2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Sen bana gelsene , onu rendeleyip sarimsakli meze yapiyorum ben , raki yaninda ohh misss

iyi olgunlaşmış yarım avokadoyu kızarmış ekmeğe sürüp üzerine limon,tuz,pulbiber,cherry domates ve maydonoz,kahvaltıda dene :) konu dışından gitmeyelim ama ahahahah

Ben anlayamiyorum pelin , et de luks olmamali ama maalesef luks tuketim maddesi sayiliyor , ulkece geldigimiz hal ortada
kızlar balkanlarda etin bir porsıyonu sadece ama sadece 2.5 euro hem de bıldıgımız gb degıl buraya nazaran 2porsıyon verıyorlar okadar yıyorsunuz ıcıyorsunuz dondurmasına cayına kadar 4kısı sadece 20euro oduyorsunuz.

Güzel bir söz var: to survive is not to live.

Türkçesi ise hayatta kalmak yaşamak demek değildir.Yaşanmasına yaşanır evet ama biz insanız ve hayata bi kere geliyoruz.Varı yoğu bir eve yatırıp boğazından, gezmenden kesmek sadece hayatta kalabilecek kadar ihtiyaçlarını karşılamak yaşamak mı yani?ev alacaksınız 10 senenizi kredi ödemesine ayırdınız e zaten şu an ortalama insan ömrü kaç sene.Gençliğinizin en güzel yıllarını eve tıkılarak geçireceksiniz.Maalesef durum bu.

Of sormayın bu konuda çok doluyum...Benim çocukluğum ve ergenliğim annemlerin ev alması üzerine (aslında ihtiyaçtı çünkü rutubetli rezil bir evde oturuyorduk romatizma vs bir çok hastalığım vardı fakat daha orta halli de alabilirdik) resmen açlıkla geçti. Okulda harcayacak param olmadığından bazen arkadaşlarım ısmarlar bazen aç kalırdım midem bulanırdı. Gezme yeme içme asla yok, tatil desen rüyanda görürsün. Yemek sebze ekmek salata, bir arkadaş yazmış çelik alınınca reçel yapılırdı diye hah aynısı, biz o reçelin balından da yoğurtla meyveli yoğurt yapardık kendimizce, neler neler velhasıl o kadar fakir olduğumuza inanmıştım ki artık...Kek yapılınca hemen bitmesin istenir oysa evde 4 nüfus 2 dilim yese zaten bitiyor.

Şimdi ne oldu? Koskocaman evde annemle babam yalnız oturuyorlar, evin içi kullanılmayan eşya dolu falan filan. Ne oldu yani?

Peki yaşlandığında, emekli olduğunda ne oldu? İğnelemek maksatlı değil bu soru, gerçekten merak ediyorum. Bir yanım güzel anılar biriktir ev de neymiş diyor, diğer yanım kuş kadar emekli maaşıyla nasıl kira ödenir diyor. Çünkü emekli olduğumuzda da doğru düzgün toplu para vermeyecekler elimize.

Babam vefat etti ... evi tazminat ve dedemin verdigiyle aldik ... keske babam yasasaydi evimiz olmasaydi ... baskalarinin babasi cocuklarini piknige gotururken ben o bizim olan evden bakardim...içim hala aciyor babalar gununde ... emekli olusunu göremedi babam yani onun icin bizim olan evin hicbir onemi yok ... emekli maasiyla ev alinmaz dogru ama hayatin neler getirecegi de bilinmiyor ki

kızlar balkanlarda etin bir porsıyonu sadece ama sadece 2.5 euro hem de bıldıgımız gb degıl buraya nazaran 2porsıyon verıyorlar okadar yıyorsunuz ıcıyorsunuz dondurmasına cayına kadar 4kısı sadece 20euro oduyorsunuz.
Benim esim sık sık ukrayna ve rusyaya gidiyor
2 dolara yani 9 liraya koca bir porsiyon biftek yedigini anlatir hep
Daha fazla yorum yaparsam siyasete girecegim o yuzdrn susuyorum

Gürcistan daha da iyi. 20-30 liraya mükellef sofra kurduruyorsun valla. Oteller falan da ucuz.

Ya bazi yorumlar cidden okadar sacma ki. Gecinemiyorum diyen insanin ikide bir kuaforde ne isi var, o parayi nasil veriyor? Pahali geliyorsa o parayi o şeye vermeyeceksin. Ben parayi zor yettitiyor olsam kuafore gidip o kadar para vermem.

Kozmetikten, kuaforune, giyimine cok genis fiyat yelpazesi var. Ha birebir ayni kalitede mi hayir ama var. Pahalisini tercih edip etmemek kisilere kaliyor.

Ulkedeki bu herseyin tavana vurmasini seviyor veya normal buluyor degilim ama yok boyama kitabi 40tl, yok pazarda bir ust kiyafet 50tlymis filan.. D&R boyama kitaplari cesit cesit 3,50 4 TL 7 TL.
Pazardan giyim kiyafeti alan birinin zaten marka olayi vs yoktur. Bu durumda 50 tlnin altinda herhangi bir üst kiyafet arasam mutlaka bulacagimi dusunuyorum. Sisirme yorumlar...

Evet herkesin standart tatil, sinema vs durumu olsaydi, bunlar luks olmasaydi ama yok. Baska ulkelerde var diye burada luks olmaktan cikmiyor neticede. "Onu luks saniyorlar, bunu luks saniyorlar bi siz biliyorsunuz zaten..."
Paranin yetmedigi seyler lukstur. Bunlara parasi yetmeyenler varsa biyerlerde ve ben, sen yapiyorsan yine lukstur.
Rolex saatte luks degil aslinda ama sen luks tanimina rolex saati ekliyorsun luks budur diyorsun neden? Sen alamadigin icin rolex saat senin luksun. Ama alabilen adam icin onlarda luks degil. :)) Kazancina gore standardi zaten o adamin. O saat onlar icin sizin gozunuzdeki kadar pahali kiymetli degildir muhtemelen.

Konu sahibi sadece gecinir miyiz demis. Psikolojik olarak yormayacaksa gecinilir diyorum en bastaki gibi.
Kaldi ki elinde ki para belli herkesin ve bi sekilde gecinecek "ben kabul etmiyorun" demekle o para artmiyor. :))) ya icraat ya gecinmek.

Ya bazi yorumlar cidden okadar sacma ki. Gecinemiyorum diyen insanin ikide bir kuaforde ne isi var, o parayi nasil veriyor? Pahali geliyorsa o parayi o şeye vermeyeceksin. Ben parayi zor yettitiyor olsam kuafore gidip o kadar para vermem.

Kozmetikten, kuaforune, giyimine cok genis fiyat yelpazesi var. Ha birebir ayni kalitede mi hayir ama var. Pahalisini tercih edip etmemek kisilere kaliyor.

Ulkedeki bu herseyin tavana vurmasini seviyor veya normal buluyor degilim ama yok boyama kitabi 40tl, yok pazarda bir ust kiyafet 50tlymis filan.. D&R boyama kitaplari cesit cesit 3,50 4 TL 7 TL.
Pazardan giyim kiyafeti alan birinin zaten marka olayi vs yoktur. Bu durumda 50 tlnin altinda herhangi bir üst kiyafet arasam mutlaka bulacagimi dusunuyorum. Sisirme yorumlar...

Evet herkesin standart tatil, sinema vs durumu olsaydi, bunlar luks olmasaydi ama yok. Baska ulkelerde var diye burada luks olmaktan cikmiyor neticede. "Onu luks saniyorlar, bunu luks saniyorlar bi siz biliyorsunuz zaten..."
Paranin yetmedigi seyler lukstur. Bunlara parasi yetmeyenler varsa biyerlerde ve ben, sen yapiyorsan yine lukstur.
Rolex saatte luks degil aslinda ama sen luks tanimina rolex saati ekliyorsun luks budur diyorsun neden? Sen alamadigin icin rolex saat senin luksun. Ama alabilen adam icin onlarda luks degil. :)) Kazancina gore standardi zaten o adamin. O saat onlar icin sizin gozunuzdeki kadar pahali kiymetli degildir muhtemelen.

Konu sahibi sadece gecinir miyiz demis. Psikolojik olarak yormayacaksa gecinilir diyorum en bastaki gibi.
Kaldi ki elinde ki para belli herkesin ve bi sekilde gecinecek "ben kabul etmiyorun" demekle o para artmiyor. :))) ya icraat ya gecinmek.

ama çok farklı şeyler yazmışsınız siz. tamam herkes tatile gitmesin,sinemaya gitmesin,çocuğuna oyuncak almasın bunlar lüks ise ama insanlar et yemeye lüks diyor yahu. bu anlaşılabilir mi?

bana göre geçinmek hiçbir şeyden hevesimin kalmamasıdır. ben dışarıda bir vitrinde gördüğüm şeyi öyle ciğerci kedisi gibi izlemek yerine gidip alabiliyorsam,sağlıklı beslenebiliyorsam,bir insanın olması gerektiği kadar sosyal oluyorsam ben geçinebiliyorumdur mesela benim tanımım bu.

yok efendim et yeme onun yerine bakliyat ye. sinemaya gitme her kanalda film var. muz yeme elma ye. avmden değil pazardan al. bunları yapmak zorunda kalınca ben kendime geçiniyorum diyemem ki. ben hayatta kalıyorumdur.

rolex örneği verdiğiniz için yazıyorum benim de rolex saatim var mesela ama o lüks. ne olursa olsun rolex lükstür eğer ülkenin sayılı milyonerlerinden değilsem. ki çoğu zengin çocuğu rolexi bir lüks göstergesi olarak görüp her fotoğrafında göstermeye çalışır. bu ülkede rolexin lüks gelmediği aile sayısı iki elin parmağını geçmez adım kadar eminim. tanımı lüks çünkü,lüks isviçre saatleri diye geçiyor.

Gürcistan daha da iyi. 20-30 liraya mükellef sofra kurduruyorsun valla. Oteller falan da ucuz.
Kesınliklee Gürcistanı da duydum gıtmedım ama çoğu şeyde oyleymıs gıda tekstıl vs. hem de cok fazla ucuzlar. Bizim ülkede talep var ama sözde talep. Üretim sıkıntı. Vergiler ötvler hepsine birer tuzbiber. biz 4arkadaş balkanlarda 6 ülke gezdik ve sadece 8günde 1500 euro harcadık totalde. içinde konaklama araba kıralama yeme ıcme dahil Ülkemiz sağolsun bir otel uc gune 7,8 bın biçiyor. tatıl anlayısım neyseki bu değil. sonra ulkemiz varken neden başka yerler diyorlar:ukala:

Boyama kitaplarından bahsetmiyorlar yalnız. Küçük çocuklar için duyuları geliştirme amaçlı kitaplar var ve 40tlye bulursak şanslıyız. 1yaşını doldurmayan bebeğin eline boyama kitabı kalem tutturulmaz

fakir lafından hiç hoşlanmam ama eğer o fakir çoluğun çocuğun boğazından kısıp da o telefonu alıyorsa bir mantık hatası yok mu? telefondan lükse ulaşana kadar alsın çocuğunu bir haftasonu kaçsın bir yerlere,ya da ne bileyim o çocuk arkadaşları hamburger yerken bakıyor da babası iphone x kullanıyorsa bana rahatsız edici geliyor.

not:ironi ise anlamamış olabilirim. :)
Çocukların boğazından kısılıp alınması tabi ki kabul edilemez. Ama zaten her şeyden kısılıp büyüyor o çocuklar maalesef.
O telefonu almasa da götürmeyecek çocuğunu.
Eski bir yoksul çocuğu olarak çok net biliyorum :KK70:

Boyama kitaplarından bahsetmiyorlar yalnız. Küçük çocuklar için duyuları geliştirme amaçlı kitaplar var ve 40tlye bulursak şanslıyız. 1yaşını doldurmayan bebeğin eline boyama kitabı kalem tutturulmaz

8 sayfalik cocuk boyama kitabi yazmisti. Kaldi ki dediginiz kitabi almayanin bebeginin duyulari geri kalmiyordur. Alabiliyorsa iyi bisey ama alamiyor diye cocukta sorun olusturan bisey yok neticede.
Iste burada kisilerin hayat sekilleri devreye girer. Kimi o kitabi almazsa olmayacagini dusunur, kimine gereksizdir.

8 sayfalik cocuk boyama kitabi yazmisti. Kaldi ki dediginiz kitabi almayanin bebeginin duyulari geri kalmiyordur. Alabiliyorsa iyi bisey ama alamiyor diye cocukta sorun olusturan bisey yok neticede.
Iste burada kisilerin hayat sekilleri devreye girer. Kimi o kitabi almazsa olmayacagini dusunur, kimine gereksizdir.
Boyama kitabı değil.
Boyama kitabına o parayı verebilecek kadar zengin değilim.
Çocuklu anneler bilir ki diye eklemiştim, içinde temel kelimeşer ve renklerin anlatıldığı bir bebeğin konuşmasının temel başlangıcını oluşturacak olan bir kitap.
Ben her ay adım adım setlerine üyeyim, onun parasından bahsettim mi?
Örnek verdiğim kitabımsı şey, zihinsel ve dilsel gelişim için temeldir.
Ondan bundan örnek veriyor, beni ve aynı muhitte oturan üyeyi topa tutuyorsunuz da, 20 liraya manikür vardı da ben mi gitmedim?
İlla ki evime oldukça uzak bir mesafede vardır ama 2 saat yol çekemeyeceğim manikür için.
Bu ben ve herkes için geçerli, herkes gelirine göre bir yerde oturur ve sosyal hayatı ona göre şekillenir.
Başka bir semtteki fiyatlar 30 tldir ve hayat da zaten tam anlamıyla öyle yaşanır.
Yemeği daha uygun, marketi daha ucuz, kirası daha az vs vs

Back
X