E çıkar tabi karşısına başkaları. Neden çıkmasın? Biriyle birlikte olması başkalarının çıkmasına engel mi?
Yangına körükle gitmeyin. Tamam bizim toplumumuzda tabu bekaret ama dünyanın sonu değil. Sonuçta kardeşiniz tecavüze uğramamış, kendinden yaşça büyük biri tehditle ya da vaadle kandırarak birlikte olmamış. Kız yaşça kendine uygun sevgilisiyle birlikte olmuş, yaşı küçük olduğu için bu onu korkutmuş ama mutlu da olmuş. Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın. Kızı kapatacaksınız kendi içine bu tavrınızla. Yapmayın. Size göre yanlış olan şey belki de kardeşinize göre yanlış değil, belki onun böyle bir sıkıntısı yok. Tamam buna karar vermek için küçük. Bunu ben de en başından beri kabul ediyorum ama eviniz başınıza da yıkılmadı yani. 2 mm kalınlığında bir doku yırtıldı. Kızmayın ama durum bu.
demissiniz, ailesi olmasa zaten bukadar kızmazdı hatta umursamazdı bile,, fakat bunu yapan kendı kızkardeşi ve böyle bir tepki vermesi gayet normal...Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın
Durumu kaldıramıyorum.Doğru bir karar değil bu yaşta nasıl mantıklı düşünebilir doğru..Aileniz dağılmış gbi davranmayın diyorsunuz ama bu duyulursa dağılır babam annemi ve beni suçlar küçücük kıza sahip çıkamadınız diye..
arkadaşlar kız daha 16 yaşında çocuk peki birlikte olunca ya hamile kalmışsa bu konuyu hiç düşündünüzmü
arkadaşlar kız daha 16 yaşında çocuk peki birlikte olunca ya hamile kalmışsa bu konuyu hiç düşündünüzmü
daha 16 yaşında çocuğu birde siz yanlız bırakın!!!!!!!!!! ne demek elimden kaza çıkacak bu zamana kadar neredeydiniz ne yaptınız nasıl aydınlattınız onu bunu hiç düşündünüz mü kendiniz tüm sorumluluklarınızı yerinize getirdiniz mi
katılıyorum..ters tepki verebileceği şeyler söyleme..ailenizden uzaklaşmasın.. büyük bir hatanın içinde olduğunu, henüz çok çok küçük olduğunu anlat.. ya hamile kalırsan diye de gözünü korkut..ama şimdilik "bir daha o çocukla görüşmeyeceksin" falan derseniz daha fena şeyler yapabilir.. şimdilik anne-babaya birşey demeyeceğini, çünkü 2 kız kadeş olarak bu sırrı saklayacağınızı söyle.."fakat bir daha tekrar edersen bu hatayı o zaman hem annemlere söylerim hem de polise gider o çocuğu şikayet ederim "de..bunu da onun iyiliği için yapacağını da ekle..Babam duyarsa bu evde kalamaz diyosun, bu durumu annenle paylaştığında annen babana söylemez mi? Eğer söylerse kardeşinin düşeceği durumu düşünebiliyo musun? Bir abla olarak kardeşinin yanında olmalısın bence. Herkes hata yapabilir, üstelik yaşı hata yapmaya çok müsait. Sen ona doğru olanı, doğru bir şekilde göstermelisin. Öyle dayakla, kavgayla halledilir şeyler değil bunlar. Çok hassas bir konu bu. Arkadaşların da dediği gibi kardeşin bu baskıya dayanamayıp o çocuğa da güvenerek evden kaçabilir, ya da Allah korusun intihara kalkışabilir. O zaman şu ankinden çok daha kötü bir sonuç çıkar ortaya. Lütfen sinirlerine hakim ol, mantıklı düşünmeye çalış. Kardeşine destek olmak zorundasın, kardeşlik böyle bir şey çünkü. Doğrusunda da yanlışında da onun yanında ol ki bu yaşlarını daha büyük hatalar yapmadan atlatabilsin.
kardeşim çok korktuğunu ama onun olduğu içinde mutlu olduğunu yazmış çocukta diyor ki bizden başka kim nasıl öğrenebilir sen bana güvenmiyor musun daha rahatız artık engel kalmadı daha bi çok iğrenç yazılar.anlaşılan bu ilişki devam edecek çocuk istediğini yazmış kardeşim korkuyor ama off allahım
tabi konuşmalar böyleyse kötü... sadece çıkar peşinde olabilir çocuk..
Ya arkadaşlar dünyanın sonu değil dedim diye nedne aferim demişim gibi yazıyorsunuz. 16 yaşında cinsel ilişki yaşamanın hata olduğunu, bunun bedenini ve ruhunu örseleyeceğini, yaşının küçük olduğunu yazdım zaten.
Benim anlatmaya çalıştığım, "Eyvah kardeşim sevgilisi ile birlikte olmuş, babam evden kovar, ben eni iyisi gidip sevgilisini fırçalayıp kardeşime de nasihat ederim, babam duyarsa mahvoluruz, kardeşimin hayatı kaydı, saknilşetirici içmem lazım." tavrının çok abartı olduğunu ve bu tavrın kardeşi evden koparıp dışarıya iteceğini ve en büyük zararı bu tavrın vereceğini anlatmaya çalışıyorum. Tersini deneyip görmek bedava. Ama bu tavrı denemek dönüşü olmayan zararlar verecek aileye.
Ya arkadaşlar dünyanın sonu değil dedim diye nedne aferim demişim gibi yazıyorsunuz. 16 yaşında cinsel ilişki yaşamanın hata olduğunu, bunun bedenini ve ruhunu örseleyeceğini, yaşının küçük olduğunu yazdım zaten.
Benim anlatmaya çalıştığım, "Eyvah kardeşim sevgilisi ile birlikte olmuş, babam evden kovar, ben eni iyisi gidip sevgilisini fırçalayıp kardeşime de nasihat ederim, babam duyarsa mahvoluruz, kardeşimin hayatı kaydı, saknilşetirici içmem lazım." tavrının çok abartı olduğunu ve bu tavrın kardeşi evden koparıp dışarıya iteceğini ve en büyük zararı bu tavrın vereceğini anlatmaya çalışıyorum. Tersini deneyip görmek bedava. Ama bu tavrı denemek dönüşü olmayan zararlar verecek aileye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?