- 8 Kasım 2019
- 252
- 183
- 18
- 42
- Konu Sahibi Beril sevin
Bu konu beni çook üzdü![]()
sıgara cok cıddı bır gıder suan boyle luksunuz yok hatta cocugunuzun rızkı sıgaraya harcadıgınız oyle dusunun
sıgara demısken bufelere marketlere falan sıgara satanlar var tesaduf bugun gordum bır bufeye gırmıstım kadın 1 buyuk poset sıgara sarmıs baya kutulu falan tütünden . bufecı verıyormus tutunu paketı kadın sarıyormus her pakete 5 tl kazanıyormus kadın
bırde nıkah sekerı kına paketı falan yapanlar var evde bu tarz ıslere gırebılırsınız
Allah yardımcınız olsun
B Beril sevin
okudum konunuzu fikir vermek istedim belki çok bir etkisi olmaz ama youtube hesabı açıp vlog falan çekseniz aylık en kötü 500-600 elinize geçer zamanla tutarsa tabi çok daha fazla. sık sık denk geliyorum videolara çok izleyen var belki fikir olur diye söylemek istedim.
1 paket dediği 200 sigara sanıyorum günde en fazla 10 lira kazanır o da 3 saat falan durmadan yapması gerekir olmaz mı olur tabi ama ben de bildiğimi paylaşmak istedim :)
sıgara ıcmıyorum bır paketde kac tane var ınanın bılmıyorum :) ama kadın gunluk 20 tl kazanıyormus allah muhtac etmesın hıc yoktan ıyıdır dıye dusunuyorum su kış gununde ozellıkle :)
tabi hiç yoktan iyidir ben sadece sizin gibi bildiğimi paylaştım yardımcı olmak amacıyla![]()
Ya bu harcama göreceli. Ben her ay mutfağa 800-900 civarı harcarken. Komşum (başka yere taşındı) geçen buluşmamızda. Mutfak giderinin 8 bin olduğunu kocasının söylendiğini söyledi ve gayet şaşırmış durumdaydı. Diyemedim 8 binlik ne yiyorsun.![]()
ay gunah ya8 bın tek tek kagıt parayı yesen yıne artar kenara doyarsın yanı
ınsanlar cocugum bugun ne yıyecek dıye uzulurken dıger tarafta boyle harcamaların olması maalesef cok uzucu ama dunya halı bu ... cok acı
Teşekkür ederim yorumlar için :)Ya bir de şu sıra ciddi zor durumdayız. Onu duyunca öyle üzüldüm ki kendi kendime 'ben evladıma böyle bir hayat sunamıyorum gerekirse 2 gün aynı yemeği yiyoruz bezin ucuzunu kovalıyorum' diye epey üzüldüm ama sonra güldüm ayda 8 bin liralık ne yenir ki ya.![]()
![]()
Oğlum yeni başladı ve okulun girişinde bekliyorum geçen gün okuldan çıkma girişiminde bulunmuş, sanırım 1dönem zorlu geçecek bu yüzden part time bile çalışma imkanım yok. Ama oğlum alışınca şubat ayı gibi bi işe gireceğim sabahtan öğlene kadar bakıcı bakacak çocuklarıma. 8,5 çalışacağım. İş dönüşü çocuklarımı okuldan alıp eve geleceğim, benim için zor olacak ama yapmam gereken neyse onu yapacağım. Hatta boşanma gerçekleşirse devletin kabul gördüğü verdiği nafaka ile geçinmem imkansız bu yüzden çocukların giderlerinin yarısını eşimden talep edeceğim. Bakıcı ücreti de dahil. Umarım herşey kalbimden geçtiği gibi olur. Henüz 4ve 6 yaşındalar. Bir kaç yıl sonra daha rahat edeceğimi düşünüyorum. En azından küçük oğlum 1. Sınıfa geçtiğinde bakıcı derdimiz kalmaz. Çünkü sabah 8 de gidip 3 de dönecekler, daha rahatlarım diye düşünüyorum. Suan bakıcı yarım 1200 TL istiyor. Ama o zmaan 2 saate daha uygun bakar.
Ben halimden çok da şikayetçi değilim ama daha iyisini yapmak istiyorum. Daha iyi yaşamak istiyorum. Herkes bunu ister. Sigara konusuna gelince sigara suan stresimi alan tek şey. Birazdan çoçuklarım uyuduğunda kahvem filmim kitabim ve sigaram ile günün yorgunluğunu atacağım :)