- Konu Sahibi keskelerveben
-
Sizin anlattığıniz cok baska bir ornek ama bence.Benim alt, ust, yan, alt capraz ve ust caprazimdaki dairelerin hepsi cocuklu, birbirimizin gurultusunu duymuyoruz bile. Alt dairemdekininki bebekken gece sabaha kadar aglardi ebeveyn banyosundaki garip sistem yuzunden cocuk bizim yatak odasinda agliyor gibiydi. Kadin bikac kez kusura bakmayin sizi de uyutmuyoruz dedi, bebek bu agzini bantlayacak degilsinz ya dedim konu kapandi.
Benim de cocugum oldugundan degil, zira 10 yil cocuklu binalarda cocuksuz yasadim, gercekten sesten rahatsiz olmamak gibi bir ozelligim mi var bilmiyorum ama hic uyumami, biseyler izlememi, okumami ya da ders calismami engelleyecek bir komsu gurultusune raslamadim. Insanlar biraz da simarikliklarindan yapiyorlar bunu bence.
Ne yaptiysam uyutamadim kendi uyumuyor salliyorum ayagimda ama ayagima aldigim zaman nasil bir ciglik uyumayacagm diye kendini yere atiyor uyutamadim ne yaptiysam alistiramadim sabah uykusu da normal 9 da kalkiyor gun icinde de uyumak istemiyor ama gecede erken yatmiyor inanin cok sey denedim ama alistiramadim
Ahh canim kiyamam cokmu agzin yandi bu konudan boyle dertlisin...saat 17:0 da olsa
12:00 da olsa
ya da 14:00 da olsa insanlar kendı evlerınde sessızlık isterler
belki o gece evde yasayan kişi hiç uyumadı, belki hasta , belki işe gidecek, belki canı sıkkın vs vsssssss.
insanlar cocuklarına sessiz olmayı öğretecekler , anlayıssız olan komsular değil bence cocugu olan sizin fikrinizdeki insanlar.
kimse sizin cocugunuzun sesıne gurultusune katlanmak zorunda değil ki?
neyin anlayısı bu soyler mısınız.
Etkinlik saatlerini akşama alın. Gündüz hoplasın zıplasın oynasın. Akşama kadar yorulunca oturur beraber yapboz,boyama falan yaparsınız.
Üst komşum da bana "rahatsız oluyorsanız müstakil eve taşının" demişti. Apartman kurallarından bihaber cahil falan diyip sesimizi çıkarmamıştık eşimle. " Tamam teyze sen haklısın biz taşınalım,torunlarınız rahat etsin" demistik.
Ama görüyorum ki internet kullanan,okuma yazması olan,belki lise,üniversite mezunları da varmış teyzeyle aynı kafada olan.
Sizin anlattığıniz cok baska bir ornek ama bence.
Bir bebegin ve ya cocugun gece uykusunda aglamasi, hastayken aglamasi normal karsilanmasi gereken şeyler. Bunlara gercekten engel olunamaz.
Ama gece gec saatte oyun oynamasina engel olunabilir.
Ben de cocuk buyutuyorum, ozellikle hastaa olunca araliksiz sabaha kadar agladigi oluyor.
Sagolsun hicbir komsum serzeniste bulunmadi. Ama ben de azami dikkat gosteriyorum. Hasta olunca yataklarimizi salona yapiyorum mesela, o tarafta kimse yatmiyor çünkü. Evet cocuk bu aglar ama insanlarin da dinlenmeye ihtiyaci var. Karsilikli iyi niyet icinde olunmali bence. Alt komşumun da torunu var senede 1-2 defa 1 ayligina falan geliyorlar. Kizimla yasit, cok ama cok gurultulum gece 1 e kadar asagida yatakta ziplayip bagiriyor. Ses oldugu gibi bize cikiyor. Ama tek bir gun sesimi cikarmadim. Napiyim benim kizim da cok hastalanip agliyor. Muhakkak onlarin da rahatsiz oldugu anlar oluyordur. Boyle idare ediyoruz birbirimizi :)
...Bazı bakış açıları çocuk yetiştirdiğini zannederken koca bir dert yumağı büyütüyorlar kendilerine de haberleri yok...
Şikayet bildiren alt kattakinin yüzüne tükürüp gönderdiniz. Üst kattakine pamuk tıka kulağına dediniz.
Karşı komşuya da müstakil eve taşın rahatsız oluyorsan dediniz. Ve bir daha size şikayete gelmediler...
Çocuğunuzu eğitmek, öğretmek, dönüştürmek, sakin bir insan olarak yetiştirmek adına hiç bir katkıyı ne kendinize ne de çocuğunuza sunmadınız... Bugünkü geç saatlere kadar uyumaması gibi çok basit bir kaç şeyle çözülebilecek sorun üstüne koya koya dert yumağı olur. Daha bunun okul çağı var, ergenliği var, var da var yani.... Bugün bebek ve çocuk olduğu için gürültüsü öyle yada böyle tolere edilebilir ancak bebeklikte bazı alışkanlıkları edinen ya da edinemeyen çocuğa sokakta çok da müsamaha gösterilmez. Çevrenize haddini bildirmek yerine çocuklarınıza odaklanın hanımlar...
hakaret etmeden mesaj yazar mısın ????Ahh canim kiyamam cokmu agzin yandi bu konudan boyle dertlisin...
Neden onyargili konusuyorsunki benm cocuguma ogretmedigimi nerden biliyorsun...simdiki evlerde ses yalitimi hicbirsey yok wc gittiginde her ses rahatlikla duyulabiliyor...iyi ozaman cocugu olanlar elini kolunu baglasin agzina bant yapistirsin sizin gibi rahatina duskunler yuzunden siz rahat edin kucuk cocuklarda apartmanda odalarinda "yapma,etme,dur,sus,konusma,kosma,yurume" psikolojileri darma duman olsun siz rahat edin kiciniz agrimasin anlayissizlik sizde var bu kadar kıtsiniz ve onyargilisiniz lutfen bnm msj cvp vermeyin isinize bakin...
Ay evet ya bir de sesten rahatsız olanları anlayışsız insanlar olarak değerlendiryorlarValla kimse kusura bakmasın benim çocugum yok ama ablamın küçük çocukları var. Bugüne kadar bir kere şikayet gelmedi . hep dikkat etti , hep uyardı .Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok . Çocuk bu yapar mantığını asla kabul etmiyorum .Benim de üst katımda çocuğu geçtim yetişkinler insan değil sanki pat pat sanki bir fil sürüsü gecenin saat 3-4-5'i sürekli aynı sesler yataktan fırlıyoruz resmen . Anne baba düşüncesizse maalesef çocuk ses çıkarıyor .Biz alttakiler rahatsız olmasın diye ince terlikler aldık ses çıkarmasın diye . Düşünceli olmak lazım vesselam !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?