• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 günlük bebeğim bitlendi

parla1212

27
Pro Üye
25 Ağustos 2024
1.138
462
43
Kızlar bebeğim de 3 4 günce bit gördüm boynunda çok endişelendim hemen öldürdüm ve bugün tekrar gördüm battaniyesin de öldürdüm tüm kıyafetlerini battaniyelerini yıkadım ayrıca eşim ve bende de bit yok çok korkuyorum ne yapmam lazım bebeğime zarar verir mi ve saçlarını da iyice baktım yoktu saçın da çoğalırmı bu bit ne yapıcam daha çok küçük bebeğim 😔

Kızlar bebeğim de 3 4 günce bit gördüm boynunda çok endişelendim hemen öldürdüm ve bugün tekrar gördüm battaniyesin de öldürdüm tüm kıyafetlerini battaniyelerini yıkadım ayrıca eşim ve bende de bit yok çok korkuyorum ne yapmam lazım bebeğime zarar verir mi ve saçlarını da iyice baktım yoktu saçın da çoğalırmı bu bit ne yapıcam daha çok küçük bebeğim 😔
Bence bir doktora götürün, eğer gerçekten bitse yapabileceğiniz tek şey nazikçe elle temizlemek olur diye düşünüyorum. En fazla Hindistan cevizi veya zeytinyağı gibi bişeyden yardım alabilirsiniz. Başka bişey yapamazsınız bence o kadar küçük bebeğe, bi de kendinizi ve eşinizi (evde kim varsa) kontrol ve varsa temizleme ayrıca evdeki bütün tekstilleri de mutlaka yıkayın derim. Ama bence doktora götürün derim ben, ilk defa duydum böyle bişey

Bence bir doktora götürün, eğer gerçekten bitse yapabileceğiniz tek şey nazikçe elle temizlemek olur diye düşünüyorum. En fazla Hindistan cevizi veya zeytinyağı gibi bişeyden yardım alabilirsiniz. Başka bişey yapamazsınız bence o kadar küçük bebeğe, bi de kendinizi ve eşinizi (evde kim varsa) kontrol ve varsa temizleme ayrıca evdeki bütün tekstilleri de mutlaka yıkayın derim. Ama bence doktora götürün derim ben, ilk defa duydum böyle bişey
Bende görünce şok oldum saçın da yok ama üstün de vardı çok korktum evde ki herşeyi de yıkadık dr a da götürcem mutlaka inşallah çoğalmaz ve bebeğime zarar vermez tek korkum bu.

bu kadar kücük çocukta ilk defa duydum. hijyene dikkat edin. ama mutlaka bir doktora sorun. cildinde kızarıklık bir sey var mı? ev ahşap mı? cocuğa temas eden herkesten de emin olun. saçları yoğun mu bebeğinizin? sürekli kontrol edin. insallah önemli bir sey değildir.

chatgpt sordum bunları söyledi.

Eklentiler

• IMG_5649.webp
    IMG_5649.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 45
Bit olduğuna emin misiniz? Küçük bebekte ilk defa duyuyorum. Bit tarakları oluyor onunla tarayın zaten ne kadarcık saçı olacak bebeğin. Sizde olmadan bebekte olması da tuhaf bit değildir belki olsa size de geçerdi

Bit olduğuna emin misiniz? Küçük bebekte ilk defa duyuyorum. Bit tarakları oluyor onunla tarayın zaten ne kadarcık saçı olacak bebeğin. Sizde olmadan bebekte olması da tuhaf bit değildir belki olsa size de geçerdi
Ya da komple traş yapın zaten azıcık saçı vardır komple kurtulursunuz. Bu yaşta bebeğe ilaçta kullanamazsınız

bu kadar kücük çocukta ilk defa duydum. hijyene dikkat edin. ama mutlaka bir doktora sorun. cildinde kızarıklık bir sey var mı? ev ahşap mı? cocuğa temas eden herkesten de emin olun. saçları yoğun mu bebeğinizin? sürekli kontrol edin. insallah önemli bir sey değildir.
Çok dikkat ediyoruz hijyene cildinde kızarıklık yok evde kimsede bitte yok saçları evet yoğun biraz çok endişeliyim iki üç gün önce görünce bit mi değil mi emin olamadım hemen öldürdüm ama bugün de aynısından görünce bit olduğunu anladım ve zor öldü çok endişelendim inşallah çoğalmaz dr a da göstereceğim hayır evimiz ahşap değil nasıl geldi anlamadım

İlkin de emin olamadım hemen öldürdüm böcek görünce ama ikincisin de eminim aynı bit di ve zor öldü bizde yok olsa anlarım bizden geçti derim.

Ya da komple traş yapın zaten azıcık saçı vardır komple kurtulursunuz. Bu yaşta bebeğe ilaçta kullanamazsınız
şuan kazıtmakda olmaz bence saç derisi çok hassas yeni doğan sonuçta zarar görür birde saçsız bebek de değil gür saçları. Ne yapcam bilmiyorum

şuan kazıtmakda olmaz bence saç derisi çok hassas yeni doğan sonuçta zarar görür birde saçsız bebek de değil gür saçları. Ne yapcam bilmiyorum
Bit tarağıyla tarayın öyleyse. Yumurtaları temizlemeniz lazım ki yeni bitler çıkmasın. Kafası kaşındıkça da ağlar çocuk rahatsız olup kaşıyamazda

Bit tarağıyla tarayın öyleyse. Yumurtaları temizlemeniz lazım ki yeni bitler çıkmasın. Kafası kaşındıkça da ağlar çocuk rahatsız olup kaşıyamazda
Öyle yapayım peki bu yumurtalar çıkarsa temizlenip geri çoğalmaz değil mi

Saçında yoksa pire olabilir mi gördüğünüz ? Şöyle diyim pireler ufak olur zıplar gördüğünüz an. Birde battaniye veya yorganda mor noktalar bırakır .

Saçındaki beyazlıklar kabuklanma değil sirkeyse ayırt edebilirsiniz. Daha canlı ve diri dururlar. Tirnaklarınızla çıtlatın ses geliyorsa onlar sirkedir maalesef ve bit olur. Tek tek temizleyin saçından.

Bence bu durumda saçı 0 kesmek en mantıklı çözüm olur. Yine de doktora sorun ama saçları gür demişsiniz bu durumda ilaç da kullanamadığinız için temizlemesi zor olur. Bitlerin bebeğimi ısırmasındansa saç derisinin biraz tahriş olmasını tercih ederim.
Ben çok doğru bulmasam da dini sebeplerden veya bebeğin saçı gür çıksın diye ilk hafta bebegin saçını kazıtan insan sayısı bir hayli fazla.

Back
X