serpiştirme yapılması hoş değil..

aynen oyle.. yegenim 11 yasinda bir kiz, orta1 e gidiyor, sinifindaki bir erkek arkadasi 7.siniftan bir kizla cikiyormus ustelik de kiz cocuga teklif etmis. yahu bunlar ne anlar asktn daha cocuklar ne paylasabiliyo olabilirler ki? bakin defaatle soyluyorum ben kimseyi kinamiyorum yarin obur gun ben de olacagim insallah, cocucgum torunum olacak boyle kotu seyler kimsenin basina gelmesin isterim ama artik anne babalar cok rahat bu yaslarda bir birlikteligi kabulleniyorlar, tum dizilerde bi cocukluk askidir isleniyor.. kizlarimz da artik erkek gibi edep haya yok.. bunu ben bicigi nin kardesi icin demiyorum ama icinde bulunduklari ortamlardan haberdar degiliz, ne pislikler donuyor.. devam ettikce bu gibi batililasma adi altinda bizim cocuklarimiz cok cekecek Rabbim islah etsin insallah..

goruyoruz okula gıden kızlarımızıda sankı okula dıyıl bılmem nereye gıdıyorlar.suratlarında makıyaj ben bu yaşıma geldım o kadar abartılı makyaj yapmadım kardeşim.etek boyu kıcının kenarında af ederesınız saclar fonlu boyalı ellerınde son model cep telı bıde o agızlarını ayıra ayıra konuşmaları yokmu benı olduruyor yaaa sonrada yok efendım suc erkekde kusura bakmayında oyle dolaşan kıza her sey yapılır....

haa ben dımıyorum erkeklerde hıc suc yok ama boyle kızlara her sey müsatahakdır

farkındaysanız ben hiçbir mesajımda,16 yaşındaki çocuklar hata yapabilirler bu onların en doğal hakkıdır tarzı bişeyler demedim
ben sadece 'salak' kelimesinin hakaret olduğunu söyledim o kadar
neden farklı anlamlar çıkarma gereği duydunuz anlamadım?
16 yaşındaki birey kanunen çocuktur.Kimileri yaptığı şeyin bilincinde olabilir,kimileri olamaz,bu yeterlilikte değildir.
ama 'salak' kelimesi de hakarettir.

Nikahlı ya da nikahsız o yaşta ilişki bana göre yanlış, aramızda ki fark ben nikahın herşeyi temizlemediğini düşünüyorum.. Madem küçük yaşta evliliğe karşısınız neden zorunuza gitti benim söylemim ???

sizz şimdii bunu kardeşinizle konuşsanız önce yalanlar sonra yüzünüze bakamaz. anneme söyleme diyee yalvarcak, ağlayacak. gece olduğunda aklına bin bir türlü şeyler gelecek. bence kardeşinizin yanınızda olunnn amaa o durumu engelleyerek. ablalık demek sadece ondann yaşça büyüklük olmak değill... ailenize söylediğinizde olacaklarıı biliyorsunuzdur zatennn. bence onun yanındaa olunnn :S kendinizi onun yerinee koyun siz neler hissedip neler yaşardınız ailenize söylendiğinde. sonuçtaa ben de 16 yaşındayım. yaptığı büyükk bir hataa tabikide kızacaksınız amaa ileriye gitmeyecek şekilde. acaba çocukla da konuşsanız bişey olur mu ???

bence bu ne senin ne de kardeşinin suçu, küçük o, hata olduğunu anlamaz daha, sevgilisi hatalı, 16 değil 18 olsada hatta 20 şu an bunu yapmak ona özgürlük, heves gibi geliyor, büyüdüğünü düşünüyor o. bence ona asıl söylemen gereken, evleneceği erkeği bulduğunda cinselliğin o heyecanı, özelliği gitmiş olacak, belki de kendini kötü hissedecek sevişip terkedilirse mesela her ilişkide kirlenmiş hissedecek. özel okulda okudum, çok arkadaşım oldu 16-18 civarı sevgilileriyle birlikte olan, o zamanlar onlara normal geliyordu, hatta hava atıyor, 25 - 30 yaşında kadınlar gibi dedikodu yapıyorlardı aralarında. şimdiyse hep aynı şeyi duyuyorum, sevişmek anlamsızlaşıyor onlar için. empati yap, destek olur gibi konuş onunla, anladığını düşünşün ki sana da hep açık olsun, bir daha aklından böyle bişey geçerse ilk senle konuşsun, sana danışsın. yoksa konuşacağı kişiler daha da kötü yönlendirir, hırs yapar büyüdüm der gizli gizli devam eder, allah korusun başına başka şeyler gelebilir. artık cinsellik her yer. her yerden araştırılıyor, insanlara daha önemsiz geliyor. etraflarından duyuyorlar. kaç arkadaşı aynı şeyi yapmıştır. üzülmen birşey değiştirmez, burdan sonrası önemli artık.. ben korkuyorum çocuğum olursa nasıl koruyacağım diye, 20 yaşındayım şu an, nişanlıyım, 5 yıldır sevgilimle birlikteyiz, daha ilk ay yüzüğü takmıştık. kendi çevremdeki insanları çok iyi hatırlıyorum, gittikçe daha beter oluyor çevreler, aileler bu konuda katı oldukça çocuklar daha beter şeyler yapıyorlar. haberi olmuyor ailelerin, ah neler neler yok 16 yaşındakilerin hayatında. ben annemle herşeyi konuşabildim hep. hiç kızmaz yasaklamaz ama neler yaşayabileceğimi söylerdi, iyisiyle kötüsüyle. hepde nerede olduğumu ne yaptığımı bildi. siz siz olun o yaşta en çok desteğe ihtiyaç olduğunu unutmayın. öğreniyorlar, deniyorlar herşeyi. ne kaybedeceklerini bilmiyorlar. azarla, nasihatla da olmuyor bu iş, bilinçlenmesi kendi tahmin etmesi lazım olabilecekleri.

ah biri de sunu bir anlasa, sonra uslubu hos olmayan cahil oluyormusuz..

bir rehber öğretmen gizlilik kuralını çiğneyip bunu size anlatıyorsa vay o okulun haline o zaman...

ayy durumunuz zor..

annenize söyleyin bence geçmiş yorumları okumadın belki söylediniz ama...

kardeşinizle konuşşsanız ayy ergen psikolojiside berabettır yani...

yardım almak en mantıklısı bence...

o yaşlarda korunmayıda bilmezler ALLAH korusun daha kötü sonuçlar olur ((

bi an önce önlem alınmalı bence...

Buraya not düşüyorum: Bir daha bir diğerinin fikrini alıntılayıp sorgulayana konu dışı mesajdan ceza vereceğim. Tehdit deyin, biz çocuk muyuz bizi korkutmaya çalışıyorsun deyin ne derseniz deyin. Biraz müsamaha gösterdikçe durdurak bilinmiyor maalesef.

Güzel paylaşımlar.

Durumu sadece akıl çerçevesinde değerlendirmek ne kadar doğru?
Mantıksal hiç bir sorun yaşanmadığı, her türlü riskin farkında olunduğu halde,
engel tanımaz bir hormonal bombardımanın etkisi olamaz mı?
Burada reşit olmayan bir kızdan söz ediyoruz lakin yaşını almış,
nice evli insan hormonal kışkırtmayla, ağır bedellere rağmen yasak ilişkilere
girebiliyor.
Akıl sınırlarımızı zorlayan, beden kimyasalları da suçlu olabilir mi?

nasıl bir arkadaş ortamı var ona da bağlı, ve emin olun korunmayı biliyorlar genelde. ben erkeğe kızıyorum, seviyorsa kızı düşnmeyi, kız istesede kabul etmemeli. ben kaç kere büyük gözüktüğümden 17 yaşında arkadaşlarıma ertesi gün hapı almak zorunda kaldım. dönemleri yaklaştığında nasılda korkuyorlardı ama yapıyorlardı. psikolağa yollasan kendini kapatıp tepki yapabiliyor. nasıl önlem alınmalı ki, her çocuğun psikolojisi de farklı, zor ya geçmiş olsun

Evet, benim yeğenimde 5.sınıfa gidiyor ve anlatıyor, bizim sınıftakilerin sevgilileri var diye.. Ben soruyorum tabi onlar nerden anlayıp da sevgili oluyorlar, senin var mı canım diye. O da "benim yok ama arkadaşlarımın var (kız-erkek), 3.sınıfa giderken bile vardı onların sevgilileri, derslerine çalışmıyorlar anca eteklerini kısaltsınlar, saçlarını yapsınlar, kıvırta kıvırta yürüsünler, erkeklerde saçlarını jölelesin, artistlik yapsınlar anca " diye anlatıyor. Şaka gibi değil mi? Ve bunları bana anlatan 5.sınıfa giden daha 10 yaşında bir çocuk.. Allah çocuklarımızı korusun gerçekten..

Ve arkadaşlar, bakıyorum da cidden kınıyorsunuz bu durumu.. Konuşmak kolay geliyor hepimize ama yarın öbür gün başınıza gelirse eğer o zamanda böyle konuşabilir misiniz acaba? Lütfen kınamadan yorum yapalım, kimin başına ne gelir bilemeyiz.. Sonra dan ah vah demenin yararı olmaz, Allah döner dolaştırır verir..

Eğer biraz olsun bu toplumu tanıyorsanız kadınların ne kadar ezildiğini, kullanıldığını, öldürüldüğünü biliyor olmalısınız.

Erkeklere gelince "aferin oğlum" diyenlerin eşek sudan gelinceye kadar dövülmesini isterdim.

Bugün oğluna aferin diyenin kızı varsa ve aynı şey başına gelirse eyvah demesin.

Sonuç olarak ne erkek çocuklarımız, ne kız çocuklarımız reşit olmadan ve nikah olmadan cinsellik yaşamasınlar. Hem dini, hem örfi yönden en doğrusu bu bana göre.

Allah bizi evlatlarımızla imtihan etmesin.

KK da çok şey değişmiş ama şu zihniyet hala değişmemiş
'saçları fönlü,makyajlı,açık saçık giyinem kızlara herşey yapılır,herşey müstehaktır'
Çok üzüldüm bu yoruma..Bu konuya bir daha girip bakmıcam
Konu sahibi umarım herşey gönlünüzce olur ve kimse zarar görmeden atlatırsınız bu olayı

Ceza için gereği yapılmalı elbette canım ama önemli olan kızın zihniyeti bence.. Bu çocuk hapse girse kızda bu zihniyet olduğu sürece gider yine başkalarına bulaşır.. Kendi bedenine saygısı kalmamış ne yazık ki

Suç ya da suçsuzluk gibi olguları tartışmak yerine değerlerimizi öldürmemek için
çabalamayı öğrenmeliyiz. Bize değer diye dayatılan saçmalıklardan bahsetmiyorum
tabi ki ama öğrencilerin bir karış etekle, bir ton makyajla okula EĞİTİM görmeye
gitmeleri mantıklı gelmiyor bana. Unutulan arkadaşlık kavramı var bir de ya da sınıf
arkadaşının kardeşin gibi olduğu olgusu... Medyanın katkısıyla bize oldukça uzak
bir gençlik profili oluştu bugün.

Cinsellik bir tabu değil ama bilinçli olmayı gerektiren bir hareket. Cinselliğin sonunda
başına gelebilecek şeylerden çocuklarımızı haberdar etmeliyiz. Onlar evcilik oyunudaki
gibi sanıyorlar anne olmayı ama Allah korusun düşünsenize bu küçük kızın 16 yaşında
hamile kaldığını... Toplumda mevcut örnekçok zaten. Bunları görmesini sağlayabilirsiniz
mesela. Doğan Cüceloğlu bir programda biz ailelerin aslında çocukları sıkarak ya da
serbest bırakarak hata attiğini söylüyordu. Onları her yere yuvarlanabilecek bir bilye
gibi görüp öyle hareket etmemizi öğütlemişti. Çok sıkarsak bilye hareket etmez, serbest
bırakırsak her yere gider. O nedenle doğru yerde doğru müdahaleler yapmalısınız demişti.
Verdiği örnekleri size uyarlarsak mesela kardeşinizi , daha önce bu durumu yaşamış ve
pişman olan, hatasından dönen biri ile görüştürebilirsiniz. Sonra yine bu durumu yaşayan,
hatasından ısrarla dönmeyip erken yaşta eğitim hayatını bile yarıda bırakan biri ile
görüştürebilirsiniz ve sonra kendi ile ilgili hayallerini anlatmasını isteyebilirsiniz...

Bir de bir şekilde kardeşinizin bu ilişkide korunup korunmadığını, korunmadıysa da başına
bir durum gelip gelmediğini anlamak için test yapıp yapmadığını öğrenmelisiniz... Geç kalırsanız
müdahale şansınız olmaz ve geleceği ellerinizden kayıp gider Allah korusun.

ben erkek suçlu demiyorum ama ona kızıyorum diyorum mesela. çünkü onların gözünde bir kızın ilk ilişkisi durumu daha özel sanki.ama evet gerçekten kızlar çok beter olabiliyor, erkek reddedince sevmiyorsun, beğenmiyorsun, diyor kızıyorlar. bence kızın psikolojisi için kötü, ama artık o yaştaki kızlar bedenen kadın olmuş oluyorlar, eskisinden daha olgun ve bilinçli, herşeyi gören nesiller geliyor ama bir yandan da daha heves ve merak yaşları. bazı hataları kalıcı üzüntülere yol açar. ben 8nci sınıftayken okuldan bir kız hamile kaldı ve ayrılmak zorunda kaldı. 3 yıllık sevgilisiydi, aile öğrendi kurtaja karşıydılar doğurttular. sevgilisi de o yaştaydı birde. of ne üzülmüştük ikisinin durumuna da. kızda çocuk da mahvoldular. seviyorlardıda birbirlerini ama araları da hiç eskisi gibi olmadı, kızla yakın değildik, sonra noldu bilmiyorum. ama burda kardeşinize yaklaşımınız çok ince bir çizgide, hata ile doğru arası çok ince bir çizgi var. tepki yaparsa daha kötü olur. yasak hep cezbetmiştir insanı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…