- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Söğütözünde oturmuyorum zaten.Siz de sogutozunde oturmaniz sart mi
Is yyeriniz oraya yakinsa bilemem
Daha nezih uygun semtlwr var arastirin derim
Yok asla sürünürsün demem. Yaşarlar bi şekilde elbette. Sadece bazı şeylerden feragat etmesi gerekir hep. Sıkıntıya düşer. Sen1 lüks yaşamazsa niye sorun olsun gibi bir şey demiş ona istinaden yazdım onu. Lüksün tanımı o kadar da göreceli değildir aslında ama dediğim gibi bizim toplumumuzda bu gelir seviyesiyle maalesef hayatta kalma giderleri hariç lüks sayılıyor.Tamam luks degil de kime gore. Asgari ucret belliyken bunlar luks degil o paraya surunursun vs demek insanlarin iyice moralini bozuyor.
O paralara gecinen ve mutlu olmaya calisanlar var cunku. Yine boyle bi konu acilmisti buraya ve bazilarini agzim acik okumustum evine 2.000 civari girip hicbiseyden geri kalmiyorum cocugumunda herseyini aliyorum sukur diyenler vardi. Ben tepki gostermis bile olabilrim "imkansiz filan diye: ama herkesin hayat standarti farkli iste.
Yok asla sürünürsün demem. Yaşarlar bi şekilde elbette. Sadece bazı şeylerden feragat etmesi gerekir hep. Sıkıntıya düşer. Sen1 lüks yaşamazsa niye sorun olsun gibi bir şey demiş ona istinaden yazdım onu. Lüksün tanımı o kadar da göreceli değildir aslında ama dediğim gibi bizim toplumumuzda bu gelir seviyesiyle maalesef hayatta kalma giderleri hariç lüks sayılıyor.
Bir de kredi çekip ev sahibi oluyorlar vallahi helal olsun. Takdir ediyorum.Ben de buna şaşıyorum bazen denk geliyor konularda "Şu kadar paraya süper geçiniyoruz, para bile arttırıyoruz" deniliyor ya bi süre öylece ekrana bakakalıyorum. Çünkü bu şekilde geçinmek için insanın hiç hasta olmaması, arabası-tvsi, telefonu-beyaz eşyaları vb. hiçbirinin hiçbir şekilde bozulmaması filan lazım.
Meyvelerden tadımlık alması (Ki bazı meyveleri hayatında tatmaması), çerezlerinde antep fıstığı,kaju,fındık vb. olmamasına/koklamalık olmasına dikkat etmesi, doğal gazı sadece misafir gelince açması, kuaför yüzü görmemesi, hiçbir ücretli etkinlikte yer almaması, arabayı komple garaja çekmesi, iki çeşit peynirden ötesini yememesi, elbette kati suretle tatile neyim çıkmaması, giyim konusunda "Üzerimde paralanana kadar yolu var" demesi ya da sentetik kumaşlardan öte geçememesi filan lazım...
Şimdi insan için, sağlıklı bir yaşam; lüks müdür yani? Ben de buna takılıyorum. Ruhen ve fiziken bir insanın sağlıklı kalması için gereken ortam ve alım gücü, lüks müdür ona? ... Aza kanaat işi değil bu. Hak.
Et yememek olurmu ya sağlığa zarar ((1.700 tl ye kıt kanaat geçiniyoruz 2 kişiyiz ama ev bizim sayılıryanlız özellikle bu sene pek zorlanıyoruz herşey ateş pahası oldu bizim gibi evden hiç çıkmazsanız et falan yemezseniz neden olmasın
Lüks dediğiniz ne ki? Bizim toplumumuzda gözlemlediğim şey şu ki karın tokluğu harici her türlü harcamayı lüks sayıyor. Haftada bir dışarda yemek yemek, sinemaya tiyatroya gitmek, her sene tatil yapmak lüks değil standart bir yaşamdır. Ülke şartlarında lüks yaşayanlar aylık 20bin ve üzeri geliri olanlar.
insan gibi yaşamak lüks değildir haftada bir avm de yemek te yemeyelim mi bir kahve içmeyelim mi arkadaşımızla 15 te bir sinema ya da tiyatro gitmek lüks mü kuruyemişin her türü memleketımızde yetişiyorken sadece çekirdek mi çitleyelim çocuğa vitamin almayalım mı eczaneden sevdığımız yazarların kitaplarını almayalım mı çocuğa dergi kitap oyuncak almayalım mı arkadaş ziyatetıne giderken 1 kilo bir şey almayalım mı arabamız olmasın mı lüks mü bunlar bence değil insanca yaşamanın gerekleri.bize bunlar lüks diye empoze ediliyor on yıllardır sadece .Avrupa da duşuk ücretle çalışanların rutin yaşamı yazdıklarım.asgari ücret yetmez diyorum o yüzden keşke yetse
evde 4 kişiyiz 1 ay yetmez aldıklarımız sigara kimse kullanmıyor içki içmeyiz ceviz antep badem pahalı zaten sızma zeytınyağı tereyağı pastırma sucuk kıyma et hurma peynir çeşitleri ıvır zıvır tuttu o fiyatı valla
Bir de kredi çekip ev sahibi oluyorlar vallahi helal olsun. Takdir ediyorum.
Hiç lüks yaşamıyoruz lcw den falan giyiniyorum herkes gibi kira vermiyoruz israf yapan biri de değilim normal yaşıyoruz o paranın iki katıyla anca geçiniyoruz. Gidiyo bi şekilde çıkıyo bişeyler. Bi de hadi tmm sizin dediğiniz gibi geçindi diyelim bu insanlar sinemaya hiç mi gitmesin ayda bir hiç mi dışarda kocasıyla gezerken karnı acıkmasın bileyler yemek istemesin 2 kişi bir evin içinde birbirlerine sararlar bi süre sonra. Bunlar şimdi sorun görünmez ama ilerde hep sıkıntı çektik şunu yapamadım diye fln konu olur. Çok zor geçinirler öyle dediğiniz gibi de yiyemezler pazar market çok pahalı.
Bence konu sahibi de imkanları doğrultusunda çalışmalı.
Faturalar ortalama 500 tl iki kişi bile olsan hele geçen sene 150 tl gelen elek. Bu sene 250 den aşağı gelmiyor değişen hiç birşey yok aynı ev aynı bizbiz nerdeyse hiç biyere çıkmıyoruz ama yetismiyor kıyma yemek ne ola ki kurbandan kurbana :) yapma 1sen ya sigara kullanmiyoruz en ucuz olan bime giriyoruz 100 tl odemeden çıkamiyoruz
Valla ben herşeyden gönlümce alıp ,senin ödediğin miktarın yarısıyla tamamlıyorum alisverisimi . Nasıl oluyor hem istediğini alamayıp hem 1650 lira ödemek ? Kontrol ettin mi fişini faturanı ?ankara da oturanlar bilir ramazan alışverişine nev gross a gittik ucuz olsun diye herşeyden gönlümüzce almadık bile vallahi 1560 tl tuttu asgari ücretle geçinenlere mucize insanlar diyorum ben umarım istedıkleri gelirlere ulaşırlar .herkesin iyi yaşamak hakkı bence
Başka şansı olmuyor çoğu insanın maalesef. Hayat çok adaletsiz. Kimisi de bir giydiğini bir daha giymiyor işte.E ömür bitiyor işte, tv başında, belki birkaç cadde adımlayarak bitiyor ömür.
Hatıralar bilindik, tekrarda, günü bitir, yaşa, yarını hesapla, yaşa, biriktirmeye çalış hop bi şey çıksın sıfıra sıfır, yaşa, tv zapla, kol bacak ağrır, bel tutmaz, yaşa öl... Bu kadar. Ev içinde, konu komşu arasında muhabbette, akraba ziyaretleri ve birkaç piknikte, çoluk çocuk arada dondurma yemeye çık derken geçir bitir hayatını işte.
Valla ben şaşıyorum. İnsan nasıl "Öahh" demeden diş sıka sıka ve bunu da normal sayarak yaşayıp göçüp gidebiliyor...
Bursa istanbulu 2'ye katlar 4 le çarpar istanbul daha ucuzAnkara çok pahalı değil ki
Bursa ya da istanbula bekleriz:)
E ömür bitiyor işte, tv başında, belki birkaç cadde adımlayarak bitiyor ömür.
Hatıralar bilindik, tekrarda, günü bitir, yaşa, yarını hesapla, yaşa, biriktirmeye çalış hop bi şey çıksın sıfıra sıfır, yaşa, tv zapla, kol bacak ağrır, bel tutmaz, yaşa öl... Bu kadar. Ev içinde, konu komşu arasında muhabbette, akraba ziyaretleri ve birkaç piknikte, çoluk çocuk arada dondurma yemeye çık derken geçir bitir hayatını işte.
Valla ben şaşıyorum. İnsan nasıl "Öahh" demeden diş sıka sıka ve bunu da normal sayarak yaşayıp göçüp gidebiliyor...
100 tl çok muEt fiyatları ucuz değil, hiç bir şey ucuz değil. Vergiler insanın belini büyüyor.
Ama konu sahibi geçinebilir miyim diyor , gece gündüz et yiyebilir miyim demiyor.
Ve diyorum ki , yapma , kurban kesebiliyorsan o eti de alabiliyorsun demektir.
20 tl.ye yarım kilo kıyma al , 2 kişiye 4 defa yemek yapmaya yetiyor. Ütopik konuşmuyorum ki.
Bir patates yemeğine bodoslama kıyma mi giriyor ?
Yani nasıl anlatayım. 100 tl.çok alışveriş yapıldığında kaç defa kullanılıyor o malzemeler.
Bence de olmazda işte alamadıktan sonra 2 gün önce tavuk aldım 22 tl olmuş kilosu vay arkadaşEt yememek olurmu ya sağlığa zarar ((
100 tl çok mukahvaltılık ve zazuri ihtiyaclar an fazla olsa olsa 2 hafta 1 olsun ama daha erken bitiyor tabi ha bide kurbanı biz kesmiyoruz tabi ki
Sen neden çalışmıyorsun bibi ?Bence de olmazda işte alamadıktan sonra 2 gün önce tavuk aldım 22 tl olmuş kilosu vay arkadaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?