16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Allah yardımcınız olsun.

Bu konuları konuşması da zor.

şu forumda görülüp görülebilecek en zor durumlardan birindesin. çünkü herkesin derdi var ama çözülebilir, katlanılabilir, unutulabilir falan filan... ama arkadaşım senin işin zor. Allah sana kolaylık versin öncelikle.
benim de kız kardeşim var. o deli çağları atlattık çok şükür. ama benim başıma gelmiş olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum da sanırım şu aşamadan sonra ona aşılamaya çalışacağım şey doğum kontrol olurdu. çünkü sen ona ne dersen de erkek arkadaşından vazgeçmeyecek, zorladığın zaman evden kaçmaya kadar bile vardırabilir işi. ilk hata öngörülememiş, önlenememiş.. bundan sonra en azından hamile kalıp daha büyük çıkmazlara düşmesinin önlenmesi lazım.
ha şimdi şunu diyebilirsin, ben daha bunu hazmedemedim, karşıma alıp, hamile kalmadan ilişkiye gir mi dicem diye.. ama dediğim gibi artık olan olmuş, bence kızı eve zincirlemediğiniz sürece onu durduramazsınız.

İşin bir de adli boyutu var, karşıdaki rüştünü ispat etmiş bir erkek, kendi isteğimle yaptım dese bile kardeşiniz 16 yaşında olduğu için cinsel istismar ve tecavüz var olayın içinde...

en mantıklı cevabı sen vermişsin arkadaşım, ben kardeşimin çıktığı birini öğrennce lise de telefonunu da , hattı da kırmıştım. tekrarlanırsa babama söylicem demiştim ve bu dertlerden kurtulduk şükürler olsun.

bu arkadaşın işi çok zor. allh sabır versin. bence annesine de söylemeli , tek başına mesuliyet almış oluyor. anne bilirse yaptırımda o kadar büyük olur.

çok zor bi durum

İşin bir de adli boyutu var, karşıdaki rüştünü ispat etmiş bir erkek, kendi isteğimle yaptım dese bile kardeşiniz 16 yaşında olduğu için cinsel istismar ve tecavüz var olayın içinde...

bence de kardeşini durdurmak için elindeki en büyük koz bu. kardeşine de sevgilisine de eğer görüşmeyi kesmezlerse polise şikayet edip tututklatacağını söyleyebilirsin. o zaman korkarlar belki.

Annen ve baban öğrenirse iş çok ama çok farklı boyuta gidecek canım, bunun sende farkındasın.. Bende diğer arkadaşlar gibi kardeşinle konuşman taraftarıyım. Sakin sakin, anlayışlı bir abla tavrıyla, yakınlığını hissettirerek ve güven vererek konuşmalısın.. Olan olmuş, bu saatten sonra onu korkutmadan vazgeçmesi ve dikkat etmesi gerektiğini, birlikte olduğu adamdan ne kadar emin olduğu, ileride ona kötülük yapıp yapmayacağından emin olması gerektiğini filan konuşun.. Bağırıp-çağırmadan bir arkadaş bir dost gibi konuşmalısın, yoksa bu konuda bir baba ve ya anneden farkın kalmaz, ki sen ablasın en yakın olansın..

Babam öğrenirse ailemiz dağılır demişsin galiba, o zaman öğrenmeyecek.. Annenize söyleseniz o da gidip babanıza söyleyecektir. Sonuç olarak; ayılıp-bayılan, çocuğundan nefret eden bir anne, kızını evlatlıktan reddeden bir baba, bütün bunları ortaya döktüğü için kendinden nefret eden ve vicdan azabı çeken bir abla ve bütün bunların yükünü kaldıramayan evden kaçan ve ya intihar eden 16 yaşında bir kız.. Seçimlerinize dikkat edin derim.. Allah kolaylık versin canım...

annen nasıl bir anne? sen daha iyi tanırsın. tepki ya büyük olursa??? bence önce sen konuş detayını öğren. herşeyi sana anlatmasını iste. hiçbir detay atlamadan anlatsın biraz korkutabilirsin.. herşeyi öğren ondan sonra annenle konuşman gerekirse konuşabilirsin.. ama hemen anlatma bence...

Bunu ablam tarafından yasayan bırı olarak soyleyebılırım kı cok acı bır durum...
Oncelıkle kardesını karsına alıp konusman lazım sakınce...Bunun aranızda oldugunu aılenız duyarsa neler olabılecegını ıdrak etmesını saglamalısın...Onu yargılamadan konus...Oncelıkle ınkar edecektır sonra kabullenıp duygu somurusu yapıp bellı baslı bahaneler uydurup ona sarılmanı ısteyebılır...
Inanma ! Facebook da mesajlasma boyutuna geldıyse bu durum ısteyerek yapıldıgı barız bellı onun ıcın eger senı zoor durumda bırakacak olursa polıse gıdıp sıkayette bulunacagını soylersen korkup uzaklasabılır belkı...
Annen duyarsa neler olur sence ? Annen bu gıbı durumlara nasıl yaklasır ?

Son düzenleme:
bence de kardeşini durdurmak için elindeki en büyük koz bu. kardeşine de sevgilisine de eğer görüşmeyi kesmezlerse polise şikayet edip tututklatacağını söyleyebilirsin. o zaman korkarlar belki.

Korkar ve gizli gizli yaşamaya devam ederler...
Sakın böyle bir şeyle tehdit etme.
Alakasız yerden cinsellikle alakalı mevzular aç ve konuş.
Fikrini öğren.
Bu basit bir olay değil. Onu kendi tarafına çekmek zorundasın.
Bu hemen olabilecek birşey de değil.
Öyle tehdit ederek yapmayacaksın etmeyeceksin diyerek yapılmaz.
Anne ve babana söylemen de ancak onları kahreder.
Sakın sakın diyorum...
Kardeşini kaybetmek istemiyorsan sakın tehditle zorla yaptırmaya çalışma birşeyi.
Ergen psikolojisi çok farklı...

bazı şeylere göz yummamak lazım onun tam delilik zamanları büyüklerinden uyarı alması gerekiyor sonra acıyı beraberce yaşıyorsunuz. çok yazık küçücük yaşta yazık etmiş kendine allah yardımcınız olsun..............

Ya olan olmuş bikere, bekleselerdi ergenlik dürtüleriyle hareket etmeseydi çok daha iyi olurdu kardeşin için ama yapılacak birşey yok. Senin kardeşine baskı kurmak, onu kendine uzaklaştırmak yerine sakin davranman lazım. O sevgilisiyle birlikte olup, sonra tehdit edilen kızlar ailesinde güvenecekleri kimse olmadığı için tehdit ediliyorlar. Sen ablasın kardeşinin sana güveneceğini bilmesi gerek. Gidip birisiyle birlikte oldu diye ona kendini değersiz hissettirirsen, yaptığı hatanın tüm hayatını etkileyeceğini söylersen, çocuğa daha fazla bağlanır, çevresinin ve karşısına çıkacak insanların ona değer vermeyeceğini düşünerek.

Sen sakin davran. Onay vermiş gibi gözükmekten korkuyorsan, yaptığını dinen doğru bulmadığından bahset toplum baskısından bahsetmek yerine. Bir de mutlaka korunmayı öğretmen lazım kardeşine madem artık cinsel açıdan aktif bir yaşantısı var yaptığı hatalar yüzünden olay çıkarmak yerine, ileride yapabileceği hatalardan onu korumuş olursun.

Polise şikayet etmekle tehtid edersende ergen kardeşinin kafasında bir çeşit Romeo-juliet senaryosu oluşturmaktan öteye gidemezsin. Ailelerinin baskısına rağmen direnen aşıklar olma fikri çekici gelir ona. Sevgilisine güvenmemesini ona karşı soru işaretleri oluşmasını istiyorsan çocuğun bu sene üniversiteye gireceğinden farklı ortamlarda olacakları zaman neler yapacaklarını düşünüp düşünmediğini filan sor.Daha yaşının çok erken olduğundan biriyle birlikte olmanın belki çok kötü birşey olmadığından ama bunun ömür boyu birarada kalacakları anlamına gelmediğinden bahset. Onun veya çocuğun duygularının ilerde değişeceğini o zaman hayal kırıklığına uğramasını istemediğini söyle.

Son düzenleme:
Kızlar kardeşim okuldan geldi.Hiçbirşeyden habersiz gülüp eğleniyor..bildiğimi farkında değil tabki.Öptüm elini yüzünü yıkamasını yemek hazırlayacağımı söyledim.Gayet sakin davrandım.Üst katta ki komşumuzun kızına çıktı sınav için yardım alacakmış gelince dışarı çıkaracağım.Bugün bitecek herzman yanında olacağım kardeşimin.Yapacak başka birşey yok..

evet en doğrusu senin dediğin ne olursa olsun o kardeşin şimdi sen böyle yapmasan ters tepki versen olay nerelere varırdı o zaman belki sen daha çok üzülürdün hatalar insanlar için ne yapalım o da anlayacak yanlış yaptığını vicdan azabı bile çekecek ben bunu aileme nasıl yaptım diye ama önemli olan senin onun arkasında olman ha bir de ne olursa olsun erkek arkadaşını uzak tutun zor ama bunun iç in mücadele edin ayrıca uzmandan destek alması da gerekebilir çünkü daha yaşı küçük aileler doğruyu yanlışı ne kadar gösterse de çocuklar anlamıyor ama dışardan birisinin söyledikleri daha etkili oluyor
size sabır ve güç diliyorum

Bu arada hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim kızlar.sz olmasaydınız kötü sonuçlar doğabilirdi

Normalde ilişkiniz ne bilemem ama samimi olmaya sık sık beraber vakit geçirmeye, onu anlamaya ve fikirlerinizle onu kazanmaya çalışın.
Öyle bir şekilde destek olun ki, en yakın arkadaşım sırdaşım ablam desin.
Ancak böyle göz önünde tutabilirsiniz onu.

Annemle paylaşmazsam daha kötü şeyler olablr diye de korkuyorum göz yummuş olurum kardeşime zarar veririm ya bu ilişki devam ederse ses çıkarmadım diye..Kız kardeşim malesef..

Söz konusu olan erkek kardeş olsaydı gurur duyardın muhtemelen..

Niye boyle bir varsayimda bulunuyorsunuz ki 16 yasindaki kardesimin yaptigi yanlis demis oyle olsaydi 16 yasindaki kiz kardesimin yaptgini yanlis derdi burda cinsiyet kasitli bi yanlistan bahsetmiyor kiz ,ustelik surekli yasinin kucuklugunden bahsetmis yorumlarinda, ben ilk basta kiz mi erkek mi bu kardes bunu bile anlayamamistim.. bence on yargiyla yaklasmaniz yanlis. niye gurur duysun ki??

Bu arada hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim kızlar.sz olmasaydınız kötü sonuçlar doğabilirdi

Rica ederiz. Tavsiyeleri dinleyerek doğru olanı yaptın, hiç şüphen olmasın.

Arkadaşım hangi yorumumdan,yazımdan ötürü böyle bir düşünceye kapıldın anlamayamadım..Erkek kardeşim olsaydı eğer bu kadar büyük endişe duymazdım Allah biliyor ya..ama yinede teppkimi verirdim.Yapmayın lütfen ön yargıda bulunmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…