2. El kıyafet almak

Maybelater

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
754
1.637
43
27
Merhaba kk. Kadınları size sormak istedigim birsey var. Malum uygulamadan 2. El kıyafet almaya başladım cok begendigim seyleri alıyorum. Pahalılık aldı başını gidiyor 2. El ayni ürünü etiketli buldugum oluyor budabana cazip geliyor. Ama kimse bilsin istemiyorum icimde bir huzursuzluk var etiketli ürünleri almaya özen gösteriyorum . Ama yinede garip hissediyorum boyle hisseden varmi benim gibi?

Kıyafetlerin enerjisi konusuna hic girmiyorum bile

Kıyafetin enerjisi filan yok kıyafetin hijyeni vardır. Etiketli alıyorsan zaten bişey olmaz. Temizle iyice bitiyor. Ben de alıyorum bazen bir ürünün bedeni kalmıyor bazen o sezonun ürününü kaçırmış oluyorum o uygulamada ben de etiketlisini alıyorum. Garip hissetmiyorum nerden aldığım sorulunca da rahatça söylüyorum, çok kişi kullanıyor ben ordan hem alıyorum hem satıyorum gayet kullanışlı bir uygulama

Utanmak değilde örneğin bir kere giyip birdaha da giymeyecgim birseyi ordan aldım annem nerden aldığımı sorduğunda 2. El deyince söyleseydin ben sana alırdım falan gibi laflar etti
Daha uygun fiyatlı, pahalıya gerek yok diyebilirdiniz.

İkinci el eşya kullanmak yurtdışında çok yaygın, utanacak saklanacak bir şey değil. Bir sürü ikinci el kıyafet butikleri var çevrede, hepsi temizleniyor ütüleniyor öyle satılıyor. Ben ikinci el kıyafet olarak sadece dış giyim tercih ediyorum, mont palto gibi. Vücutla direkt temas eden parçaları almak benim içime sinmiyor. Tamamen benim takıntılarımla alakalı.

Utanmak değilde örneğin bir kere giyip birdaha da giymeyecgim birseyi ordan aldım annem nerden aldığımı sorduğunda 2. El deyince söyleseydin ben sana alırdım falan gibi laflar etti
Anneler biraz eski kafa olabiliyor
Yani yanlış anlamayın bu sadece maddi durumla ilgili değil Bebeğime bir arkadaşımın bebeğinden kalma park yatağı kullanacağım, üyeler sakın yanlış anlamasın durumu bilin diye yazıyorum, aylık 45 bin TL gelirim var, sıfırını alamayacak durumda değilim ama o bebek de birkaç ay yatmış benimki de muhtemelen o kadar yatacak, arkadaşımın temizliğinden de eminim, o yüzden hiiiiç gocunacak saklanacak durum görmüyorum. Mesela ben de bi arkadaşımın bebeğine hediye almıştım sonra onu götürmek yerine başka bi arkadaşla birleşip çeyrek takmayı uygun gördük, aldığım hediyelik bebek takımı etiketiyle elinde kaldı, koydum uygulamaya.
Hamilelik çekimi için giyeceğim elbiseye de uygulamadan bakıyorum çünkü 1 kerecik giyip kaldırılacak muhtemelen, öyle sokakta çarşıda işte giymeye uygun şeyler değil ki.

Türkiye’de ikinci el kültürü yaygın olmadığı için sanki sadece maddi nedenlerle ikinci el alındığı gibi bir düşünce var. Böyle düşüneceğini bildiğiniz kişilere bahsetmeyebilirsiniz.

Giyilmemiş şeyin ne enerjisi olabilir Allah aşkına

Yeni, kullanılmamış, etiketli ürünü mağazadan alsan ne uygulamadan alsan ne? ben ebay den bolca alışveriş yaparım, Chanel,Dior gibi markaların hiç kullanılmamış göz paletleri, rujları gayet uygun fiyatlara satılıyor ben de alıyorum.

Daha yeni gardrops siparişi verdim. Hiç de kötü hissetmem, hatta sevgilisine peluş hayvan alacak arkadaşımi ikna ettim, boşu boşuna birkaç yüz lira verme,daha güzelini bulurum diye . 60 liraya buldum. aldı makinaya attı ,taradi , parfümledi verdi :)
Utanacak çekinecek bir şey yok bence.
İyi alışverişler sana^^

Ama şuda var mağazalardan aldığımız birçok şeyde deneniyor.Özel gün elbisesi vs arayışında o yüzden ikinci el bakıyorum artık.Çok daha uyguna denk geliyor

Ben etiketli ürün olayını anlamadım. Etiket zaten sökülüp atılıyor. Kargodan çıkarırken dünyaya canlı yayın yapmayacaksınız ya? Yıkayın kullanın. Mağazalardan aldıklarımız da giyilmiş sonuçta. Terine bakmadan deneyen veya giyip de iade edenler de var. Biri büyü va yapmamışsa -ki böyle bir şey de denk gelmez herhalde- enerji vs ne olacak ki?

%100000
Almanya'da insanlar kullanmayacakları eşyaları çöpün yakınında bir yere koyar. Bazen de caddeden görünecek bir yere koyarsın üstüne bedava, alabilirsiniz vb yazarsın. Gayet güzel bence, ben de doktoradayken bırakılmış bir kilim almıştım odama getirmiştim gayet de güzeldi ve temizdi. Yani yepyeni halı neden çöpe gitsin, kullanılır. Aynı şekilde taşınırken ben de taşımak istemediğim bazı mobilyaları götürüp koyarım ihtiyacı olan varsa alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…