Ya bazi yorumlar cidden okadar sacma ki. Gecinemiyorum diyen insanin ikide bir kuaforde ne isi var, o parayi nasil veriyor? Pahali geliyorsa o parayi o şeye vermeyeceksin. Ben parayi zor yettitiyor olsam kuafore gidip o kadar para vermem.
Kozmetikten, kuaforune, giyimine cok genis fiyat yelpazesi var. Ha birebir ayni kalitede mi hayir ama var. Pahalisini tercih edip etmemek kisilere kaliyor.
Ulkedeki bu herseyin tavana vurmasini seviyor veya normal buluyor degilim ama yok boyama kitabi 40tl, yok pazarda bir ust kiyafet 50tlymis filan.. D&R boyama kitaplari cesit cesit 3,50 4 TL 7 TL.
Pazardan giyim kiyafeti alan birinin zaten marka olayi vs yoktur. Bu durumda 50 tlnin altinda herhangi bir üst kiyafet arasam mutlaka bulacagimi dusunuyorum. Sisirme yorumlar...
Evet herkesin standart tatil, sinema vs durumu olsaydi, bunlar luks olmasaydi ama yok. Baska ulkelerde var diye burada luks olmaktan cikmiyor neticede. "Onu luks saniyorlar, bunu luks saniyorlar bi siz biliyorsunuz zaten..."
Paranin yetmedigi seyler lukstur. Bunlara parasi yetmeyenler varsa biyerlerde ve ben, sen yapiyorsan yine lukstur.
Rolex saatte luks degil aslinda ama sen luks tanimina rolex saati ekliyorsun luks budur diyorsun neden? Sen alamadigin icin rolex saat senin luksun. Ama alabilen adam icin onlarda luks degil. :)) Kazancina gore standardi zaten o adamin. O saat onlar icin sizin gozunuzdeki kadar pahali kiymetli degildir muhtemelen.
Konu sahibi sadece gecinir miyiz demis. Psikolojik olarak yormayacaksa gecinilir diyorum en bastaki gibi.
Kaldi ki elinde ki para belli herkesin ve bi sekilde gecinecek "ben kabul etmiyorun" demekle o para artmiyor. :))) ya icraat ya gecinmek.