2 çocukla ev gezmesi

Ama ev insanin mahremidir. Ben cok utanirim. Her zaman misafire hazir olmaz ki. Kimi zaman kirli olur daginik olur kimi zaman ikramlik bir seyi olmaz. Belki hastadir. Yorgundur. Canı sıkkındır. Yalnız kalmaya ihtiyaci vardir. Evinde, en rahat edecegi yerde bir insani kendi plani disina cikmak durumda birakip rahatsiz etmek istemem.

Sizin cevrenizi bilmiyorum. Benim cevremde kimse ne olursa olsun "musait degiliz gelme" demez. Mecburen gel derler.

.
Bizde sole olurki: misaitseniz cumartesi size gelmek istiyoruz... hmm canim o gun suraya gidicez ama pazar gelin uygunsa? Ok:)
Boyledir yani.. o gunede illaki bi eksigin varsa alirsin yani cat kapi gelnekten bahsetmiyorum tabii

Ha buarada ben gelinimizede giderim cat kapi degil tabii ama cocuklarla size gelcez biraz vs. Hic bi zmn gelme demedi.. ki ben onun evi daginik mi ona mi bakicam :) kardesimin evi yani.. hatta bulasigi filan varsa yorgunsa hastaysa yikarim.. yemek yapmadiysa yemek yapar yollarim :) ole seylerin lafi olmaz bizde..

Valka biz komsular arasi ancak gelin oturmaya falancada var der mesela..?kafa tutan biriyse giderim ole.. haricinde herkes musaitseniz gelmek istiyoruz denir..

Bende komşulara mevlüt falan olursa gidiyorum çocukları kvdeme bırakıp. Yada çağrıldıysam gidiyorum onlrında çocukları var

Ha buarada ben gelinimizede giderim cat kapi degil tabii ama cocuklarla size gelcez biraz vs. Hic bi zmn gelme demedi.. ki ben onun evi daginik mi ona mi bakicam :) kardesimin evi yani.. hatta bulasigi filan varsa yorgunsa hastaysa yikarim.. yemek yapmadiysa yemek yapar yollarim :) ole seylerin lafi olmaz bizde..

Olaması gereken bu bencede yakınlığın varsa yapıyorsun ilk defa gittiğin bir yerde girip yapmıyorsun sonuçta.

Ya size ne anlatcam.. bi kac ay once bi arkadasa gittim.. oglum hasta gibiydi zaten erteleye erteleye o gune denk geldi valla:) hersey yolundaydiki oglum gelmeden az evvel kusmasin mi :) hahaha yerin dibine girdim tabii :)) temizledimde elimden geldigince:) arkadas neyseki anlayisli biri cocuguda var biliyor..?ayni sey bizdede olsa ayni tepkiyi verirdim.. ama cocugun olmasa anlayamazdim galiba

Buarada sirf cocuklar mutlu olsun diye komsu kizlarini cagiririm oynasinlar diye.. hamur yaptim bi defa kurabiye yaptilar birlikte filan :) cocuklarim mutlu oluo muhim olan bu benim icin..

Biz büyük oğlumla ve annemle ilk defa birine gidiyoruz. Oğlum ayakkabısını çıkardı daha biz kapıdayız ayağımızı çıkarıyoruz derken oğlum gitti elinde koskocaman bir şapkala geldi ve biz hala kapıdayız o kadar anlık ki . Koşarak geldi elinde şapka ev sahibi aaaa dedi ben bu şapkayı aylardır arıyorum ,benim oğlan sen bi koşu milletin yatak odasına git garsırobun arkasından bul bş koşu geri gel. Çocuk işte ...

Ya size ne anlatcam.. bi kac ay once bi arkadasa gittim.. oglum hasta gibiydi zaten erteleye erteleye o gune denk geldi valla:) hersey yolundaydiki oglum gelmeden az evvel kusmasin mi :) hahaha yerin dibine girdim tabii :)) temizledimde elimden geldigince:) arkadas neyseki anlayisli biri cocuguda var biliyor..?ayni sey bizdede olsa ayni tepkiyi verirdim.. ama cocugun olmasa anlayamazdim galiba

Buarada sirf cocuklar mutlu olsun diye komsu kizlarini cagiririm oynasinlar diye.. hamur yaptim bi defa kurabiye yaptilar birlikte filan :) cocuklarim mutlu oluo muhim olan bu benim icin..

Vallahi şaka gibi ama bi defa benimde başıma geldi. Günümüz vardı oğlum hasta falanda değildi ama kustu allahtanki çok iyi insanlar onlarında çocukları vardı olabilir bişi olmaz dediler temizledik gitti. Benim evimdede olsa bişey demezdim

3 çocuğum var ve size katılıyorum.Ben çocuklarımla sırası geldikçe gittim gezmeye.Ama zaten başkasının ya da kendi evimiz farketmez,yapıp yapamayacaklarını az çok bilmeli çocuklar.
Ben (tabii ki haberli,zaten habersiz gezme mi kaldı)
,gittiğimde,ev sahibiyle önce çocuklarımıza örtü seriyor,çocuklarımızla ilgilenip doyuruyorduk.Onlara göre oyun başlatıp,onları gözeterek hem çayımızı içip hem sohbet ediyorduk ki, buna çok ihtiyaç duyuyor insan.
Çok çok yaramaz,dur durak bilmeyen çocuklar dışında her çocuk laftan sözden anlar bence.Annenin kararlı olmasına bağlı bu biraz da.
Hiç bir evde,ev eşyasını çocuğumun eline vermedim.
Ama bana gelenlerden verenler oldu.Ben,al canım bak bununla oyna diye oyuncak uzatınca,annenin hayretle bakışını görmeliydiniz:KK70:
Ona göre ben gülümseyerek ve memnuniyetle çocuğunun oyununu izlemeliydim,eşya neydi ki.
Evet eşya hiçbirşey,kazayla en önemli eşyam zarar görse kazadır derim.Ama anne önemsemiyorsa, o durumda hiçte hoşnut olmam doğrusu...

Canım seni alıntılayayım dedim, yanlış anlamazsın beni.

Dediklerine katılıyorum. Ana şuna katılmıyorum, burada biri yazmıştı hatırlayamadım adını. Ben diyor kendi çocuklarım için bile eşyaları kaldırmadım, misafir çocuğu için de kaldırmam, anne ilgilenecek.

Ama şimdi öyle de olmuyor. Misal açık veya kapalı olsun yeni nesil laptop veya tablet gördü mü acayip merak ediyor, dur yapma etme fayda etmiyor ki bebekler zaten ondan da anlamıyor. Şimdi ev sahibinden o tarz eşyaları kaldırmasını rica etmek çok mu şey istemek oluyor. Ben bu tarz konularda çok şaşırıyorum çünkü. 3-4 yaşında çocuk belki anlar bibloyla oynama demekten ama daha alt yaş için mümkün değil. Ev sahibi de bu tarz eşyalarını kaldıramaz mı?

Çocuğum yok zorunlu olmadıkça kimseye gitmiyorum dışarıda görüşüyorum. Çocuğum olsa da hayatta gitmem.

Canım seni alıntılayayım dedim, yanlış anlamazsın beni.

Dediklerine katılıyorum. Ana şuna katılmıyorum, burada biri yazmıştı hatırlayamadım adını. Ben diyor kendi çocuklarım için bile eşyaları kaldırmadım, misafir çocuğu için de kaldırmam, anne ilgilenecek.

Ama şimdi öyle de olmuyor. Misal açık veya kapalı olsun yeni nesil laptop veya tablet gördü mü acayip merak ediyor, dur yapma etme fayda etmiyor ki bebekler zaten ondan da anlamıyor. Şimdi ev sahibinden o tarz eşyaları kaldırmasını rica etmek çok mu şey istemek oluyor. Ben bu tarz konularda çok şaşırıyorum çünkü. 3-4 yaşında çocuk belki anlar bibloyla oynama demekten ama daha alt yaş için mümkün değil. Ev sahibi de bu tarz eşyalarını kaldıramaz mı?
Onu yazan benim :)
Kendi adıma konuşayım. Laptop, notebook, telefon... Çocuk olmasa da ortada tutmam. Diyelim ki ortada kaldı, çocuk istedi. Anne baba dikkatini dağıtmasını bilmeli. Ya da biblo tarzı bir şey var, gel beraber bakalım deyip biraz bakıp dikkatini başka bir yöne çekip ortadan yok edebilir. Biz çocuğumuza da bu şekilde davranıyoruz. Sınırları bilmeli. Ev sahibi her şeyi düşünüp ortadan kaldıramaz ki.

Vallahi şaka gibi ama bi defa benimde başıma geldi. Günümüz vardı oğlum hasta falanda değildi ama kustu allahtanki çok iyi insanlar onlarında çocukları vardı olabilir bişi olmaz dediler temizledik gitti. Benim evimdede olsa bişey demezdim
Bu sağlıkla ilgili bir şey. Yapılacak bir şey yok. Halının ortasına işeyebilir, kusabilir...

Biz büyük oğlumla ve annemle ilk defa birine gidiyoruz. Oğlum ayakkabısını çıkardı daha biz kapıdayız ayağımızı çıkarıyoruz derken oğlum gitti elinde koskocaman bir şapkala geldi ve biz hala kapıdayız o kadar anlık ki . Koşarak geldi elinde şapka ev sahibi aaaa dedi ben bu şapkayı aylardır arıyorum ,benim oğlan sen bi koşu milletin yatak odasına git garsırobun arkasından bul bş koşu geri gel. Çocuk işte ...
Hahhaaay,benim kurs belgesini de bulsun,bulamıyorum ne zamandır:D

Back
X