2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Kaç kişi aileniz , biz de oraya gidiyoruz ama hiç o meblağı ödemedik , kaç aylık alışveriş yaptınız

Eşim daha yeni 2.200 alıyor. Konyada yaşıyorum. Evimizin kirası 850 tl. Millet eşimi 3-4 bin aliyor saniyo (masallah diyelim) o kadar güzel gezip tozup haftada 1 dışarda yemeğimizi yeriz. Sinemamıza gideriz, canımız sıkılır yakın yerlere günübirlik gideriz. Cok lux olmasa da her sene tatilimize gideriz. Ama kredi cekip ev alamayız gücümüz yetmez. Ayrıca arabamiz var sürekli gezdiğimiz için yakıt masrafimizda oluyo. Daha ne diyim :)))

Bana da bir kuaföre önerebilir misln canım ,ilk defa boyatacağım ama boyayı yapacak kişi bayan olmalı

benim yaşadığım semt pahalı maalesef en ucuz ev 600 700 bin burda.kuaför market herşey pahalı

Bence yasanip yasanmayacagi konusu tam burda kopuyor.
Istanbulda suadiyede yasiyorum. Ortalama evler 3 milyon civari.
Ailece oturulacak yani eskilikten dokulmeyen ve aile esyasini alabilecek olan evler... yoksa daha uygunlari da var elbette.
Manikur 75 tl olmus
Pedikur 120
Kesim 300

2 mahalle otesi kucukyalida ablam oturuyor

Ablam manikure 15 pedikure 20 veriyor. Hem de tertemiz.
Artik ben de oraya gidiyorum.

Arasi gercekten arabayla 5 dk evlerimizin :)

Eminim ki pendik taraflarina acilsam daha da dusuktur.

Kilosu 45 liraya kiraz satiliyor burada mesela.

+1

Ben beslenme ve diyetetik mezunuyum. Kimin neyi ne kadar yemesi gerektigini cok cok iyi biliyorum. Mutfak yoneticisi olarak calisiyorum ve muhasebesine ister istemez hakimim.

4 kisilik aile beslenmesi inanin ki 800 tl bile tutmuyor. Bu tum almasi gerekenleri alarak...

Ama her ogun bonfile, her gun kase kase kuruyemis, geceleri kasik kasik nutella yiyeceklerse o ayri. Bu ihtiyac degil luks.

Ha ben yemiyor muyum? 800 lira ile mi geciniyorum? Hayir cok daha fazlasi belki.
Ama 2300 lira ile yumurta et bakliyat sebze kuruyemis her seyi kararinda planli hesapli 2 kisilik ev doner.
Ha tatilden konserden giyimden kisilmasi gerekir tamam ama hergun makarna yersiniz demek de cok acimasiz olmus.

Eniştem de asgari ücretle çalışıyordu. Bence(dediğiniz gibi insanlarda vardır illaki) ama parası az olan insanlar daha Kadirli kıymetli kullanıyor paralarını. 25 senedir daha yeni maaşı 2.000 oldu. Ama 2 evleri arabaları var. Teyzem evde yatak örtüsü, namazlık vs işlerdi. Dantel örerdi.
Komşulara yakın çevresine eniştenin iş yerindekilere mantı yapar satardı. Apartmanlarda merdiven silerdi. Annemler kızardı niye apartman merdiveni siliyosun 20 lira için, o zamanlar aylık 20 liraydı. Çocukların okul harçlığı niye silmiyim derdi. Eniştem hafta sonları stadlarda çekirdek satıyor. Düğünlerde vs garsonluk yapıyordu, bi halı yıkama şirketinde halıları hafta sonları evlere teslim ediyodu. Bi şekilde rahata Erdiler kendi gayretleriyle. Tabii geçen 25 seneleri heba oldu.
Bence asgari ücretliler ne ala havadan geçiriyo diye düşünmeyin.
Allah herkesin yardımcısı oldun, hele çocuk varsa çok zor.

Siz neden orada oturuyorsunuz kazancınız yüksek sanırım

Siz neden orada oturuyorsunuz kazancınız yüksek sanırım

Allaha sukur gelirimiz kotu degil. Ama esimin babasi burdan ev aldigi icin burda oturuyoruz. Yoksa cok sevmeme ragmen tercih etmezdim.
Cunku burada kira odeyebilecek veya ev alabilecek kadar zengin degilim :)

Bana da bir kuaföre önerebilir misln canım ,ilk defa boyatacağım ama boyayı yapacak kişi bayan olmalı
Kapalısınız sanırım. Ya da saçınıza erkek eli değmesini istemiyorsunuz heralde. Valla erkekler kuaförlük işini daha iyi yapıyor kadınlardan. O yüzden tanıdığım iyi bir kadın kuaför yok.

Eşimin maaşı 4 bin
Kira yok ev kendimizin
3 kişilik aile geçiniyorum ama birikim zor

Arkadaşımın eşi asgari ücretle çalışıyor çocukları yok
Yaş 35 civarı
2. Evlerini aldılar kredi ödüyorlar

Bu tamamen kişi ile alakalı sanıırm
Hem yaşam standartı hemde para yönetimi şekline bağlı

Abla sen nerdesin?
Benim yaşadığım yerde bi tutam maydanoz 3 lira. Bir tutam dediğim 300 gr dahi olmaz. Birkaç tanesi de çürük bozuk oluyo geriye 200 gr kalıyo.
Yeminlen diyetteyim maydonoz alamıyorum, bana bir koli maydanoz kargolayabilir misin
Diyetime yeşil biberle devam ediyorum

Saksiya ekmeyi dusunur musunuz :)

Benim yasadigim yerde maydonoz ozellikle yesil sogan marul vs cok pahali.
Maydonoz sogan feslegen nane saksida var ordan idare ediyorum :)

gecinilir de nasil gecinilir.bizim ayda 2650 kredimiz var.ev kredisi oduyoruz.kiramiz yok ama hersey cok pahali.bende esimde calisiyoruz.gelirimiz cok sukur iyi bulundugumuz sehir merkezi degil.ona ragmen hersey o kadar pahali ki sirf o yuzden merkeze gitmek istemiyorum.buyuk sehirdekileri hic dusunemiyorum.allah herkese yardim etsin.bi markete gidiyosun aldigin hic bisey yok ama bi suru para oduyosun.hepsi vergilere gidiyor olan millete oluyor.bu zamanda gecinmek zor buyuk sehirlerde ise iki kati daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…