2,5 yaşındaki çocukla gitmeli mi, gitmemeli mi?

Yorum istemiyorum demistim fakat madem istiyorsun, mezun ol yine konuşuruz.

Zaten kızımla gideceğim için onun adaptasyonu ile ilgili endişelerim var. Kızımı bırakma gibi bir durum söz konusu değil.

Çocuğumu bırakmam söz konusu bile olamaz.
Zaten 1 sene için gideceğiz gidersek, bir kere biz geliriz bir kere de eşim gelir diye düşünüyoruz.

O zaman başlığı düzenlemen gerekli, malum başlık gitmeli miyim gitmemeli miyim

Yaşı çok müsait adapte olması 2 haftayı geçmez diye düşünüyorum

Bence 1 yıl uzun bir süre babasından ayrı kalması bana çok acımasızca geldi. benim kızım 2 yaşında ve çok babacı belki ordan pay biçtim ama bilemiyorum babası için daha zor gibi.. Bebeğiniz bi şekilde halldeder zaten anlıyormuş konuşur cümle de kurar sizin için zaten bildiğiniz bir yermiş güzel olur ama baba-kız için bilemedim beni düşündürürdü.

Kimilerine göre 1 sene uzun kimilerine göre kısa...bence de kısa ki sürekli gidip gelmek de mümkün,baba gelir anne kız giderler tatiller var arada kaçamaklar da yapılır 1 yıl nedir ki

bence kızınız için sorun olmaz, ilk bir iki ay zor olur, o zaman da anneniz veya görümceniz ayarlayıp size yardımcı olabilirlerse çok güzel olur.
ama babadan çok uzak kalacak, hem çocuk hem sizin için bu zor olacaktır, eşinizin sizi sık sık ziyaret etme durumu var mı?
bunu da tolere edebilirseniz bence çok güzel bir fırsat.

Off şyle harika fırsatlar benim karşıma da cıksa keşke. Cok mu cesurum diye düsünmeden edemiyorum :)

Cocukta genel gözlemlenen bir problem olmadığı müddetce her ortama kolayca adapte olabileceği düsüncesindeyim. Üstelik dil de biliyor/anlıyormuş.

arkadaşım yan ilçeye mi gidiyor konu sahibi de ayda bir gelip gitsinler. mesafeden ve uçak bileti fiyatlarından haberiniz var mı?
ayrıca 2,5 yaşındaki çocuk anne çocuğudur. ben çocuk sahibi koca kadınım annemden 1 sene uzak kalma fikri bile hiç sıcak gelmiyor.
pedagojik olarak bir çocuk annesinden en fazla yaşından 1 gün fazla ayrı kalabilir. bu da 3-4 gün yapar.

konu sahibi al çocuğunu git. zaten çocuğun dile uyumlu belli. 1-2 aya da oraya uyum sağlar. hep söylerim mutlu anne mutlu bebek diye. sen mutlu ve huzurlu bi anne olursan çocuğun da olur. bu fırsatı kaçırma..

ekten sonra bence sorun olmaz

babayı çok özler ama

babanın gidip gelme imkanı varsa iyi olur

zira arkadaşımın eşinin tayini çıktı kız da annesi ile gitti tabii şimdi babaya biraz mesafeli anneye yapışmış kucaktan inip babaya gitmek istemiyor

Kizinizin duygusalligina gore degerlendirin derim. Onu en iyi siz tanirsiniz.
Benim oğlum mesela babası 3 gün şehir dışına çıksin 3. Gün huy değiştiriyor gece yarısı uyanıp ağlamaları filan başlıyor ki bana daha fazla duskundur. Düzeninin bozulmasına tahammülü yok sanirim.
İlk 3 gündem sonra çocukta kaybetme korkusu başlar demişti pedogog.
Yeni yere uyum sağlayacaktır belki ama bu yaşta 1 sene babasını gormemesi etkiler bence onu. Esinizde gelecek olsaydi....
gerci ben bekarken bile annem üzülmesin diye bahsettiğiniz bu tarz bir fırsatı tepmis insanim. Benim duygusalligim abarti derecede. O yuzden çok mantıklı yorum yapamayabilirim. Şimdi bana sorsanız esinizi de bırakmayın 1 sene derim, ayaginiza gelen fırsat, esinizi 1 sene boyunca yapayalnız birakmaniza değecek kadar büyükse hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim.

Kiziniz kreste sorun yasamaz. Dili de cabuk ogrenir.
Lakin babasindan ayri yasarken biraz etkilenebilir. Onun disinda 2.5 yasindaki bir cocukta adaptasyon sorunu olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…