• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek kv, görümce, eş

süt emmede sıkıntı varsa hastanelerde saglıklı bebek bölümü var oraya gidin . Yardımcı oluyorlar. Benım kızımda tek gögsümü emmiyordu prof. hoca anlattı tutma pozisyonunu gösterdi herşey düzeldi.

evi bok götürsün
önemli olan çocuğun sağlıklı olsun
ev hanımı dahi olsanız
ilk 3-4 ay o ev dağınık olur eşi yardımcı olmayan istinasız tüm kadınların
bu yüzden evim dağınık diye strese girme
bırak bok götürsün

birşey söylediklerinde oğlunuz yetişseydi ben çalışmazdım
deyin
eksiklik siz de değil
kesinlikle kendinizi iş stresiyle sarsmayın
çocuğunuza odaklanın laf edene
benim yetiştiğim bu beğenmiyorsan el at de
eşinin yardımıyla bile yetişilmiyor küçük bebek olunca

Ya siz delimisiniz.sagliginiz yerindemi komu sahibi!!!bi kendinize gelin...
Bebeginiz zayifken ve acken nasil durabiliyosunuz acaba!! Kusura bakmayin!
Bi zahmet kendi ayaklariniz uzerinde durmayi ogrenin..ben dogunun bi uvunda hem bebegimi tek buyuttum.hem.ise gittim.geldim.hem.bakici buldum..ilk 7 ay cocigumu bakiciya birakip okula geldim..sonra esim.gevis yapti yanima..ve hemen atandigim.ilveye okulumun yanindaki.evi tuttuk ve bidefa farkli bi bakici buldum.guvenilir..gayettr memnunum..kendi duzenimi.kendim kurdum..kimseye yalvarmadim gelin bebegime bakin diye
Hep kotu ornekleri.goruyoruz ama gayette iyi bakicilarda var..okuldan gelirim.evine gider sabah yine gelir..s
Biraz zor oldu ama oldu..
Daha bebegim 15 gunluklen ev tasidim atama sebebi ile..
Az guclu olun be..ne bu acizlik! Mecburmusta bilmem nede!
Benim esimde annem grlsin dedi izin vermedim cunku duzenimiz bozulacakti..herseyi gectim ben banada evimede bebegimede isimede yeterim.
Benimde sutum.kesildi 4.ayda ve benim.bebegimde mama ile buyudu buna ragmen boyu kilosu hep yasitlarindan omde oldu..suan 1 yasinda ve gayet saglikli herseyi yiyeyn bi bebek.
Kendinize gelin..
Ac bitakacaksaniz lutfen cocugu olmayan bi aileye verin onlar daha guzel bakar...
Ne hakkiniz var o bebegi bu stres yuklu evde birakip ise gitmeye ac birakmaya

Çocuğuna bakıcı baktı saatinde yedirdi içirdi büyüdü gelişti sabah gelince kucağına atlardı

Konu sahibinin Kv si iki aylık dikkat çekerim iki aylık bebeği uyudu diye beslemiyor

Daha iyi bakar klişe bir laftır daha iyi bakamadığı açık

Oğlum bebekken ayda 1 kg alırdı yürümeye başlayınca çok kilo almadı hala da ince

Bakıcın karalar bağladı yediriyorum da neden kilo almıyor diye kadın bebeği umursuyordu ama konu sahibinin Kv si hem yedirmeyip hem konu sahibinde kusur arıyor

Özetle babaanne yahut anneanne iyi bakar diye birşey yok bakamıyorsa başkası bakar
Bebek cok kucuk o yuzden soyledim guvenlik acisindan yani

El kadar bebek aç olmasa bile memede durmak ister güvende hissetmek için.
Kaç yetişkin var bir tanesi bile bebeği umursamıyor.

İşe geldim daha kahvaltı etmedim midem kazınıyor. Şu anda gelişme çağında olan bir bebeğin aç olduğunu düşünmek çok ağır..
Ben kalkıp yemeğimi kendim alabilirim ama minicik bebek mama verirlerse içecek..

Sadece kilo da değil mesele. Organları bile aldığı gıdaya bağlı olarak reaksiyon geliştirir. Yani hala gelişiyor..

Ben işe geri dönünce 1 yaşına kadar süt iznimi öğle yemeği paydosumla birleştirerek kullandım. Hem bebeğim gün içinde beni görsün kendi emsin, hem ben onu göreyim diye..
Arkadaşlar o dönem 'ne güzel annesin' deyince tuhaf gelmişti ekstra ne yapıyorum ki diye düşünmüştüm. Demek ki bir bildikleri varmış..

Konu sahibi madem çok kıymetli işini bırakamıyorsun kv ile falan gidin bari doktora. Doktor uyarsın öğünler konusunda :KK43:

Kilodan kastim gelisimiydi zaten malum kiloyla bakiliyor , ilk yorumumda da yazmistim , bu sekilde ac birakarak omur boyu cekecegi hastaliklara yol aciyorlar

Biz burda yabancilar olarak kuduruyoruz , annesi bi kendine gelip de bebegini koruyamiyor ya insanin akli almiyor

Bebek için 130 gr çok az diyor tecrübeli kadınlar. Her türlü bebek aç kalıyor. Bebeğini düşün. En makul çözüm, yardımcı. En doğru çözüm işten çıkman.

Çalışırken bebeğim yoktu. Hafta içi akşam cam silerdim. Evim temiz ve düzenliydi ama sürekli iş yapıyordum. 1 yıl sonra yardımcı aldım çok rahatladım.

Bebekle düşünemiyorum bile tabi ki dağınıktır. Eşinin ailesi seni makine sanıyor. Çok vicdansızlar. Sende şu mazeretleri bırak acil.
1- Yardımcı alamam kocam istemiyor.
2- İşten çıkamam evi ben geçindiriyorum.
3- Kocamı ikna edemem kavga etmek istemiyorum.

Bebek cok kucuk o yuzden soyledim guvenlik acisindan yani
Bebek için şu an asıl tehlikeli kişiler, konudaki aile üyeleri.
Bebeği aç bırakıyorlar, bebeğin hayatı tehlikede.

haftanın her günü için olmasa da 1 defa için konuşmayı deneyebilirsin, eşiniz alıştıkça durumu kabullenecektir.

arkadaşlar herkesin yaşamı evli olduğu kişinin karakteri farklı, yorumları okurken görüyorum da ver eline süpürgeyi yapsın eve yardım etsin. gönül ister bütün eşler yapsın ama bu tarz yorumların hiçbir yardımı yok, çünkü yapmayan eş ne yaparsan yap yapmıyor. tecrübeyle sabit.

Deli sözüme binlerce tövbe ama hiçbir kuvvet bana 2 aylık bebeği evde bıraktırıp çalıştıramaz
O adamı boşarım ama o bebeği bırakmam

Ha borç dağları aşmıştır o zaman bilmiyorum ama bu defa da tüm kontrol bende olur ne kocamın anası danası öyle canımı sıkabilir ne kocam bana yardımdan kaçabilir

Konu sahibi sizi kınıyorum
Çünkü siz eşinizi bebeğinize tercih ediyorsunuz
Huzurunuz bozulmasın aman Paşa torunu kocanız ile aranız ekşimesin ama iki aylık bebeğiniz aç kalsın telef olsun ki bu dönem aç kalmak onda ne çok hastalıklara gelişim geriliğine sebeb olur Allah korusun

Ama tabii siz böyle devam edin
Kocanız sinirlenmesin aman

Bence izne cik kendin bak .Benim bebegim de 63 gunluk. 3 gun once bitti dogum iznim hemen ucretsiz izne ayrildim.Tek maasla zorlancak miyiz evet .Borcumuz da var .Kv ye emanet etsem senin yasadigin sorunlar beni de bulurdu.
Ben en basta yazdiklarinin cok benzerini yaşadım. Ve direk uyardım kapi tiklamadan girmeyin .Emzirme oglumla benim ozelim diye.5 gun surat yaptilar .Cok da tin .Bebegimle ilgili yorum yapmalarina hic izin vermedim .Simdi konuşamıyorlar .
Evim daginikken de geldiler gorduler .Ellerine bir bez alip toz almis insan degiller .O konuda şanslısın bence ama sadece o konuda.

Kilodan kastim gelisimiydi zaten malum kiloyla bakiliyor , ilk yorumumda da yazmistim , bu sekilde ac birakarak omur boyu cekecegi hastaliklara yol aciyorlar

Biz burda yabancilar olarak kuduruyoruz , annesi bi kendine gelip de bebegini koruyamiyor ya insanin akli almiyor

Konu sahibine dank eder belki diye tekrar belirttim organ gelişimini. Aynı fikirdeyim yani.
Böbrekten tut beyin gelişimine kadar her şeyi etkiliyor beslenme..

Bebek beslenemediği için halsizlikten uyuyordur zaten. Düzgün beslense 2 aylık bebek sık sık uyanır..
Aklımı oynatacağım ben bu konuyla galiba. Nasıl bir vurdumduymazlık.

Bir dönem ağır bir diyet yapmıştım da çok az yediğim için yatıp kalıyordum. Kolum kafam kalkmıyordu.
Halsiz düşüyor yavrucak..

Milena benzer şeyleri yaşadım sayılır. Bana baskıyı tek başına uyuz kocam yaptı. İnsan doğumdan sonra çok farklı oluyor. Şimdi nasıl o kadar pasiftim aklım almıyor. Sonra çok fena canını okudum ama olan çocuğa oluyor. Konu sahibi aklını başına devşir.

Beslenemedigi icin kan şekeri düşüyor olabilir.kv nize para karsiligi kendi evinizde bakim teklif etseniz durum ve yaklasim degisirmi acaba.benim bir tanidigim kizinin evine gidip orda bakiyor torunlarini hemde cok az bir paraya.ama emin olun para isin rengini cok degistiriyor.bi dusunun derim.

Profilinizde öğretmen yazıyor kusura bakmayın ama boşuna okumuşsunuz siz daha kendi bebeğinize sahip çıkamıyorsunuz kocan daha kıymetliyse çocuğunun aç bırakılmasına göz yum hiç de sızlanma sen onun annesisin sen koruyacaksın her şeyden onu, panter olacaksın bende hamileyim ve o kadar sinirlendim ki.. 2 aylık bebeğim açken ben nasıl rahat ederim kocam da göz yumuyorken bu nasıl anne babalık?

yaa benim aklım almadı konu sahibinin rahatlığını.. aslında rahatta değil. rahat olsa konuyu açmaz buraya içi içini yiyoo ama bence mantıklı düşünme yetisini kaybetmiş.

ARKADAŞIMM ÇOCUĞUN AÇ YAA... YAPMA ETME GÖZÜNÜ SEVEYİM. OYNAMA HAYATIYLAAA. BAŞLARIM İŞİNE..
NOLUR Bİ ÇÖÜZM BUL VE BURAYA DA YAZ MÜJDELİ HABERLERİNİ.

"YAVRUMUN ARTIK KİLO ALIMI İYİ" DE
"İŞTEN ÇIKTIM ARTIK BİZE KOCAM BAKIYOR, BENDE BEBEĞİME KENDİM BAKIYORUM" DE
"KV. KP. E GÖRÜMCEME GEREKEN HER CEVABI VEİRYORUM, ALTTA KALMIYORUM" DE
"BEBEĞİMİ DE KENDİMİ DE KİMSEYE EZDİRMİYORUM ARTIK" DE

EN ÖNEMLİSİ AMA EN ÖNEMLİSİ "BEBEĞİM ARTIK DOYUYOR" DE :(

Nerden başlasam bilemiyorum ama çok şükür sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Kısaca anlatmak gerekirse ilk zamanlarda çok sıkıntı çektim ve kendi ailemden kimsem olmadığı için ilk 40 gün dönüşümlü olarak kv ve görümcem benim evimde kalıp bebek bakımında yardımcı oldu. Sezaryen kısmı çok sorunlu geçti ve ayağa bile kalkacak durumum yoktu dolayısıyla evin de bütün düzeni onların eline geçti. Başlarda sütüm çok boldu ama sürekli başımda bekleyip emiyor mu aa bak falan diyerek mahremiyeti ihlal ettiler ve sağarak süt vermeye devam ettim. Tabii artık yatak odama teklifsiz giren kv ve görümce yüzünden saldım gitti. Eşime defalarca bu konuyu söyledim ama üstünde durmadı. Şimdi bebeğim 75 günlük ve ben işe başladım. Bebeğimin kilo alımı azaldı çünkü babaannesi yemiyor deyip bırakıyor. Sütüm kesildi ve mama ile devam ediyoruz ama sürekli anne sütü olmadığı için böyle deyip duruyor. Az yediriyoruz desem de anlatamadım hatta kp bile anne sütü YÖK da ondan diyor. Benim bebeği bırakacak kimsem yok o yüzden ses de edemiyorum. Hatta geçenlerde bebeğim bana bakarken kv ee yine de annesi işte dedi. O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Şimdi de ne zaman evime gelseler benden habersiz çocuğumun eşyalarını düzenliyorlar banyo yada mutfağı temizliyorlar ve bana işte çok pis burası imasında bulunuyorlar. Hatta kp ben size gelmek istemiyorum eviniz çok dağınık dedi. Bebek bakımında eşim hiç yardım etmiyor. Ben bunca işin altından kalkamıyorum. Ben istemez miyim evladımı emzireyim? Ne yapacağımı şaşırdım.
birakirmisin de benim.isim yaparim.ben ufak bir tepki verin

Öncelikle tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün inşallah benim çocuklarıma da babaneleri baktı sizin de dediğiniz gibi gözüm arkada kalmadı evlat için katlanılır ben duymazdan geldim benim kv bir oğlunu severdi bir torununu severdi ilk zamanlar ben çok alınırdım bırakamam dediki sen de sev oğlunu kocanı ona inat sende sev dedi hakikaten kızdığım şeylere bile kahkaha atıp geçtim kocama o kadar iyi davrandım annesine hakkını ödeyemem evladıma bakıyor dedim oğluyla kendi tartıştı tartışma olunca bende ayılmak bayılma ağlama krizleri çocuklar ilkokula gidene kadar bu komedi sürdü

Eve ya yardımcı gelecek ya ben ücretsiz izne ayrılacam deyin resti çekin kararlı olun ben kendimi çok ezdirdim siz ezdirmeyin

Back
X