2 çocukla ev gezmesi

Kesinlikle.
Yani burayı okumaya başladığımdan bu yana insanların ne kadar (çocuklu/çocuksuz) misafir sevmediklerini, yüzlerine söylenen ile burada yazılan arasında ne kadar çok fark olduğunu anladım..

Biz çocukken apartmanımızda karşılıklı kapılarımız açıktı. Biz komşulara, onlar bizim eve girip çıkardık. Artık çok yalnızlaştık. Annelerimiz bizim yüzümüzden hiç kavga etmedi. Biz kavga edersek herkes çocuğunu eve alır girerdi. Sonra yine devam.

Ben çalışıyorum, apartmanımız küçük bir apartman geneli çalışıyor o yüzden eski komşuluk da yok. Hoş büyük siteleri de görüyoruz. Böyle pamuk ipliğine bağlı arkadaşlıklar da olunca insan iyice kabuğuna çekiliyor. Sonumuz hayır olsun..

Amiin.
Ama malesef bizim çocukluğumuz gibi olmuyor.

Evim çocuklarım için tehlikeli olmayacak şekilde olduğundan evime çoluk çocuk gelebilir sıkıntı yok. Döküp dagitmalarina ses etmem. Ancak bazı anneler var ki cook rahatlar. Yani çocuğu benim yatak odama kadar girip de dolabimin içini karıştırıyor ve ses etmiyor aaa çocuk canım işte diyorsa orada müdahale ederim.
Çağrılmadan ya da habersiz ben de gitmem ki ev hali. Gittiğim yerde de çocuğumu ortalığa salıp sohbete dalmam. Sürekli gözüm üzerlerinde olur. Başkalarının eşyalarına zarar verme lüksleri olamaz, olmamalı.

Kendi evimde bende böyleyim. Salonun büyük bir köşesi oyuncak alanı mesela.
Halısı var kızımın üzerinde kendi keyfine göre dizdiği ve oynadığı oyuncakları var. Evimde salonda yemek yiyebilir,dökebilir hiç sorun etmem ama bir başkasının evinde izin vermem buna.
Tamam samimi arkadaşım olabilir ama istemem 10 aylık bebekle arkamı toparlamaya uğraşsın. Bazen iki çocuklu bir arkadaşıma gidiyorum. Kızlar dağıtıyor oynuyor ,kalkmama yakın toparlayıveriyorum oyuncakları her ne kadar elleme bırak desede arladaşım çünkü küçük çocuğu var. Mutfağını süpürdüm geçen gün o bebeğini emzirirken,kızlar dökmüştü birşeyler. Hatta neden yaptın dedi arkadaşım ama içim rahat etmedi. Uğraşmasın arkamdan dedim.
Ki asla bunun lafını yapacak insan degildir arkadaşım sonuçta biz gitmesekte o ev dağılıyor,kirleniyor iki çocukla ama yazık günah yani kadınada. Elime yapışmıyor iki dakika toparlayınca. Aynısını oda bana yapar. Birbirimizi idare ederiz böyle.
Sizde en azından miniğin dağittiklarını toparlamalıydınız. Kusura bakma bunları yırtmiş lazım miydı size diye sorsanız incelik etmiş olurdunuz diye düşünüyorum.
Bızım ayrıca oyuncak odamız var ama en kucugum daha15 aylık olunca salonun bı yerınde oyuncakşar var ıstedıklerı gıbı dagıtıyorlar. Salonda yıyıp ıcıyorlar rahatım o konıda bana gelenlerınde rahat olması ıcın elımden gelenı yaparım ama gelıp ortalıgı dagıtıp cocuklarınada hadı gıdıyoruz oyuncakları toplayın demedı mı kızıyorum ıcımden. Bazı cocuklar kırıyor oyuncakları o yuzden saklarım bazılarını.
Ben gıttıgım yerde toplar cıkarım zaten cok dagıtmamaları ıcın sureklı uyarırım. Bana gelıp toplamadan yada toplamayı gectım cocuklarını oyuncakları toplaması ıcın uyarmıyorsa bende bı kac defa daha toplarım o kısının evını hala benım evımı toparlamadan gıderse ben de artık onun evınde toplamadan cıkıyorum. Anlasın aradakı farkı dıye.

Benim biri 3 diğeri 1 yaşında iki tane çocuğum var Annem dahil davet etmeden gitmiyorum yani kalabalık olunca veya başka çocuklu aileler gelince gene gitmiyorum Çünkü çocuklarım yaramazlık yapıyor. koşuyorlar gürültü çıkarıyorlar Komşumun da iki tane çocuğu var onunla da görüşmüyorum çocukların büyüyene kadar kafamın rahat Olmasını tercih ediyorum açıkçası.
İnsanları rahatsız etmelerinden ayrı bir de diğer çocuklar vuruyorlar ,elindeki oyuncu alıyorlar Yani çocuklarım için içinde Aslında Gitmiyorum sadece kendimi düşündüğüm için değil

çoğu zaman çağrıldığım yere bile gitmiyorum:KK35:
+1 Ben de öyle, Geçen gün teyzemle yengemle filan hep Annem de toplandılar Yengemin de bir tane yaramaz mı yaramaz bir oğlu var teyzemin de çocuğu var Annemi çok ısrar etti , kendi Annemin evi olmasına rağmen gene de gitmedim.
Gitmediğim için hiç pişman olmadım gideceğim sofraya oturacağız Benim çocuklar sofrayı dağıtacak gürültü yapacaklar kendi annem bile olsa rahatsız olduğunu hissediyorum Bazen o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum.

Gidip ne yapacaksınız diyeceğim ama o bile iyi geliyor aslında insana, evden çıkmış olmak, oturup muhabbet edemesen de farklı bir yüz görmek :)

Ben tek çocukla gittiğim yerde hiç oturamıyorum.
Anca oğluma biri bakarsa oturup bir bardak çay içiyorum o kadar.

Çocuklu evin oyuncak artısı oluyor, o farklı oyuncakları karıştırırken oturabiliyorum.

+1 Ben de öyle, Geçen gün teyzemle yengemle filan hep Annem de toplandılar Yengemin de bir tane yaramaz mı yaramaz bir oğlu var teyzemin de çocuğu var Annemi çok ısrar etti , kendi Annemin evi olmasına rağmen gene de gitmedim.
Gitmediğim için hiç pişman olmadım gideceğim sofraya oturacağız Benim çocuklar sofrayı dağıtacak gürültü yapacaklar kendi annem bile olsa rahatsız olduğunu hissediyorum Bazen o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum.
aynen öyle.gittiğim yerde diken üstünde olup eve migren agrisiyla donmektense
evde rahat rahat otururum daha iyi:))
seninkiler uslu niye geriliyorsun diyorlar bana
dağına göre kar demekki benim kafam kaldırmıyor gürültüyü.
kendi çocuklarımla ancak uğraşıyorum açıkçası ne başkası beni ne ben baskasininkini çekmek zorunda değilim:/

aynen öyle.gittiğim yerde diken üstünde olup eve migren agrisiyla donmektense
evde rahat rahat otururum daha iyi:))
seninkiler uslu niye geriliyorsun diyorlar bana
dağına göre kar demekki benim kafam kaldırmıyor gürültüyü.
kendi çocuklarımla ancak uğraşıyorum açıkçası ne başkası beni ne ben baskasininkini çekmek zorunda değilim:/
Maalesef Benimkiler Uslu değil çok yaramazlar 1 yaşındaki bebeğim daha geçen gün plazmayı kırdı 3 yaşındaki kızımda annemin televizyonunu toka ile harita çizmiş:)))
Yapacak bir şey yok .

Gerekmedikçe ve çağrılmadıkça ben de gitmem.

2 çocuğum var,3 yaşındalar.
Evde olduğumuz gibi rahat olmam zaten gittiğim yerde.
Tuvalete kendim götürürüm,sıkça sorarım geldi mi diye.
Yemeklerini kendim yediririm veya başka çocuklarla birlikte uygun bir yerde yerler,gözetimimde tabii :)

İpleri sıkı tutarım açıkcası.
Kendim gittiğim yerden zevk alır mıyım?
Alıyorum artık.
Yeni yeni gezmelere başladım zaten,kanımca büyüdüler,beni bunaltmıyorlar.kimseye de rahatsızlık vermiyorlar.

Karşılıklı rahat edilecek yerlere gidilip gelinmeli,değişiklik oluyor,güzel oluyor.
Tabi herkes çocuğuna sahip çıkarsa ;)

Davetsiz kimseye gitmem oğlumla. Davet ettiklerinde bile gidemiyorum çoğu zaman. Ama arkadaş grubuzla ayda 1 toplanırız herkesin birer ikişer çocuğu olunca açıkçası çocukların yaramazlıklarını hoş görürüz. Kırıp dökmedikten sonra sıkıntı değil.

Maalesef Benimkiler Uslu değil çok yaramazlar 1 yaşındaki bebeğim daha geçen gün plazmayı kırdı 3 yaşındaki kızımda annemin televizyonunu toka ile harita çizmiş:)))
Yapacak bir şey yok .
ayy kiyamam ya:KK48:
sizinkiler tam afacanmis:))
parka felan çıkarın havalar isiyinca bol bol.
açık alana bırakın yorulup enerjilerini atsınlar.
boyama kağıtları el
el beceri geliştirip kafa yoracakları oyuncaklar alın.biraz rahatlarsiniz.
Allah kolaylık versin.
sağlıkla büyütün:)

Gidip ne yapacaksınız diyeceğim ama o bile iyi geliyor aslında insana, evden çıkmış olmak, oturup muhabbet edemesen de farklı bir yüz görmek :)

Ben tek çocukla gittiğim yerde hiç oturamıyorum.
Anca oğluma biri bakarsa oturup bir bardak çay içiyorum o kadar.

Çocuklu evin oyuncak artısı oluyor, o farklı oyuncakları karıştırırken oturabiliyorum.

Aynen evde sürekli iş çocuk yoruyo insanı iki sohbet etmek istiyor insan bizde dışarda toplanıyoruz çocuklara eşler bakıyo anca öyle rahat bi sohbet bi çay içiçiliuo

Bir de şu misafirliğe gittiğinde evdeki süs eşyası ile çocuğunu oynatanlar yok mu.

Geçenlerde annemin evinde 1,5 yaşlarında bebekli biri vardı.
Verdi çocuğun eline orta sehpadaki süs mumluk gibi bişeyi,çocuk oynadı onunla,kah attı,kah yerlere vurdu:kızgın:

Biz sehpayı kenara kaldırmıştık halbuki,çarpmasın diye.

O süs kırılsın önemli değil.burda annenin tavrı çok çirkin. O oyuncak değilki,çocuğa verdiği mesaj yanlış. Kaldıki kırılsa paramparça olur ve yine kendine zarar.

Böyle anneler gezmeye gitmesin mümkünse,milletin evindeki eşyaların yerini değiştireceğine,oyuncak diye çocuğa vereceğine,doğrusunu öğretsin.

ayy kiyamam ya:KK48:
sizinkiler tam afacanmis:))
parka felan çıkarın havalar isiyinca bol bol.
açık alana bırakın yorulup enerjilerini atsınlar.
boyama kağıtları el
el beceri geliştirip kafa yoracakları oyuncaklar alın.biraz rahatlarsiniz.
Allah kolaylık versin.
sağlıkla büyütün:)
Evet yaz olsa parka Fidan götüreceğim zaten şu anda -20 leri gösteriyor burnumuzu dışarı çıkaramıyoruz çok soğuk Maalesef oyuncaklarla da oynamak istemiyorlar artık sıkılıyorlar o yüzden evi talan ediyorlar .yaz gelince hergün çıkarıcam inşallah . Sonra kreş:halay:

Çocuklular daha doğrusu çocuğuna göz kulak olmayanlar bana gelmesin :)
Benim çocuğum yok ama şu halde bile gitmiyorum rahatsızlık veririm diye. Birine gidecek olduğumda benim için özel hazırlık yapıldığında çok üzülüyorum utanıyorum

bir tanıdık bize ev hayırlamaya diye geldiler 2 çocuklu bir bayan ,
ev okadar okdar dagıldı ve herşey toplndı evin içi darmadagın oldu anlatamam yani,
bu arada çocuk devamlı benı dövüyor anneside karşımda sırıtıyor kadın ,

böyle insanlar çok var ,gerçekten misafirden sogutuyorlar

Bir de şu misafirliğe gittiğinde evdeki süs eşyası ile çocuğunu oynatanlar yok mu.

Geçenlerde annemin evinde 1,5 yaşlarında bebekli biri vardı.
Verdi çocuğun eline orta sehpadaki süs mumluk gibi bişeyi,çocuk oynadı onunla,kah attı,kah yerlere vurdu:kızgın:

Biz sehpayı kenara kaldırmıştık halbuki,çarpmasın diye.

O süs kırılsın önemli değil.burda annenin tavrı çok çirkin. O oyuncak değilki,çocuğa verdiği mesaj yanlış. Kaldıki kırılsa paramparça olur ve yine kendine zarar.

Böyle anneler gezmeye gitmesin mümkünse,milletin evindeki eşyaların yerini değiştireceğine,oyuncak diye çocuğa vereceğine,doğrusunu öğretsin.
3 çocuğum var ve size katılıyorum.Ben çocuklarımla sırası geldikçe gittim gezmeye.Ama zaten başkasının ya da kendi evimiz farketmez,yapıp yapamayacaklarını az çok bilmeli çocuklar.
Ben (tabii ki haberli,zaten habersiz gezme mi kaldı)
,gittiğimde,ev sahibiyle önce çocuklarımıza örtü seriyor,çocuklarımızla ilgilenip doyuruyorduk.Onlara göre oyun başlatıp,onları gözeterek hem çayımızı içip hem sohbet ediyorduk ki, buna çok ihtiyaç duyuyor insan.
Çok çok yaramaz,dur durak bilmeyen çocuklar dışında her çocuk laftan sözden anlar bence.Annenin kararlı olmasına bağlı bu biraz da.
Hiç bir evde,ev eşyasını çocuğumun eline vermedim.
Ama bana gelenlerden verenler oldu.Ben,al canım bak bununla oyna diye oyuncak uzatınca,annenin hayretle bakışını görmeliydiniz:D
Ona göre ben gülümseyerek ve memnuniyetle çocuğunun oyununu izlemeliydim,eşya neydi ki.
Evet eşya hiçbirşey,kazayla en önemli eşyam zarar görse kazadır derim.Ama anne önemsemiyorsa, o durumda hiçte hoşnut olmam doğrusu...

Hanimlara katiliyorum =) 1 cocuklu arkadasim gelse 3 odayi dagitiyor, bir odaya yer yatagi yaptiriyor, cocuk orada uyuyacakmis, salonda evdeki tum yastiklar yerde, mutfakta ne kadar silikon gerec varsa eline veriyor bebegin. Valla cagirmiyorum ya. Benim etrafimdakiler boyle cunku. Arkalarindan 1 saat temizlik yapip ev toplayamam. Telefonumdan cizgi film acip cocugunun eline vermek istedi baska bir arkadasim, izin vermedim. Soz konusu cocuk 3 4 kere annesinin iphone unu kirdi, evdeki tvyi yere atip ustunde zipladiklari videoyu sosyal medyada paylasti annesi. Benim 1 tane telefonum var, 2.yi alacak param yok, hem de sirf elalemin cocugu kiracak diye! Kendi evlerinde simarttiklari yetmiyor, baskasi da tahammul etmek zorunda gibi davraniyorlar.

Back
X