Boşuna çaba... Eğer görşmek istiyorsa görüşecektir... Engel olmak imkansız.. Eğer sıkarsanız da çocuğa dağha ço bağlanacaktır hatta sizden nefret etmeye başlayacaktır... Onu sonsuza dek kaybedersiniz... Bu arada 16 yaş çocuk saylmaz ilk deneyiim için... Bunu yaşamış olması dğil de böyle biriyle yaşamış olması kötü.. Zaten artık çok geç bence anne babanıza söyleyip kardeşinizin hayatını karartmayın bir gün herşeyden sizi sorumlu tutabilir.. Ki zaten küçük kardeşiniz bile olsa onun hesabındakileri okuyarak size olan bütün güvenini yitirmiş oldunuz malesef.. Artık bir derdi olduğunda bile size söylemek için iki kere düşünecektir... Dediğim gibi 16 yaş bu deneyim için küçük bir yaş değil ama keşke böyle biriyle yaşamış olmasaydı... İlerde birine gerçekten aşık olduğunda bu sorun hep karşısına çıkacak.. Keşke gerçekten değecek biriyle yaşasaymış....
Arkadaşım sabah sen telaşlıyken de üzülmüştüm ama şimdi daha üzüldüm.
Hele ben onun oldum demiş ya,off içim sıkıştı yemin ediyorum.
Sen bence çok iyi bir ablasın..
Ben görüşmelerine müsaade etmezdim edemezdim yanlış bu yol doğru mu bilmiyorum ama görüşmemleri içni herşeyi yapardım.
Bir deşu var şimdi kardeşin o çocuğa anlatırsa ablam öğrendi ama ben onu ikna ettim görüşmeye devam edeceğiz derse herşeye sende ortak olmuş olacaksın.
Ayy bilemiyorum ya,çok zor bir durum.
16 yaşın her istediğimizi yapabilir miyiz yapabilmeli miyiz ?
O birlikte olmayacağım diyor ama çocuk ikna edecektir
Vallahi ruhum daraldı.
Bir imza öncesi veya sonrası ne fark eder ki....
Hukuken suç olabilir ama cinsel ve ruhsal açıdan abartıldığı kadar küçük değil.. Değecek biriyle yaşamış olsaydı cu kadar problem yapacak birşey yok bence ortada ama belli ki çocuk tek bir şeyin peşinde ona değer verdiği falan yok.. Ne yazıkk ki ilerde aşık olduğunda hep bu sorunla yüz yüze gelecek...
bu saatten sonra nasıl davranılır ki gerçekten bizi aşar artık hatta seni bile aşar. ben onun oldum ne demek ya gizli görüşmek vs. bunları söyleyebilen insan sana ne kadar söz verse de yine aynı hatayı tekrarlar. ilk anda sakin davranıp onu kazandınız evet ama şimdi bu sakinliğe devam ederseniz 'iyi ya korkacak bişey yokmuş okadar demek ki ablam öğrendi öldürür beni sanıyordum ama iyi davrandı' diye düşünmeye devam eder işte bu yüzden diyorum ki bu iş sizi aşar artık bir şekilde kardeşinizi vazgeçirmeli ve destek almasını sağlamalısınız daha önce de bahsettiğim gibi nedense çocuklar ailelerin tavsiyelerini dikkate almıyor en iyisi bir uzmandan yardım
Çok zor bir durum...
İlk konuşman çok olumlu olmuş.
Bundan sonrası için,öncelikle hamilelik ve cinsel hastalıklar hakkında bilgi vermeni öneririm.
Manevi ve ahlaki değerlerden sözedebilirsin.Aile ve çevre yapınızın bu tarz ilişkileri kaldıramayacağını,bundan sonra daha dikkatli olmasını söyleyebilirsin.
Kendini tanıması,ne istediğine daha iyi karar verebilmesi,kararlarının arkasında durabilmesi için belli bir yaşa gelmesi gerektiğini anlatabilirsin.
bazı arkadaşlar yazmış dünyanın sonu mu falan filan diye. Tabiki cinselliği yaşamak dünyanın sonu değil !! uygun yaşa gelince !!!! Söz konusu 16 yaşında bir kız çocuğu. çOK erken bir yaş . fiziki ve ruhsal açıdan tehlikeli bir yaş ,cinsel birleşme için.Hamile kalma ,hastalık kapma gibi bir çok risk var.16 yasında bir çocuk ,bunların ne kadar farkında olabılır???
bende uzman desteği almanı öneriyorum çünkü bu iş engellenmezse;
1- hamile kalma riski var
2-erkek arkadaşı tarafından zaten terk edilecek artık ona yapılacak birşey yok inşallah terkedilir ama
3-erkek arkadaşı tarafından başka erkekler tarafından istismar edilmesine sebep olma ihtimali var
4-erkek arkadaşından ayrılsa nasıl olsa yaptım daha önce diyerek hayatına giren bütün erkeklerle yatma ihtimali var
5-ileride pişman olma ve kendi canına zarar verme ya da erkek ark.zarar verme ihtimali var
6-bu işten pişman olup bir daha yapmama ihtimali var...
bu iş senin tek başına altından kalkabileceğin birşey değil yardım almalısın...
aynen öyle özellikle 3üncü madde benim de aklıma geldi ama dillendiremedim ablası çok üzülür diye ama bu gerçek
Arkadaşlar kesinlikle psikoloğa götürmeyi düşünüyorum.Tek başıma halledemeyeceğim çünkü zerre kadar pişman değil ve mutluluk duyuyor.En doğrusu bu.
Ailemin kaldıramayacağını biliyor kendisi kendisine engel olamamış -mış ben istedim abla onun olmak istedim deyip duruyor..Bundan sonrada asla ayrılamayacağını söyledi.Bende asla böyle bi zorunluluğu olmadığını kendini muhtaç hissetmemesi gerektiğini anlattım.Şuan odasında ve diğer bilgisayarda çocukla cam açmış konuşuyorlar.Allahım sen bana yardım et delireceğimm.hiçbir pişmanlık belirtisi yok.Ablam öğrendi ama kızmadı anneme babamada söylemez diye düşündü galiba.Ya çocuğada söylerse ablamla konuştum diye ...
çocuğa söylememe ihtimali yok kesin söylemiştir...ay bu ne ya yaptın madem bir şey azcık pişman ol romeo juliet mi sanıyo bunlar kendilerini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?