2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Ayne arkadasim sana katiliyorum

Siz kiradamisiniz?Bence hic alttan almayin alttan aldikca tepenize cikarlar neredeyse ayni seyleri yasadim ve surekli kapim caliniyordu veya telefonla araniyordum...saat 17.00'de gelip uykum var uyuyacagim cocuklar ses etmesin diyorlardi. Ve susmamaya alttan almamaya karar verdim. Ben cvp verdikce onlar kendini geri cekti ve sustular bunlar cocuk elini kolunu baglayip oturtamayiz yani nedir bu anlayissizlik...hic bir zaman susmayin susarsaniz ezilirsiniz ...

Profilinde bekar yaziyor 2 ayda ewlenmesiysen tabi :) cnm kk kadinlarini hafife alma sana tartismanin mantigi yok dedikce uzattin ,cocuk sesini kafan kaldirmiyo belli ki cocugun yok.
buraya her şeyi doğru girmiyorum mesela yaşadığım şehir de ankara değil zehir hafiye :) neyse ceza almadan gidiyorum.

Profilinde bekar yaziyor 2 ayda ewlenmesiysen tabi :) cnm kk kadinlarini hafife alma sana tartismanin mantigi yok dedikce uzattin ,cocuk sesini kafan kaldirmiyo belli ki cocugun yok.
Sen kk kadınısın da biz patlıcan mıyız?
Çocuk gürültüsü bir yere kadar makuldur, arada bir saatler şaşabilir, düzen bozulabilir, o gün huysuzdur,dur sustan anlayacak yaşta değildir. Bunlar tamam ama yetiştirme tarzınız hatalıysa orada sorunu kendinizde bulacaksınız. Çocuk hiperaktifse bol halı sermek gibi çözümler sizlere ait. Yok öyle önlem almayayım çocuk at koştursun, beğenmeyen gitsin mantığı. O mantıkla siz de çocuğunuz oynayacaksa parka çıkaracaksınız.
Karşılıklı anlayış lazım.

Pardonda sen de nerden ciktin simdi :) konuyu bastan oku gel canim.eminim ki o kadin gerekli önlemleri almistir ama iste huzursuz insanlarla ugrasmak zor vesselam...

saat 17:0 da olsa
12:00 da olsa
ya da 14:00 da olsa insanlar kendı evlerınde sessızlık isterler
belki o gece evde yasayan kişi hiç uyumadı, belki hasta , belki işe gidecek, belki canı sıkkın vs vsssssss.
insanlar cocuklarına sessiz olmayı öğretecekler , anlayıssız olan komsular değil bence cocugu olan sizin fikrinizdeki insanlar.
kimse sizin cocugunuzun sesıne gurultusune katlanmak zorunda değil ki?
neyin anlayısı bu soyler mısınız.

+1
Bizim katta 3 daire vardi ve iki komsumun 3er cocugu vardi, insanlar dogurmus diye apartman kreş şeklinde olacak degil ki. Her seyin bir üsturubu olmali. Artik şu bencillikten kurtulup biraz da sagimizda solumuzdaki insanlara karsi gorevlerimizi yerine getirmeliyiz, buna en azindan 'rahatsiz etmemekle' baslayabiliriz.

O zaman gece gec saatte uyutmayan komsuyu, sabah erken kalktigim zaman da ben mi rahatsiz edip uyutmayayim? Bu dilden mi konusmak gerek illa ki...

Bir daha kapima gelirlerse boyle mi desem acaba yanlis olur mu ki

Yanlış olur o durumda onların da size çocuk büyüteceksen müstekil eve çık deme hakları doğar değil mi ?
Anladığım kadarı ile dikkatli bir annesiniz, belki gözden kaçırdığınız şudur, size masum gelen oyunlar, koşmalar çok rahatsızlık verici olabiliyor, çocuklar kımıldamasın asla demem ama bütün gün onların zaten akşam insanların dinleneceği saatlerde bu oyunlar biraz yavaşlatılmalı ve çocuklar vaktinde uyumalı.
Alt katıma suriyeli bir aile taşındı, ben ki naif bir kadınımdır canavara çevirdiler beni, gece yatacağım zaman yere topuğumla vuruyorum, olmadı sopayla kapılarına iniyorum ve benim için eziyete dönmeye başladı bu iş. Ondan önceki komşumun 7 yedi çocuğu vardı ama akşamları tık gelmezdi evden, ilk taşındığımda bir kez söyledim sağolsun iki yıl tek bir gün üzmedi beni. Diyeceğim o ki çalışan insanlar için uyku çok önemli, kimisi erken yatar, kimi hasta gelir vs... toparlanmak için sadece 6-7 saatlik gece uykusu vardır ve bu arada çocuk sesi, televizyon sesi, büyüklerin yüksek sesli muhabbetleri çok rahatsızlık verebiliyor. Ve kimsenin kimseye git müstakil ev tut deme hakkı yok bence

evet ben de anlamıyrum bu zihniyeti ama malesef böyle
çözüm olarak siz de cocuk yapabılırsınız :))))
bir de bencil olan bizim fikrimizdeki insanlar gbi davranılıyor ya ben buna hayret edıyorum.
huzuru bozan kendileri ama bencil olan biz.
biz istediğimiz gbi davranalım ama siz alışın . böyle bir dünya yok malesef.

Pardonda sen de nerden ciktin simdi :) konuyu bastan oku gel canim.eminim ki o kadin gerekli önlemleri almistir ama iste huzursuz insanlarla ugrasmak zor vesselam...
Ah canım cicim. Konuyu zaten okuyorum ve ilk mesajına yorum yapacaktım ama neyse dedim. Baktım m.kunu çıkarıyorsun kk kadınlarıyla tartışılmaz vs diye araya kaynayıverdim. Ayrıca ahbabın mı nereden emin oluyorsun gerekli önlemleri aldığına? Konu sahibi aldıysa bile almayan yok mu? Sizin paşalar oynayacak diye komşuya 10da değil 12'de yatsın demek normal mi? Gürültüden rahatsız olmanın anormal olduğunu da buradan okuyorum. Ben evdeki evcillerim için bile alta üste soruyorum gürültü geliyor mu diye. Millet prensleri prensesleri koştursun aman kısıtlanmasın mantığında.

bır daha soylerlerse ben dıkkat etmeye çalışıyorum elımden geldığı kadar dıyın ...

O senin sorunun yanliş girmek o zmn kadin oldugunda mi yanliş ...emin olamadim simdi senden

evet erkeğim

olay şu değil mi,evli ve çocuklu bir kadın nasıl çocuk gürültüsüne ses çıkaran bir adamı savunur nasıl benim çocuğum var dünya onun etrafında dönüyor diye düşünmez

bu sana çok garip geldi değil mi o yüzden hafiyecilik oynamaya karar verdin sanırım

evliyim,kadınım,bir kızım var ve çocuk gürültüsünden hele ki sabahın ve gecenin olmadık saatlerinde yapılan çocuk gürültüsünden rahatsız olan insanları haklı buluyorum çünkü ben bir prenses yetiştirmiyorum herkes gibi çocuk büyütmeye çalışan normal sınırlarda bir anneyim.bunların da sana garip gelmesi çok normal.çirkinleşmeye başladın artık muhattap olmayalım.

Ya boşverin, gunluk hayatta zaten yeterince bu tarz sorunlar yasiyoruz. Gözardi edin gitsin.

Ewet cnm emin ol her anne ztn cocugu milleti rahatsiz edip at kostursun ister.neyse diyorum ya fikirler degismez anlasilmadigin yerde susacaksin demisler :) susuyorum :)

Bebekleri uyurken ust komşulari ses yapsa da cocuk uyansa, gurultu yapan suclu olur ama maalesef bu zihniyetlerle zor...

Abartmışlar bi çocuğun gürültüsü en fazla ne kadar olabilirki..
Birdaha kapıya gelseler sert bir dille uyarın siz erken yatıyorsunuz diye zaten yeterince kısıtlıyoruz çocuğu abartmayın isterseniz deyin..

En bastan beri sana muhattap olmayalim diyen benim ama uzatmakta israrcisin.

Bu rahatsız olan müstakil eve çıksın argümanı her 2 taraf için de çok çok avam hanımlar.
Tersle, kapıyı suratına çarp, aldırma bildiğini oku, çocuk bu yapacak birşey yok türü söylemlerde yavuz hırsız ev sahibini bastırır güzellemesi olmuş.
Sabah 06:30'da kalkıyorum, akşam 20:00'de evime giriyorum. Ben evde yokken hoplasın, zıplasın, at koştursun.
Ama ben evime gelince mutlak sessizlik ve huzur isteme hakkına sahibim.
Ben komşuma çocuk yapmayın diyemeyeceğim gibi, onlarda bana çocuğumdan rahatsız olma diyemez.
Haaa olur çocuk hastadır, misafir gelmiştir onunda çocuğu vardır vs. Ayda birkaç kez tolere edilelebilir ama daha fazla değil.
Nihayetinde de bu insanlar biz akşam 10'da yatıyoruz. Bu saatden sonra gürültü olmasın demiş. Bana göre öyle ufak tefek gürültü çocuk ve oyun sesi vs içinde kimse kimsenin kapısını da çalmaz, size ya da çocuğunuza da dik dik bakmaz. Daha fazlası olduğu içindir diye düşünüyorum...
Bundan daha doğal bir hak ve talep olamaz. 2,5 yaşındaki çocuk saat 10'da uyumuş olmalı kısmı doğru ama beni de ilgilendirmez. Herkes çocuğuna vereceği eğitimle çocuğunun geleceğini kendi şekillendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…