• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik Düşünme-Erkek Ailesi Sorunları

İnsanlar yardımcı olmaya çalışıyor kimsenin birşey sorun ettiği yok. Zaten siz bu kadar şeyi sorun etmeyip ben eminim diyebiliyorsanız tavsiyeye de ihtiyacınız yok demek ki
Bende yorum yazan kimseye saygısızlık etmediğimi ve açıklayıcı olmaya çalıştığımı düşünüyorum.

Merhaba,
Ben daha önceden Bi evlilik yapmıştım, boşandıktan 5 yıl sonra Bi ilişkim oldu, o daha önce evlenmemişti, ailenin tek oğlu ve benden de küçüktü, ailevi maddi durumu iyiydi, ailesine söylediğinde kabul etmediler, ama ne konuşma geçtiyse aralarında sorun olmadı, kimsede bana tek kelime bununla ilgili hiç bir şey demedi, ne o zaman ne evliliğimde, herşey erkekte bitiyor, kabul etmeyebilirler ama şimdi sorun yaşarsanız evlenincede yaşarsınız..
Konuşmadan anlayamayacağım sorun olup olmayacağını. Bu ilişkinin arkasında duracağından eminim

Erkek arkadaşınızla ilişkiniz belli bir seviyeye gelmiş. Ciddi adım atmadan önce sizi ailesine karşı uyarıyor. Özellikle annesine. Erkekler bu konularda çok fazla annelerine birşey söyleyemezler ve siz tanışma yada işi ciddileştirme sürecinde yalnız kalabilirsiniz. Bunları göğüslemeye değer bu adam diyorsanız sonrası hallolur. Ama ilerleyen dönemde de anneci durumları olabilir bu da zaten çoğu erkek de var
Aslında hiç anneci bir tavrı yok. Çokta mantıklı sakin bir adam.
Ben çok minnoş olduğum için elime iğne batsa bişeye üzülsem ona benden daha çok dert oldu hep. Annesinin huysuzluklarını evde bir sorun olduğu zamanlardan biliyordum, erkek arkadaşım genel olarak hır gürcü bir adam değil o yüzden sorunsuz olsun istediğindendi ailemle kaynaş demeleri. Evet olabilecek sorunları da gögüslemege deger

Aslında hiç anneci bir tavrı yok. Çokta mantıklı sakin bir adam.
Ben çok minnoş olduğum için elime iğne batsa bişeye üzülsem ona benden daha çok dert oldu hep. Annesinin huysuzluklarını evde bir sorun olduğu zamanlardan biliyordum, erkek arkadaşım genel olarak hır gürcü bir adam değil o yüzden sorunsuz olsun istediğindendi ailemle kaynaş demeleri. Evet olabilecek sorunları da gögüslemege deger
Dilerim ki guzel bir gecisle,guzel bir alisma sureciyle iliskiniz tum guzelligiyle tamamina ersin.Pesimist degilim,hatta mantik ve his terazisinde hislerim cok cok az daha agir basar kararlarimda.Bu yapida bir insan olarak,forumda da anneci bir ese sahip oldugum bazi arkadaslarin gozlerine asina olmustur.Esimin annesiyle duygusal baginin bu denli saglam oldugunu evlilik oncesi bilseydim mumkun degil evlenmezdim.O duygusal bag varya aman annem uzulmesin ,aman cilekes anam ,sen annemi idare et benim annem huysuz azcikta yasli idare et demeleri evlendikten sonra boyut degistiriyor.

Tek tavsiyem : annesiyle olan bagini iyi gozlemleyin.Annem huysuz,aksi demesi bir isaret.Demek degil ki herkes ayni seyi yasayacak ama burada cok kadin var ayni yollardan gecen ben de dahil.Simdi evlilik oncesi ask,sevgi,hormonlar destegiyle cengaver oluyorlar erkekler ama evlendikten sonra farkli oluyor.Annesini,annesinin size olan tavirlarini,mustakbel esinizin annesi ile olan iliskisini iyi gozlemleyin.Zaten hissedeceksinizdir.

Dilerim ki guzel bir gecisle,guzel bir alisma sureciyle iliskiniz tum guzelligiyle tamamina ersin.Pesimist degilim,hatta mantik ve his terazisinde hislerim cok cok az daha agir basar kararlarimda.Bu yapida bir insan olarak,forumda da anneci bir ese sahip oldugum bazi arkadaslarin gozlerine asina olmustur.Esimin annesiyle duygusal baginin bu denli saglam oldugunu evlilik oncesi bilseydim mumkun degil evlenmezdim.O duygusal bag varya aman annem uzulmesin ,aman cilekes anam ,sen annemi idare et benim annem huysuz azcikta yasli idare et demeleri evlendikten sonra boyut degistiriyor.

Tek tavsiyem : annesiyle olan bagini iyi gozlemleyin.Annem huysuz,aksi demesi bir isaret.Demek degil ki herkes ayni seyi yasayacak ama burada cok kadin var ayni yollardan gecen ben de dahil.Simdi evlilik oncesi ask,sevgi,hormonlar destegiyle cengaver oluyorlar erkekler ama evlendikten sonra farkli oluyor.Annesini,annesinin size olan tavirlarini,mustakbel esinizin annesi ile olan iliskisini iyi gozlemleyin.Zaten hissedeceksinizdir.
Ben böyle güzel bir Yorum görmedim kesinlikle uyarilar dikkate alinmali

Öncelikle yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Bu kadar naif anlatmaya çalıştığınız içinde.
Ben burda yazılanları kulak ardı etmiyorum ama ruhsal olarakta kafam çok karışık olduğu için sürekli açık arayan tavırlardaki yorumlara kızıyorum.
Evet bir evlilik yaptım ve bitti hayatta çok fazla tecrübesi olan insanlar değiliz ikimizde ayrı ayrı. Kendimin de farkındayım keskinim ama çok duygusalım, kırılganım hassasım ve kimseyi kırmakta istemiyorum. Kendimi kimseye açamadığım içinde buraya yazmak istedim.

E
Öncelikle yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Bu kadar naif anlatmaya çalıştığınız içinde.
Ben burda yazılanları kulak ardı etmiyorum ama ruhsal olarakta kafam çok karışık olduğu için sürekli açık arayan tavırlardaki yorumlara kızıyorum.
Evet bir evlilik yaptım ve bitti hayatta çok fazla tecrübesi olan insanlar değiliz ikimizde ayrı ayrı. Kendimin de farkındayım keskinim ama çok duygusalım, kırılganım hassasım ve kimseyi kırmakta istemiyorum. Kendimi kimseye açamadığım içinde buraya yazmak istedim.

Hakkinizda hayirlisi olsun.Bazi seyler de yasanarak ogreniliyor malesef.Surekli tetikte olma moduyla da aslandan kacan ceylan modunda yasamak yorar insani.Bazen tek noktaya odaklanip diger konularla ilgili goz ardi ettigimiz seyler olabiliyor.Ne desek bos.Burada yazilanlar yalnizca farkindalik olusturup belki bir nebze de olsa destek niteliginde.Sonuc olarak yasanmasi gerekenler yasanacak :) Tercihlerimiz kaderimizi olusturuyor:) Bu da teslimiyetci bakis acisi :)

Mutluluklar dilerim.

E

Hakkinizda hayirlisi olsun.Bazi seyler de yasanarak ogreniliyor malesef.Surekli tetikte olma moduyla da aslandan kacan ceylan modunda yasamak yorar insani.Bazen tek noktaya odaklanip diger konularla ilgili goz ardi ettigimiz seyler olabiliyor.Ne desek bos.Burada yazilanlar yalnizca farkindalik olusturup belki bir nebze de olsa destek niteliginde.Sonuc olarak yasanmasi gerekenler yasanacak :) Tercihlerimiz kaderimizi olusturuyor:) Bu da teslimiyetci bakis acisi :)

Mutluluklar dilerim.
Teşekkür ederim

Benim ilk evliligim mesela esim annem naif kadin hicbirseye karışmaz dedi nitekim de karışmadi ilk başlarda
Suan evliyiz ama herseye burnunu sokma cesareti var ben mesafeli olmama rağmen
Suan esime göre sorun yok
Annesi napiyor ki hep iyiliigmizi istiyor
Sahsen ayrilsam 2.evliligmi yapsam ilk bakacagim kaynana olur
Kaynana cidden en onemli faktormus
Suan bozulan evliliklere de bakiyorum yüzde 90 es ailesi kaynana
Turkiyede bunu oturtan aile az

Büyük konuşmayayım boşansam ikinci evlilik yapacak olsam sanırım ailesi sorun çıkarma ihtimali olan bir kişiyle ilişkiye başlamazdım.
Eşime bile "evlenmeden önce bana annenin bu hallerini gösterseler senle evlenmezdim" diyorum :D
Karşı tarafın ailesindeki huzursuzluk asla bize yansımıyor diyen kimse yoktur bence

Büyük konuşmayayım boşansam ikinci evlilik yapacak olsam sanırım ailesi sorun çıkarma ihtimali olan bir kişiyle ilişkiye başlamazdım.
Eşime bile "evlenmeden önce bana annenin bu hallerini gösterseler senle evlenmezdim" diyorum :KK70:
Karşı tarafın ailesindeki huzursuzluk asla bize yansımıyor diyen kimse yoktur bence
Cok dogru demissiniz.Bizde huzursuzluga gelene kadar ruzgardan yaprak dusse haberimiz oluyor moddaydik :) O huzursuzluklar zaten kac yuvayi dagitiyor.

Benim ilk evliligim mesela esim annem naif kadin hicbirseye karışmaz dedi nitekim de karışmadi ilk başlarda
Ben de sizin gibi dusunuyorum .Es annesi en onemli faktorlerde basi ceker derim bana sorsalar.

Hani ilk kez evlenenleri anlatabiliyorum bu gibi durumlada..Neden? Cunku ilk olmanin verdigi heyecan var ve bazi durumları gormezden gelebiliyorlar ancak! Ikinci evliligini bir insan neden boyle mantiksizca yapmaya uğraşır anlamiyorum..Yani bir kez denemişsin olmamis ee bari ikincide az biraz mantik be kardeşim..Adam annesine o kadar bagli ki , simdiden sana sinyali veriyor aslinda..
Bende Allah affetsin böyle düşünüyorum...

İkincide insan daha korkak olmaz mı? Rabbim yardımcısı olsun🤲

Bunu anlayamıyosun ki ama tanımadan da anlayamayacağım. Belli de olmuyor sizde söylüyorsunuz

Eşime bile "evlenmeden önce bana annenin bu hallerini gösterseler senle evlenmezdim" diyorum :KK70:
Ben başta hata yaptım işte. Başlarken hiç ama hiç bunları düşünmedim geç kaldım bu sorulara hem düşünmeye hem soramaya.
Hatalı olduğum yerleri görmeye çalışıyorum. Şimdi arıyorum soruların cevaplarını. Karşımdaki insanıda anlamaya çalışıyorum. Genel değerlendirmeye çalışıyorum.
Kusursuz insanda yokki bulalım desek

Back
X