- Konu Sahibi isimolmasa
-
benimn farklı bir tek çocukluk kardeşim vefat etti ben 17 yaşındayken kardeşimde 12 yaşındaydı. o yüzden farklı bir durum ben pek anlatmıyım sana faydası olmaz bence...
ama tek çocuk olan arkadaşlarımla konuştuğumda aynı senin sorun sorulduğunda eksikliğini çekmediklerini söylüyorlar çünkü kardeş duygusunu tatmadıkları için bilmiyorlar nasıl birşey ama yanımızda kardeşi olan biriside konuşmaya katıldığında artılarını duyunca keşke olsaymış diyorlar. En önemlisi istisnalar vardır tabi ama % 100 güvenebileceğin tek insan olması bile yeterli bir sebeb bence, arkadaş,dost bir yere kadar çünkü kanı canı gibi olmaz insanın
Kardeş çok başka bir şey bence.
Ben evli olsaydım ikinci hatta belki üçüncüyü bile yapardım çünkü, yarın bir gün ben ve eşim öldüğünde, kardeşler birbirlerine çok destek çıkıyorlar.
Sonuçta nolursa olsun, arkadaş,dost bunlar çok el kalıyor.
ben aynen o nedenle yaptım, hatta o kadar soğuktum ki bebeğim için üzülüyordum, sevmiyorum galiba ben bunu ya diye. şimdiyse uyuyunca ne zman uyancak acaba diye bekliyorum ki bana gülücük atsın :) abisi de alıştı ona, telefonuma hatırlatma ayarlamış, ben okuldayken kardeşimi benim için öp diye. tek başına kalmasınlar, Allah onları birbirinden ayırmasın.
ne güzel ya, böyle oluncada hevesliyorum ya..
bak sen en azından hevesleniyorsun, ben bebek filan görünce acıyordum anne babalarına yazııık diyeoğlan baya törpülemiş bebek isteğimi ama şimdi iyi ki olmuş diyorum.
dimi insanın gözü korkuyor, hele evde bir bebek varken 2.ye bakmak,
ilkinin onu kıskanacağı, rahat bırakmayacağı düşüncesi artı hastalanırsa felan diye olmayacak diye karar verdim..
ama zamanın ne göstereceği belli olmuyor,
inş hayırlısı olsun hakkımızda..
üzüldüm, bak işte beni bu bile korkutuyor, ya sağlıklı olmazsa, ya hasta olursa onla çok uğraşırsam, insan anne oldumu herşey çok farklı oluyor, onun burun akıntısı bile anneyi rahatsız ediyor üzüyor, o yüzden 2.den korkuyorum
bir ablam var..
ve de iyi ki de var
bence bi ailenin kız çocuğuna verebileceği en güzel hediye bir abladır,şahsi kanaatim bu yönde.
Tek çocuk akşama kadar kreşte mahallede olsa da sıkılır,ama kardeşleri olunca kapanırlar odaya sabahtan akşama oynarlar :)
Mahallede birbirlerini korurlar,okula kendileri gider-birbirlerine emanet olurlar,ilerleyen yıllarda sizin arkanızdan iş çevirirler,birbirlerinin yalanlarını destekler,el birliğiyle sizi ayakta uyuturlarsöylemeden edemeyeceğim,durum bu.Tabii ispiyoncu çocuklar yetiştirmezseniz,çünkü öyle kardeşler var ki ailesine daha çok yaranmak için birbirlerinin bütün sırlarını ifşa ederler.Tabii ikisi arasında rekabet ortamı yaratmazsanız ,böyle çocuklar yetiştirmemş olursunuz
şunu da söylemeden edemeyeceğim bakacak durumunuz ya da sabrınız yoksa sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmaz.Yeni bi çocuk demek eskisine yaptığınız masrafların aynısını ona da yapmak demek,bir çikolata yerine iki çikolata,bir dersane yerine 2 dersane, bir çeyiz yerine iki çeyiz,bir mutluluk yerine iki mutlulkuk demektirr
Ben de tek çocuğum:)hayatımdan da memnunum cok ender keşke abim olsaydı derim ama genel anlamda kardeşimin olmaması beni hiç etkilememiştir.Paylasmayı cok sevmıyorum sanırım kardesım olmadığı için herşey hep bana yapıldığı,alındığı için tek kötü tarafı bu diyebilirim.
Eğer siz 2. bebeğe hazır değilseniz maddı ve manevi açıdan hiç yapmayın,2 çocuğa yetebilecek ve kaliteli zaman geçirebileceksiniz iyikide doğurmusum deyip yetebilecekseniz onlara yapmalısınız,sırf bebeğe kardeş gelsin diye yapmak bence mantıklı değil.
dimi yani, ben istemiyorum 2. bebeği ama herkes bebek tek kardeş mi kalacak diyip kafamı karıştırıyor..
2 bebeğe yetemem, kaliteli olmaz en azından,
tek düşündüğüm o bi kardeş istermi? ve herkes kendini düşünme çocuk acısından düşün deyince konuyu açmak istedim.
bence asıl önemli olan, ülkemiz adına kültürlü, modern, eğitimli çocuklar yetiştirebilmek.
bunun da bilindiği gibi tek formülü paradan geçiyor. eğitim bebekken başlıyor, her şey artık çok değişmiş, ismi bilindik ilkokulların bile yıllık ücreti olmuş 15-20 bin.
lisesi var, üniversitesi var..
bilmiyorum ama çok çok parası olmayan insanın bir çocuktan daha fazla yapmasına karşıyım.
herkesin babadan veya deden gelen şirketleri, malları yok. girip bir yerde çalışacak olan, özel sektör veya devlet farketmez, maaşlı çalışacak olan insanında yaşam seviyesi eğitimden ve kendini geliştirebilmesinden geçiyor. bu da para..
çok parası olan 4 tane, 5 tane çocuk yapsın.
ama illa da "tek kardeş olmaması lazım" düşüncesiyle de, çocuğun ileride sahip olabileceği yaşam kalitesinden kısmamak lazım.
sizce bebek tek kardeş kalmasın diye 2. bebeğe gerek var mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?