16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Arkadaşlar konuştum kız kardeşimle ilk önce telaş yaptı nerden öğrendin abla dedi inkar ettii..Ablacım korkma ben senin dostun en yanınınım aramızda sır olarak kalacak ama eğer ki tekrarlanırsa sana güvenim kalmayacak dedim.ağlamaya başladı korkmaması gerektiğini bi hata yaptığını telafi edeceğini benim gözümde hala çok değerli bitanecik kardeşim olduğunu söyledim.Sakinleştikten sonra anlatmaya başladı çok seviyormuş çocuğu güveniyormuş nolur birşey söyleme ona kızma ben istedim dedi..sabrettim dinledim sadece bu çok zor oldu..Bundan sonra nasıl bi süreç izlemeliyim çocukla görüşmek istiyor? birdaha olmayacağına söz verdi ama devamı gelir diye çok korkuyorum..

Herkes aile ortamını bilip ona göre tepki gösterir. Sizin ilk anki paniğiniz babanızın soğukkanlı davranabilecek bir yapıya sahip olmadığını gösteriyor. o yüzden babaya duyurmamakta fayda var. Annenle konuşacaksan kardeşinin evde olmadığı bi zamanı seç ki o anki öfkeyle çocuğu hırpalayıp utandırmasın... Sen ne kadar sakin ve ılımlı olursan kardeşine o kadar yardımcı olursun.Mümkünse ve imkanınız varsa kardeşiniz için bir psikologdan yardım almanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Benim kardeşim yok ama ablam var zor durumlarda ablanın desteği gibisi yoktur ve hiç unutulmaz...

Babam çok büyük tepki verir biliyorum tanıyorum.Kesinlikle duyurmayacağım yksa kardeşim çok hırpalanır dayanamaz.Anneme anlatıp anlatmamakta kararsızım çünkü kardeşime söz verdim.

canım devamı tabiki gelir çocuk demiş artık önümüzde engel kalmadı dıye...hamilelik ihtimali nedir korunmuşlar mı?

Annemin tepkisini kestiremiyorum ama babam kadar büyük bi tepki vermez diye düşünüyorum.. ama kardeşimi çok fazla sıkar bunaltır güvenmez kardeşimin bunu yaşamasını istemiyorum..Peki ablan için neler yaptın ? nasıl bi yol izledin canim ?

ki devamı gelir off sizin yerinizde düşünüyorum da kendimi ne zor allahım yani kesin bir tavır gösterdiniz değil mi? aslında sizinle konuştuktan sonra hala erkek arkadaşıyla görüşmek istemesi garip yani ne bileyim ailem öğrense korkudan ölür, pişmanlık duyar bir daha görüşmezdim. ayrıca kardeşinize yakın gördüğü bir kız arkadaşına bile bu durumu anlatmamasını tavsiye etseniz iyi olur

anneniz nasil biri peki ? simdi benim annem biras sert bir kadindir herr seyimi anlatirim dinler tavisye verir, dost gibiyiz armaizda 43 yas olmasina ragmen cok iyi anlasiriz ama boyle bir sey oldgunu duysa tabiri cazise fittirir yani cok sinirlerinir ve acikcasi canima da okur sizin anneniz de boyle biri ise eger kardesiniz sizden de sogr allah korusun iyicene ona bglanir?? bir de bu var yani,,

canım devamı tabiki gelir çocuk demiş artık önümüzde engel kalmadı dıye...hamilelik ihtimali nedir korunmuşlar mı?

Canım inan o an kanım dondu salaklaştım bu kadar önemli olan birşeyi sormadım alacağım cevaptan korktum belkide konuyu bdaha açıp kardeşimi utandırmak istemiyorum off allahım ne yapayım ben

Canım inan o an kanım dondu salaklaştım bu kadar önemli olan birşeyi sormadım alacağım cevaptan korktum belkide konuyu bdaha açıp kardeşimi utandırmak istemiyorum off allahım ne yapayım ben

ben bundan sonrası için uzman desteği almanı öneriyorum...
bu konu burayı aşar çünkü hiçbirimiz psikolog değiliz...

Şükür kimseye anlatmamış..Söylediğim gibi bidaha tekrarlanırsa ve görüşürse ona güvenmeyeceğimi söyledim ama keskin bi şekilde söylemedim korkmasın diye.ısrarla görüşmek istediğini çok sevdiğini söylüyor.sen izin vermezsen gizli görüşmek zorunda kalırım abla ben artık onn oldum dedi

annem anlayışlıdır sakindir ama bu durumda nasıl sakin durabilir ki çıldırır muhtemelen kardeşimin üzerine düşer evden bile çıkarmaz kız daha çok bunalır evden kaçar allah korusun

öh yani artık olay rahat bir şekil almamalı ama nasıl olacak inan bilmiyorum...

benım kızkardeşim 17 yaşında kendinden büyük bir çocukla-o zaman 23 yaşındaydı çocuk-sevgili olmuş

biz öğrendik ben çok kızdım telefonunu elinden aldım hatta bı kere saçsaça birbirimize girdik çok kötüydü hala hatırlamak istemem...
ama ne oldu engel olamadık gitti yine görüştü çocukla sonra ne olduysa ayrıldılar bende çocuğa mesaj atmıştım ki hiç tavsiye etmem sallanmıyorsun çünkü

sonra senı dıkkate almadığı için 2 kere hırslanıyorsun elinde olsan çocuğu kesmek istiyorsun ama birşeyde yapamıyorsun..

neyse ayrıldılar ama kardeşim hala bir sevgilisi olduğunda bana anlatmaz...

bende artık umursamıyorum çünkü yapcak birşeyim yok...

hamile kalmaması konusunda uyarmaktan başka ne yapabilirsin? bence annene söyleme annen ne yapabilir ki? 16 yaşında daha evlenmelerine çoook var ayrılırlar büyük ihtimal.. o zaman kızlık zarını diktirirsiniz :S ama bir daha yapmam dese bile yapar karşı koyamaz ki artık o duyguyu tadmış bir kere.. ama bu erkek son olsun başka erkekle yapmasın söyle adın çıkar herkes duyar de :S

Arkadaşım sabah sen telaşlıyken de üzülmüştüm ama şimdi daha üzüldüm.
Hele ben onun oldum demiş ya,off içim sıkıştı yemin ediyorum.
Sen bence çok iyi bir ablasın..
Ben görüşmelerine müsaade etmezdim edemezdim yanlış bu yol doğru mu bilmiyorum ama görüşmemleri içni herşeyi yapardım.
Bir deşu var şimdi kardeşin o çocuğa anlatırsa ablam öğrendi ama ben onu ikna ettim görüşmeye devam edeceğiz derse herşeye sende ortak olmuş olacaksın.
Ayy bilemiyorum ya,çok zor bir durum.
16 yaşın her istediğimizi yapabilir miyiz yapabilmeli miyiz ?
O birlikte olmayacağım diyor ama çocuk ikna edecektir
Vallahi ruhum daraldı.

Son düzenleme:

Bende ondan korktum zaten gelip anlatmaz birdaha ters bi tepki verirsem .Allah korusun erkek arkaddaşı tehtit etse kardeşim benden yardım isteyemez korkar.Canim arkadaşlar sağolsunlar beni sakinleştiremeselerdi bizde öyle olurduk herhalde ama ben böyle davranarak doğru yaptığıma inanıyorum.Sadece canımı sıkan kardeşimin konuştuktan sonra pişman olmadığını görmek ve hala tekrarlayacağını söylemesi oldu.Zor tuttum kendimi kıyamadım.Sevgili olmasına hiççbir zaman ailem ve ben en ufak birşey söylemesedik fakat görüyorum ki çok yanlış yapmışız ölücem vicdan azabından kendimi suçluyorum..

Son düzenleme:

Arkadaşım kendini suçlama,ben de şöyle düşünürdüm.
Çocuğu anne -baba yetiştirir çocuğun karakterini anne-baba yapılandırır.
Yok öyle değimiş kimisi erken olgunlaşıyor kimisi içine kapanık kimisi cinselliğe düşkün kimisi ikili ilişkilere uzak..
Çeşit çeşit..
Kendini suçlama hiçbir abla kardeşinin kötülüğünü istemez hele senin gibi bir abla.

Boşuna çaba... Eğer görşmek istiyorsa görüşecektir... Engel olmak imkansız.. Eğer sıkarsanız da çocuğa dağha ço bağlanacaktır hatta sizden nefret etmeye başlayacaktır... Onu sonsuza dek kaybedersiniz... Bu arada 16 yaş çocuk saylmaz ilk deneyiim için... Bunu yaşamış olması dğil de böyle biriyle yaşamış olması kötü.. Zaten artık çok geç bence anne babanıza söyleyip kardeşinizin hayatını karartmayın bir gün herşeyden sizi sorumlu tutabilir.. Ki zaten küçük kardeşiniz bile olsa onun hesabındakileri okuyarak size olan bütün güvenini yitirmiş oldunuz malesef.. Artık bir derdi olduğunda bile size söylemek için iki kere düşünecektir... Dediğim gibi 16 yaş bu deneyim için küçük bir yaş değil ama keşke böyle biriyle yaşamış olmasaydı... İlerde birine gerçekten aşık olduğunda bu sorun hep karşısına çıkacak.. Keşke gerçekten değecek biriyle yaşasaymış....

bu saatten sonra nasıl davranılır ki gerçekten bizi aşar artık hatta seni bile aşar. ben onun oldum ne demek ya gizli görüşmek vs. bunları söyleyebilen insan sana ne kadar söz verse de yine aynı hatayı tekrarlar. ilk anda sakin davranıp onu kazandınız evet ama şimdi bu sakinliğe devam ederseniz 'iyi ya korkacak bişey yokmuş okadar demek ki ablam öğrendi öldürür beni sanıyordum ama iyi davrandı' diye düşünmeye devam eder işte bu yüzden diyorum ki bu iş sizi aşar artık bir şekilde kardeşinizi vazgeçirmeli ve destek almasını sağlamalısınız daha önce de bahsettiğim gibi nedense çocuklar ailelerin tavsiyelerini dikkate almıyor en iyisi bir uzmandan yardım

Kardeşiniz kendini ona mecbur hissedebilir.. ayrılmak isteyip de ayrılamadığında sizinle dertleşmesini sağlayın, yaptığı bir şey hayatına mal olmasın anne babanıza söylemeyin!!! hamile kalmasın daha önce dediğim gibi, dikkat etsin ve başka erkekle beraber olmasın adı duyulmabın. ama hayatına da mal etmesin bunu.

Kabullenin ve yanında olun... Bu saatten sonra yapılacak tek şey bu.. Yoksa onu sonsuza dek kaybedersiniz ki eğer annenize söylerseniz de okuldan falan almaya kalkarlarsa bir gün herşeyin sorumlusu '' gizlice hesaplarını karıştıran, okuduklarını yetiştiren, güya onun iyliğini isteyen abla'' olarak suçlanabilirsiniz... Susun ve yanında olun zaten yaptığıbir hata değil sadece kişi yanlış... Keşke ona gerçekten değer veren biriyle olsaymış.... Bir imza öncesi veya sonrası ne fark eder ki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…