- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
2 sene bursada yaşadım kanımızı emdiler şuan istanbulda yaşıyorum şaka gibi bursadan ucuzAnkara çok pahalı değil ki
Bursa ya da istanbula bekleriz:)
Kaç kişi aileniz , biz de oraya gidiyoruz ama hiç o meblağı ödemedik , kaç aylık alışveriş yaptınızankara da oturanlar bilir ramazan alışverişine nev gross a gittik ucuz olsun diye herşeyden gönlümüzce almadık bile vallahi 1560 tl tuttu asgari ücretle geçinenlere mucize insanlar diyorum ben umarım istedıkleri gelirlere ulaşırlar .herkesin iyi yaşamak hakkı bence
Bana da bir kuaföre önerebilir misln canım ,ilk defa boyatacağım ama boyayı yapacak kişi bayan olmalıTatlım, ben de önemserim saçlarımı. Yıllardır da Kerastase ürünlerini kullanıyorum, saçım için paraya kıyarım yani. Kuaförüm de ortalamanın üstü, ucuzcu değilimdir, turuncu saçtan da nefret ederim ayrıca. Ama fiyat böyle hayatım. 700 tl epey fazla. Ankara kuaför piyasasını iyi bilirim. 94’te üniversite için geldim Ankara’ya. Uzun yıllar kuaförlere saç mankenliği de yaptım yarışma ve saç şovlarında. Diyeceğim o ki o fiyat bence baya fazla.
benim yaşadığım semt pahalı maalesef en ucuz ev 600 700 bin burda.kuaför market herşey pahalı
2000 TL maaş 1 çocuk ve evi kredi çekip aldık hala kredi ödüyoruz gayette güzel geçiniyoruz biraz dişini sıkacaksınşakamı bu 2300 tl ile hem geçinip hem de kredi çekip ev mi alacaksınız hem de ankara gibi pahalı bir şehirde
Kira yok neden geçinmeksin ki ? Her gün makarna yemeğe gerek yok.
Iki kişinin yiyeceği günlük kıyma ya da parça et miktarı 250 gramdir.
Bu miktarla istediği yemeği yapabilir.
Her gün kırmızı et yenilmez.
Sebzesiyle meyvesiyle gıdasını alır.
Asla geçinemezsiniz diyenler ya sürekli israf yapıyor ya da lüks yaşama aklı kayıyor.
Kredi konusuna karşıyım tabi orası ayrı. Ömür tüketiyor , üstüne de gerçekten evin bereketini alıyor benim düşünceme göre.
Eniştem de asgari ücretle çalışıyordu. Bence(dediğiniz gibi insanlarda vardır illaki) ama parası az olan insanlar daha Kadirli kıymetli kullanıyor paralarını. 25 senedir daha yeni maaşı 2.000 oldu. Ama 2 evleri arabaları var. Teyzem evde yatak örtüsü, namazlık vs işlerdi. Dantel örerdi.O asgari ücretle geçinenler ne yapıyor biliyor musunuz? Kömür, erzak yardımı alıyor belediyelerden. Her türlü yardıma başvuruyorlar. Eşimle gelirimiz 10 binin üstünde, evimiz arabamız var, ufak bir ihtiyaç kredisi dışında kredimiz de yok. Asgari ücretle geçinen tanıdıklarım var çevremde, inanın bizden daha iyiler. Bizi insanlar zengin gördüğü için bizden almaya bakıyorlar ama onları öyle görmediklerinden vermeye bakıyorlar onlara. Fark bu! ( Bu arada, tüm asgari ücretlileri aynı kefeye koymuyorum. Elbette yardım almadan geçinmeye çalışanlar da var, onların durumu gerçekten çok zor.)
Siz neden orada oturuyorsunuz kazancınız yüksek sanırımBence yasanip yasanmayacagi konusu tam burda kopuyor.
Istanbulda suadiyede yasiyorum. Ortalama evler 3 milyon civari.
Ailece oturulacak yani eskilikten dokulmeyen ve aile esyasini alabilecek olan evler... yoksa daha uygunlari da var elbette.
Manikur 75 tl olmus
Pedikur 120
Kesim 300
2 mahalle otesi kucukyalida ablam oturuyor
Ablam manikure 15 pedikure 20 veriyor. Hem de tertemiz.
Artik ben de oraya gidiyorum.
Arasi gercekten arabayla 5 dk evlerimizin :)
Eminim ki pendik taraflarina acilsam daha da dusuktur.
Kilosu 45 liraya kiraz satiliyor burada mesela.
Siz neden orada oturuyorsunuz kazancınız yüksek sanırım
Kapalısınız sanırım. Ya da saçınıza erkek eli değmesini istemiyorsunuz heralde. Valla erkekler kuaförlük işini daha iyi yapıyor kadınlardan. O yüzden tanıdığım iyi bir kadın kuaför yok.Bana da bir kuaföre önerebilir misln canım ,ilk defa boyatacağım ama boyayı yapacak kişi bayan olmalı
Abla sen nerdesin?Hanımlar,
topik nereye çekerseniz oraya gidecek türden, siz beni anladınız biliyorum, o yüzden aman dikkat
He bu arada 2300 lirayla evet geçinilebilir ama giyim, sinema, tiyatro, konser, kuaför, ara sıra dışarıda yemek gibi şeyler olmazsa.
Bugün çarşıya çıktım, aldıklarım da bir akşam öğününü çıkarak sebze vs, çay şeker ki bulunduğum yer Ankara'dan da ucuzdur, en azından şuradan pay biçilsin ben maydanozu 50 kuruştan alabiliyorum, meyvelerde 50 kuruştan başlar en pahalısı 3-3,5 liradır, inanın 1 saatte 100 lira gitti, nasıl gitti ben de anlamadım, torbalara baktım, çay, şeker, süt, havuç, marul vs var, paranın adı var artık.
Abla sen nerdesin?
Benim yaşadığım yerde bi tutam maydanoz 3 lira. Bir tutam dediğim 300 gr dahi olmaz. Birkaç tanesi de çürük bozuk oluyo geriye 200 gr kalıyo.
Yeminlen diyetteyim maydonoz alamıyorum, bana bir koli maydanoz kargolayabilir misin
Diyetime yeşil biberle devam ediyorum
Aynen hayretler içinde okuyorumYa biz hesabımızı kitabımızı bilmiyoruz,ya da konuda bizi trolleyenler var.
Evet bizim de eşimle gelirimiz çok iyi ama resmen yetmiyor yani . Hersey cok pahalı2 sene bursada yaşadım kanımızı emdiler şuan istanbulda yaşıyorum şaka gibi bursadan ucuz
Canım çok istiyorumda 37 yaşında bi kadına kimse iş vermiyor bazen diyorum gidip bulaşıkçılık yapayım ne olucak benim ki istemiyorSen neden çalışmıyorsun bibi ?
Yada 2 kişi mi 1700 gelir ?
Merakımı mazur gör
Vallahi hiç aklıma gelmemişti bahçe de var Bi bunu araştırayım.Saksiya ekmeyi dusunur musunuz :)
Benim yasadigim yerde maydonoz ozellikle yesil sogan marul vs cok pahali.
Maydonoz sogan feslegen nane saksida var ordan idare ediyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?