2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Ankara çok pahalı değil ki
Bursa ya da istanbula bekleriz:)
Ankara var angara var.. alacaginiz evin semtine evin durumuna gore fiyatlar degisiyor:) soz gelimi sogutozunden ev almanin bedeli 800binden baslarken turkkonuttan almanin bedeli 350 400 bin ehh ulasim icin harcayacagin para yine ayni paraya denk gelir :))

Lüks dediğiniz ne ki? Bizim toplumumuzda gözlemlediğim şey şu ki karın tokluğu harici her türlü harcamayı lüks sayıyor. Haftada bir dışarda yemek yemek, sinemaya tiyatroya gitmek, her sene tatil yapmak lüks değil standart bir yaşamdır. Ülke şartlarında lüks yaşayanlar aylık 20bin ve üzeri geliri olanlar.

beni anlayan biri daha çıktı aynen katılıyorum size.sanki tekne Ferrari residance hermes çanta rolex saat istiyoruz da açgözlüyüz gibi sanıyor bazı üyeler

beni anlayan biri daha çıktı aynen katılıyorum size.sanki tekne Ferrari residance hermes çanta rolex saat istiyoruz da açgözlüyüz gibi sanıyor bazı üyeler
Yok maalesef aza kanaat baya yerleşmiş toplumunuzda. Evet elindekiyle mutlu olmak çok önemli ama açlık sınırının altındaki gelire de iyi yaşanır mualemesi doğru değil. Keşke gelir adaleti olsa ülkemizde de herkes refah içinde yaşayabilse.

Ankara kesinlikle bıçok şehirden daha ucuz en azından seçenek fazla.

Bebeğime yakın zamanda 2 kitap aldım, kitap dediysem çocuklu aileler anladı renkler ve şekiller içeren kartonumsu 8 sayfalı şey.
Tanesi 40 liraydı!
Benim durumum iyi derdim eskiden ama bu devirde iyi diyebilmek mucize olmuş.
Çünkü yukarıda saydıklarınızı çocuklardan yapamıyoruz ama yine ucu ucuna yetiyor her şey.
Aylık gelir 20 bin üzeri olmalı ki durum iyi diyebilelim.

Her gününün aynı geçeceğine garantin varsa, daha azı ile de geçinilir. Lakin öyle bir garanti yok işte. Geçen yıl tam totomuzu toparladık derken iki gün içinde böbrek ameliyatı olmam gerekti. 4000 TL. Birikim yok haliyle borçlandık. Birkaç ay önce tamam artık borç bitti diye sevinirken diş masrafı çıktı. 500 TL.

Bu ay tamam hadi düze çıktık diye düşünürken kuzenimin şehir dışındaki düğünü pırtladı. Yol, takı, kıyafet. Neredeyse bir maaş ediyor. Diyeceğim o ki, hayat tekdüze değil. Her an beklenmedik bir masraf çıkabilir. Dolayısıyla geçim zor.

Ota boka yapılan zamlara değinmiyorum bile. İçimden küfrediyorum sadece.

doğru yazmışsınız hastalık çıkar extra masraf çıkar kıtı kıtına yaşanmaz
Extra çıkmasa bile iki ayda bir nemlendiricisi traş köpüğü jileti şampuanı duş jeli ped aseton saç spreyi derken gidiyor bunlar uzaktan bakıldığında aman ne olacak deniyor ama sırf eşimin iki ayda bir saç bakımı masrafı 200 net var spreyi berberi waxı kaşı oda erkek sen düşün benim aylık boya manikür pedikür evde yaptğım halde eşiminkini geçer extra olmasa bile çıkıyor masraf kaldı ki extra çıkarsa insan batar

Hanımlar,
topik nereye çekerseniz oraya gidecek türden, siz beni anladınız biliyorum, o yüzden aman dikkat

He bu arada 2300 lirayla evet geçinilebilir ama giyim, sinema, tiyatro, konser, kuaför, ara sıra dışarıda yemek gibi şeyler olmazsa.

Bugün çarşıya çıktım, aldıklarım da bir akşam öğününü çıkarak sebze vs, çay şeker ki bulunduğum yer Ankara'dan da ucuzdur, en azından şuradan pay biçilsin ben maydanozu 50 kuruştan alabiliyorum, meyvelerde 50 kuruştan başlar en pahalısı 3-3,5 liradır, inanın 1 saatte 100 lira gitti, nasıl gitti ben de anlamadım, torbalara baktım, çay, şeker, süt, havuç, marul vs var, paranın adı var artık.

Su durumda luks dedigin temel ihtiyaclarin disindakiler olmaya basladi artik evet. Ne diyelim?
Asgari ucret 1600tl. Gitsin kendini biyerden atsin ozaman 1600-2000 ile yasayanlar zaten yaşamiyorlar.

Insanlar napsin. Tabiki geciniyorum diyecek icinde bulundugu duruma adapte olacak yoksa cekilmez ki.
Yok yokk diye kendini parcalasa gelecek mi fazlasi? Su durumda o paraya surunursun yok yasamazsin demenin alemi yok. Zorunda kalinca yapiyorsun, yaptim ama ben bello bir sureligine yaptim o belli sure bile beni cok yormustu. Hep o paralarla gecinenler duruma alisip mutlu olanda var olsunlar da.

Söğütözünde 800 e ev varsa hemen haber verin bana.
1 milyon altında ağzını açan yok orda.
Konutkent çayyolu yaşamkent bölgesi oldu en düşük 800 bin.
Dediğiniz çok doğru angara ve Ankara.
Demet, bağlum bölgesinde yeni bir ev 150 200 bin olabiliyor.
Bunlara göre diğer giderler de şekilleniyor.
Benim ödediğim aidatı kira olarak veren de var.
O sebeple bölge ve yaşamdan beklentiler bu hususlar önemli geçimde.
Geçinilir de işte...

Soz gelimi :)) ev alicisi olmadigim icin basit bir temsilleme yapmistim :) aynen oturdugum sitenin aidati baska bir semtte kiraya denk geliyor haklisiniz.

Ben öyle bir şey demedim onu nerden çıkardınız? Alıntıladığım üye lüks yaşamaktan bahsetmiş ona cevaben yazdım. Lüks olmuyor maalesef onlar, bizim insanımızın büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşıyor sadece. Ülkenin büyük kısmının yoksul olması saydıklarımı lüks yapmıyor. Keşke hepimiz insani şartlarda yaşasak.

Soz gelimi :)) ev alicisi olmadigim icin basit bir temsilleme yapmistim :) aynen oturdugum sitenin aidati baska bir semtte kiraya denk geliyor haklisiniz.
Ben ev değiştirmeyi planlıyorum da ondan fiyatlara hakimim.
Nişanlıylen 4 sene önce söğütözünde bir ev bulduk, gayet 15 senelik bir bina ama 600 bindi bedava diye yapıştık ama 2 günde satıldı ev.
Göremedik bile.
Buna rağmen benim yardımcımın mamakta evi var, ederi 60 binmiş.
E hayat bir şekilde şekilleniyor, bir şekilde geçiniliyor.
Mesele her zamanki gibi insanda ve insanca yaşamakta bitiyor.

Tamam luks degil de kime gore. Asgari ucret belliyken bunlar luks degil o paraya surunursun vs demek insanlarin iyice moralini bozuyor.
O paralara gecinen ve mutlu olmaya calisanlar var cunku. Yine boyle bi konu acilmisti buraya ve bazilarini agzim acik okumustum evine 2.000 civari girip hicbiseyden geri kalmiyorum cocugumunda herseyini aliyorum sukur diyenler vardi. Ben tepki gostermis bile olabilrim "imkansiz filan diye: ama herkesin hayat standarti farkli iste.

Siz de sogutozunde oturmaniz sart mi
Is yyeriniz oraya yakinsa bilemem
Daha nezih uygun semtlwr var arastirin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…