2 arada kaldım ne olur fikir verin çok kötüyüm

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
mrb öncelikle uzun yazıcam bu yüzden okuyan yorumlayan herkesten allah razı olsun.ailemle eşimin arasında kaldım.geçen sene ablamın sevgilisinden araba alışverişi yaptık ve dolandırıldık bu duruma ablamda sonradan dahil oldu.kredi çekmiştik 10000 tl 1.5 senede ne çektiğimi ne laflar işittiğimi eşimden siz tahmin edin.ablam mühendis sürekli iş alcam şurdan gelecek burdan gelecek diye bizi avuttu en sonunda eşimle ablam kavga edince babam devreye girdi ve bizim paramızı verdi.neyse biz tabi ablam bağları kopardık babamada parasını ödemiş hepsini.biz 1 aydır il değişikliği yaptık ve aksi gibi ablamda 10 dk mesafemde.asıl konu şu ki babam benim evime 5 yıllık evliyim ve dünle 4.gelişiydi yapı itibariyle gezmeyi muhabbeti sevmez ben öyle kabullendim onu.bayramın ilk günü ablam babamlara gitmiş ve ertesi gün evine götürmek istemiş hemde banada bırakmayı düşünmüşler.telde de konuşurken ablamın barışmaya meyilli olduğunu söyledi annem (bu arada annem onun üvey annesi)olur dedi eşimde geçmişte kaldı sonunda dedi.neyse gece 10 a kadar bekledik yemek yedirmiş onlara gezdirmiş geldiler burdaki evime ilk gelişleri olacaktı aradılar evi tarif ettik eşim sokağa indi koşa koşa ve ipler orda koptu ablam dönüp gitmiş ki bizim planımız abla gel bir kahve iç demekti gelmese bile bir yakınlık yapalım demiştik.neyse eve çıktılar sohbet ederken babamların tavrı eşimi kızdırdı zaten detaycıdır afedersiniz wc gelmiş oldan dönmüş ablam bu bir slm vermeye engelmi.eşimde dahada istemem görüşmem deyince annemde babamda evine gelen insana nasıl davranıyorsun diye astılar suratlarını.sabah 12 de aradı geri alacak onları gezdirecekmiş plan buymuş biz bunada bozulduk.3 e kadar geldiler parka çıktık hemde biz yeni iş kuruyoruz onu göstermek istedim parka geldi yine inmedi ama babam bize hoşçakal bile demeden parkta görümcemde vardı bastı gitti.ben takmadım çünkü babam 85 yaşında kulağı iyi duymuyor boşver dedim.onlar gittikten sonra akşama kadar kavga ettik bu arada plan ertesi gün yani bugün yine bizde kalacaklar.laf söylemesin eşim diye ısrarla düşünememiştir odur budur kıvırdım.en son gece yarısı eşimle ciddi kapıştık.ben eşime kusura bakma demek yerine babamı koruyormuşum eşimi dışlatıyormuşum bir sürü laf.bugünde iş için ist gitti normalde babamlar bugün gelecekti yarın geleceklermiş.eşim istemiyorum onları diye tutturdu sebebide ablam bize çok çektirdi maddi manevi onun yüzünden boşanmayı bile göze almıştım.ve şimdi o kıymetli diyor eşim evlat ayırıyorlar diyor eşim arabamız yokken bile kiraladığımız bi dönemde babama bize gidelim diye yalvarmış ve ikna edememişti.ve şimdi çok içerlemiş durumda kabullenemiyorum diyor sürekli onu savunuyorlar bu gece sen yanlızsın ve onlar bana 10 dk uzaklıkta ablamdalar sende kalmaları gerekirdi diyor.annem biraz bahsettim eşime kızıyor yazık diyor bu arada annem bize bu iş için

40000 tl verdi 20 si borç ne zaman ödersek.annem kızıyor herşeyi büyütüyor diyor ağzımı tıkıyor tekrar söylüyorum ablam babamın ilk hanımından annem üvey yani ama onu kolluyor.ablam babama çok iyi davranıyor annemede deli divane oluyormuş.ama bana ve eşime kendi paramızın dilencisi olduk etmediği laf hakaret kalmadı onları aradı siz üzülmeyin dedi bizim canımıza okudu.asıl sormak istediğim şu eşim diyorki yarın geldiklerinde konuş haklıyı haksızı öğrensinler gerekirse ölsün üzüntüden ben ona ne yaptımda kötü damat oldum maddi manevi ben sıkıntı yaşadım 1.5 sene boyunca ablam bize hep şu gün diye gün verdi eşim dostum arkadaşlarımız bize acıdı kedinin fareyle oyladığı gibi oynadıda babam niye seni ayırıp benim babamın cenazesine dahi gelmedide şimdi onun için geldi ve bana tavır yapıyor diyor.çok aradayım babama kızıyorum ama varsın bizi haksız bilsin o kıymetli olsun diyorum ama eşim beni akla diyor babam hem yaşlı hem dik kafalı asla düşüncelerini değiştiremediğim gibi yine biz kötü olucaz ki annem öz annem oda ablama kapılmış resmen anlamıyorlar.yarın soracak ben ne diyecem eşime yalan yanlış mı anlatayım yoksa evime 4.kez gelmiş ve 3 günlük ömrü olan insanı kırıp dökeyimmi ne olur kafam kazan oldu artık işin içinden çıkamıyorum.onları küstürmek istemiyorum manevi yanımda olamadılar ama ne zaman para desek ikiletmediler

Son düzenleme:
eşin bu durumda haklı canım. sen onların evladısın kin tutamazsın seni nekadar yaralasalarda çabucak iyileşirsin ama eşinin ne annesi ne babası ne kardeşi. ve buna rağmen eşin ablanla barışmak istemiş. eşinle konuşurken en azından evet sen haklısın demelisin. ailenin yanlış söylediği bişey varsa eşini köt duruma düşürecek söylediklerini düzeltmelisin bu kavga etmedende yapılabilir.
belliki ablan sana karşı üveylik besliyo ki seni böyle dolandırıp rezil edebiliyo. bide üstüne sana küs gezebiliyo. ve eşinin çok haklı olduğu bir konuda sen evde teksin annenle bugün değil yarın sana gelicek.

tabiki ailenle kavga etme laf söyleme ama eşine herşeyin farkında olduğunu ama babanın nekadar yaşlı olduğunu haklı bile olsan bişey söylediğinde hemen küsüp bağlarını koparabileceğini yarın bigün bunun vicdan azabını yaşamak istemediğini. zaten çok gelip gitmediğinizden sorunda çıkmayacağını söylersin.

ailen ablanla ilgili konuşursada bir önceki gece annene ablanın senle barışmaya meğilli olduğunu eşine söylediğinde eşinn nasıl olgunluk gösterdiğini aşşağı annenleri almaya geldiğinde ablanıda davet edeceğini ama abanın yine terbiyesizce davrandığını bunda ne şinin nede senin kabahatinin olmadığını söylemelisin. eğer herşey anlattığın gibi yani senin ailene karşı başka bi yanlışın falan yok herşey bu yazanlar gibiyse ailen gerçekten evlat ayrımı yapıyo.

çoook tşk ederim aileme hiç bir yanlışım olmadı babamın 4 evladı var annemden sadece ben varım ve en uzun babamla yaşayan 22 yıl benim ablam 13 yaşında çıkmış evden.belkide ondandır yada ablam annemde diyor baba değil babacım diyormuş annemi dahi üveyken el üstünde tutuyormuş belkide bu yüzden ben öyle değilimdir.sanırım evt güzelce konuşayım yoksa eşim ama gerçek ama blöf bu evlilik bitecek diyor sen benim yanımda değilsen git dedi eşim sinirli onların yanındada öyle davrandı ablamla dünya kavgalar ettik babam bana neler dedi bilmiyor ama babamla konuşurken çok mağdur ettim diyormuş.

birde şöyle birşey var ablam bizim paramızı erteleye erteleye 1,5 yıl bekletti demiştim ya en son gün verdiği tarihte arsasını satacağını söylemişti bizde kesin gözüyle o günü bekledik ve o gün arsa ile ilgili sattım ama parasını alamadım dolmuş verdi adam parası yokmuş diyerek eşimi delirtti eşim o zamanda ablam yüzünden benden nefret etmişti.dün babama anneme itiraf etmiş babacım yalan söyledim size arsa satmadım ama siz üzülmeyin diye bu aklıma geldi ne olur kızmayın.buna annem de babamda birşey dememiş.eşimde bunu duyunca annem anlattı keşke eşime duyurmasaydık tabiki kızdı evt annem babam üzüldü ama biz mağdur olduk mesela 10 milyar araba parası ama biz buna 5 milyarda faiz ödüyoruz bize sattıkları araba icralıymış yani üstümüze bile almadık ama parayı verdik sonra çıktı ortaya.bunlara rağmen eşimin dediği babanlardan değil bizden özür dileyeceğine tuvaleti var diye savunuyorlar onu kolluyorlar diyor.bende dün hiç haklısın kusura bakma onlar adına demem gerekirmiş demedim çünkü dahada kızar diye düşündüm ama konu kapanırdı diyor bu gün diledim ama geçti artık diyor.annemede babamada ben kendimi anlatamayacağım yine bana bize kızacaklar nasıl orta yolu bulcam 2 ucu .....şaşırdım kaldım artık ama ablamın benden intikam aldığını düşünüyorum yine annem bu gece burda olmak istedi ama babam annemi tekte göndermiyor.allahım sen haklıyı haksızı biliyorsun .bide şu var ablam battımı tam çıktımı yine tam çıkıyor annem diyorki babama 500 tl sadece kıyafet almış lcd alcam diyormuş ee biz yapmadık yapardık eşim alalım bile demişti de ben istemedim çünkü tek maaş geçiniyoruz zaten ödenirdi aslındada umursamadım.acaba maddi boyutudamı var babamı cezbeden diye düşünmüyor değilim ki eşim bunu benim yüzümede çarptı..

evet ablanızın yaptıkları hoş olmamış...ailen onu kayırıyor olabilir de...ancak bir eş karısından bu yüzden niye nefret eder!!!

Son düzenleme:
Ne demek ya, yuvanı bozucak bir ablan varsa, asla onu eşine karşı savunma. Ama babana hiç birşey anlatamayacağın bir gerçek; birincisi 40 yaşında olsan bile hala çocuğum diye aileler genelde çocukları ciddiye almıyor, kendi doğru bildiklerinden şaşmıyorlar. İkincisi yaşlı insanların kafası gerçekten farklı çalışıyor. Genelde daha bir bencilleşiyorlar. Dünya onların doğrularından ibaret sanıyorlar.

En doğrusu kimsenin kalbini kırmamak. Küs ayrılır da babanız vefat ederse, siz bunu hiç unutmazsınız. Ama eşinize her halükarda onun tarafında olduğunuzu hissettirin. Sen varsın yeter, keyfi isteyen gelir, istemeyen gelmez, ben aramam mesajını verin. Rica et, büyüklük siz de kalsın, seni yüz göz etmesin ailenle. Kalp kırmamak Allah katında en makbul olandır sonuçta.

ablamı hiç savunmuyorum ama babamları çok savunduğum için kötü tartıştık.evt babam beni yaş itibariyle küçük görüyor.bende sen varsın yeter dediğimde hani ailesiz olanlar ezilir ya arkası yok bunun denir birazda ondan çekinerek bana sahip çıkmayan aileme sahip çıktım.

sen eşinin bir şekilde gönlünü al çünkü adam sonuna kadar haklı. ozaman objektif olamadım ama düşündükçe sana hak verdim de. insan ailesine konduramıyo ilk seferde benide anla de. yaptıklarının ondan çok seni üzdüğünü bilmeli sonuçta o başkasının evladı onu üzmeyi belki umursamazlar ama baksana kendi evlatlarını kayırıyolar.

birde hediye vs yüzünden çocukları arasında ayrım yapan aileler var yazık diyorum onlara. imkanın varsa gönlünden geçtiyse al ama bunun yarışına hiç girme.

eşine sahip çık.

bugün anne babam geldi konuştum annem ağladı üzüldü keşke gelmeseydik dedi.babamla fazla konuşamadım ama babamda eşimin ona surat yaptığını söylemiş orta arayı bulmak ne zormuş konuştum maddi manevi mağduriyetimizi anlattım annem ben ne diyebilirim diyor zaten el annem ona bizi el üstünde tutan bi insana hartlayalım mı sizin konunuz bile açılmıyor diyor.akşamda eşimle konuştum buzzzz gibi görüşmicem onlarla diyor annen gelirsede eski sıcaklığım olmayacak diyor.ben ne yapcam şimdi o kadar üzgünüm ki.babam zaten pişman olmuş geldiğine çünkü sıcakta asla evinden ayrılmazdı çok ısrar etti diyor eşimde bizde ısrar etmiştik diyorr.offf ben eşim kadar kafama takmıyorum benide artık yılda 1 gönderecekmiş ve ben k.validenin olduğu memlekete taşındım ben aileme gidemicem o ailesiyle keyif yapacak çok sinirliyim bugün eşime karşı yine haklıda olsa yazık ediyor.ailem ne zaman zordayız desem parayı ikiletmediler bu akşam dediği benim evimde kalıyorlar zıkkım olsun bu mudur yaaa

Canım öncelikle senin bu alttan almaların, onlar benim anne babam onlara bir öf bile dememeliyim sebebi ile ise çok saygı duyarım ve takdir ederim. Ama öbür tarafta da eşin var ve sen ona yanında olduğunu ona hak verdiğini hissettirmemişsin. Sonradan o sana hislerini anlatınca, o saatten sonra hak vermen de işe yaramamış. Bence sen her ne kadar eşim haklı desen de, büyüttüğünü düşünüyorsun ki bence hiç de büyütmüyor. Kendini onun yerine koyabilir misin? Onun ablası size böyle bir şey yapsa, ailesi evine 4 kere gelse ama görümceni tutsa. Eşin de ama onlar benim ailem diyip seni desteklediğini sana hissettirmese. Aile ne yapsa candır. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Ama eşine de en azından başbaşa kalınca onun yüzde yüz haklı olduğunu hissettirmeliydin. Senden güç alarak belki o da Allah rızası için alttan alabilirdi ama kendini yalnız kalmış hissetmiş.
Son olarak akraba ile arkadaş ile ticaret olmuyor. BU boyutlarda paralar işin içine girince çirkinlşiyor her şey. En iyisi kendi yağında kavrulup alışverişi başkalarından yapmak.

normalde hep erkek tarafı sorun çıkarır yazını okuyunca şaşırdım biraz ama şunu söylemeliyim eşin biraz fazla üstüne gelsede haklı senin ailenle kavga çıkarmadan konuşman lazım güzelliklede anlatabilirsin bu durumu bence ablan üvey oldugu için bu duruma içerlemiş ve seni maddi olarak ezmek istemiş olabilir ama şunu unutmaki evlendikten sonra sen eşin ve varda bebeginiz bir aile oluyorsunuz digerleri dışarda kalıyor senin eşini koruman lazım onunda seni bence sakin sakin konuş herkes herşeyi bilsin eşinede onu haklı buldugunu anlat ama aileni at demiyorum üstüne basarak bir daha söylüyorum kavga gürültü çıkarmadan konuş ailenle

Benim anlamadığım ablanın sevgilisi tarafından dolandırılmışsınız neden ablanız ödesin ki parayı ? :26:
Yani sonuçta zorla bu arabayı alın demedi heralde siz kendiniz dolandırıldınız bi şekilde güvenilir olmayan bi adamla alışveriş yaparak

cvp için tşk ederim öncelikle.evt onlar anne babam diyorum kıramıyorum daha doğrusu konuşmaya başladığım anda celalleniyorlar fikirleri özellikle babamın değişmiyor.ablam canım balım diyerek neler anlattıysa ben ne anlatsamda kar etmedi ve bende fazla uğraşmadım.eşimde onu söylüyor eğer mazeret bulacağına kusura bakma deseymişim onlar adına bu boyuta gelmeyecekti diyor.ama bende çok fazla uzattığını düşündüm sonuçta ben umursamıyorum ve gerçekten eşim gibi kıskanmıyorum.gitsin kalsın orda mutlu oluyor olsun.haklı olduğunu hissettirmedim şu sebeple yarın beni bununla vurmasından yada biz eşimlede çok sorunlar yaşadık yine öyle birşey yaşadığımda bununda arkasında ailesi yok ezeyim derse diye hak veremedim eğer okursanız bununla ilgili yorum yaparmısınız?fikrinizi merak ettim.aynen katılıyorum insanın en yakınından darbe görürmüş...malesef

sevgilisi dediysem sadece bir imzaları yoktu aynı ev aynı iş aynı kazanç ve bizim arabanın parasıda aynı eve girdi ve gelmedi.o yüzden ablam kendi üstlendi araba icralıymış biz bunu 6 ay sonra öğrendim çok fazla detaylar var yani ayrıca zorla alın dedi evt.biz kredi çektik ve araştırıyor hatta bir tane beğenmiş 100 tl kapora bile vermiştik.ondan bile caydırdı çok güzel çok mükemmel benim arkadaşım olduğundan değerinin altında alırız dedi.hakkım ona assslaaa helal değil.ve tamam dediğimiz günden sonra önce bir milyar sonra 3 milyar sonra gerisini istedi arabanın sahibi çok sıkışıkmışmış ta ..arabayı almaya gittiğinde eşim şok oldu yinede olsun aldık artık yaptırırız dedi.5 millyarda öyle harcadı onuda tabi kredi çekti.biz ablamdan 10 milyar aldık ama faizleri ile birlikte 25 milyara maal oldu.ama babama diyorki bana 10 verdiler bende 10 verdim sana babacım.

Seni biraz benimseyip öz kardeşi olarak görseydi böyle oyunlara alet olmazdı
Sen zaten hakkını helal etmiyorsun bu dünyada gülüyorsa da,ahirette iki elin yakasında
Sen içini ferah tut bu saatten sonra
Kimse bilmiyorsa da Yüce Rabbim biliyor olanları

Canım diğer konularına da baktım haklısın söylediklerinde ve korkularında. Allah yardımcın olsun ne diyim. Sen zaten elinden geleni yapmaya çalışıyorsun umarım düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…