• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek kv, görümce, eş

Konu sahibi afrika da mi yaşıyorsunuz ne demek bebeğim iyi beslenmiyor. Varlik icinde yokluk cektiriyorsunuz el kadar bebeye. Bu zamanları geri mi gelecek sanki. Herkese resti çekeceksiniz gerekirse bebeğiniz aç aç.

Teşekkür ederim. Konu sahibi inkar da etse burada yazılanlar var. Büyük ihtimalle bebek ailede kalır ancak aile denetim altında olur. Böylece biraz kendilerine çeki düzen verirler. Ancak kişi bilgisi olmadığı için 183ü aramak yersiz olur.

Ben bir kere aradim
Burada gayet rahat kocam bebegimizi dovuyor diyen bir uye icin aradim ve internet adresini verdim , yani kadinlar klubu su konu diye
Ilgileniyoruz dediler , hatta sonra beni aradilar ama toplantidaydim acamamistim
Sonucu ne oldu bilmiyorum ama kimlik bilgisini bilmedende simayet edebilitorsunuz 183 e
Aynı şeyleri düşündüm.
Kimi arasam, kime ihbar etsem diye düşündüm ama ispatı zor.
Ciddiye alınır mı emin değilim.

Allah konu sahibine akıl, fikir, vicdan versin.

İki çocuğumu da neredeyse iki yaşlarına kadar ücretsiz izin alarak büyüttüm.ikinci çocuğumda
Bir memur maaşı , üstüne 2400 lira kredi ödememiz vardı. Eşim 1 yaşına kadar asla çalışmamı istemedi sonrasında kararı bana bıraktı. Çok zorlanırsan borç al, o da olmazsa ek iş yap dedim eşime, tek kelime etmedi, nasıl istiyorsan dedi.
Ben bunu mükemmel anneyim demek için söylemiyorum ama dünyaya bir çocuk getiriyorsanız onun insancıl şartlarda yaşanmasından meshulsünüz.
Benim kvdem de çalış borcunuz var, ben bakarım dedi. Asla küçükken başlamayacağımı söyledim.
Kimseye laf düşmez, bunlar bizim evlatlarımız.
Bakamayacaksanız keşke doğurmasaydınız. Bu lafı ettiğim için de çok üzgünüm ama, eşim evde yabancı birini istemiyor diyerek bebeği ihmal etmeniz hiçbir şekilde kabul edilemez bir durum

ücretsiz izin alın.azcık kendinizden kısarsınız ama huzurunuz gelir ve kv görümceden kurtulursunuz.bebeginizde biraz daha size doyar.sadece karın aclıgı degil sizde ihtiyacı var o bebegin biliyorsunuz degilmi.

girmesini istemedigin yerleri kilitke evden cikarken yada onlar gelince

ALOOOOOOO.

BEBEK AÇ AÇ.
BEBEĞİN AÇ.
AÇ KALIYOR BEBEĞİN.

Siz hala kocam, kv, görümce derdindesiniz.
Paranız var ama bebeğinizi doyurmaktan, ona iyi bir bakıcı ayarlamaktan acizsiniz.

Siz ne vicdansız bir annesiniz?
Kocişiniz elden kaçmasın diye mi bu suskunluğunuz?
Ben de derdimi anlatıp yol sordum zaten. 2 aylık bebeği bakıcıya bırakmak da bana vicdansızlık geliyor kusura bakmayın da. Kocişim evden gidecekse gitsin ben bunu mu sormuşum? Ben demişim ki kayınvalideme düzgün bir dille bebeği düzenli beslemesini nasıl anlatırım? Ben çalışmazsam bebeğe mamayı kim alacak diyorum siz hala bana vicdansız diyorsunuz. Bu da bir ayıp.

Bebeginiz daha 2 aylik bakici icin cok cok kucuk.bence ne kadar kotu de davransalar size bebeginiz icin sabredin.yabanci biri bakacagina babaannesi baksa akliniz geride kalmaz
Aynısını düşünüyorum bu sebeple düzgün bir dille anlatmaya çabalıyorum. Sorun da bu. Zaten kendini ifade edecek duruma geldiğinde kreşe göndereceğim

Nerden başlasam bilemiyorum ama çok şükür sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Kısaca anlatmak gerekirse ilk zamanlarda çok sıkıntı çektim ve kendi ailemden kimsem olmadığı için ilk 40 gün dönüşümlü olarak kv ve görümcem benim evimde kalıp bebek bakımında yardımcı oldu. Sezaryen kısmı çok sorunlu geçti ve ayağa bile kalkacak durumum yoktu dolayısıyla evin de bütün düzeni onların eline geçti. Başlarda sütüm çok boldu ama sürekli başımda bekleyip emiyor mu aa bak falan diyerek mahremiyeti ihlal ettiler ve sağarak süt vermeye devam ettim. Tabii artık yatak odama teklifsiz giren kv ve görümce yüzünden saldım gitti. Eşime defalarca bu konuyu söyledim ama üstünde durmadı. Şimdi bebeğim 75 günlük ve ben işe başladım. Bebeğimin kilo alımı azaldı çünkü babaannesi yemiyor deyip bırakıyor. Sütüm kesildi ve mama ile devam ediyoruz ama sürekli anne sütü olmadığı için böyle deyip duruyor. Az yediriyoruz desem de anlatamadım hatta kp bile anne sütü YÖK da ondan diyor. Benim bebeği bırakacak kimsem yok o yüzden ses de edemiyorum. Hatta geçenlerde bebeğim bana bakarken kv ee yine de annesi işte dedi. O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Şimdi de ne zaman evime gelseler benden habersiz çocuğumun eşyalarını düzenliyorlar banyo yada mutfağı temizliyorlar ve bana işte çok pis burası imasında bulunuyorlar. Hatta kp ben size gelmek istemiyorum eviniz çok dağınık dedi. Bebek bakımında eşim hiç yardım etmiyor. Ben bunca işin altından kalkamıyorum. Ben istemez miyim evladımı emzireyim? Ne yapacağımı şaşırdım.
Neden hemen işe basladın

Anlatamıyorum. Anne sütü almıyor diye kilo almıyor diyor. Hatta kullandığım suya bile laf söyledi ama çocuk işe başladığım 13 günde 130 gram almış sadece bence bu bile açıkça ne değişiklik olduğunu gösteriyor. Uyuyakaldı yemedi diyor.

Anne sütü alan bebekler ilk 2 ay daha fazla kilo alırken, 2 aydan sonra mama alan bebekler daha fazla kilo alır sonra eşitlenir vs. 130 gr çok az 13 gün için.
Sizinde sütünüzün 2 ay sonra azalma sebebi artık memelerinizin terbiye olması. Yani bebeğinize yetecek kadar süt üretmeye başlaması.

Bence bir çizelge çıkarın; bu bu bu saatler mama verilecek. Pardon da mamayı veremeyen kadın biberona anne sütü koyunca mı verecekmiş?:ukala:

Öncelikle buraya gelip bana hakarete varan şekilde konuşan sözüm ona annelere ben de birkaç şey söyleyeyim. Çocuğu doktora elbette düzenli şekilde götürüyorum bu şekilde kilo takibini yapıyorum bu bir. Beni şikayet edecek olanlara da sözüm var. Eğer ben çocuğuma az mama verildiğini ıspatlasam ben sizden önce şikayet ederim emin olun. Bakamayacağım çocupu doğurduğumu söyleyen vicdansızlara hiçbir şey söylemiyorum. Bu konuyu açıp sizden fikir istediğime bin pişmanım. Moralim elli kat daha fazla bozuldu. Günde 4-5 saat çalışıyorım bunu da evladım için yapmak zorundayım. Allah hepinize vicdan versin. Mune Mune konu kapanabilir mi ve hakaret içeren terbiyesizce yorumlarla ilgili de lütfen gereğini yapar mısınız? Ilınimlı hayat yaşamaya çabalamanın nesi yanlış bunu da hiç anlamadım. Hepiniz mükemmel annelersiniz. Ben en kötüsüüym.

Yardımcı istemiyor eşim. Kesinlikle karşı. Durumum da var ama istemiyor. Ellerini çektirmiyorum çünkü çocuğa bakıyorlar maalesef.

VAY ARKADAŞ NE KOCAYMIŞ BE!

Çalışmayan kadınların bile evde bir ağırlığı var. Sizin o evdeki sıfatınız ne acaba.

Hani anneler çocuğu için canını verirdi? Kocayla kötü olmamak için bebeğinizin beslenme sorununu bile ikinci plana atmışsınız tek kelimeyle YAZIK!

Eşim yeterince kazanmıyor. Eve ve bebeğe ben bakıyorum diyebilirim. Çok zor durumda kalırım bırakırsam.

Eve yeterince para getirmesin, ev işine yardım etmesin, anasının babasının laflarını görmezden gelsin, keyfi bir şekilde yardımcı istemesin... Tam olarak niye besliyosun bu adamı? Onu besleyeceğine çocuğunu beslesen? Ya hiç mi için acımıyor çocuk aç diye?

Öncelikle buraya gelip bana hakarete varan şekilde konuşan sözüm ona annelere ben de birkaç şey söyleyeyim. Çocuğu doktora elbette düzenli şekilde götürüyorum bu şekilde kilo takibini yapıyorum bu bir. Beni şikayet edecek olanlara da sözüm var. Eğer ben çocuğuma az mama verildiğini ıspatlasam ben sizden önce şikayet ederim emin olun. Bakamayacağım çocupu doğurduğumu söyleyen vicdansızlara hiçbir şey söylemiyorum. Bu konuyu açıp sizden fikir istediğime bin pişmanım. Moralim elli kat daha fazla bozuldu. Günde 4-5 saat çalışıyorım bunu da evladım için yapmak zorundayım. Allah hepinize vicdan versin. Mune Mune konu kapanabilir mi ve hakaret içeren terbiyesizce yorumlarla ilgili de lütfen gereğini yapar mısınız? Ilınimlı hayat yaşamaya çabalamanın nesi yanlış bunu da hiç anlamadım. Hepiniz mükemmel annelersiniz. Ben en kötüsüüym.

Eşine laf söyledik diye kızdın dimi...

Ben de derdimi anlatıp yol sordum zaten. 2 aylık bebeği bakıcıya bırakmak da bana vicdansızlık geliyor kusura bakmayın da. Kocişim evden gidecekse gitsin ben bunu mu sormuşum? Ben demişim ki kayınvalideme düzgün bir dille bebeği düzenli beslemesini nasıl anlatırım? Ben çalışmazsam bebeğe mamayı kim alacak diyorum siz hala bana vicdansız diyorsunuz. Bu da bir ayıp.
Elin kadını kv den daha iyi bakar merak etmeyin.
Kv çocuğunuzu aç bırakıyor yahu.
Asıl siz olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz. Kv güvenilecek biri değil.

Bakıcı istemiyorsanız işi bırakıp paşa paşa bakacaksınız bebeğe.
Kocanız olacak adam da gerekirse ek iş yapacak, geçindirecek sizi.

Yok öyle hem karnım doysun, hem pastam dursun.

Bakıcı istemiyorum dedim mi? İşi bırakmak istemiyorum dedim mi? Kayınvalideme düzenli yemek yedirmesini nasıl söylerim diyorum, burda hala kocanı mı savunuyorsun diyorlar.

Bir damla da olsa süt var mı?
Düzenli sağım yapıyor musunuz?
Belki memeye dönmesini sağlayabiliriz en azından sizi emer.

Aç yaşasın bebek sonuçta o babaannesi. Babası da yardımcı istemiyor zaten babaanneden iyi mi olacak...

Kimseye de laf söylemiyor ya :olamaz:

Evet kötüsünüz.
Bebeğin 15 günde en az 300-500 gr alması gerekirken 130 gr nedir?

Bahane ise ondan berbat. Uyuyakalıyormuş.
Bebek bu uyur, uyanır. Sık sık beslemek gerekir.
4 tane cahilin elinde telef olacak bebecik.

Siz iki lokma ekmek için çalışıyorsunuz ama bebeğinizi doyuracak bir tane vicdanlı insan yok içinizde.

Yazıklar olsun size

Back
X