2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Biraz siz susturacaksınız cocuğu mesela evde top oynatmayacaksınız, çıplak ayakla pat pat diye koşturmayacaksınız, biraz da komşunuz sabredecek her ses geldiğinde size söylemeyecek. Siz onu, o sizi düşünecek hallolacak.
Ne siz çocucuğunuzu tamamen susturabilirsiniz ne de komşunuz çocuğunuzun önlem alınabilecek seslerini çekmek zorunda değil.

2.5 yaşında küçük ama simdiden alistirmaya baslamalisiniz. Benim kizim o kadarken kosardi tabi ki ama her kosmasinda "asagida insanlar var onlari rahatsiz etmemeliyiz" her bagirisinda "annecim insanlari rahatsiz etmeyelim " öğretmeye çalıştım. Arada cozuttugu olsa da bu sözler aklinda yer etmis ki simdi 5 yasinda kardesine kosma asagida insan var rahatsiz olurlar diyor

Evet komsunun uslubu pek sevimsiz. Biraz daha tolerans gosteririm ben olsam. Ama apartmanda yasiyorsaniz ogreteceksiniz. Mecbursunuz.

Benim derdim de ust kattaki komsunun sevişme sesleri. Bi gun en atesli yerlerindeyken kapiya dayanicam gozumu karattim

Geçmişten bi olay anlatayım; uçaktayız henüz kalkış gerçekleşmedi bi çift bindi yanlarında ben göremedim ama anladığım kadarıyla 6-9 aylık bebekleri vardı ve bas bas bağırıyordu e haliyle rahatsız olanlar oldu çocuğu susturmaları yönünde konuşanlar oldu bebeğin babası hakaret vari laflar ederek kim konuştu kim kim diyerek sinirli sinirli etrafına bakınıyordu gel kendin sustur çocuk bu ne bekliyorsunuz filan demişti.

Bence hatalı bi yaklaşımdı babanınki çok saygısızcaydı ..sizin konunuza gelirsek 2,5 yaşındaki çocuktan da bir yetişkin gibi oturulması beklenemez alttan almayın bi daha konuşacak olursa sizde çocuk bu ne bekliyorsunuz diyebilirsiniz hatta kendiniz açın konuşun ev sahibinizle alt komşu bizi rahatsız ediyor diyerek

Bilemedim. Aldığınız önlemler yeterli geldi. Koridora dahi giden kızınızı geri cagirmaniz, oturma odasında oynamaniz v.s daha fazla nasıl kısitlanir ki bir çocuk ?

Bu konuda bile çocuğun ağzına bant takılmalı diyen kişiler çıkmış. Hayret ettim. Ne tahammülsüz insanlar var.

Yanlış anlamadiysam bu kişi ev sahibi. Ev sahipleriyle uğraşmak zor.

Acaba sulu boya, patates baski falan mi yapsanız o vakitlerde.

Ewet cnm zihniyetimiz dar bizim ust katimda 3 cocuk var cok sukur ses eksik olmaz benim prenste seste pek bi guzel uyuyo masallah :))
Sizin rahatsızlık hissetmeden yaşadığınız hayatı herkesin de yaşamasını bekleyemezsin. Bizde de gürültü var ama çocuğum uyuyor. Sizinki de uyusun diye bir dayatma kabul edilemez kusura bakmayın. Sadece zıtlık olsun diye yazıyorsunuz...

Merak ettim üst komşumuz evli bi çift mi?

Aksamlari daha sakin oyunlar oynatsaniz? Illa ki vardir oturarak yapmaktan hoslandigi seyler. Bunlari gunduz hic gostermeyip aksam vakitlerinde oynatabilirsiniz.
Komsunuzada nazikce kulak tikaci verebilirsiniz en ufak bir seste rahatsiz oluyosa.
Benimde 2 bucuk yasinda cocugum var.boyle yapmaya calisiyorum. Bazen gece yarisi uyanip dakikalarca agliyo susturamiyorum ne yapsamda. Oyle durumlara care yok malesef katlanmak zorunda kalacaklar ama oyun vs sesinin aksam 10 dan sonra komsunuz uyumasa dahi olmamasi en mantiklisi zaten..

Sizin dişli olmadığınızı görüp üstünüze geliyorlar.
Yatak odası tarafına yollamıyorum demissiniz zaten.
Madem o kadar rahatsızsınız ses duyan yerlerinize pamuk tıkayın diyin.

valla bende 22:00 den sonra gurultuye gelemem hiç, zaten koca gün yoruluyorum evde benımde cocugum var ve daha bebek arada ağlama krızlerı falan tutuyor-bılıyorum kı buyudukce kırması dokmesı koşturması artacak ama ne olursa olsun kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok...
yerde halı varsa , çocuğunuz bagırıp çağırmıyor, evın ıcınde koşturmuyor ve yere birşeyler atmıyorsa sadece oyun oynuyorsa sıkıntı değil ama bu dediklerimi yapıyorsa başka odada bile otursanız ses gider emin olun... çünkü yalıtımları nedeniyle sesler çok fazla gidiyor artık binalarda....
ama siz önleminizi aldıysanız ve çocuğunuz aşırı gürültülü şeylerle meşgul olmuyorsa onların biraz anlayış göstermesi gerek diye düşünüyorum.

Gürültünün idare edilebildiği saatler vardır.. Ya da ara ara olur, tolere edilir.
Ama kimse sizin tabirinizle : 12den önce yatmayan, oradan oraya koşan yaramaz çocuğunuzun sesini çekmek zorunda değil.. Çocuk olması kimseyi rahatsız etme hakkını vermiyor... Beğenmeyen komşu müstakil eve çıksın demişler, bu zihniyeti oluşturmak için neler yiyorsunuz siz? Bu kadar hadsizlik, dünya benim çocuğumun etrafında dönüyorculuk olmaz.. Çocuğu çılgınlar gibi koşsun isteyen çıkacak müstakil eve..

ama onda da bırakın sevişsin diyenler çok olacak eminim :)

bizimde vardı öyle bi komşu kadının libido öyle tavan yapmıştıki anlatamam.hamile kaldı kurtulduk

evet sevişssin beni ilgilendirmez gözümüz yok ama apartman burası o kadar böğürtü inleme elbette duyulacak

Canım ya anlamişsın ztn ne oldugunu smilelerden anlasiliyor ztn ne demek istedigim.

Olmaz mi? Kk da konusu acilmisti da bi hayli çok sessiz yapilmayacagini savunan var
Yeni evliler ve ben ilk gecelerinde adeta yanlarindaydim. Aman sabahlar olmasin

Yahu çocuk bu, 1 tane çocuğun ne kadar gürültüsü olabilir? Yaramaz diyosun da ortalığı kırıp da dökmüyordur, avazı çıktığı kadar bağırmıyordur. Hadi desen ki 3-4 çocuk var evde anlarım, ama 1 tane çocuk ne kadar ses çıkarabilir?

Artık insanlarda anlayış bitmiş. Hoşgörü bitmiş. Hepimiz çocuk olduk. Hepimizin çocuğu yeğeni var. Ki büyük insanlar çocuklardan daha beter ses çıkarıyolar.

Allah ıslah etsin onları. Tırsak durmayın, dişinizi gösterin. Gerekiyorsa bir daha ki sefere eşin konuşsun.

Olmaz mi? Kk da konusu acilmisti da bi hayli çok sessiz yapilmayacagini savunan
Yeni evliler ve ben ilk gecelerinde adeta yanlarindaydim. Aman sabahlar olmasin
nasıl ki çocukalrın zamansız gürültüleri beni rahatsızediyorsa gecenin bir yarısı birisinin sevişme seslerini duymakda aynı ölçüde hatta daha fazla rahatsızediyor.sessiz olmasın tamam ama bizim günahımız ne

ikisi de yanlış.

Sizin dişli olmadığınızı görüp üstünüze geliyorlar.
Yatak odası tarafına yollamıyorum demissiniz zaten.
Madem o kadar rahatsızsınız ses duyan yerlerinize pamuk tıkayın diyin.
Eğer birazcık insanlıktan nasibini almayan biri olsaydım bana bana duyan yerlerinize pamuk tıkayın argümanı ile gelen komşuya neler yapabilirdim bir bakalım;
Mesela geçen gece uçağa yetişmek için gece 03:00'de kalktım. Daire kapım 850 kg. O saatde evden çıkarken o kapıyı öyle bir kapatırdım ki, o çocuğun aklı giderdi. Bir daha da o çocuk o evde ne uyurdu ne de huzur bulurdu....
Bu tür terslemeler, tavırlar ve eylemler sadece size ve çocuğa zarar verir. Başka da bir işe yaramaz. Makul, mantıklı ve insani davranmakta her zaman fayda vardır. Çocuğunuz varsa fedakarlık size düşer. Kendi rahatınızdan, uykunuzdan fedakarlık edeceksiniz. Çocuğunuzla ilgilenecek öğreteceksiniz. Herkesten sizinle aynı şefkat ve anlayışı çocuğunuza göstermesini bekleyemezsiniz. Gösterebilenlere minnettar olursunuz, gösteremeyenleri zorlayamazsınız...
Birilerine tepki veya yanıt verirken bir sonraki adımı da hesap etmeli insan diyorum... İş karşılıklı atışmaya ve zıtlaşmaya giderse, herkesin kendine göre karşılık verebileceği davranış biçimi olacaktır. Başka da birşey demeye lüzum görmüyorum.

Çocuğun küçük ama çocuk bu tabi ki oynayacak
yaramaz olacak diye müdahale etmekten çekinme.
Ona gürültü yapmadan da oynayabileceğini anlat.
Bu çıtı çıkmasın demek değil.

Oğlum şuan 3,5 yaşında.
2,5 yaşındayken akşam 10 gibi baktım ordan oraya koşuyor.

Şşşşt dedim çok gürültü yapıyosun.
Çok geç bir saat insanlar uyuyor, rahatsız olabilirler
Bize kızabilirler koşma dedim.
İdeal bir anne edasıyla yaklaştığım söylenemez :)

Belki inanmayacaksın ama
3 gün sonra mutfaktan eşime seslendim aynı saatlerde
Sesim biraz yüksek çıktı tabi.
Baktım koşarak geldi
Mutfak kapısından bana
şşşşşt anni çok dürültü yapma
inşanlar rayatşız olabilir bayırma dedi çok çakallar bence :d

Ha illaki ses gürültü oluyor ama
çocuklu olduğum halde söylüyorum saat 10 dan sonra
bence de olmamalı.

12 bi cocuk icin cok gec bi yatma saati. En verimli saatler kaciyor. Baba sabah da erken mi gidiyor, sabah kalkip oynasalar, ozlem giderseler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…