2.300 ile gecinen var mi evli olup?

200 mü cok ucuz muş izmirdeyim ben de diğer şehirlere göre fena sayılmaz ama biraz iyi bir kuaföre gidersen ombredir röfledir 400 500 ü gözden çıkarıcan veya turuncu saçlarla idare edicen
Tatlım, ben de önemserim saçlarımı. Yıllardır da Kerastase ürünlerini kullanıyorum, saçım için paraya kıyarım yani. Kuaförüm de ortalamanın üstü, ucuzcu değilimdir, turuncu saçtan da nefret ederim ayrıca. Ama fiyat böyle hayatım. 700 tl epey fazla. Ankara kuaför piyasasını iyi bilirim. 94’te üniversite için geldim Ankara’ya. Uzun yıllar kuaförlere saç mankenliği de yaptım yarışma ve saç şovlarında. Diyeceğim o ki o fiyat bence baya fazla.

Gönlünüze göre almadınız ve 1560 mi tuttu ? Ne aldınız ya da kaç aylık aldınız ?
..

Geçirilir elbet neden olmasın. Çocukta yokmuş. Her ay temel ürünler haricinde zaten gıda alışverişi yapılmıyor.
Elektrik su zaten milli düşünceyle tasarruflu kullanılmalı.
Telefon faturası ücretleri artık çok avantajlı.
Kirada yok.
Neden , aa asla olmaz imkansız gözüyle bakıyorsunuz ki ?

Sigara olmamalı tabi. Sigarası olup da, " geçinebilir miyiz " diye soranlara çok sinirleniyorum.

Lüks yaşamdan söz etmiyor konu sahibi , " geçinebilir miyiz " diye soruyor.
Arada fark var.

Kira yok neden geçinmeksin ki ? Her gün makarna yemeğe gerek yok.
Iki kişinin yiyeceği günlük kıyma ya da parça et miktarı 250 gramdir.
Bu miktarla istediği yemeği yapabilir.
Her gün kırmızı et yenilmez.
Sebzesiyle meyvesiyle gıdasını alır.

Asla geçinemezsiniz diyenler ya sürekli israf yapıyor ya da lüks yaşama aklı kayıyor.

Kredi konusuna karşıyım tabi orası ayrı. Ömür tüketiyor , üstüne de gerçekten evin bereketini alıyor benim düşünceme göre.

Arkadaşlarımın yarisi bunu yaptı.Her hafta yeşil ile sarı arasında tonlarla "güzel olmuş mu " diye sorup beni çıldırttılar.Sonra da kuaföre gidip duzelttirdiler.O kadar da " güzel olmus" demiştim oysa

2300 toplam elinize geçense, elinizdeki pesinata ve kac tl kredi cekeceginize bagli gecinip gecinmemek.

Faturalar ortalama 500 tl iki kişi bile olsan hele geçen sene 150 tl gelen elek. Bu sene 250 den aşağı gelmiyor değişen hiç birşey yok aynı ev aynı biz biz nerdeyse hiç biyere çıkmıyoruz ama yetismiyor kıyma yemek ne ola ki kurbandan kurbana :) yapma 1sen ya sigara kullanmiyoruz en ucuz olan bime giriyoruz 100 tl odemeden çıkamiyoruz

her parayla geçinilir
asgari ücretle de, 10 binlede.
önemli olan nasıl gecindigin, yasam kaliten, refahlık düzeyin.
bence ev kiraysa kıt kanaat gecınılebılır. ekstra zevkleriniz olmadan..
ama para biriktirmeniz cok cok zor. 200-300 kenara atarak nasıl ev alınabılır bılmıyorum..
ayrıca maasını gorunce bankaların yuksek kredıler cıkarıcagınıda sanmıyorum..
cok olumsuz konustum farkındayım. ama durum boyle..

1600 asgari ucücrle geçinen milyonlarca insan var
O asgari ücretle geçinenler ne yapıyor biliyor musunuz? Kömür, erzak yardımı alıyor belediyelerden. Her türlü yardıma başvuruyorlar. Eşimle gelirimiz 10 binin üstünde, evimiz arabamız var, ufak bir ihtiyaç kredisi dışında kredimiz de yok. Asgari ücretle geçinen tanıdıklarım var çevremde, inanın bizden daha iyiler. Bizi insanlar zengin gördüğü için bizden almaya bakıyorlar ama onları öyle görmediklerinden vermeye bakıyorlar onlara. Fark bu! ( Bu arada, tüm asgari ücretlileri aynı kefeye koymuyorum. Elbette yardım almadan geçinmeye çalışanlar da var, onların durumu gerçekten çok zor.)

Icim slklLiyor buralari okudukca Dolar, Euro, benzin, altin almis basini gidiyor, vergiler artiyor ... Uretim yok ki nerden para gelecek ! Hersey satilmis ! Hazira dag dayanmaz e vergi su bu biryere kadar insanlarin canini mi alacaklar artik!! Insanlar nasil gecinecek ya cok korkuyorum bu isin sonundan Neyse yazacak cok sey var ama ban yemeyelim simdi. Belki de yerim ama dayanamadim yazdim yinede!

2300 ele kalacak rakamsa niye geçinilmesin? Mis gibi geçinirsiniz. Onun içinden kira falan verilecekse zor

Biliyorum... Malesef öyle yaşayan insanlar var evine bı gün meyve almadan et almadan dışarıda bı kahvaltı yapmadan bı yemek yemeden ayda yılda bir bı ayakkabı kıyafet almadan nasıl geciniyorlar hayretler içinde izliyorum Allah hepsinin yardımcısı olsun.bozim de gelirimiz 7 8 bin civarı ama eline ne kadar para geçiyorsa ona göre bir hayat yaşadığın için herkes bı şekilde geciniyor yada geçinmek zorunda kalıyor.

Yaşam tarzınızı Bilemeden bir şey diyemeyiz. Geçen seneye kadar ayda 300 lira Mutfak masrafı ile idare ettim artık olmuyor mesela neden gelir arttı şükürler olsun. Yani biraz idare ile alakalı.

Kredi öderken zor olur bence. Tabii Ankara'da da semt önemli. Market yerine pazardan alırım, dışarı çok çok nadir çıkarım derseniz olabilir.

2.300tl ile gecinen var mi
Yer Ankara...
Ev kredi cekerek almayi dusunuyoruz
Ben suan calismiyorum is ariyorim
Cocuk yok..
Kredim var . Ödemelerimi yaptiktan sonra elime kalan 3000. Iki aydir zor geciniyorum. Eger kredi cektikten sonra kalan 2300 ise biraz sıksan gecinirsin. Diger turlu cok zor arkadasim

Aynen bizimde oyle esimle yaklasik 10000 kazaniyoruz. 4000 ev kredim var . Bir oglum lisede kendi kazansi burslu okuyor . Ama yine de masrafi cok. Besiktasta okuyor. Ve inanin küçük oglumu bu parayla ozele degil devlete verdim. Elimize kalan 3000 tl . Allah asgari ucretle geçinenin yardimcisi olsun. Ev aldigimdan beri arabam yokm omrumu tuketti kredi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…