Çok zor bir durum.
Ben olsam ne yaparım diye düşündüm de, kardeşimin psikolojisi elbet düzelir diye düşünüp yaptırımlar uygulardım.
Mesela çocuğu arardım, hemen kardeşimden ayrılmazsan polise şikayet ederim, tecavüz sayıldığını biliyorsundur umarım falan derim -ki öyle- ayrılmalarını sağlarım.
Kardeşimin telefonunu alırım. Bilgisayarı yasaklarım. Yaza kadar okula ben getirip götürürüm. Yazın da evden pek çıkarmam, tekrar okullar açılana kadar bu konu kafasında da kapanır.
Annen bu durumda aranızda ne geçtiğini soracaktır. Bir bahane bulursun, kardeşinin doğruyu anlatma şansı yok.
Allah kolaylık versin sana, çok zor. Ben bu konularda genişimdir, sıkıntı yapmam ama karşındaki 16 yaşında, çocuk değil ama yeterince olgun da değil. Hatasını ileri boyuta taşımamak için cezasını çekmeli.
Kardeş kardeşten korkmaz canım..Ortada bir ABİ yok ABLA var o sebeble bu kadar rahat..Olmamalı bu ..Bu kadar rahat olunmamalı..Korkmalı canım bazen korku iyidir..Kendisini uçurumdan aşagı yuvarlamaması adına şarttır..
Ben evet vururdum suratına inkar edemem..Öldüresiye bir dövmekten bahsetmiyorum elbette...Hakettiği bir cezadan bahsediyorum...Kendi bedenine olan saygısını al aşagı ettiği için..
kardeşin pişmanlık yerine cinsel fantezileri konuşuyorsa hamile de kalır, başka erkeklerle de devam eder maalesef.
annenle konuşup sıkı yönetim uygulamalısınız bence. erkek arkadaşını yargıya teslim etmelisiniz, yoksa o kardeşinle her tür fanteziyi devam ettirecektir.
kızkardeşine öyle gözdağı vermelisin ki, sizden gizli bir şey yapamayacağını bilsin.
Kıza gözdağı vermek cezalar yaptırımlar uygulamak onun bütün hayatını maahvedecek kararlar almasına sebep olur... Kendinizi bir düşünün 16 yaş çok küçük değil siz olsanız bu kadar baskıya boyun eğermiydiniz...
Bu kız beni delirtecek 1 günde yaşlandım yemin ederim.Odasına girdim kapıyı çalmadan bakayım ne yapıyor diye sevgilisyle iğrenç iğrenç konuşuyorlar görüntü var ama ses yok yazışıyolar sadece bende öyle hemen girince kapatamadı bırak okucam dedim arkadaşlar anneme anlatacağım çünkü yetti bu kıza lafım geçmiyor illa ki şiddet gerekiyorsa onuda uğgularım baş edemiyorum yarın öbürgün abla ben hamileyim diye gelirse..resmen fantezi yapıyorlar kahretsin
aaa ama tamam artık anlaşılan laftan anlamayacak bu ne ya onun yerinde olsam korkudan pusmuştum bir köşeye hiç korku yok üstüne bir de rahat davranıyor iş sizden çıkar artık annenize söyleyin aslında onun bilmeye daha çok hakkı var o onun annesi bu iş sizi aştı bile psikoloğa da gitmez bu bildiğini okur allah korusun işin boyutu değişir ama babanız duymasın şimdilik
Siz kolay boyun eğebilecek bir karaktere sahip olabilirsiniz fakat ya o böyle değilse.. Ya kafaya taktıysa.. okulunu bırakırsa... çocuğun sözlerine kanıp ona kaçarsa.. kendini daha da yalnız hissedip bu çocuktan ayrılsa bile ''hata'' olarak nitelendirdiğiniz bu deneyimi önüne gelenle yaşamaya kalkarsa... vs vs seçenek çok...
Anlamıyor kendisine saygısı kalmamış malesef.Onun yerine ben utanıyorum annemin yüzüne bakamıyorum arkasından iş çeviriyorum diye.Yemin ederim zor tutuyorum kendimi kafasını bilgisayara geçireceğim.Bu ne arsızlık ya anlayışsa anlayış daha ne yapabilirim bir abla olarak
daha ne yapasin ziyadesiyle yapmissin canim bence biraz surtsu burnu. kacacak gocecek korkusuyla bu kadar rahat dolasmasina da musaade edemezsin yarindn tezi yok annene soyle.. sana kuser birz kizar mizar ama saf akli basinda degil hamile kalinca yarin oburgun okulu da biter karakteri de her seyi de.. daha buyuk hatalar yapmaktansa bu kadryla kalsin..
Canim babam şuan evde yok yarın sabah gelecek konuşsam mı annemle ?
Canim babam şuan evde yok yarın sabah gelecek konuşsam mı annemle ?
Bence şimdi konuşmalısın. Zaman kaybetme hiç.
Annen ne zaman öğrenirse öğrensin sakin tepkiler veremeyecek ki.
Her halükarda hır gür çıkacak.
Zaman kaybetme, yarın ilişkiye girip girmeyeceklerini bile bilemezsin.
Zararın neresinden dönsen kar.
ya simdi bu saatte kiyamet kopar da kadin kucuk kzin ustune saldirirsa sok bu yani.. dayanmazki insan (hani ailelerini anladigim kadariyla boyle diyorum) ama o okuldayken annesi bi kac saat icinde bi nebze daha sakinlesebilir ilk duydugu ana nazaran ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?