2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Siz de sogutozunde oturmaniz sart mi
Is yyeriniz oraya yakinsa bilemem
Daha nezih uygun semtlwr var arastirin derim
Söğütözünde oturmuyorum zaten.
Ailem, eşimin ailesi ve eşimin iş yeri arasında düz bir hatta oturmak zorundayım.
Benim ailem araba kullanamıyor, onlara tek vesait ulaşım şart.
Bu sebeple bakmıştım yoksa ne söğütözünü ne de çukurambarı sevmem.
Bulunduğum semtten ayrılmayacağım, herkesi hatta buraya topluyoruz.

Yok asla sürünürsün demem. Yaşarlar bi şekilde elbette. Sadece bazı şeylerden feragat etmesi gerekir hep. Sıkıntıya düşer. Sen1 lüks yaşamazsa niye sorun olsun gibi bir şey demiş ona istinaden yazdım onu. Lüksün tanımı o kadar da göreceli değildir aslında ama dediğim gibi bizim toplumumuzda bu gelir seviyesiyle maalesef hayatta kalma giderleri hariç lüks sayılıyor.

Ben de buna şaşıyorum bazen denk geliyor konularda "Şu kadar paraya süper geçiniyoruz, para bile arttırıyoruz" deniliyor ya bi süre öylece ekrana bakakalıyorum. Çünkü bu şekilde geçinmek için insanın hiç hasta olmaması, arabası-tvsi, telefonu-beyaz eşyaları vb. hiçbirinin hiçbir şekilde bozulmaması filan lazım.
Meyvelerden tadımlık alması (Ki bazı meyveleri hayatında tatmaması), çerezlerinde antep fıstığı,kaju,fındık vb. olmamasına/koklamalık olmasına dikkat etmesi, doğal gazı sadece misafir gelince açması, kuaför yüzü görmemesi, hiçbir ücretli etkinlikte yer almaması, arabayı komple garaja çekmesi, iki çeşit peynirden ötesini yememesi, elbette kati suretle tatile neyim çıkmaması, giyim konusunda "Üzerimde paralanana kadar yolu var" demesi ya da sentetik kumaşlardan öte geçememesi filan lazım...

Şimdi insan için, sağlıklı bir yaşam; lüks müdür yani? Ben de buna takılıyorum. Ruhen ve fiziken bir insanın sağlıklı kalması için gereken ortam ve alım gücü, lüks müdür ona? ... Aza kanaat işi değil bu. Hak.

Bir de kredi çekip ev sahibi oluyorlar vallahi helal olsun. Takdir ediyorum.

Rahat yaşamak diyelim o zaman. Gecinebilmeyi sormuş konu sahibi , dolayısıyla gecinenemeyecek bir para değil.
Haftada bir sinema ve yemeğe de gidilir bu parayla. Tatili saymıyorum bir kaç günlük geziler dışında.

Bu saydiklarinizin hepsi yapılabilir. Kira verilmiyorsa , bir ay elbise almaz bu dediklerinizi yapar. Diğer ay üstüne başına bir şey alır çekirdek çitler.

Ben muhteşem bir para demiyorum. Düzenli ve programlı gidildiğinde bunlar yapılabilir.
Bunlar lükse girmez.

Hepsinden 3 er beşer kilo alsanız ancak o kadar tutar. Icinde muhakkak bir ev gereci vardır diye düşündüm.
Bende bunlardan alıyorum hiç 1.500 a marketten çıktığımı hatırlamıyorum.
Üstelik evde bir sürü çocuk varken bile bir market alışverişine bir ay içinde bir seferligine o kadar vermedim.
Dolabımda da eksiğim hiç yok şükür.

Bu sizin lüksünüz işte.

Bir de kredi çekip ev sahibi oluyorlar vallahi helal olsun. Takdir ediyorum.

E ömür bitiyor işte, tv başında, belki birkaç cadde adımlayarak bitiyor ömür.
Hatıralar bilindik, tekrarda, günü bitir, yaşa, yarını hesapla, yaşa, biriktirmeye çalış hop bi şey çıksın sıfıra sıfır, yaşa, tv zapla, kol bacak ağrır, bel tutmaz, yaşa öl... Bu kadar. Ev içinde, konu komşu arasında muhabbette, akraba ziyaretleri ve birkaç piknikte, çoluk çocuk arada dondurma yemeye çık derken geçir bitir hayatını işte.

Valla ben şaşıyorum. İnsan nasıl "Öahh" demeden diş sıka sıka ve bunu da normal sayarak yaşayıp göçüp gidebiliyor...

Çalışmalı. Geçiremiyorum diye değil bir kadın çalışmalı , o kısmı demiyorum bile.

Herkeste sinema demiş. Artık sinema biletlerini bedava dağıtıyorlar.
Bir bilet alana ikincisi bedava bir çok operatorde. Yemek yiyince bedava sinema bileti dağıtıyorlar.
Evde kocaman LCD er ve sınırsız internet TV paketleri varken çok kimse gitmiyor artık.

Ayda bir değil iki kere yemek yenir o parayla.

Bir mutfak harcaması yapılıyor , sonra o harcamaya yemek yap dur. Bitmiyor ki yemek yapacak çeşitler evde.
Yemeğe ne para harcanıyor ki anlayamıyorum.

Lüks yaşamak , istediğin zaman harcama yapmaktır hiç düşünmeden.
Elbise , takı , araba ,ev , tatil , parti v.s

Sinema , yemek , gezme , dolaşma bunlar içinde değildir.

Et fiyatları ucuz değil, hiç bir şey ucuz değil. Vergiler insanın belini büyüyor.
Ama konu sahibi geçinebilir miyim diyor , gece gündüz et yiyebilir miyim demiyor.

Ve diyorum ki , yapma , kurban kesebiliyorsan o eti de alabiliyorsun demektir.
20 tl.ye yarım kilo kıyma al , 2 kişiye 4 defa yemek yapmaya yetiyor. Ütopik konuşmuyorum ki.
Bir patates yemeğine bodoslama kıyma mi giriyor ?
Yani nasıl anlatayım. 100 tl.çok alışveriş yapıldığında kaç defa kullanılıyor o malzemeler.

Valla ben herşeyden gönlümce alıp ,senin ödediğin miktarın yarısıyla tamamlıyorum alisverisimi . Nasıl oluyor hem istediğini alamayıp hem 1650 lira ödemek ? Kontrol ettin mi fişini faturanı ?

Başka şansı olmuyor çoğu insanın maalesef. Hayat çok adaletsiz. Kimisi de bir giydiğini bir daha giymiyor işte.

TV . karşısında ömür çürütmek kişisel bir tercihtir.
Bir insanın çok az parası varsa bile birkaç erzak alıp sırt çantasına o günü dışarıda gezerek geçirebilir.

Ha kastiniz ülke ülke gezmek ise onu zaten çok paran varsa yapabiliyorsun. Herkes aynı standartlara sahip değil.

Zenginler de TV . Başında uyuya kalıyor :)

Kimse normal saymıyor, ancak ah vah ederekte hayat geçmez. Kişi elindeki neyse o standartlara göre yaşamayı öğrenmeli.

Ergenler gibi sizlanmanin manası yok.

100 tl çok mu kahvaltılık ve zazuri ihtiyaclar an fazla olsa olsa 2 hafta 1 olsun ama daha erken bitiyor tabi ha bide kurbanı biz kesmiyoruz tabi ki

100 tl çok mu kahvaltılık ve zazuri ihtiyaclar an fazla olsa olsa 2 hafta 1 olsun ama daha erken bitiyor tabi ha bide kurbanı biz kesmiyoruz tabi ki

O zaman daha çok kişi çalışacak. Hayat standartlarını olduğu gibi kabul etmeyen ailelerde kadınlar da çalışmalı.
O zaman hızla tuketiverirsiniz peynirleri :)

Kira yoksa eger çocukta yok gül gibi geçinilir..
500 fatura desen 1800 800 mutfak masrafı olsa geçinilir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…