2. El kıyafet almak

Senelerdir bit pazarından alışveriş yapıyorum. Soran olduğunda da göğsümü gere gere söylüyorum. ekonomi kötü ve benim sokakta bakmam gereken bir sürü kedim var. pahalı kıyafete vereceğime hayvanları doyururum ve gece başımı yastığa huzurla koyarım. bu arada 2. el ve ucuz giyiniyorum diye de şıklığımdan ödün vermiyorum. sürekli "nerden giyiniyorsun? sorularıyla karşılaşıyorum. ohhh burada da göğsümü gere gere anlattım:)

Geçenlerde kendi sitesinde 400 olan bir pantolonu oradan etiketli 100 e aldım. Kadın almış giymem diye satıyordu. Ben çok seviyorum o uygulamaları. Sadece etiketli alıyorum ama. Aldığımı da söylüyorum. Gizlemem böyle şeyleri

Çocukken kardeşler kuzenler birbirinin kıyafetlerini giymez miydik? Son yıllarda bir tüketim çılgınlığı var ve bu böyle gitmez. Uygulamadan almadım ama arkadaşımın küçük gelen ayakkabısını, kızkardeşimin kıyafetini alırım, ben de kullanmadığım onlara olan beğendiklerini veririm.

2. El bir şeyler satasım var benim de ama insanlarla uğraşmam gerekir diye satamiyorum, çok değisik tiplere denk gelme ihtimali var sanirim, okudugum kadariyla. Bazi şeyleri asla ikinci el almam, alabilecegim şeyler var ama dedigim gibi gunun sonunda sinirimi bozacak bir insana bile tahammulum yok yoksa ben de bakabilirdim. Bunun illa maddi durumla alakasi yok.

Utanmak değilde örneğin bir kere giyip birdaha da giymeyecgim birseyi ordan aldım annem nerden aldığımı sorduğunda 2. El deyince söyleseydin ben sana alırdım falan gibi laflar etti
Uygulamadan aldığınızı söyleyin ya da markası neyse onu, ikinci el demeyin siz de.
Kimse bilmek zorunda değil, gizlenecek bir şey de değil ayrıca.
Vintage deyin mesela aksjsjs

Avrupa’da çok yaygın. F*cebookta gruplar var, özellikle bebek kıyafetleri konusunda çok aktif bir alışveriş akışı var. Bunu maddi durumdan bağımsız herkes yapıyor.

Ben çocukken hep kuzenlerle birbirimizin eskilerini giyerdik. Ailede birinin bebeği olunca daha önceden bebek sahibi olan biri bebeğin bütün eşyalarını gönderirdi tekrar masraf olmasın diye. Ama abunlar artık yoksulluk olarak görülüyor. Kimse kimsenin kıyafetini giymek istemiyor. Halbuki ikinci el kıyafet almak çok akıllıca. Hem ekonomik olarak hemde doğa korunmuş oluyor. Dünya giysi çöplüğüne döndü.

Kücükken de kuzenlerin kıyafetlerini giymiyormuyduk. Benim küçükken çantalı bir elbiseyle resmim vardı aynı elbiseyle 3 kuzenimin daha resmi var Ben çok kullanıyorum. Yüzlerce satisim var. Eskiden etrafıma verirdim şimdi satıyorum uygun fiyatlara. Kızımın bebekliklerini geçen gün 100tl ye sattım. Bazanın altına koymuştum yinede uzun programda yıkadım öyle gönderdim illaki alanda yıkar ütüler .

Banada eski kıyafetlerin enerjileri iyi geliyor.
Bi yasanmislik var .
Giyerken diyorum acaba bunu giyerken neler yaşadı diye.
Çok değişik geliyor o his.
Ama benim dediğim 60-50 li yıllardan kalma parçalar.
Şu an dolap vs uygulamalaru var ordan da aldığım sattığım şeyler oldu.
Bence çok güzel uygulamalar

Garip hissedecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hem sürdürebilirlik hem ekonomik açıdan güzel bir uygulama. Mağazada ki ürünleri de günde bir çok kişi deniyor. Hatta ürün alıp bir süre giyinip iade eden de bir çok kişi var. Sıfır diye çok daha fazla para harcadığımız ürünün maalesef giyilip giyilmediğini bilemeyiz. Önemli olan hijyenini sağlamak. :)

Daha önce yaptığım yorumu yine yapacağım.
Az daha küçük olsan ne vardı sanki?
Oğlumla tanıştırırdım seni, sonra da gel bize gelin ol derdim.
Hayata bakışın, enerjin o kadar güzel maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…