2 çocuklu evin gideri

Bu konu beni çook üzdü 😞😞😞
sıgara cok cıddı bır gıder suan boyle luksunuz yok hatta cocugunuzun rızkı sıgaraya harcadıgınız oyle dusunun
sıgara demısken bufelere marketlere falan sıgara satanlar var tesaduf bugun gordum bır bufeye gırmıstım kadın 1 buyuk poset sıgara sarmıs baya kutulu falan tütünden . bufecı verıyormus tutunu paketı kadın sarıyormus her pakete 5 tl kazanıyormus kadın

bırde nıkah sekerı kına paketı falan yapanlar var evde bu tarz ıslere gırebılırsınız
Allah yardımcınız olsun
B Beril sevin
okudum konunuzu fikir vermek istedim belki çok bir etkisi olmaz ama youtube hesabı açıp vlog falan çekseniz aylık en kötü 500-600 elinize geçer zamanla tutarsa tabi çok daha fazla. sık sık denk geliyorum videolara çok izleyen var belki fikir olur diye söylemek istedim.
1 paket dediği 200 sigara sanıyorum günde en fazla 10 lira kazanır o da 3 saat falan durmadan yapması gerekir olmaz mı olur tabi ama ben de bildiğimi paylaşmak istedim :)
sıgara ıcmıyorum bır paketde kac tane var ınanın bılmıyorum :) ama kadın gunluk 20 tl kazanıyormus allah muhtac etmesın hıc yoktan ıyıdır dıye dusunuyorum su kış gununde ozellıkle :)
tabi hiç yoktan iyidir ben sadece sizin gibi bildiğimi paylaştım yardımcı olmak amacıyla:dondurma:
Ya bu harcama göreceli. Ben her ay mutfağa 800-900 civarı harcarken. Komşum (başka yere taşındı) geçen buluşmamızda. Mutfak giderinin 8 bin olduğunu kocasının söylendiğini söyledi ve gayet şaşırmış durumdaydı. Diyemedim 8 binlik ne yiyorsun. 😂
ay gunah ya :KK43: 8 bın tek tek kagıt parayı yesen yıne artar kenara doyarsın yanı :KK70: ınsanlar cocugum bugun ne yıyecek dıye uzulurken dıger tarafta boyle harcamaların olması maalesef cok uzucu ama dunya halı bu ... cok acı
Ya bir de şu sıra ciddi zor durumdayız. Onu duyunca öyle üzüldüm ki kendi kendime 'ben evladıma böyle bir hayat sunamıyorum gerekirse 2 gün aynı yemeği yiyoruz bezin ucuzunu kovalıyorum' diye epey üzüldüm ama sonra güldüm ayda 8 bin liralık ne yenir ki ya. 😂 😂
Teşekkür ederim yorumlar için :)
Oğlum yeni başladı ve okulun girişinde bekliyorum geçen gün okuldan çıkma girişiminde bulunmuş, sanırım 1dönem zorlu geçecek bu yüzden part time bile çalışma imkanım yok. Ama oğlum alışınca şubat ayı gibi bi işe gireceğim sabahtan öğlene kadar bakıcı bakacak çocuklarıma. 8,5 çalışacağım. İş dönüşü çocuklarımı okuldan alıp eve geleceğim, benim için zor olacak ama yapmam gereken neyse onu yapacağım. Hatta boşanma gerçekleşirse devletin kabul gördüğü verdiği nafaka ile geçinmem imkansız bu yüzden çocukların giderlerinin yarısını eşimden talep edeceğim. Bakıcı ücreti de dahil. Umarım herşey kalbimden geçtiği gibi olur. Henüz 4ve 6 yaşındalar. Bir kaç yıl sonra daha rahat edeceğimi düşünüyorum. En azından küçük oğlum 1. Sınıfa geçtiğinde bakıcı derdimiz kalmaz. Çünkü sabah 8 de gidip 3 de dönecekler, daha rahatlarım diye düşünüyorum. Suan bakıcı yarım 1200 TL istiyor. Ama o zmaan 2 saate daha uygun bakar.
Ben halimden çok da şikayetçi değilim ama daha iyisini yapmak istiyorum. Daha iyi yaşamak istiyorum. Herkes bunu ister. Sigara konusuna gelince sigara suan stresimi alan tek şey. Birazdan çoçuklarım uyuduğunda kahvem filmim kitabim ve sigaram ile günün yorgunluğunu atacağım :)

Yorumlar için teşekkür ederim. Evim kira, kira elektrik su toplam 800 TL ödüyorum. Evde ben ve 2 çocugum Yaşıyoruz. Çalışmıyorum ve çocuklarım anasınıfına gidiyor,. Gelirim 2100 tl
İyi geciniyorsunuz bence.
O kadar parayı ne yapıyorsun denecek bir meblağ yok ortada birde kira ödüyorsunuz.

Yorumlar için teşekkür ederim. Evim kira, kira elektrik su toplam 800 TL ödüyorum. Evde ben ve 2 çocugum Yaşıyoruz. Çalışmıyorum ve çocuklarım anasınıfına gidiyor,. Gelirim 2100 tl
Bizim sadece ekmek, su, ıvır zıvır market harcamaları 1000 lira tutuyor bence size ödül takmaları lazım evi bu parayla döndürdüğünüz için...

herkes gelirine göre harcar. o yüzden böyle şeylerin bir standardı yok malesef. benim gelirim 1000 tl masrafa izin verir, sizinki 3000, tamamen kazanca göre oluşacak bir düzen. tabi bir de alışkanlıklarınıza göre.

Konu boyle olacak zannetmedım, yazdıgımdan utanc duydum okurken. Konu sahibi sgk ihtiyacın var ama en azından bir sure yarım gun okulda calısırsan en azından eline 750 lira bile fazla gecse kardır. Cok cok uzuldum ailen yok mu senin 😑

Gözlerim doldu okurken ama artık psikolojik olarak yıprandım ve ne muz ne de en sevdiğim meyve olan elmayı bile yiyemiyorum. Olmadığı için değil, içim almıyor, yemek yemek istemiyorum açıkcası
Sabret canim sabrın sonu selamet.Evlatlarin sana yeter canim.Calistikca maaşın artacak.Dahada iyi olacaksin inan bana.Allah yardımcın olsun

İyi geciniyorsunuz bence.
O kadar parayı ne yapıyorsun denecek bir meblağ yok ortada birde kira ödüyorsunuz.
Bizim sadece ekmek, su, ıvır zıvır market harcamaları 1000 lira tutuyor bence size ödül takmaları lazım evi bu parayla döndürdüğünüz için...
herkes gelirine göre harcar. o yüzden böyle şeylerin bir standardı yok malesef. benim gelirim 1000 tl masrafa izin verir, sizinki 3000, tamamen kazanca göre oluşacak bir düzen. tabi bir de alışkanlıklarınıza göre.
Konu boyle olacak zannetmedım, yazdıgımdan utanc duydum okurken. Konu sahibi sgk ihtiyacın var ama en azından bir sure yarım gun okulda calısırsan en azından eline 750 lira bile fazla gecse kardır. Cok cok uzuldum ailen yok mu senin 😑
Sabret canim sabrın sonu selamet.Evlatlarin sana yeter canim.Calistikca maaşın artacak.Dahada iyi olacaksin inan bana.Allah yardımcın olsun
Ayağını yorganına göre uzatmak sözünü uyguluyorum. Ailem var ama onlara yansıtmıyorum fazla. Aramızda mesafe var yılda 2 kez görüşüyoruz. Eşimin aileyle aydan aya telefonla görüşüyorum. Maddi olarak kimine gelirim az olabilir ama ben onunla 2 çocuk büyütüyorum. Sinemaya bile gidebiliyoruz. Oyun alanlarına para vermek yerine hergun parka götürüyorum. Asla onlardan eksik etmiyorum. Kış geldi mesela gece gündüz klima açık sıcacık odamızda oyunlarını oynuyorlar. Fatura çok gelecek diye ne ışıktan ne klimadan nede fırından tasarruf yapayım demiyorum. Ben şimdi zorlanıyor olabilirim ama bunu çocuklarımdan kısarsam ilerde psikolojik olarak etkilenirler. Bizim suankı karakterimiz çocukluğumuzun aynası

2bin eksi 800 kalan 1300 telefon internet ısınma gideri derken gidaya ne kalacak ki?
Bu cocuklarin cevizi bali pekmezi köftesi bunlar şart. Okula beslenme sırası kirtasiye masrafi üst baş 2 cocuk..arti 2bin lazim keske calisabilseniz asgari ucretle..

Ayağını yorganına göre uzatmak sözünü uyguluyorum. Ailem var ama onlara yansıtmıyorum fazla. Aramızda mesafe var yılda 2 kez görüşüyoruz. Eşimin aileyle aydan aya telefonla görüşüyorum. Maddi olarak kimine gelirim az olabilir ama ben onunla 2 çocuk büyütüyorum. Sinemaya bile gidebiliyoruz. Oyun alanlarına para vermek yerine hergun parka götürüyorum. Asla onlardan eksik etmiyorum. Kış geldi mesela gece gündüz klima açık sıcacık odamızda oyunlarını oynuyorlar. Fatura çok gelecek diye ne ışıktan ne klimadan nede fırından tasarruf yapayım demiyorum. Ben şimdi zorlanıyor olabilirim ama bunu çocuklarımdan kısarsam ilerde psikolojik olarak etkilenirler. Bizim suankı karakterimiz çocukluğumuzun aynası
Ortada kısacak bir para yok tasarruf etmenix mümkün değil Allah daha cok versin insallah kimseyi takmayın. Ailenizin maddi durumu iyiyse yansıtın isteyin onlarin torunlari sonucta ayda 500 tl yollasalar mümkünse.

Kesinlikle, ben bircok hastalik sahibi oldum kücüklügümde cektigim sikintilar yzünden
Aileme güvenemezdim bu da bende kaygi bozuklugu yapti, simdi simdi huzur buldum
Simdi param olmasina ragmen cocuklara orta yoldan gitmeye calisip gerek yok bu kadar pahaliya dedigim icin kizim onu alamayiz paramiz biter demeye basladi
Sacmalama kizim dedim cok paramiz var ama biz ihtiyacimizi aliyoruz falan diyorum ama cok zor bu isler,
hele bozuk bir temelle cocuk yetistirmek
Sacma sekilde sürekli harcama harcama diyor icimden bir ses
Halbuki bunu cocuklarima yapamam
cocuklar hicbirseyden etkilenmeden büyürler insallah, en güzeli de sonsuz verilen sevgi, sevin cocuklari yedikleri bircokseyden daha kiymetli

Konu harcamalara karışan kayinvalide gibi duruyordu başta, yorumları okuyunca hiçte öyle olmadığı ortaya çıktı. Kadın olmak,anne olmak ne kadar zor dedim okurken. İşin maddi kısmı ayrı zor manevi kısmı ayrı.

Bir arkadaşım da boşanma aşamasında, iyi bir mesleği ve geliri var onun ama eşi çocuklarla hiç ilgilenmiyor, iş, ev, çocukların okulları derken çok zorlanıyor.

Allah yardımcınız olsun, güzel bir iş bulabilirsiniz umarım.

çok teşekkürler cavap için sizi çok çok iyi anlıyorum neredeyse her hafta kontrol ediyorum çok okuyorum mama konusunu hatta raw,barf bile düşündüm ama olmuyor sizi tebrik ederim. yıllardır köpek sahiplenmek istiyorum(insanlar çocuk yaparken bu kadar düşünmüyor eminim), maddi durumum kötü denemez ama cesaret işi gerçekten hayvan sahibi olmak bu ülkede. istiyorum ki en güzeli, kalitelisi olsun mümkün değil. umarım çok mutlu ve sağlıklı zaman geçirirsiniz miniklerle:KK200:
Cok tatlisinizz cok tesekkur ederiim :KK200:
Ahh imkan olsa nelerle beslerim kuzucuklarimi ama iste elimden geldigi kadar
Yeterli sevgiyi verebileceginizi ve ac birakmayacak kadar besleyebileceginizden eminseniz hic dusunmeyin kurtarin bi canı, gonul ister ki en guzel sartlari saglayalim ama elden ne gelirse artik, sogukta sokakta ac yatacaklarina varsin biraz dusuk kalite mama kullanalim ama sevilsinler, sicak yataklari olsun:KK200:

Konuyu baştan sona okudum, sizi canı gönülden tebrik ediyorum çok güçlü bir kadınsınız. Anne olmak gerçekten çok zorlu bir süreç galiba, konuyu okurken bunu iyice hissettim.

Çoğu arkadaş söylemiş gerçi ama bende söyleyeyim zoru başarıyorsunuz, mutfak masrafı gittikçe artıyor. Çünkü herşey günden güne pahalılaştı zaten, sizin iki de çocuk var harcamanız az bile denebilir. Milletin ne dediğine bakmayın, dinliyor gibi yapın baktınız çok zorluyorlar marketten pazardan haberiniz yok galiba deyin geçin. Umarım her şey çok güzel olur sizin için.

2bin eksi 800 kalan 1300 telefon internet ısınma gideri derken gidaya ne kalacak ki?
Bu cocuklarin cevizi bali pekmezi köftesi bunlar şart. Okula beslenme sırası kirtasiye masrafi üst baş 2 cocuk..arti 2bin lazim keske calisabilseniz asgari ucretle..
Ortada kısacak bir para yok tasarruf etmenix mümkün değil Allah daha cok versin insallah kimseyi takmayın. Ailenizin maddi durumu iyiyse yansıtın isteyin onlarin torunlari sonucta ayda 500 tl yollasalar mümkünse.
Kesinlikle, ben bircok hastalik sahibi oldum kücüklügümde cektigim sikintilar yzünden
Aileme güvenemezdim bu da bende kaygi bozuklugu yapti, simdi simdi huzur buldum
Simdi param olmasina ragmen cocuklara orta yoldan gitmeye calisip gerek yok bu kadar pahaliya dedigim icin kizim onu alamayiz paramiz biter demeye basladi
Sacmalama kizim dedim cok paramiz var ama biz ihtiyacimizi aliyoruz falan diyorum ama cok zor bu isler,
hele bozuk bir temelle cocuk yetistirmek
Sacma sekilde sürekli harcama harcama diyor icimden bir ses
Halbuki bunu cocuklarima yapamam
cocuklar hicbirseyden etkilenmeden büyürler insallah, en güzeli de sonsuz verilen sevgi, sevin cocuklari yedikleri bircokseyden daha kiymetli
Kiram 500, elektrik su telefon a 300 ödüyorum, evim 2+1 ve kötü bi ev değil, kirası uygun sadece. Bize göre ayarladım herşeyi, eve girerken huzurla giriyorum, odanın birini oyun odası yaptım. Geriye kalan 1300 le haftalık 200 gıda alışverişi yapıyorum geriye bana 400 kalıyor, onla da diğer ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Son hafta parasız kalıyorum :) işe girene kadar eşime söyleyeceğim 3000 bin göndermesini. Zaten hiç bir sorumluluk almadı bu zmaana kadar. Nakit olarak onu vermese bile çocukların ihtiyaçlarını ve 6 aylık kirayı vermesini söyleyeceğim. Boşanmak için oyalıyor zaten. Madem kağıt üzerinde evli kalmaya devam ediyorsak bunları da yapmalı

Konuyu baştan sona okudum, sizi canı gönülden tebrik ediyorum çok güçlü bir kadınsınız. Anne olmak gerçekten çok zorlu bir süreç galiba, konuyu okurken bunu iyice hissettim.

Çoğu arkadaş söylemiş gerçi ama bende söyleyeyim zoru başarıyorsunuz, mutfak masrafı gittikçe artıyor. Çünkü herşey günden güne pahalılaştı zaten, sizin iki de çocuk var harcamanız az bile denebilir. Milletin ne dediğine bakmayın, dinliyor gibi yapın baktınız çok zorluyorlar marketten pazardan haberiniz yok galiba deyin geçin. Umarım her şey çok güzel olur sizin için.
Bu konu beni mahvetti ya
Bu dunyaya erkek olarak gelenler hep allahin sansli kullari
Kadinlarin cilesi biter mi
İnsallah evlatlariniz kiymet bilir
İnsallah cok mutlu olursunuz
Ben tembel biri değilim. Çocuklarım arasında 1, 5 yaş var ben nasıl çalışabilirim ki ilk etapta zaten asgari ücret verecekler. Zaten babasız büyüdüler bide kendimden mahrum bırakmak istemedim. Tek başıma sabah kalkıp 2 çocugumu baıkıcıya bırakmak bile zor gelecekti. Bunun iş stresi var hastalığı var. Birde çalışıyorum diye az gönderecek ve çalışmanın hiç bir anlamı kalmayacak, bulunduğum yer turizm bölgesi. Baharda açılıyor sezon. Şubat gibi çalışmaya başlayacağım. Artık zamanı geldi ama gereken haklarımı da alacağım.

Bu konu beni mahvetti ya
Bu dunyaya erkek olarak gelenler hep allahin sansli kullari
Kadinlarin cilesi biter mi
İnsallah evlatlariniz kiymet bilir
İnsallah cok mutlu olursunuz
Üzülmeyin lütfen.ben halime şükrediyorum. Sokakta değilim aç değilim çok şükür sağlığım yerinde, çocuklarım dünya tatlısı. Daha ne isterim. Maddi olarak başarmak imkansız değil sonuçta. Elbet bende altından kalkıp rahat bi hayat yaşayacağım

Konu harcamalara karışan kayinvalide gibi duruyordu başta, yorumları okuyunca hiçte öyle olmadığı ortaya çıktı. Kadın olmak,anne olmak ne kadar zor dedim okurken. İşin maddi kısmı ayrı zor manevi kısmı ayrı.

Bir arkadaşım da boşanma aşamasında, iyi bir mesleği ve geliri var onun ama eşi çocuklarla hiç ilgilenmiyor, iş, ev, çocukların okulları derken çok zorlanıyor.

Allah yardımcınız olsun, güzel bir iş bulabilirsiniz umarım.
Çok açmak istemedim konuyu ama açıldı :))) bana nasıl yetmez diyen eşim zaten. Kendisi tek başına benim harcadığım paranın 2 katını harcanıyor. Görsen bilinçli baba dersin. Zaten aramızın açılması iş için başka ülkeye gitmek istemesi ile başladı. Bana kısa bir süre deyip gitti ve yılı geçti gelmedi. Gelince de aramızdaki herşeyin koptuğunu anladım. O hiç bsey olmamıs gibi davrandı. Ama ben unutamadım, 2 bebekle beni yalnız bıraktı. Anlaşamayınca tekrar gitti. Bemde istedim gitmesini çünkü aynı evde yabancı gibiydik ve çocuklara iyi örnek değildi. Yapmaması gereken şeylere gülüyordu. Çocukları baya şımarttı. Hasta olsalar bana kızıyordu. Kavga ediyorduk. Hayır demesini asla bilmiyordu.

Teşekkür ederim 🥰

Back
X